Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Krastavica

#6751 Re: Zeničani

Post by Krastavica »

Ci-Nick wrote:
_BataZiv_0809 wrote:To je ovaj Kasljevic sto organizuje koncerte?

P.S. Pojma nemam o cemu pricate, tj. o ljudima i dogadjajima. Znam samo da me mama ko dijete vodila na pizzu u Stare krovove :trep:
Da Tomislav Kašljević. On i Josip Dujmović su radili na radiju Zenica. Bili su dobri, slušao se noćni program u to vrijeme. Kasnije je Kašljević krenuo u ugostiteljstvo.
Držao je kafić Bolero ( preko puta Krovova) a kasnije je uzeo i Krovove pod zakup.
Bila je Zenica živa tih osamdesetih godina. Tu u Staroj ćaršiji svako veče se okupljalo par hiljada ljudi, pa su kasnije odlazili "stazom slonova" prema Mokušnicama.
Toma je vazda vozao nake' nabrijane aute u ta doba , al jebaji ga morao je dosta placat okolo da ga ne diraju .......

Škija , Bebe , Kemo , Gabriel , Holman , i onda u nastajanju dosta njih da ne nabrajam .....
Eborg

#6752 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Freamon Lester

#6753 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Eborg wrote:Naš Čelik do Londona, njihov ni do Žepča! :bih:

Supporters Direct Europe dolazi na sjednicu Skupštine NK Čelik Zenica
:thumbup: Ako se skupe u dovoljnom broju za odzavanje skupstine. :izet:
Eborg

#6754 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Kvorum je 28 delegata. Zato nas i treba doći ispred istoka, da pokažemo da nećemo tolerirati takvo ponašanje gdje neko svjesno blokira rad kluba jer mu je mrsko doći ili ne želi.

Imamo jednu priliku da se izborimo za promjene. Pa zar je i taj dan bolje ostati u kući dragi sugrađani?
Freamon Lester

#6755 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Eborg wrote:Kvorum je 28 delegata. Zato nas i treba doći ispred istoka, da pokažemo da nećemo tolerirati takvo ponašanje gdje neko svjesno blokira rad kluba jer mu je mrsko doći ili ne želi.

Imamo jednu priliku da se izborimo za promjene. Pa zar je i taj dan bolje ostati u kući dragi sugrađani?
Veliki dio sugradjana ce ostati kuci jer se boji da ga neko vidi na nekom javnom okupljanju, a ova manjina je u dvije grupe. Jedni nece doci zato sto ih zaboli. Konkretno moja mati je Celik proklela jedno 300 puta kao i svaka majka u ovom gradu pa mislim da bi se propila po stare dane zbog toga sto je klub propao. Druga grupa je ona zlobna koja ceka na ziceru svaki pa da palamudi...

Zao mi je ali je tako. Signali sa vrha(znamo kojeg) nisu takvi da bi do bilo kakvih promjena moglo doci. Ali i ako ne izglasaju sad treba nastaviti sa borbom.
kakavdanakneiskustvu

#6756 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

_BataZiv_0809 wrote:To je ovaj Kasljevic sto organizuje koncerte?

P.S. Pojma nemam o cemu pricate, tj. o ljudima i dogadjajima. Znam samo da me mama ko dijete vodila na pizzu u Stare krovove :trep:

to je taj,prije rata bio tonac na radio zenici
kosava

#6757 Re: Zeničani

Post by kosava »

Ci-Nick wrote:
kosava wrote:
zenicablues wrote:A sjećate li se izlazaka u staru čarsiju,kod Starih krovova,i ono su bila neka gotivna vremena za generacije godišta 75-82,kad se nije imalo ni brige ni pameti. Skucka se koja markica pa se na bulevaru ili kamberoviću popije koja litra viškog vina,pa u izlazak.... Imam osjećaj da smo mi tada bolje provodili nego ovi klinci danas... Svojevremeno sam mislio da to bezbrižno doba nikada neće proći...

Ima nas koji su izlazili pred Lamelu i u Piceriju i Zilet :trep:

I ja sam visio u Žiletu, piceriji kod Blagiše i u Trojci. Solei
Trojka, Feniks, Alibaba kod Pirseta i Žilet su bili prvi pravi kafići. Pomislih da si zaboravio Fenix, Alibaba bila malo na glasu.
Sjećaš li se kad je gradska bila hit ? Puna gradska kafana.
Sad je grad nekako prazan u odnosu na osamdesete.
Manje auta vise pjesadije, jeftinije bilo izlazit i rakijat. Sjecas se Coline Venecije?
kosava

#6758 Re: Zeničani

Post by kosava »

Ci-Nick wrote: Za Dujmovica sam cuo i citao sam o njemu na lokalnim portalima. Eh sad me interesuje je li taj Kasljevic bio "zestok momak"? Vidim spominje se da je nekog ranio u vatrenom obracunu :roll:
Nije on bio žestok momak. On je bio šminka, kultura, dobre koke. :twisted:
Al u to vrijeme kriminalci su počeli izigravati zaštitare, uzimali su reket.
Holman je redovno uzimao reket ugostiteljima. Iako znao sam i tog Holmana nije mi ni on izgledao nešto posebno nasilan do pred sam rat.
Zapravo su prvi pravi nasilnici u gradu bili stariji maloljetnici i neke usijane glave sa 18 ili 20 godina koje su počele nositi noževe i pištolje.
Ja sam npr. visio u gradu. Dosta vremena sam provodio ispod lipa na bilijaru.
Tu se javno kockalo, okupljali su se i šaneri. Znao sam sve šanere po gradu ali nisu ni oni bili nasilni, bili su šminka, lanac, cartier,..
Znam na koga mislis kad kazes Cartier :( pokojni Tola ljeti kad nema vjetra mozes mu upratit kretanje po mirisu .

Zaboravi smo Lincner.
dezurni_ucenik

#6759 Re: Zeničani

Post by dezurni_ucenik »

Venecija, Crkvice, Suncana dolina ?
kosava

#6760 Re: Zeničani

Post by kosava »

Ja
kakavdanakneiskustvu

#6761 Re: Zeničani

kosava wrote:
Ci-Nick wrote: Za Dujmovica sam cuo i citao sam o njemu na lokalnim portalima. Eh sad me interesuje je li taj Kasljevic bio "zestok momak"? Vidim spominje se da je nekog ranio u vatrenom obracunu :roll:
Holman je redovno uzimao reket ugostiteljima. Iako znao sam i tog Holmana nije mi ni on izgledao nešto posebno nasilan do pred sam rat.
Zapravo su prvi pravi nasilnici u gradu bili stariji maloljetnici i neke usijane glave sa 18 ili 20 godina koje su počele nositi noževe i pištolje.
Tu se javno kockalo, okupljali su se i šaneri. Znao sam sve šanere po gradu ali nisu ni oni bili nasilni, bili su šminka, lanac, cartier,..
Znam na koga mislis kad kazes Cartier :( pokojni Tola ljeti kad nema vjetra mozes mu upratit kretanje po mirisu .

Zaboravi smo Lincner.
nisam zeljka vidio desetak godina,jedva ga prepoznah koliko se promijenio
Ci-Nick

#6762 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

kosava wrote:

Zaboravi smo Lincner.
Sa Tolom sam puno puta igrao bilijara. Kao što rekoh. Neko puno opuštenije vrijeme. Više razgovora..., više osmjeha,..više flerta.
Sad su ovi mladi histerični, uvijek neka strka, frka, hića,...čak i nabacivanje curama je nekako sirovo, bez imalo lijepih manira.
lokalni_razdjevicar

#6763 Re: Zeničani

Post by lokalni_razdjevicar »

šta je sa kolegijumom? zašto ne radi?
Eborg

#6764 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Freamon Lester wrote:Veliki dio sugradjana ce ostati kuci jer se boji da ga neko vidi na nekom javnom okupljanju, a ova manjina je u dvije grupe. Jedni nece doci zato sto ih zaboli. Konkretno moja mati je Celik proklela jedno 300 puta kao i svaka majka u ovom gradu pa mislim da bi se propila po stare dane zbog toga sto je klub propao. Druga grupa je ona zlobna koja ceka na ziceru svaki pa da palamudi...

Zao mi je ali je tako. Signali sa vrha(znamo kojeg) nisu takvi da bi do bilo kakvih promjena moglo doci. Ali i ako ne izglasaju sad treba nastaviti sa borbom.
To je taj nedefinisani zenički strah. Šuti i poklopi se, sve gledaju obavještajne službe i posao i sigurnost ti zavise od toga hoće li te neko vidjeti na "pogrešnom" mjestu sa "pogrešnom" osobom. :roll:

Ne mogu da shvatim ali fakat. Ubijeni smo u pojam kao u DDR-u i Sjevernoj Koreji.

BTW, i francuski mediji pišu o kvalitetu ideje u Zenici - Za Čelik, un mental d'acier.
kakavdanakneiskustvu

#6765 Re: Zeničani

http://www.072info.com/10-juna-veliko-o ... -u-zenici/

ko je vlasnik ovog supermarketa?,ta zgrada je godinama bila prazna
apsidejzi

#6766 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

zenicablues wrote:A sjećate li se izlazaka u staru čarsiju,kod Starih krovova,i ono su bila neka gotivna vremena za generacije godišta 75-82,kad se nije imalo ni brige ni pameti. Skucka se koja markica pa se na bulevaru ili kamberoviću popije koja litra viškog vina,pa u izlazak.... Imam osjećaj da smo mi tada bolje provodili nego ovi klinci danas... Svojevremeno sam mislio da to bezbrižno doba nikada neće proći...
I mi smo 20 godina kasnije furali slicnu furku sa slicnom emocijom. Vremena se ne mjenjaju. Mi se mjenjamo :)
channel10

#6767 Re: Zeničani

Post by channel10 »

kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.072info.com/10-juna-veliko-o ... -u-zenici/

ko je vlasnik ovog supermarketa?,ta zgrada je godinama bila prazna
Burekovic ili braca Burekovic-RIMA PAK. Kako sam cuo, Peri Gudelju je iznajmio prostor uz uslov da na objektu ostane njegov natpis, a ne FIS.
belfy

#6768 Re: Zeničani

Post by belfy »

RIMA PAK ne drze nikakvi Burekovici. prezime nije ni blizu. tacnije, to drzi samo jedan brat. onaj drugi je odavno otisao na drugu stranu i bavi se drugim poslom. cak i bez tog citava prica ne bi imala smisla svakako iz vise razloga. niti je Peri, niti Kasumovicima do takvih zajebancija.
channel10

#6769 Re: Zeničani

Post by channel10 »

belfy wrote:RIMA PAK ne drze nikakvi Burekovici. prezime nije ni blizu. tacnije, to drzi samo jedan brat. onaj drugi je odavno otisao na drugu stranu i bavi se drugim poslom. cak i bez tog citava prica ne bi imala smisla svakako iz vise razloga. niti je Peri, niti Kasumovicima do takvih zajebancija.
Vlasnik Lidera, objekta koji se otvara za 2-3 dana je Burekovic Osman. Njegov brat je vlasnik RIMA PAK-a. Sto se tice Pere Gudelja, to sam cuo od covjeka koji je tu " u blizini objekta". Da li je istina ili, to ne znam. Samo prenosim sta sam cuo.
belfy

#6770 Re: Zeničani

Post by belfy »

koliko ja znam Vlasnim RIMA PAK-a je Amir (odatle RIMA unazad). to sto kazes moze biti tacno samo ako je Amir prodao firmu drugome. o tome nemam saznanja. to su sve ljudi sa velikim parama, pa zato i izrazavam skepsu da ce jedan drugome "iznajmiti" nesto. kod njih je uvijek - ili je tvoje - ili nije. moguce da grijesim, samo mi se to urijetko desava.
channel10

#6771 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Pa jest Amir, ali se slucajno preziva Burekovic. A o ostalom, nebitno. Svi grijesimo.
belfy

#6772 Re: Zeničani

Post by belfy »

hm...da, samo sto je brat ovog Amira, na kojeg ja mislim, Kasim, a ne Osman. i nisu Burekovici. ali ajde de.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6773 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

A koja je logika da ostane natpis koji je godinama godinama praznu zgradurinu u predgradju, a da se ne stavi natpis koji je u top 5 bh brendova :-)
Casual's

#6774 Re: Gdje u Zenici...?

Post by Casual's »

Dobar zubar za popravke ? Ne dobar u fazonu da dobro popravi bez anestezije, nego dobar da ne boli dok popravlja. Ako može cijena i broj tel. bilo bi extra :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#6775 Re: Gdje u Zenici...?

Post by Jimmy McNulty »

Ima @kamen spoticanja, on/a je zubar/ka. :D
Post Reply