City i Real su jedine dvije ekipe koje imaju taj luksuz drzati klasnog napadaca, u najboljim godinama i dobroj formi, na klupi. (situacija kad se Higuin i Benzema rotiraju, ma koliko zabijali) Ustvari, do jucer su bila cetvorica. (Tevez je ipak klasa na svoj nacin) Milan je nesto slicno radio s Patom, ali to je kratko trajalo jer je ovaj bio rovit i van forme.
Chelsea je cekao Torresa 9-10 kola. Dzeko je 'u krizi' ako ne zabije dva-tri kola. R. van Persie ili Gomez (npr) ne pretrce ni 7-8 km, niti imaju takav pritisak i specijalne obaveze; dok bi neke Bosnje puckale Dzeku sve dok ne lipsa. Sve u svrhu nekakvog dokazivanja. Pa se onda iste te fudbalske analfabete iscudjavaju - gdje je Dzeko u kontri i zasto ga nema u petercu?
Licno sam ocekivao da gdje god da ode Dzeko uci ce u historiju tog kluba kao fenomenalan spic koji im je donio neke trofeje. Ovako, u najboljim igrackim godinama, ne da nece postati ikona kluba, nego nije jos osigurao ni status prvotimca. I tako ce i ostati, po svemu sudeci.
Bez ikakve dileme (jeste da se ja ne pitam puno

) ako ovo ljeto dodje neka ponuda od kluba s tradicijom, treba bjezat s ovog broda tastine i kanibalisticke konkurencije. Juve i Inter su, po meni, jedine otvorene opcije. Ostali TOP klubovi su prilicno popunjeni; osim ako Liverpool ne odsutane od Carrolla a ne vjerujem da hoce ili Arsenal proda RvP-a. Naravno, problem je i ko ima pare da iskesira potrebnu sumu. Ako se javi samo Anzi, onda sjedi gdje i jesi.