Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
hladan.preminger
#6751 Re: Pitamo Mehanicare ?
Preporuka za kvalitetan akumulator za w203 220 CDI 2005. godina?
Sa koliko je Ah najbolje uzeti akumulator za taj motor?
Sa koliko je Ah najbolje uzeti akumulator za taj motor?
- amar1994
#6752 Re: Pitamo Mehanicare ?
izgeda da nisu losi, kazu da mi mogu nabaviti dioquarterback wrote:spreca wrote:Auto odrzavam u ovlastenom servisu VW...auto Passat.....i cep kartera mi mjenjaju na svakoj zamjeni ulja a stari uvijek stave u gepek...i kosta to sve oko jedne marke(cep)....nije neka para.......
hvala nasao sam u starim racunima da ga je bivsi F AC naplatio 22 marke jednom prilikom
bio sam danas u grand autu - novi ford
nadam se da ce biti bolji od F ACa, ispostovali su dogovoreno, dosao sam prema dogovoru u 11h i za sat i po je bilo sve zavrseno
redovni servis + zamjena i balansiranje guma
vrijeme ce pokazati jesu li pravi
-
quarterback
#6753 Re: Pitamo Mehanicare ?
amar1994 wrote:izgeda da nisu losi, kazu da mi mogu nabaviti dio, a cijena nije velika
vrijeme ce pokazati jesu li pravi
-
putnik2107
#6754 Re: Pitamo Mehanicare ?
Riješio sam problem, automehaničar skinuo alnaser misleći da su piksne problem ili četkice, međutim izgorilo je nešto u rotoru i to može raditi kad je auto/alnaser hladan, međutim kad se zagrije ne može. Morao kupiti alnaser i sad je sve ok...O'zone wrote:Slična situacija mene pogodi jučer. Stao 10 minuta kad sam htio ponovo da pokrenem motor alnaser zavergla jedva samo jedan krug i stane kao da je prazan akumulator ugasi se čitava instrument tabla, mrtav-mrtav. Pokušao dva-tri puta, neće. Skinuo kleme pa ponovo spojio, neće. Pogledao kablove pod haubom majstorski ih prodrmao, neće jednom a onda drugi put sastavi kao da nikad ništa nije biloputnik2107 wrote:Situacija sljedeća: vozilo (Clio) na hladno pali bez problema. Međutim, u zadnje vrijeme teško pali kad je "vruće" paljenje. klasičan primjer-jučer sa posla bez problema upalim (auto stajalo ugašeno 8h) i dovezem se do pumpe koja je udaljena 4-5 kilometara (10 min vožnje), naspem gorivo i nakon 3 minute što je ugašeno neće da upali. "Stenje" prilikom paljenja. Upalilo na guranje. ovo se pojavljuje zadnjih desetak dana, išao u Unitrade, oni rekli nije do akumulatora ali ne znaju do čega je, spajali akumulator na neki aparat i nije do njega, iako je kupljen 2012. godine.![]()
Evo danas pregurah nekih 60 kilometara stao 10-ak puta i svaki put upali od prve. Čak se i motor smirio radi u leru tako tiho da nekad mislim da se ugasio.
Jbm ti elektroniku vratite nam karburatore
- O'zone
- Globalni moderator
#6755 Re: Pitamo Mehanicare ?
putnik2107 wrote:Riješio sam problem, automehaničar skinuo alnaser misleći da su piksne problem ili četkice, međutim izgorilo je nešto u rotoru i to može raditi kad je auto/alnaser hladan, međutim kad se zagrije ne može. Morao kupiti alnaser i sad je sve ok...O'zone wrote:Slična situacija mene pogodi jučer. Stao 10 minuta kad sam htio ponovo da pokrenem motor alnaser zavergla jedva samo jedan krug i stane kao da je prazan akumulator ugasi se čitava instrument tabla, mrtav-mrtav. Pokušao dva-tri puta, neće. Skinuo kleme pa ponovo spojio, neće. Pogledao kablove pod haubom majstorski ih prodrmao, neće jednom a onda drugi put sastavi kao da nikad ništa nije biloputnik2107 wrote:Situacija sljedeća: vozilo (Clio) na hladno pali bez problema. Međutim, u zadnje vrijeme teško pali kad je "vruće" paljenje. klasičan primjer-jučer sa posla bez problema upalim (auto stajalo ugašeno 8h) i dovezem se do pumpe koja je udaljena 4-5 kilometara (10 min vožnje), naspem gorivo i nakon 3 minute što je ugašeno neće da upali. "Stenje" prilikom paljenja. Upalilo na guranje. ovo se pojavljuje zadnjih desetak dana, išao u Unitrade, oni rekli nije do akumulatora ali ne znaju do čega je, spajali akumulator na neki aparat i nije do njega, iako je kupljen 2012. godine.![]()
Evo danas pregurah nekih 60 kilometara stao 10-ak puta i svaki put upali od prve. Čak se i motor smirio radi u leru tako tiho da nekad mislim da se ugasio.
Jbm ti elektroniku vratite nam karburatore
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#6756 Re: Pitamo Mehanicare ?
I meni tako nabrojali od dizne, senzora, kompresije..
Isti problem sa anlaserom kao kod tebe.

Isti problem sa anlaserom kao kod tebe.
- Daryl Dixon
#6757 Re: Pitamo Mehanicare ?
jedno brzinsko pitanje.. kakva su vam iskustva sa Sportivo Continental gumama konkretno zimskim?
-
Dzontra_Volta
#6758 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
Alnaser ili anlaser?putnik2107 wrote:Riješio sam problem, automehaničar skinuo alnaser misleći da su piksne problem ili četkice, međutim izgorilo je nešto u rotoru i to može raditi kad je auto/alnaser hladan, međutim kad se zagrije ne može. Morao kupiti alnaser i sad je sve ok...O'zone wrote:Slična situacija mene pogodi jučer. Stao 10 minuta kad sam htio ponovo da pokrenem motor alnaser zavergla jedva samo jedan krug i stane kao da je prazan akumulator ugasi se čitava instrument tabla, mrtav-mrtav. Pokušao dva-tri puta, neće. Skinuo kleme pa ponovo spojio, neće. Pogledao kablove pod haubom majstorski ih prodrmao, neće jednom a onda drugi put sastavi kao da nikad ništa nije biloputnik2107 wrote:Situacija sljedeća: vozilo (Clio) na hladno pali bez problema. Međutim, u zadnje vrijeme teško pali kad je "vruće" paljenje. klasičan primjer-jučer sa posla bez problema upalim (auto stajalo ugašeno 8h) i dovezem se do pumpe koja je udaljena 4-5 kilometara (10 min vožnje), naspem gorivo i nakon 3 minute što je ugašeno neće da upali. "Stenje" prilikom paljenja. Upalilo na guranje. ovo se pojavljuje zadnjih desetak dana, išao u Unitrade, oni rekli nije do akumulatora ali ne znaju do čega je, spajali akumulator na neki aparat i nije do njega, iako je kupljen 2012. godine.![]()
Jbm ti elektroniku vratite nam karburatore [emoji38]
-
direstraits0078
#6759 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
Elektropokretac.Dzontra_Volta wrote: Alnaser ili anlaser?
- Rugafet
#6760 Re: Pitamo Mehanicare ?
elektromotorni pokretac
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6761 Re: Pitamo Mehanicare ?
starter motor 
- bleee_sa
#6762 Re: Pitamo Mehanicare ?
elektro mehanička zamjena za kurblu 
-
Me_again
#6763 Re: Pitamo Mehanicare ?
Misliš Sportiva ?Daryl Dixon wrote:jedno brzinsko pitanje.. kakva su vam iskustva sa Sportivo Continental gumama konkretno zimskim?
- Daryl Dixon
#6764 Re: Pitamo Mehanicare ?
daMe_again wrote:Misliš Sportiva ?Daryl Dixon wrote:jedno brzinsko pitanje.. kakva su vam iskustva sa Sportivo Continental gumama konkretno zimskim?
-
Me_again
#6765 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jeftine gume,spadaju u Continental grupaciju, imao ih kratko na Opel Astri H koju sam brzo prodao, nisam imao ozbiljnijih primjedbi. Nedavno sam kupio sve četiri za auto koji sam nabavio (opet nedavno) za poslovne svrhe - stariji Reanult Kangoo, za sada se ponašaju OK.Daryl Dixon wrote:daMe_again wrote:Misliš Sportiva ?Daryl Dixon wrote:jedno brzinsko pitanje.. kakva su vam iskustva sa Sportivo Continental gumama konkretno zimskim?
Sve u svemu nije veliko iskustvo ali polažem nade u te gume. Mislim da će odraditi svoj posao korektno u jeftinijim autima. Malo mi je inaće glupo imati auto od pet ili šest hiljada/tisuća KM i izvaljivati se 800 K za gume. Sve ima svoje, zar ne ?
- Daryl Dixon
#6766 Re: Pitamo Mehanicare ?
u prvu si sigurno, malo sam citao po netu i raja generalno nisu nesto zadovoljna tim gumama nabrajajući neke razloge tipa proklizavanja i slicno.. istini za volju, jeftine su zato sam i postavio pitanje ne bi li mi neko dao neki savjet - sto ti i jesi upravo..Me_again wrote:Jeftine gume,spadaju u Continental grupaciju, imao ih kratko na Opel Astri H koju sam brzo prodao, nisam imao ozbiljnijih primjedbi. Nedavno sam kupio sve četiri za auto koji sam nabavio (opet nedavno) za poslovne svrhe - stariji Reanult Kangoo, za sada se ponašaju OK.
Sve u svemu nije veliko iskustvo ali polažem nade u te gume. Mislim da će odraditi svoj posao korektno u jeftinijim autima. Malo mi je inaće glupo imati auto od pet ili šest hiljada/tisuća KM i izvaljivati se 800 K za gume. Sve ima svoje, zar ne ?
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#6767 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koliko planiraš izdvojiti za gume ?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6768 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?
Stari i buraz voze na tim gumama, padinski dio grada i oni su zadovoljni. Dimenzije 195/65 R15.Daryl Dixon wrote:u prvu si sigurno, malo sam citao po netu i raja generalno nisu nesto zadovoljna tim gumama nabrajajući neke razloge tipa proklizavanja i slicno.. istini za volju, jeftine su zato sam i postavio pitanje ne bi li mi neko dao neki savjet - sto ti i jesi upravo.. [emoji106] uglavnom malo istrazujem pa sam se mogu ti reci i ohladio od njih.. imas li ti neku preporuku za zimske gume?Me_again wrote:Jeftine gume,spadaju u Continental grupaciju, imao ih kratko na Opel Astri H koju sam brzo prodao, nisam imao ozbiljnijih primjedbi. Nedavno sam kupio sve četiri za auto koji sam nabavio (opet nedavno) za poslovne svrhe - stariji Reanult Kangoo, za sada se ponašaju OK.
Ja sam imao ljetne, vozio 5 sezona, mislim da sam presao izmedju 50-55 000 km na njima i ja super zadovoljan.
Sent from my C6603 using Tapatalk
-
Me_again
#6769 Re: Pitamo Mehanicare ?
Šta da ti kažem, ja sam svjesno kupio jeftine gume relativno zadovoljavajuće kvalitete jer su mi za radno auto koje treba nešto prevuć i prenijeti.Daryl Dixon wrote:u prvu si sigurno, malo sam citao po netu i raja generalno nisu nesto zadovoljna tim gumama nabrajajući neke razloge tipa proklizavanja i slicno.. istini za volju, jeftine su zato sam i postavio pitanje ne bi li mi neko dao neki savjet - sto ti i jesi upravo..Me_again wrote:Jeftine gume,spadaju u Continental grupaciju, imao ih kratko na Opel Astri H koju sam brzo prodao, nisam imao ozbiljnijih primjedbi. Nedavno sam kupio sve četiri za auto koji sam nabavio (opet nedavno) za poslovne svrhe - stariji Reanult Kangoo, za sada se ponašaju OK.
Sve u svemu nije veliko iskustvo ali polažem nade u te gume. Mislim da će odraditi svoj posao korektno u jeftinijim autima. Malo mi je inaće glupo imati auto od pet ili šest hiljada/tisuća KM i izvaljivati se 800 K za gume. Sve ima svoje, zar ne ?uglavnom malo istrazujem pa sam se mogu ti reci i ohladio od njih.. imas li ti neku preporuku za zimske gume?
Koje ti je auto i koja dimenzija guma ?
- Daryl Dixon
#6770 Re: Pitamo Mehanicare ?
@amar1994 ma par stoja brate koliko cu izdvojiti 
dimenzije su iste kao i kod brata @konektovan 195/65 R15.. evo nasao sam neke isto Hankook-ove, da njih zaganjam ili Sportivu?
http://makbel.ba/proizvod/19565-r15-hankook-w452-91t/
dimenzije su iste kao i kod brata @konektovan 195/65 R15.. evo nasao sam neke isto Hankook-ove, da njih zaganjam ili Sportivu?
- amar1994
#6771 Re: Pitamo Mehanicare ?
ne moze tebi 65 profil, koliko znam na nju 195/60/R15 ideDaryl Dixon wrote:@amar1994 ma par stoja brate koliko cu izdvojiti
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#6772 Re: Pitamo Mehanicare ?
Neki aditiv za ciscenje sistema kod benzinaca? Kako koristiti i sl?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6774 Re: Pitamo Mehanicare ?
Gdje je moguce kupiti wynn's proizvode kod nas???
-
Me_again
#6775 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bilo ranije po tržnim centrima, zadnji put kupio u Citroen ABC.konektovan wrote:Gdje je moguce kupiti wynn's proizvode kod nas???
Inaće, moja formula za čišlenje je pun gas autoputem do Zenice.