Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
jefferson

#6751 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by jefferson »

Joj sad kada podmladak SDA se docepa tendera i nadoknadi sve ono sto su propustili u zadnjih 4 godine.
kakavdanakneiskustvu

#6752 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakavdanakneiskustvu »

Gray wrote:
channel10 wrote:Da li je iko prosao cijelom dionicom Zenica-Tarcin, da li je sve ok i kolika je cijena cijele dionice?

Prošao sam ja jučer. Cijena je 6 KM od Sarajeva do Zenice, sve je povezano od Zenice do Tarčina, s tim što će se stajati 4 puta od Zenice do Tarčina radi naplate putarine.

Htio sam da snimim u jednom komadu cijelu dionicu, ali mi se negdje oko Breze mobitel restartovao, pa sam izgubio taj dio snimka. Ima od (otprilike) Breze do Tarčina, onda u Tarčinu okret pa nazad do Vlakova.

Kao bonus obišao sam i snimio Stupsku petlju, sva četiri kraka.

0:00 - 4:30 Autoput Vc (otprilike oko Breze) - Naplatne kućice Sarajevo

5:00 - 24:30 Naplatne kućice Sarajevo - Tarčin

24:30 - 41:00 Tarčin - Vlakovo

41:00 - 47:00 Vlakovo - Stup

47:00 - 54:00 Stupska petlja (sva četiri kraka)

kako misliš 4 puta će se stajati radi cestarine,ne kontm?
supercali

#6753 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

Ulaz zenica josanica vlakovo i izlaz tarcin jer je od josanice do vlakova zaobilaznica i ne ulazi na naplatu
kakavdanakneiskustvu

#6754 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

supercali wrote:Ulaz zenica josanica vlakovo i izlaz tarcin jer je od josanice do vlakova zaobilaznica i ne ulazi na naplatu

od zenice do tarčina 4 puta stajati na naplatnim kućicama??
Hajvan

#6755 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Hajvan »

jefferson wrote:
Hajvan wrote:hajmo sad SDA!
svaka čast na pobjedi!
Dajte sad brzu cestu Sarajevo-Tuzla, Goražde Sarajevo, Bihač- Lašvanska Petlja!
nastavite ubrzanim tempom od Tarčina ka Konjicu i od Zeniceka Doboj jugu na koridoru Vc..
možete vi to…
izvucite iz sehara, povucit istočne veze vašeg vođe i dragog nam jedinoga presjednika (ali nemojte na štetu nas građana ptaviti dogovore)--- U jedinstvu je snaga!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ma za ovog mandata ode Bosna u pičkine pičke materinu….
eto nama palestinizacije na velika vrata

jebo i puteve, ondak
passiv

#6756 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by passiv »

kakavdanakneiskustvu wrote:
supercali wrote:Ulaz zenica josanica vlakovo i izlaz tarcin jer je od josanice do vlakova zaobilaznica i ne ulazi na naplatu

DA, od josanice do vlakova ce uvijek biti besplatno, pa imas Ulaz:zenica-izlaz:josanica, Ulaz vlakovo-izlaz:tarčin (i ovo je besplatno valjda do nove god).
OldMayor

#6757 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by OldMayor »

Bice mi zao ove teme... :(
M e m o

#6758 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by M e m o »

nemojte unaprijed prejudicirat stvari
Trhulj je bio SDA kadar, jedan od zaslužnijih, ako ne i više zaslužan od samog Karića kao direktora JP AC
dakle, ako ovaj i odleti sa menadžerske pozicije doći će neki sda karinaš, koji će opet morat slušat Trhulja

osim toga, ove dionice oko Zenice i prema Počitelju sigurno idu dalje
ma ko bio i na vlasti i direktor preduzeća
the_stick

#6759 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by the_stick »

2 puta da podignes karticu, 2 puta da platis... dionica Josanica-Vlakovo se smatra gradskom cestom i kao takva se nece naplacivati... dakle, udjes u zenici, izadjes na josanici... picis do vlakova besplatnim autoputem i onda opet udjes u vlakovu, izadjes u tarcinu...
Qler

#6760 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Qler »

I nemoj da neko prica da je to boze sacuvaj ili slicne gluposti, tako se radi u cijelom svijetu. Gradski autoput, ili obilaznica je dzaba i svi tako 4 puta staju...
Astrix

#6761 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Astrix »

Tako je, samo sto u ovom slucaju je mala razlika izmedju Vlakova i Tarcina pa se brzo opet staje. Inace kad bude duzi autoput dalje prema Konjicu to se nece ni primjetiti...
supercali

#6762 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

pa ako bude citav dole autoput do granice vjerovatno ce samo jos kod mostara biti slobodni dio i to je to ostalo ce sve biti izlazi jer nisu velika mjesta
shake69

#6763 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Zivo me zanima koliko ce auta dnevno voziti mjesecno zimi do Tarcina a posebno u junu, recimo jer to ce biti orijentir za nastavak gradnje ceste. Onaj ko je krenuo ka Tarcinu vjerovatni je putnik za jug zemlje, odnosno koristit ce cijelu ili veci dio koridora do juga, osim ako nije iz Rastelice! :wink:
amir79

#6764 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by amir79 »

vozio sam AP do tarčina, ma odlično, kao da nisi u BIH.

kakvi su planovi za nastavak gradnje??? treba sad ivan sedlo i bradinu savladati
Hajvan

#6765 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Hajvan »

uh, to bi bilo odlično.
kakaljin

#6766 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

shake69 wrote:Zivo me zanima koliko ce auta dnevno voziti mjesecno zimi do Tarcina a posebno u junu, recimo jer to ce biti orijentir za nastavak gradnje ceste. Onaj ko je krenuo ka Tarcinu vjerovatni je putnik za jug zemlje, odnosno koristit ce cijelu ili veci dio koridora do juga, osim ako nije iz Rastelice! :wink:

Nece to biti nikakav orjentir jer ce se autoput praviti skroz do Bijace. Sto je u interesu cijele drzave, radi razvoja ekonomije i brzeg protoka saobracaja.
kakavdanakneiskustvu

#6767 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

the_stick wrote:
2 puta da podignes karticu, 2 puta da platis... dionica Josanica-Vlakovo se smatra gradskom cestom i kao takva se nece naplacivati... dakle, udjes u zenici, izadjes na josanici... picis do vlakova besplatnim autoputem i onda opet udjes u vlakovu, izadjes u tarcinu...

ok,hvala
fau vau

#6768 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by fau vau »

slike sa asfaltiranja dionice Johovac - Prnjavor

Image
Image
Image
Image
Image
Image
fau vau

#6769 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by fau vau »

Image
Image
Image
nineinchnails

#6770 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by nineinchnails »

Kakva su vasa misljenja o tome kako ce teci nastavak gradnje autoputeva nakon ovogodisnjih izbora i ponovne pobjede nacional-fasistickih stranaka? Ja mislim da ono sto je uradjeno do sada, uradjeno je. Eventualno ce se napraviti dionice Zenica sjever-Zenica jug i dionica Zvirovici-Pocitelj i to u narednih 5 godina. No, i ovo je upitno jer mislim da ce obezbijedjena sredstva naprasno nestati ili ce biti usmjerena u gradnju objekata od esencijalne vaznosti za prosperitet nase drzave kao sto su dzamije, crkve, mesdzidi i tako...
Neko rece, kako su kadrovi u Autocestama Federacije ionako vec iz nacionalistickih stranaka, pa tu nece biti bojazni da ce gradnja posustati. Sumnjam...
Naslovnica

#6771 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

Gledam jučer uveliko se radi na novootvorenoj dionici autoputa Vlakovo-Tarčin, postavljaju one bankine sve u 16 (valjda nisu sve sigli prije izbora).
I naravno, nigdje znakova upozorenja i opasnosti.
:lol: :roll:
SSemir

#6772 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by SSemir »

nineinchnails wrote:Kakva su vasa misljenja o tome kako ce teci nastavak gradnje autoputeva nakon ovogodisnjih izbora i ponovne pobjede nacional-fasistickih stranaka? Ja mislim da ono sto je uradjeno do sada, uradjeno je. Eventualno ce se napraviti dionice Zenica sjever-Zenica jug i dionica Zvirovici-Pocitelj i to u narednih 5 godina. No, i ovo je upitno jer mislim da ce obezbijedjena sredstva naprasno nestati ili ce biti usmjerena u gradnju objekata od esencijalne vaznosti za prosperitet nase drzave kao sto su dzamije, crkve, mesdzidi i tako...
Neko rece, kako su kadrovi u Autocestama Federacije ionako vec iz nacionalistickih stranaka, pa tu nece biti bojazni da ce gradnja posustati. Sumnjam...
nadji mi tog strucnjaka u bosni koji ce biti sposoban da zamaze oci svim tim svjetskim investicionim fondovima, pa da uspije njihove pare koje su dali za autoput potrositi negdje drugo. eto
jel imas predstave kako to funkcionise? da pare niko od tih fondova ne daje prije tendera' da mnoge tendere i sami oni sprovode?
the_stick

#6773 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by the_stick »

nineinchnails wrote:Kakva su vasa misljenja o tome kako ce teci nastavak gradnje autoputeva nakon ovogodisnjih izbora i ponovne pobjede nacional-fasistickih stranaka? Ja mislim da ono sto je uradjeno do sada, uradjeno je. Eventualno ce se napraviti dionice Zenica sjever-Zenica jug i dionica Zvirovici-Pocitelj i to u narednih 5 godina. No, i ovo je upitno jer mislim da ce obezbijedjena sredstva naprasno nestati ili ce biti usmjerena u gradnju objekata od esencijalne vaznosti za prosperitet nase drzave kao sto su dzamije, crkve, mesdzidi i tako...
dakle... osnovne teze ovog posta su:
- da je samoproglasena gradjanska stranka 80 km izgradila sama od sebe...
- da nisu gradili dionice koje su vec bile pripremljene u smislu zavrsene ekspropriacije i obezbijedjenog finansiranja...
- da su gradili posteno, kvalitetno i bez zavrtanja
- da su uistinu zavrsili dionice na kojima se radovi i dalje odvijaju
- da su narednoj vlasti pripremili teren za 80 novih KM, tako sto su zavrsili ekspropriaciju i obezbijedili finansiranje

nazalost, ni jedna od ovih teza nije tacna... nije bitno ko je dobio najvise glasova, ali je vise nego evidentno ko je izgubio najvise glasova.. na njihovu zalost, narod nije nasjeo na ove lazne price o samoinicijativnoj izgradnji 100 km autoputa...
OldMayor

#6774 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by OldMayor »

@the_stick,

Ok, ali sve to ne mijenja cinjenicu da se u posljednje 4 godine izgradilo pet puta vise autoputeva nego u prethodnih 15 godina.

Mislim ne zanima me cija je to zasluga, ali to je cinjenica.

Ako se sada odjednom stane sa gradnjom, zna se cija ce to biti zasluga. Jer ne vidim poentu da smo protekle cetiri godne se toliko zaduzili i sad da prekinemo gradnju, jer ova parcad od autoputa nam nista ne doprinose, poenta je da se izgradi kompletan.
The Realist

#6775 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by The Realist »

Zavisi sta je sa zemljistem, jer to moze uzeti par godina i onda sljedeci izgrade i kazu kako oni grade, a ovi ne, iako su predhodnici imali puno tezi posao za obaviti.

No neke dionice moraju uraditi, jer mislim da je tu uradjeno vecina oko papira.
Post Reply