Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ZoomZoomKiwi wrote: ↑02/07/2024 22:52
Pa ja i lagano smooth jazz da svira dok cirkam Hennessy.
Pa bogte nije Manhattan i neki rooftop jazz barovi s pogledom na Central Park.
U Zenici jedva četiri ove prizemne kafane rade kako treba, da ti radi neki rooftop bar.
Ne da smo malo tržište za neke stvari, nego bukvalno nepostojeće tržište.
Nismo Manhattan ali zato danas jesmo kasaba, varosica, palanka ili nazovi to kako hoces. Zenica ima veliki potencijal koji mu je ex Juga ostavila u naslijedje, ali danas ima i seljacine bez vizije koji tjeraju normalne ljude iz grada. Dodju divlji i otjeraju pitome. I zato ce najveca vizija biti otvoriti kebabaru ili shisha bar. Kakav rooftop bar, kakvi bakraci, to je za gradove poput Tuzle, Mostara, Sarajeva, Banja Luke itd. Mi se mozemo nacinom razmisljanja mjeriti sa Zavidovicima, jer u tom smjeru idemo uz duzno postovanje prema manjim sredinama. Nije njihova krivica sto sve vise pariraju Zenici. I Visoko i Bugojno su napredniji. Pogledaj centar grada, trgove, sadrzaj, desavanja, nocni zivot, ljude koji se ponasaju bez gradskih manira i sve ti se kaze...
E moja Zenico sta ti seljacine rade. Dobro su to zenicki Disidenti opjevali osjetivsi vec iza rata kamo to ide.
ZoomZoomKiwi wrote: ↑02/07/2024 22:52
Pa ja i lagano smooth jazz da svira dok cirkam Hennessy.
Pa bogte nije Manhattan i neki rooftop jazz barovi s pogledom na Central Park.
U Zenici jedva četiri ove prizemne kafane rade kako treba, da ti radi neki rooftop bar.
Ne da smo malo tržište za neke stvari, nego bukvalno nepostojeće tržište.
Nismo Manhattan ali zato danas jesmo kasaba, varosica, palanka ili nazovi to kako hoces. Zenica ima veliki potencijal koji mu je ex Juga ostavila u naslijedje, ali danas ima i seljacine bez vizije koji tjeraju normalne ljude iz grada. Dodju divlji i otjeraju pitome. I zato ce najveca vizija biti otvoriti kebabaru ili shisha bar. Kakav rooftop bar, kakvi bakraci, to je za gradove poput Tuzle, Mostara, Sarajeva, Banja Luke itd. Mi se mozemo nacinom razmisljanja mjeriti sa Zavidovicima, jer u tom smjeru idemo uz duzno postovanje prema manjim sredinama. Nije njihova krivica sto sve vise pariraju Zenici. I Visoko i Bugojno su napredniji. Pogledaj centar grada, trgove, sadrzaj, desavanja, nocni zivot, ljude koji se ponasaju bez gradskih manira i sve ti se kaze...
E moja Zenico sta ti seljacine rade. Dobro su to zenicki Disidenti opjevali osjetivsi vec iza rata kamo to ide.
Iako je sarkazam, ali prokomentarisat cu. Islamski centar je arhitektonski uljepsao centar grada. Nije remek djelo, ali veoma lijepo izgleda, pa cak i blista u toj neuredjenosti ostatka centra grada. I drago mi je vidjeti da grad ima i tu ponudu jednog vjerskog objekta gdje ljudi islamske vjeroispovijesti mogu praktikovati vjerske obaveze i dodatno se obrazovati kao i svi drugi ako ih taj teoloski aspekt zanima. To je nesto lijepo. Zenica mora da se ponosi svojim dzamijama, crkvama, sinagogom itd. Razlicitosti su bogatstvo i to je prava Zenica, a sto se danas sve manje osjeti.
Medjutim, ne treba sve ostalo da ispasta. Ispastaju kultura, sport, sadrzaj i desavanja, nocni zivot, ispastaju i stari i mladi. Pogledajte na sta lici centar grada, pa najruzniji i najzapusteniji je u drzavi. Pogledajte obalu rijeke Bosne i na sta to lici od smeca. Pogledajte one seljacine u Vijecu. Na cehri im se vidi da ih boli neka stvar za grad i da su tu zbog svog sitnog interesa, malo loseg asfalta i sl. Pogledaj gradonacelnika i prethodnike, kad kaze na onoj bini "zaoto" trebalo bi ga odmah u 1. osnovne vratiti. Zenica ima potencijal da cvjeta i bude jedan reprezentativan bh. centar, da u takvim okolnostima dovede nekad i neku svjetsku zvijezdu u Arenu, pokaze tu urbanost i progres kojem je stremila i prije vise od 50 godina, a nama je domet Miligram za Novu godinu dok one utvare 100 metara ispod kod kamenog mosta vaze i kvare cejf ljudima kako ne treba slaviti Novu.
Ispasta grad. I to se evidentno osjeti, jer raja odlazi, dok se kukolj namece. Realna slika grada.
Ja koliko znam IC nema veze sa Islamom nego Begić tj. Almy izdaje kancelarije ali haj dobro. Uz to znamo koliko je para otišlo i pravilo ruglo od grada. To što se zove IC ne znaci da sluzu toj svrhi
Besim Begic je glavom i bradom predsjedavajuci MIZ Zenica. Sem sto je Almy mozda gradio dio Centra, sumnjam da bi IZ dozvolila da neko drugi ima prihod od kirija umjesto njih.
Zna li ko od vas kako se krecu cijene veterinara? Macka koja nije moja donijela u avliju 2 macica. Jedno je ok, al drugome je sapa skroz otekla, lezi jadno.
Zao mi ga gledat tako, a ne bih ni davao neke sume veterinaru.
Al fakat nevjerovatno ovo je x puta tako da meni u avliju donose...
Ermin ZM wrote: ↑05/07/2024 14:29
Zna li ko od vas kako se krecu cijene veterinara? Macka koja nije moja donijela u avliju 2 macica. Jedno je ok, al drugome je sapa skroz otekla, lezi jadno.
Zao mi ga gledat tako, a ne bih ni davao neke sume veterinaru.
Al fakat nevjerovatno ovo je x puta tako da meni u avliju donose...
Nekad u aprilu mjesecu sam nosila svog okolokućnog mačka na pregled i da kupim ampulicu protiv buha i krpelja.
U Nemilsku ambulantu "zevet"
S tim, da se nismo najavili primili su nas i sve završili..Pregled mačka nije naplaćen samo sam platila ampule.
Savjetujem prije nego što se ode u Nemilu zakazati termin.
Vjerujem da oni okolokućne životinje vrlo minimalno naplate svoje usluge, ali ako trebaju neka terapija to se treba naplatiti.
Eto, takav sam ja utisak dobila. I mnogo poznanika su mi preporučili bas Nemilsku vet.stanicu...s razlogom. Mnogo su ljubazni i susretljivi.
ShnjaZZZ wrote: ↑06/07/2024 13:30
U Valenciji je kvadrat između 1500-1700 €, a jebena Zenica grad na izdisaju je 1400
A je, ima tu caka neka sa Valencijom, tako sam ja gledao kvadrat na Floridi i kasnije koliki porez odvaljuju na nekretninu izadje ihahaaaa , a ono kvadrat ko na Jadranu ali zato Uncle uzima svake godine $$$$$ .
Bobi wrote: ↑06/07/2024 13:33
Hoce biti podzemne garaže, ako se nema gdje parkirat da ne uzimam, sta vi mislite?
Ako i bude, onda moraš imati gliser...
A je , mozda urade dobru izolaciju , kako u NY gomila gradjevina je ispod nivoa mora pa rijetko poplave jedino kad su velike padavine pa im se slijeva stepenicama,nesto mozda izmajmunišu naši, ko zna . Ima ovaj nas kamberovice polje on je gradjevinac, moze nam dati objašnjenje ali mu mrsko a nas sve zivo interesuje