Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
skenderija04

#6751 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

505sCrtom wrote:mourinho bi potpisao 1:1 samo tako. pa i 2:2. sreca pa barcelona daje duplo vise golova nego sto primi, tako da bi u slucaju 2:2 bili svi sretni. ipak ce biti 2:4, 1:3, ili tako nesto...
Polako drug. Do juce je Barcelona imala vise primljenih golova od Osasune. Ovaj put nemam nikakav osjecaj kako ce Madrid pripremiti utakmicu. Igrace Callejon da trci k'o lud i da izblokira lijevu stranu Barceloninog napada. Sa druge strane, mislim da ce igrati Marcelo. Sve u svemu prva tekma tesko da ce odluciti prolaz.
ultima_palabra

#6752 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Slažem se da situacija izgleda loše po Madrid sa ovakvom odbranom i formom, koja je iako u usponu, još uvijek slaba. Međutim, najbolje utakmice u ovoj sezoni su odigrali upravo protiv Barcelone... za te mečeve ne treba dodatni motiv.
veljaca

#6753 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veljaca »

skenderija04 wrote:
505sCrtom wrote:mourinho bi potpisao 1:1 samo tako. pa i 2:2. sreca pa barcelona daje duplo vise golova nego sto primi, tako da bi u slucaju 2:2 bili svi sretni. ipak ce biti 2:4, 1:3, ili tako nesto...
Polako drug. Do juce je Barcelona imala vise primljenih golova od Osasune. Ovaj put nemam nikakav osjecaj kako ce Madrid pripremiti utakmicu. Igrace Callejon da trci k'o lud i da izblokira lijevu stranu Barceloninog napada. Sa druge strane, mislim da ce igrati Marcelo. Sve u svemu prva tekma tesko da ce odluciti prolaz.
Callejon protiv Inieste i Albe - ne djeluje da on to moze odraditi ....
sumirprimus

#6754 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by sumirprimus »

505sCrtom wrote:
ultima_palabra wrote: Slažem se... zato ih treba što više udaljiti od gola, visoki presing itd. Vjerovatno sa 3 centralna vezna... Khedira, Xabi i Modrić, a Ozil na desnoj strani.
ma ja. nesto kao osasuna sinoc. :D
Priznaćeš real to pod morinjom radi mnogo bolje... :)
S tim da taj presing obično ne izdrže čitavu utakmicu...
skenderija04

#6755 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

veljaca wrote:
skenderija04 wrote:
Pa nece sam. On i Alvaro ce zajedno to pokusati da odbrane. Pustiti samo Alvara da brani bi bilo samoubistvo. Zbog toga i smatram da ce biti izjednaceno. Madrid ce pokusati udariti preko desne, a lijevu ce zapostaviti. Barcelona isto. Alves nece ici previse u napad ovaj put. Citava strana za Pedra.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6756 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote:Slažem se da situacija izgleda loše po Madrid sa ovakvom odbranom i formom, koja je iako u usponu, još uvijek slaba. Međutim, najbolje utakmice u ovoj sezoni su odigrali upravo protiv Barcelone... za te mečeve ne treba dodatni motiv.
ko da gledam sMorinjo kreće sa XXXL kantanaćom, četverored ispred šesnesterca i ko pređe centar odmah na transfer listu :lol:
skenderija04

#6757 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:Slažem se da situacija izgleda loše po Madrid sa ovakvom odbranom i formom, koja je iako u usponu, još uvijek slaba. Međutim, najbolje utakmice u ovoj sezoni su odigrali upravo protiv Barcelone... za te mečeve ne treba dodatni motiv.
Naravno. Zato i ne kontam ove prognoze da ce Barcelona sa lakocom dobiti dva razlike.
5 0 5

#6758 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote: Polako drug. Do juce je Barcelona imala vise primljenih golova od Osasune. Ovaj put nemam nikakav osjecaj kako ce Madrid pripremiti utakmicu. Igrace Callejon da trci k'o lud i da izblokira lijevu stranu Barceloninog napada. Sa druge strane, mislim da ce igrati Marcelo. Sve u svemu prva tekma tesko da ce odluciti prolaz.
jeste, ali je zato samo messi pogodio duplo vise od cijele osasune.
(barcelonina gol razlika u januaru je 25:9)

za marcela sam sumnjicav, jer da je spreman igrao bi u zadnjoj utakmici. on jednostavno nije u formi da moze parirati barceloni.

alves je odlicno sinoc igrao.
veljaca

#6759 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by veljaca »

skenderija04 wrote:
veljaca wrote:
skenderija04 wrote:[
Pa nece sam. On i Alvaro ce zajedno to pokusati da odbrane. Pustiti samo Alvara da brani bi bilo samoubistvo. Zbog toga i smatram da ce biti izjednaceno. Madrid ce pokusati udariti preko desne, a lijevu ce zapostaviti. Barcelona isto. Alves nece ici previse u napad ovaj put. Citava strana za Pedra.
Alvaro i Callejon ( nisam ni mislio samo na njega ) nemaju sanse protiv Inieste i Albe.
Mislim da se u srijedu ipak vise pita Barcelona ( doduse nesto je i do Reala ). Da li ce napasti, da li ce igrati oprezno, da li ce se i oni zatvoriti ( mada to ne vole ) .... Puno je pitanja. Vidjecemo u srijedu odgovore . Slazem se da ova utakmica nece sve odluciti , ali moze ovdje Barcelona puno dobiti ....
I ko kaze da ce Barcelona dobiti sa lakocom 2 razlike ? Moze dobit i sa 5 golova razlike, ali moze i izgubiti .... fudbal je to ...
Ali ne vidjeti da Real ima probleme u odbrani ( Casillas, Pepe, Ramos, ... ) a da je Barcelona kompletna - to moze samo ko ne prati ove duele ...
skenderija04

#6760 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

@ Veljaca

I ja se milslim da ce po Realovoj desnoj strani Barcelona biti opasnija. Problem nije u tome,to svi znamo, ali treba zatvarati rupe koje ostanu ako Alba krene gore. Madrid je ekipa koja je ove godine postigla pet golova nakon kornera protivnika :D :D Nevjerovatan podatak. Znaci i da hoce ne smiju srljati. U zavisnosti koga stave na lijevu stranu znacemo da li Alves moze napadati ili ne. Vec vidim da ce Pedro biti zaljepljen za liniju, a da ce se Messi otvarati prema njemu a da ce Cesc biti najblizi golu.
tramvajtramvaj

#6761 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by tramvajtramvaj »

Dali neko zna koji ce televizijski kanal kod nas ili u regiji prenositi El Clasico u srijedu 30. januara? Hvala unaprijed...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#6762 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Entropio »

tramvajtramvaj wrote:Dali neko zna koji ce televizijski kanal kod nas ili u regiji prenositi El Clasico u srijedu 30. januara? Hvala unaprijed...
Arena Sport 3.
tramvajtramvaj

#6763 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by tramvajtramvaj »

Entropio wrote:
tramvajtramvaj wrote:Dali neko zna koji ce televizijski kanal kod nas ili u regiji prenositi El Clasico u srijedu 30. januara? Hvala unaprijed...
Arena Sport 3.
Hvala!!!
Nota

#6764 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Nota »

Prenosi Hustler TV :thumbup:
Logovan

#6765 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Logovan »

Entropio wrote:
Arena Sport 3.
Ništa od Sport kluba?? :roll: :-)
Entropio

#6766 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Entropio »

zlo87 wrote:
Entropio wrote:
Arena Sport 3.
Ništa od Sport kluba?? :roll: :-)
SportKlub prenosi Primeru, a Arena Sport Copy del Rey.
Logovan

#6767 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Logovan »

Entropio wrote: SportKlub prenosi Primeru, a Arena Sport Copy del Rey.
Jebi ga... Ja sve nešto kontao da će Sport klub prenositi, ne znam zašto. :D :-)
ultima_palabra

#6768 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Entropio wrote:
SportKlub prenosi Primeru, a Arena Sport Copy del Rey.
Zamijenili se u odnosu na prošlu sezonu.
Mikady

#6769 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Mikady »

Tipujem 1-8 8-)

Razlog nema Casillasa, Pepea, Ramosa, Marcela, Coentrao itd..
todd_smith

#6770 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by todd_smith »

Mislim da ce ovo biti najinteresantniji El Classico od onog 5-0 prije 3-4 godine.

Barcelona koliko god dobro igra tj pobjedjuje ove sezone skoro uvijek prime po 2 gola, Real vise ima problema u svalcionici zato i losije na terenu igraju, ne znam sta bih rekao stvarno, prvi put da sam 50-50 izmedju ko ce pobijediti

Nesto mi kaze da je moguce da Barca dobije 3-1 ili Real 3-2, ali nesto tipa 3-0 ili po jedan gol jednostavno ne vidim
5 0 5

#6771 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

ovako je bilo prosle godine

1-0 ronaldo 11′
1-1 puyol 49′
1-2 abidal 77′

madrid: casillas, ramos, carvalho, pepe, coentrao, alonso, diarra, altintop, ronaldo, benzema, higuain
barcelona: pinto, puyol, abidal, alves, pique, fabregas, iniesta, xavi, busquets, messi, sanchez

Madrid Barcelona 1-2 18.01.2012
Entropio

#6772 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Entropio »

505sCrtom wrote:ovako je bilo prosle godine

1-0 ronaldo 11′
1-1 puyol 49′
1-2 abidal 77′

madrid: casillas, ramos, carvalho, pepe, coentrao, alonso, diarra, altintop, ronaldo, benzema, higuain
barcelona: pinto, puyol, abidal, alves, pique, fabregas, iniesta, xavi, busquets, messi, sanchez

Madrid Barcelona 1-2 18.01.2012
Uh, uvijek se sjetim onog drugog gola... Messi navukao cijelu odbranu Madrida i onda je lagano prebacio do Abidala, i ovaj zabija.
al_neri

#6773 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by al_neri »

Mikady wrote:Tipujem 1-8 8-)

Razlog nema Casillasa, Pepea, Ramosa, Marcela, Coentrao itd..
nosam :D :D
5 0 5

#6774 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Entropio wrote:
Uh, uvijek se sjetim onog drugog gola... Messi navukao cijelu odbranu Madrida i onda je lagano prebacio do Abidala, i ovaj zabija.
evo bas gledam video. u 13 minuta, osim ronaldovog gola i pepeovog suta glavom za madrid, ostalo je sve barcelona. i to je bilo u januaru kada je madrid redovno uzimao utakmice sa 4 gola i vise.
ultima_palabra

#6775 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:
Entropio wrote:
evo bas gledam video. u 13 minuta, osim ronaldovog gola i pepeovog suta glavom za madrid, ostalo je sve barcelona. i to je bilo u januaru kada je madrid redovno uzimao utakmice sa 4 gola i vise.
Zato su u revanšu dominirali i razbili kompleks.
Locked