Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
archi_a

#67576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Image

:oops:
asurbanipal

#67577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by asurbanipal »

ragib wrote: 15/12/2022 16:15
Muslimani se nece odreci svoje vjere jer Allah.dz.s od njih to trazi. To sto ljudi zloupotrebljavaju vjeru, iskoristavaju, dijele u sekte nije razlog da prihvate NEKE vrijednosti zapada koje se kose sa Kur anskim ucenjem. Zasto bi prodali vjecnost za koju godinu na dunjaluku. I ovim putem bih zelio Bosnjacima muslimanima skrenuti paznju da uce I citaju Kur an I po tome neka procjene politicare a nikako po stranackoj pripadnosti, cuvajte vezu sa Gospodarom pa ce nam on dati ono sto je najbolje za nas na ovome I onome svijetu.

Protiv vjere kao intimne stvari i odnosa čovjeka sa Bogom nemam zaista ništa. Ono protiv čega sam jeste miješanje religije u politiku i obratno, a što se danas uveliko radi na ovim prostorima. Odvajanje crkve i džamije od politike je imperativ ovog društva.

Na kraju, ako ćemo iskreno, 90% ljudi na ovim prostorima su pagani sa primitivnim shvatanjem vjere i života oko nas. Većini je vrhovno božanstvo novac i od količine novca zavisi i stepen vjere...
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#67578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

tramvajtrojka wrote: 15/12/2022 15:28 Image

EU donosi u nasu avliju suzivot i demokraciju :bih: :bih: 8-) , kako odmah drzava prodise kad se zeleni radikali stave u opoziciju 8-)
Mora se ovo proslaviti, pripreme vec u toku :bih:

Last edited by Str0nz on 15/12/2022 16:33, edited 1 time in total.
plavi_E

#67579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

@Point. @Spit_fire

Zavidim vam na tolikoj volji ali vi morate shvatiti da ne raspravljate sa forumasima koji ovdje iznose svoja misljenja. Vecina kme-kme frakcije ne vjeruje ni sama u to sto pise. To sto su oni najglasniji i najbezobrazniji i najvise vrijedjaju i ismijavaju ne znaci da su oni u poravu. Vide to svi ovi sto prate raspravu sa strane. Ali evo docekasmo kraj "hajd da sacekamo" pa ce uskoro neke stvari biti jasnije.
Heraklit

#67580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Heraklit »

Ako moze odgovor vezano za dobijanje kandidatskog statusa .
Zanima me imal običan covjek kakve fajde od ovog , mislim jel mu granica otvorenija da moze bez problema dobiti posao ili lakse putovat , to me zanima a ovo turizam i te gluposti ne interesuje me …
Last edited by Heraklit on 15/12/2022 16:34, edited 1 time in total.
ragib

#67581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ragib »

asurbanipal wrote: 15/12/2022 16:31
Muslimani se nece odreci svoje vjere jer Allah.dz.s od njih to trazi. To sto ljudi zloupotrebljavaju vjeru, iskoristavaju, dijele u sekte nije razlog da prihvate NEKE vrijednosti zapada koje se kose sa Kur anskim ucenjem. Zasto bi prodali vjecnost za koju godinu na dunjaluku. I ovim putem bih zelio Bosnjacima muslimanima skrenuti paznju da uce I citaju Kur an I po tome neka procjene politicare a nikako po stranackoj pripadnosti, cuvajte vezu sa Gospodarom pa ce nam on dati ono sto je najbolje za nas na ovome I onome svijetu.

Protiv vjere kao intimne stvari i odnosa čovjeka sa Bogom nemam zaista ništa. Ono protiv čega sam jeste miješanje religije u politiku i obratno, a što se danas uveliko radi na ovim prostorima. Odvajanje crkve i džamije od politike je imperativ ovog društva.

Na kraju, ako ćemo iskreno, 90% ljudi na ovim prostorima su pagani sa primitivnim shvatanjem vjere i života oko nas. Većini je vrhovno božanstvo novac i od količine novca zavisi i stepen vjere...
Kad procitas Kur'an vidjet ces da Allah dz.s ne trazi od vjernika da to bude samo intimno u kuci.
guruguru95

#67582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by guruguru95 »

plavi_E wrote: 15/12/2022 16:33 @Point. @Spit_fire

Zavidim vam na tolikoj volji ali vi morate shvatiti da ne raspravljate sa forumasima koji ovdje iznose svoja misljenja. Vecina kme-kme frakcije ne vjeruje ni sama u to sto pise. To sto su oni najglasniji i najbezobrazniji i najvise vrijedjaju i ismijavaju ne znaci da su oni u poravu. Vide to svi ovi sto prate raspravu sa strane. Ali evo docekasmo kraj "hajd da sacekamo" pa ce uskoro neke stvari biti jasnije.
:thumbup:
relativno84

#67583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Image
:oops: :D :bih:
Point.

#67584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Str0nz wrote: 15/12/2022 16:33
tramvajtrojka wrote: 15/12/2022 15:28 Image

EU donosi u nasu avliju suzivot i demokraciju :bih: :bih: 8-) , kako odmah drzava prodise kad se zeleni radikali stave u opoziciju 8-)
Mora se ovo proslaviti, pripreme vec u toku :bih:

Kao da je potpis između dvije države, Bosne i Hercegovine i Herceg-Bosne sunce ti kalajisano. Pitam se hoće li Osmorka večeras i zvanično pristupiti HNS, mislim formalno, pošto su u praksi već unutra
Piaty

#67585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Piaty »

ragib wrote: 15/12/2022 16:25
Piaty wrote: 15/12/2022 16:20

Pa ti imaš ultimativno riješenje za spasenje duše.

Obzirom na to, šta predlažeš za dostizanje vječnosti? Koju političku opciju?
Prije svega muslimani trebaju uciti da budu karakterni, da stave vjecnost ispred svega, da uce a ne da kupuju diplome tako nece shvatiti ni svoju vjeru a ni nauku. Da odbace vrijednosti koji zapad gaji a suprotnosti su sa serijatom, vrijednosti koji su napredni na zapadu I koje serijat podupire da to I prihvate, vremenom ce se neko isprofilirati koji bi I ovaj narod mogao voditi.
Mislis li da si pravedan kada tako nesto napises?

Sve je to lijepo i BEZ SPOMINJANJA POJMA ZAPAD (i pojma istok - kojeg ti slabo spominjes).

Ko to meni brani ovdje u Bosni, ili muslimanu u Njemackoj ili na Islandu, da budemo muslimani?

Niko!

Sada je meni glupo da ja kazem kako na ISTOKU, ne samo da se osporava necije vidjenje islama, vec se neka osoba zna raznijeti bombom usred gomile koja islam tumaci MALO drugacije.

Koliko je posteno da kazes da je ZAPAD KRIV (?) gdje je REALNO ogroooomna sloboda da budem vjernik i gdje mi to niko ne osporava pa cak i ako zamislim da imam ateiste ili krscane za tutore, predsjednike, premijere ili sefove na poslu, opet nemam problema sa njima zbog toga sto sam vjernik.

JER UPRAVO NA ZAPADU imas mogucnost da, kao musliman, cinis dobra dijela po 100 puta dnevno i to bas zbog toga sto ti to sekularno drustvo dozvoljava i daje takvu mogucnost.
plavi_E

#67586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Coviceva internet bojna dobila svojih 5 minuta. Ali ako Covic i Osmorka uz pomoc ambasada ne uspiju naci jos pet Zvizdica u SDA za IZ tek ce onda biti kmecanja:
Image
sajber87

#67587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

plavi_E wrote: 15/12/2022 16:27 Napokon da se zavrsi ova prica "cekaj da vidimo, to su samo price, teorija je jedno praksa drugo,...". Eto otisli su kod Dodika na finalizaciju a posto su obecali do sad nevidjenu transparentnost ocekujem da javnost bude obavjestena prije sluzbenog potpisivanja. Onda ce mo da vidimo da li ce Dodik stvarno dobiti drzavno ministarstvo komunikacija koje pokriva njegove najvaznije zahtjeve i da li ce se u sporazumu naci rijec "euroatlanske" ili "euro tj. europske" integracije. Tad ce vec biti neke stvari jasnije. Naravno da ce kme-kme frakcija i dalje tvrditi "ma teorija je jedno a praksa drugo".
Ako dodik slucajno dobije ministarstvo komunikacija osmorka istog trena da odbije bilo kakvu koaliciju sa istim, a onda neka sda i df udju u vlast gdje ce dodik opet imati ministarstvo komunikacija ili da ostane ista gdje su mu sda i df vec dali ministarstvo komunikacija plus i cetvrto koje bi sad trebala dobiti osmorka umjesto snsd a. Sve si u pravu , perfektan plan za svijetlu buducnost bosne i bosnjaka :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#67588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mk ultra »

ragibe
ako Allah daje uputu/vjerovanje kome On hoće, kako onda Muslimani mogu birati odricanje od vjere?

čisto dubokoumno pitanje, svi znaju za taj ajet, ali...
prema islamskom učenju, niko osim Boga ne može odrediti ko vjeruje a ko ne. jesam li u pravu?
asurbanipal

#67589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by asurbanipal »

Point. wrote: 15/12/2022 16:09
Opasan je ovaj narativ da su samo Bošnjaci krivi za situaciju u BiH i da se oni trebaju dohavizati i dovesti u red pa će med i mlijeko poteći. Kao da druga dva hrvatskosrpska čimbenika nisu ništa do sada blokirali i uvjetovali.

Opasno je ono što rade mladomuslimani 30 godina.

Suptilno i direktno j***nje sirotinje u mozak.

Ovdje samo treba oštro i radikalno, kao rahmetli Kemal, pa nek kmeče kvazibegovi i muđerizi do neba...
Prpa.ba

#67590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Nazire li se dno za ovu nakupinu politickog taloga zvanog "Covic i 8 patuljaka"?
Str0nz

#67591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

relativno84 wrote: 15/12/2022 16:35 Image
:oops: :D :bih:
Neki SDA bot u komentarima na twitteru pise:
Ovo je nonsens. Zastave ratnih paradržava su zakonom kažnjive i sudionike treba zakonski procesuirati. Ovo što radi 8-orka, UZP, SPC ohrabren od @OHR_BiH @eubih @USEmbassySJJ je zakonski kažnjivo i protuustavno po zakonu o obilježjima države🇧🇦.

Sram nas bilo šta smo dozvolili!
Sramota, ne cijeni spremnosti osmorke da relaksira odnose, okrece BiH od Zapada ovakvim izjavama :(
Last edited by Str0nz on 15/12/2022 16:41, edited 4 times in total.
plavi_E

#67592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Heraklit wrote: 15/12/2022 16:34 Ako moze odgovor vezano za dobijanje kandidatskog statusa .
Zanima me imal običan covjek kakve fajde od ovog , mislim jel mu granica otvorenija da moze bez problema dobiti posao ili lakse putovat , to me zanima a ovo turizam i te gluposti ne interesuje me …
Turska je dobila taj status prije nego sto ce se kod nas zaratiti. Pa sad procijeni sam.
kluz franjo

#67593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Kakvi jadni i bijedni pokušaji diskreditacije...
Hoće to kada ministarstvo propagande vodi srednjoškolac Osmica.

Božićni prijemi, zastave i gosti...
Image
Str0nz

#67594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

kluz franjo wrote: 15/12/2022 16:41 Kakvi jadni i bijedni pokušaji diskreditacije...

Image
Al cekaj, vi niste SDA, necete sa nacionalistima, ili... :?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#67595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

patriot_bih wrote: 15/12/2022 15:52 Image

Slika govori hiljadu riječi. Nigdje zastave BiH...

Nisu se mogli izboriti ni da se sporazum potpiše u institucijama države BiH.
Image
plavi_E

#67596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

@ragib
Kad se SDA raspadne a to je pitanje vremena vjerujem da ce od tih novonastalih stranaka bit jedna u kojoj ces ti pronaci svoje politicke predstavnike. SDA je gusila nacionalno-vjerska osjecanja kod Bosnjaka dok su stranke drugih bosanskih plemena to pojacavale do maksimuma. I tome sad dolazi kraj konacnim raspadom SDA.
tramvajtrojka

#67597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

kluz franjo wrote: 15/12/2022 16:41 Kakvi jadni i bijedni pokušaji diskreditacije...

Image
tad je bila halal zastava nemoj tako

Image

tad ni baketu nije smetala ova zastava pa je stao ispred nje a sad kmekavim patriotama smeta :lol: :lol:
kluz franjo

#67598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kluz franjo »

Str0nz wrote: 15/12/2022 16:43

Image
Kolega @pici ima sasvim prigodnu poruku za takve poput tebe.
Smatraj da sam ga citirao.
relativno84

#67599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by relativno84 »

Stavio bi Dragan ljiljane da ispostuje Dinu borca i moralistu Nermina, ali Sabina osjetljiva na te ratne zastave.
:oops: :D
Str0nz

#67600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

kluz franjo wrote: 15/12/2022 16:46
Str0nz wrote: 15/12/2022 16:43

Kolega @pici ima sasvim prigodnu poruku za takve poput tebe.
Smatraj da sam ga citirao.
:lol:
Locked