Polako drug. Do juce je Barcelona imala vise primljenih golova od Osasune. Ovaj put nemam nikakav osjecaj kako ce Madrid pripremiti utakmicu. Igrace Callejon da trci k'o lud i da izblokira lijevu stranu Barceloninog napada. Sa druge strane, mislim da ce igrati Marcelo. Sve u svemu prva tekma tesko da ce odluciti prolaz.505sCrtom wrote:mourinho bi potpisao 1:1 samo tako. pa i 2:2. sreca pa barcelona daje duplo vise golova nego sto primi, tako da bi u slucaju 2:2 bili svi sretni. ipak ce biti 2:4, 1:3, ili tako nesto...
Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#6751 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
- ultima_palabra
#6752 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Slažem se da situacija izgleda loše po Madrid sa ovakvom odbranom i formom, koja je iako u usponu, još uvijek slaba. Međutim, najbolje utakmice u ovoj sezoni su odigrali upravo protiv Barcelone... za te mečeve ne treba dodatni motiv.
- veljaca
#6753 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Callejon protiv Inieste i Albe - ne djeluje da on to moze odraditi ....skenderija04 wrote:Polako drug. Do juce je Barcelona imala vise primljenih golova od Osasune. Ovaj put nemam nikakav osjecaj kako ce Madrid pripremiti utakmicu. Igrace Callejon da trci k'o lud i da izblokira lijevu stranu Barceloninog napada. Sa druge strane, mislim da ce igrati Marcelo. Sve u svemu prva tekma tesko da ce odluciti prolaz.505sCrtom wrote:mourinho bi potpisao 1:1 samo tako. pa i 2:2. sreca pa barcelona daje duplo vise golova nego sto primi, tako da bi u slucaju 2:2 bili svi sretni. ipak ce biti 2:4, 1:3, ili tako nesto...
-
sumirprimus
#6754 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Priznaćeš real to pod morinjom radi mnogo bolje...505sCrtom wrote:ma ja. nesto kao osasuna sinoc.ultima_palabra wrote: Slažem se... zato ih treba što više udaljiti od gola, visoki presing itd. Vjerovatno sa 3 centralna vezna... Khedira, Xabi i Modrić, a Ozil na desnoj strani.
S tim da taj presing obično ne izdrže čitavu utakmicu...
- skenderija04
#6755 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Pa nece sam. On i Alvaro ce zajedno to pokusati da odbrane. Pustiti samo Alvara da brani bi bilo samoubistvo. Zbog toga i smatram da ce biti izjednaceno. Madrid ce pokusati udariti preko desne, a lijevu ce zapostaviti. Barcelona isto. Alves nece ici previse u napad ovaj put. Citava strana za Pedra.veljaca wrote:Callejon protiv Inieste i Albe - ne djeluje da on to moze odraditi ....skenderija04 wrote:Polako drug. Do juce je Barcelona imala vise primljenih golova od Osasune. Ovaj put nemam nikakav osjecaj kako ce Madrid pripremiti utakmicu. Igrace Callejon da trci k'o lud i da izblokira lijevu stranu Barceloninog napada. Sa druge strane, mislim da ce igrati Marcelo. Sve u svemu prva tekma tesko da ce odluciti prolaz.505sCrtom wrote:mourinho bi potpisao 1:1 samo tako. pa i 2:2. sreca pa barcelona daje duplo vise golova nego sto primi, tako da bi u slucaju 2:2 bili svi sretni. ipak ce biti 2:4, 1:3, ili tako nesto...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6756 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
ko da gledam sMorinjo kreće sa XXXL kantanaćom, četverored ispred šesnesterca i ko pređe centar odmah na transfer listuultima_palabra wrote:Slažem se da situacija izgleda loše po Madrid sa ovakvom odbranom i formom, koja je iako u usponu, još uvijek slaba. Međutim, najbolje utakmice u ovoj sezoni su odigrali upravo protiv Barcelone... za te mečeve ne treba dodatni motiv.
- skenderija04
#6757 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Naravno. Zato i ne kontam ove prognoze da ce Barcelona sa lakocom dobiti dva razlike.ultima_palabra wrote:Slažem se da situacija izgleda loše po Madrid sa ovakvom odbranom i formom, koja je iako u usponu, još uvijek slaba. Međutim, najbolje utakmice u ovoj sezoni su odigrali upravo protiv Barcelone... za te mečeve ne treba dodatni motiv.
-
5 0 5
#6758 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
jeste, ali je zato samo messi pogodio duplo vise od cijele osasune.skenderija04 wrote: Polako drug. Do juce je Barcelona imala vise primljenih golova od Osasune. Ovaj put nemam nikakav osjecaj kako ce Madrid pripremiti utakmicu. Igrace Callejon da trci k'o lud i da izblokira lijevu stranu Barceloninog napada. Sa druge strane, mislim da ce igrati Marcelo. Sve u svemu prva tekma tesko da ce odluciti prolaz.
(barcelonina gol razlika u januaru je 25:9)
za marcela sam sumnjicav, jer da je spreman igrao bi u zadnjoj utakmici. on jednostavno nije u formi da moze parirati barceloni.
alves je odlicno sinoc igrao.
- veljaca
#6759 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Alvaro i Callejon ( nisam ni mislio samo na njega ) nemaju sanse protiv Inieste i Albe.skenderija04 wrote:Pa nece sam. On i Alvaro ce zajedno to pokusati da odbrane. Pustiti samo Alvara da brani bi bilo samoubistvo. Zbog toga i smatram da ce biti izjednaceno. Madrid ce pokusati udariti preko desne, a lijevu ce zapostaviti. Barcelona isto. Alves nece ici previse u napad ovaj put. Citava strana za Pedra.veljaca wrote:Callejon protiv Inieste i Albe - ne djeluje da on to moze odraditi ....skenderija04 wrote:[
Polako drug. Do juce je Barcelona imala vise primljenih golova od Osasune. Ovaj put nemam nikakav osjecaj kako ce Madrid pripremiti utakmicu. Igrace Callejon da trci k'o lud i da izblokira lijevu stranu Barceloninog napada. Sa druge strane, mislim da ce igrati Marcelo. Sve u svemu prva tekma tesko da ce odluciti prolaz.
Mislim da se u srijedu ipak vise pita Barcelona ( doduse nesto je i do Reala ). Da li ce napasti, da li ce igrati oprezno, da li ce se i oni zatvoriti ( mada to ne vole ) .... Puno je pitanja. Vidjecemo u srijedu odgovore . Slazem se da ova utakmica nece sve odluciti , ali moze ovdje Barcelona puno dobiti ....
I ko kaze da ce Barcelona dobiti sa lakocom 2 razlike ? Moze dobit i sa 5 golova razlike, ali moze i izgubiti .... fudbal je to ...
Ali ne vidjeti da Real ima probleme u odbrani ( Casillas, Pepe, Ramos, ... ) a da je Barcelona kompletna - to moze samo ko ne prati ove duele ...
- skenderija04
#6760 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
@ Veljaca
I ja se milslim da ce po Realovoj desnoj strani Barcelona biti opasnija. Problem nije u tome,to svi znamo, ali treba zatvarati rupe koje ostanu ako Alba krene gore. Madrid je ekipa koja je ove godine postigla pet golova nakon kornera protivnika
Nevjerovatan podatak. Znaci i da hoce ne smiju srljati. U zavisnosti koga stave na lijevu stranu znacemo da li Alves moze napadati ili ne. Vec vidim da ce Pedro biti zaljepljen za liniju, a da ce se Messi otvarati prema njemu a da ce Cesc biti najblizi golu.
I ja se milslim da ce po Realovoj desnoj strani Barcelona biti opasnija. Problem nije u tome,to svi znamo, ali treba zatvarati rupe koje ostanu ako Alba krene gore. Madrid je ekipa koja je ove godine postigla pet golova nakon kornera protivnika
-
tramvajtramvaj
#6761 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Dali neko zna koji ce televizijski kanal kod nas ili u regiji prenositi El Clasico u srijedu 30. januara? Hvala unaprijed...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#6762 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Arena Sport 3.tramvajtramvaj wrote:Dali neko zna koji ce televizijski kanal kod nas ili u regiji prenositi El Clasico u srijedu 30. januara? Hvala unaprijed...
-
tramvajtramvaj
#6763 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Hvala!!!Entropio wrote:Arena Sport 3.tramvajtramvaj wrote:Dali neko zna koji ce televizijski kanal kod nas ili u regiji prenositi El Clasico u srijedu 30. januara? Hvala unaprijed...
-
Nota
#6764 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Prenosi Hustler TV 
- Logovan
#6765 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ništa od Sport kluba??Entropio wrote:Arena Sport 3.tramvajtramvaj wrote:Dali neko zna koji ce televizijski kanal kod nas ili u regiji prenositi El Clasico u srijedu 30. januara? Hvala unaprijed...
- Entropio
#6766 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
SportKlub prenosi Primeru, a Arena Sport Copy del Rey.zlo87 wrote:Ništa od Sport kluba??Entropio wrote:Arena Sport 3.tramvajtramvaj wrote:Dali neko zna koji ce televizijski kanal kod nas ili u regiji prenositi El Clasico u srijedu 30. januara? Hvala unaprijed...![]()
- Logovan
#6767 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Jebi ga... Ja sve nešto kontao da će Sport klub prenositi, ne znam zašto.Entropio wrote: SportKlub prenosi Primeru, a Arena Sport Copy del Rey.
- ultima_palabra
#6768 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Zamijenili se u odnosu na prošlu sezonu.Entropio wrote:
SportKlub prenosi Primeru, a Arena Sport Copy del Rey.
- Mikady
#6769 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Tipujem 1-8
Razlog nema Casillasa, Pepea, Ramosa, Marcela, Coentrao itd..
-
todd_smith
#6770 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Mislim da ce ovo biti najinteresantniji El Classico od onog 5-0 prije 3-4 godine.
Barcelona koliko god dobro igra tj pobjedjuje ove sezone skoro uvijek prime po 2 gola, Real vise ima problema u svalcionici zato i losije na terenu igraju, ne znam sta bih rekao stvarno, prvi put da sam 50-50 izmedju ko ce pobijediti
Nesto mi kaze da je moguce da Barca dobije 3-1 ili Real 3-2, ali nesto tipa 3-0 ili po jedan gol jednostavno ne vidim
Barcelona koliko god dobro igra tj pobjedjuje ove sezone skoro uvijek prime po 2 gola, Real vise ima problema u svalcionici zato i losije na terenu igraju, ne znam sta bih rekao stvarno, prvi put da sam 50-50 izmedju ko ce pobijediti
Nesto mi kaze da je moguce da Barca dobije 3-1 ili Real 3-2, ali nesto tipa 3-0 ili po jedan gol jednostavno ne vidim
-
5 0 5
#6771 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
ovako je bilo prosle godine
1-0 ronaldo 11′
1-1 puyol 49′
1-2 abidal 77′
madrid: casillas, ramos, carvalho, pepe, coentrao, alonso, diarra, altintop, ronaldo, benzema, higuain
barcelona: pinto, puyol, abidal, alves, pique, fabregas, iniesta, xavi, busquets, messi, sanchez
Madrid Barcelona 1-2 18.01.2012
1-0 ronaldo 11′
1-1 puyol 49′
1-2 abidal 77′
madrid: casillas, ramos, carvalho, pepe, coentrao, alonso, diarra, altintop, ronaldo, benzema, higuain
barcelona: pinto, puyol, abidal, alves, pique, fabregas, iniesta, xavi, busquets, messi, sanchez
- Entropio
#6772 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Uh, uvijek se sjetim onog drugog gola... Messi navukao cijelu odbranu Madrida i onda je lagano prebacio do Abidala, i ovaj zabija.505sCrtom wrote:ovako je bilo prosle godine
1-0 ronaldo 11′
1-1 puyol 49′
1-2 abidal 77′
- al_neri
#6773 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
nosamMikady wrote:Tipujem 1-8![]()
-
5 0 5
#6774 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
evo bas gledam video. u 13 minuta, osim ronaldovog gola i pepeovog suta glavom za madrid, ostalo je sve barcelona. i to je bilo u januaru kada je madrid redovno uzimao utakmice sa 4 gola i vise.Entropio wrote:
Uh, uvijek se sjetim onog drugog gola... Messi navukao cijelu odbranu Madrida i onda je lagano prebacio do Abidala, i ovaj zabija.
- ultima_palabra
#6775 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Zato su u revanšu dominirali i razbili kompleks.505sCrtom wrote:evo bas gledam video. u 13 minuta, osim ronaldovog gola i pepeovog suta glavom za madrid, ostalo je sve barcelona. i to je bilo u januaru kada je madrid redovno uzimao utakmice sa 4 gola i vise.Entropio wrote:
Uh, uvijek se sjetim onog drugog gola... Messi navukao cijelu odbranu Madrida i onda je lagano prebacio do Abidala, i ovaj zabija.