Sirija
-
sarajevoxxxx
#67501 Re: Sirija
Vojna formacija FSA ''Liva Ahrar Surija'' koja djeluje u sjevernoj okolini Haleba, objavila kako je danas poginulo 8 njenih pripadnika nakon što su ruski avioni bombardovali njihovo sjedište:

- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#67502 Re: Sirija
e sad ozbiljno pitanje - koliko brzo će rusi početi nuklearno taktizirati i sankcionirati
čisto da imamo neki vremenski okvir u kojem nećemo propagatote ove teze podjebavati i prozivati
a posle

čisto da imamo neki vremenski okvir u kojem nećemo propagatote ove teze podjebavati i prozivati
a posle
- Challenger__
#67503 Re: Sirija
Hajde ti još jednom pročitaj šta je napisno.
- Challenger__
#67505 Re: Sirija
Ne, bekane, to nije napisano.
- insomnia78
#67506 Re: Sirija
Citaj, sve ti pisejapin_mutapi wrote:e sad ozbiljno pitanje - koliko brzo će rusi početi nuklearno taktizirati i sankcionirati
a posle![]()
Izmedju redova
- vivaldi
#67507 Re: Sirija
prije bi tipovo na cisti fanatizam nego na neku taktiku. beskonacna masa fanatika sa najmocnijim oruzjem, hrpom samoubica sa stotinama kila exploziva.emillio estevez wrote:jedino ISIL ima vojnu taktiku
otkud njima bilo kakva taktika? par bivsih oficira iz podjedanko nesposobne sadamove vojske. pritom ginu na dulume svakodnevno.
pa ameri ni sa 500 miliona ne uspjese napraviti ozbijnu formaciju, a kamoli ovi
- Opetja033
#67508 Re: Sirija
insomnia78 wrote:Citaj, sve ti pisejapin_mutapi wrote:e sad ozbiljno pitanje - koliko brzo će rusi početi nuklearno taktizirati i sankcionirati
a posle![]()
Izmedju redova
- Challenger__
#67509 Re: Sirija
Ali ono kad likovi koji pojma nemaju ni o čemu pa onda dođu pa se klibere...
Evo vam najave insidera pa analizirajte sami:
LINK
Expect #Russia/n airstrikes too be much more brutal this week against key positions in #Syria. Can't give more details.
- DuckZz
#67510 Re: Sirija
Pripadnici iste grupe na sjeveru Aleppa

-
cbrt
#67511 Re: Sirija
A taktičke nuklearne?Challenger__ wrote:Ali ono kad likovi koji pojma nemaju ni o čemu pa onda dođu pa se klibere...![]()
Expect #Russia/n airstrikes too be much more brutal this week against key positions in #Syria. Can't give more details.
LINK
- dragma
- Vozim: Pješe
#67512 Re: Sirija
Vrlo jednostavno.DuckZz wrote: Sada je pitanje. Pa ako je sve ovo iznad tačno, kako onda ISIL napreduju ili je napredvao u svim ovim mjestima kada uporedimo situaciju iz 2014god. i danas ? Vrlo jednostavno, splet okolnosti je takav, a ni sam ne mogu da shvatim njihovu sreću, da sve ovo ne važi kada ISIL napreduje. Uvijek imaju povoljan pravac kretanja koga god da napadaju, ne mogu objasnim ali shvatit će oni koji prate njihove ili FSA snimke tokom njihovih sukoba. Jednostavno ne mogu da objasnim jer ne znam kako, nisam stručnjak ali mogu da razumijem ono što vidim, iako to riječima nisam u stanju da objasnim.
Za razliku od SAA i FSA, ISIL svoje planove i pravce budućih napada vješto krije dok se o planovima pomenutih sedmicama ranije razglaba i piše po raznim portalima, forumima i sl.
Kako ISIL uspjeva da spriječi curenje informacija a ovi ne, to fakat ne znam. Ali u jedno sam siguran. Kad bi sutra, primjera radi, SAA dobila 100% provjerenu informaciju o skorom napadu ISIL-a ili FSA (nebitno) na neki njen grad, pripadnici iste bi u cilju prevencije i zaštite postavili kartonske kutije kao fizičke prepreke na cestovne prilaze tom gradu.
I to bi bio baš maksimum truda i kreativnosti sa njihove strane.
Kakvi crni rovovi, bunkeri itd...
- salik79
#67513 Re: Sirija
Dobro si, dvije logicne nelogicnostivivaldi wrote:mensini da je veci problem sto je pasos istekao prije godinu i po dana nego sto nije diplomatski, al Princ je to, more i sa nevazicemsalik79 wrote:republikauzicka wrote:Al Saud Cartel![]()
Sve je ovo "brat" nanijetio "borcima opozicije" u Siriji i Iraku. Nego, zamijetih interesantnu stvar - nije imao diplomatski, nego obicni pasos
- salik79
#67514 Re: Sirija
Nego, jel' ovo Djisr oslobodjen?!
- Challenger__
#67515 Re: Sirija
Ni ti ni ovi tvoji haveri nisu razumjeli ni Mirseka ni mene. Dobro, ionako vam je nivo razumjevanja mali, ništa novo. Govori se o mogućoj (moguće ne znači neminovno) upotrebi razornijih sredstava kao što su ona koja je IDF u dva navrata (okolina Damaska i Homs, sve 2013) koristio na pozicije SAA. Taktički projektili veće razorne moći a ne atomske bombe.cbrt wrote:A taktičke nuklearne?
Tako se, sasvim izvjesno, može razumjeti Magnierov upis.
- madner
#67516 Re: Sirija
Sadamovi oficiri nisu bili nesposobni. Izgubiti protiv US armije sa potpunom zracnom superiornosti nije znak nesposobnosti nego prirodan zakon. Izgubili bi i JA, ali bome i Bundeswehr. Naravno uz vece gubitke za drugu stranu.vivaldi wrote:prije bi tipovo na cisti fanatizam nego na neku taktiku. beskonacna masa fanatika sa najmocnijim oruzjem, hrpom samoubica sa stotinama kila exploziva.emillio estevez wrote:jedino ISIL ima vojnu taktiku
otkud njima bilo kakva taktika? par bivsih oficira iz podjedanko nesposobne sadamove vojske. pritom ginu na dulume svakodnevno.
pa ameri ni sa 500 miliona ne uspjese napraviti ozbijnu formaciju, a kamoli ovi
Fanatizam nema veze sa uspjesima ISILa.
Operativno su sposobniji, mogu koncentrisati snage, koriste iznanadjenje i imaju dovoljno discipline da ne odustanu od napada nakon sto se zapuca. I to je dovoljno protiv ovih amatera, bilo Kurdskih, Irackih ili Sirijskih.
-
budza
#67518 Re: Sirija
nemacki novinar je poseti alepo i vodio razgovor sa doktorom koji je pre mesec dana porodio ranjenu zenu i spasio novorodjence koje je bilo gelerom u majcinoj utrobi povredjeno.
pogledajte u par minuta svu monstruoznost teroriste i zlikovca asada i njegovih dzukela.
http://www.bild.de/politik/ausland/syri ... .bild.html
divim se ovakvim ljudima.
da im bog podari svako dobro.
pogledajte u par minuta svu monstruoznost teroriste i zlikovca asada i njegovih dzukela.
Last edited by budza on 27/10/2015 21:58, edited 1 time in total.
- insomnia78
#67519 Re: Sirija
Tako sto te "braca" odmah proglase spijunomdragma wrote:Vrlo jednostavno.DuckZz wrote: Sada je pitanje. Pa ako je sve ovo iznad tačno, kako onda ISIL napreduju ili je napredvao u svim ovim mjestima kada uporedimo situaciju iz 2014god. i danas ? Vrlo jednostavno, splet okolnosti je takav, a ni sam ne mogu da shvatim njihovu sreću, da sve ovo ne važi kada ISIL napreduje. Uvijek imaju povoljan pravac kretanja koga god da napadaju, ne mogu objasnim ali shvatit će oni koji prate njihove ili FSA snimke tokom njihovih sukoba. Jednostavno ne mogu da objasnim jer ne znam kako, nisam stručnjak ali mogu da razumijem ono što vidim, iako to riječima nisam u stanju da objasnim.
Za razliku od SAA i FSA, ISIL svoje planove i pravce budućih napada vješto krije dok se o planovima pomenutih sedmicama ranije razglaba i piše po raznim portalima, forumima i sl.
Kako ISIL uspjeva da spriječi curenje informacija a ovi ne, to fakat ne znam. Ali u jedno sam siguran. Kad bi sutra, primjera radi, SAA dobila 100% provjerenu informaciju o skorom napadu ISIL-a ili FSA (nebitno) na neki njen grad, pripadnici iste bi u cilju prevencije i zaštite postavili kartonske kutije kao fizičke prepreke na cestovne prilaze tom gradu.
I to bi bio baš maksimum truda i kreativnosti sa njihove strane.
Kakvi crni rovovi, bunkeri itd...
A onda ide nesto iz bogatog repertoara izivljavanja
-
cbrt
#67520 Re: Sirija
Ne bi me čudilo da u ovome ima istine
Shami Rebel @OptimisticReb11 3h3 hours ago
Over 100 #SAA captives have been taken today alone around #Sfeireh by ISIS. In other words, there will be a new video with orange jumpsuits
- Klavikula
#67521 Re: Sirija
pa i nije bas. to sto Patak, savox i cbrt uspiju iz Bosne ili Srbije prebrojati mrtve i ne mora znaciti da su pogodili sa ciframa. obicno to bude puno manje.mirsek wrote:Ma zna se odavno da pobunjenici imaju nepresusan izvor ljudstva.Challenger__ wrote:Sasvim u skladu sa anglocionističkim geopolitičkim prioritetom.Maystor wrote:U proteklih mjesec dana ubijeno je preko hiljadu isilovih orka. Prosto je nevjerovatno kojom brzinom regrutuju nove. Povrh svega, napadaju na svim frontovima. Mape koje sam postavljaju na temi o Iraku pokazuju da isil rapidno gubi teritoriju tamo, a u Siriji napreduje
Ako je u proteklih godinu samo uvezenih pobunjenika ginulo prosjecno oko 80 dnevno a da su i dalje ljudski prejaki to samo govori o masovnosti i kontinuitetu uvozenja radikala i fanatika sa svih strana svijeta i da na tom planu SAA ne moze drzati korak, cak ni i uz pomoc Irana jer sponzora pobunjenika ima mnogo vise.
Jedino uz duplanje ruskih vazdusnih udara i povecavanje efikasnosti i morala vojnika na terenu rat se moze lagano privoditi kraju u koristi SAA, ako se okolni sponzori pobunjenika ne destabiliziraju pobunom i naoruzavanjem vojnih grupa na njhovom terenu.
Nema drugog nacina.
Ili da Rusija pocne da roka taktickim nuklearnim pa natjera ove okolne sponzore na konacno odustajanje od ideje rusenja Assada.
opet, procenat mobilizovanih u sve vojske u Siriji je poprilicno mali tako da ostaje prostora za konstantna popunjavanja.
- ioannes
#67522 Re: Sirija
veci si ti monstrum kad pratis Bild.debudza wrote:nemacki novinar je poseti alepo i vodio razgovor sa doktorom koji je pre mesec dana porodio ranjenu zenu i spasio novorodjence koje je bilo gelerom u majcinoj utrobi povredjeno.
te novine cak i sve vise Njemaca bojkotiraju,fuj
- DuckZz
#67523 Re: Sirija
Normalno da se zna, sve se zna. Pobunjenici imaju svoje ljude posvuda u Siriji, i ne postoji niti jedan veći grad u kojem nemaju kontakte, to je jednostavno tako. Ništa se ne dešava slučajno, i za svaki grad kojeg pobunjenici zauzmu postoji još jedan koji je spreman na takvo nešto.
Evo kako to da "JA" znam da će Hezbollah i Iranske milicije napasti grad Kafr Nasej na sjeveru provincije Daraa. Ovo nigdje nisam napisao, ni na twitteru niti bilo gdje drugo ... eto vama ovdje pa sami čekajte i slušajte šta vam "stručnjaci" jedno te iste stvari govore 5 dana poslije....
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.15 ... 7&z=16&m=b
Monstrumi čitaju BILD
i to 13 miliona monstruma dnevno
Evo kako to da "JA" znam da će Hezbollah i Iranske milicije napasti grad Kafr Nasej na sjeveru provincije Daraa. Ovo nigdje nisam napisao, ni na twitteru niti bilo gdje drugo ... eto vama ovdje pa sami čekajte i slušajte šta vam "stručnjaci" jedno te iste stvari govore 5 dana poslije....
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.15 ... 7&z=16&m=b
Monstrumi čitaju BILD
Last edited by DuckZz on 27/10/2015 22:10, edited 1 time in total.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#67524 Re: Sirija
asad jeste monstrum i zlikovac
- insomnia78
#67525 Re: Sirija
Ovaj slucaj, sa bebom ranjenom gelerom u majcinom stomaku, su prenjeli svi moguci svjetski mediji i dosta ljudi je radilo intervju sa ekipom koja ih je obje operisala i spasilaioannes wrote:veci si ti monstrum kad pratis Bild.debudza wrote:nemacki novinar je poseti alepo i vodio razgovor sa doktorom koji je pre mesec dana porodio ranjenu zenu i spasio novorodjence koje je bilo gelerom u majcinoj utrobi povredjeno.
te novine cak i sve vise Njemaca bojkotiraju,fuj
Sa fotografijama i videom