Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hladan.preminger

#6751 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by hladan.preminger »

Preporuka za kvalitetan akumulator za w203 220 CDI 2005. godina?
Sa koliko je Ah najbolje uzeti akumulator za taj motor?
amar1994

#6752 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

quarterback wrote:
spreca wrote:Auto odrzavam u ovlastenom servisu VW...auto Passat.....i cep kartera mi mjenjaju na svakoj zamjeni ulja a stari uvijek stave u gepek...i kosta to sve oko jedne marke(cep)....nije neka para.......

hvala nasao sam u starim racunima da ga je bivsi F AC naplatio 22 marke jednom prilikom

bio sam danas u grand autu - novi ford
nadam se da ce biti bolji od F ACa, ispostovali su dogovoreno, dosao sam prema dogovoru u 11h i za sat i po je bilo sve zavrseno
redovni servis + zamjena i balansiranje guma
izgeda da nisu losi, kazu da mi mogu nabaviti dio :) , a cijena nije velika :)
vrijeme ce pokazati jesu li pravi 8-)
quarterback

#6753 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by quarterback »

amar1994 wrote:izgeda da nisu losi, kazu da mi mogu nabaviti dio :) , a cijena nije velika :)
vrijeme ce pokazati jesu li pravi 8-)
:thumbup:
putnik2107

#6754 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by putnik2107 »

O'zone wrote:
putnik2107 wrote:Situacija sljedeća: vozilo (Clio) na hladno pali bez problema. Međutim, u zadnje vrijeme teško pali kad je "vruće" paljenje. klasičan primjer-jučer sa posla bez problema upalim (auto stajalo ugašeno 8h) i dovezem se do pumpe koja je udaljena 4-5 kilometara (10 min vožnje), naspem gorivo i nakon 3 minute što je ugašeno neće da upali. "Stenje" prilikom paljenja. Upalilo na guranje. ovo se pojavljuje zadnjih desetak dana, išao u Unitrade, oni rekli nije do akumulatora ali ne znaju do čega je, spajali akumulator na neki aparat i nije do njega, iako je kupljen 2012. godine.
Slična situacija mene pogodi jučer. Stao 10 minuta kad sam htio ponovo da pokrenem motor alnaser zavergla jedva samo jedan krug i stane kao da je prazan akumulator ugasi se čitava instrument tabla, mrtav-mrtav. Pokušao dva-tri puta, neće. Skinuo kleme pa ponovo spojio, neće. Pogledao kablove pod haubom majstorski ih prodrmao, neće jednom a onda drugi put sastavi kao da nikad ništa nije bilo :?

Evo danas pregurah nekih 60 kilometara stao 10-ak puta i svaki put upali od prve. Čak se i motor smirio radi u leru tako tiho da nekad mislim da se ugasio.

Jbm ti elektroniku vratite nam karburatore :lol:
Riješio sam problem, automehaničar skinuo alnaser misleći da su piksne problem ili četkice, međutim izgorilo je nešto u rotoru i to može raditi kad je auto/alnaser hladan, međutim kad se zagrije ne može. Morao kupiti alnaser i sad je sve ok...
O'zone
Globalni moderator

#6755 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by O'zone »

putnik2107 wrote:
O'zone wrote:
putnik2107 wrote:Situacija sljedeća: vozilo (Clio) na hladno pali bez problema. Međutim, u zadnje vrijeme teško pali kad je "vruće" paljenje. klasičan primjer-jučer sa posla bez problema upalim (auto stajalo ugašeno 8h) i dovezem se do pumpe koja je udaljena 4-5 kilometara (10 min vožnje), naspem gorivo i nakon 3 minute što je ugašeno neće da upali. "Stenje" prilikom paljenja. Upalilo na guranje. ovo se pojavljuje zadnjih desetak dana, išao u Unitrade, oni rekli nije do akumulatora ali ne znaju do čega je, spajali akumulator na neki aparat i nije do njega, iako je kupljen 2012. godine.
Slična situacija mene pogodi jučer. Stao 10 minuta kad sam htio ponovo da pokrenem motor alnaser zavergla jedva samo jedan krug i stane kao da je prazan akumulator ugasi se čitava instrument tabla, mrtav-mrtav. Pokušao dva-tri puta, neće. Skinuo kleme pa ponovo spojio, neće. Pogledao kablove pod haubom majstorski ih prodrmao, neće jednom a onda drugi put sastavi kao da nikad ništa nije bilo :?

Evo danas pregurah nekih 60 kilometara stao 10-ak puta i svaki put upali od prve. Čak se i motor smirio radi u leru tako tiho da nekad mislim da se ugasio.

Jbm ti elektroniku vratite nam karburatore :lol:
Riješio sam problem, automehaničar skinuo alnaser misleći da su piksne problem ili četkice, međutim izgorilo je nešto u rotoru i to može raditi kad je auto/alnaser hladan, međutim kad se zagrije ne može. Morao kupiti alnaser i sad je sve ok...
:thumbup: Super
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#6756 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

I meni tako nabrojali od dizne, senzora, kompresije..
Isti problem sa anlaserom kao kod tebe.
:thumbup:
Daryl Dixon

#6757 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Daryl Dixon »

jedno brzinsko pitanje.. kakva su vam iskustva sa Sportivo Continental gumama konkretno zimskim?
Dzontra_Volta

#6758 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dzontra_Volta »

putnik2107 wrote:
O'zone wrote:

Jbm ti elektroniku vratite nam karburatore [emoji38]
Alnaser ili anlaser? ;)
direstraits0078

#6759 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by direstraits0078 »

Dzontra_Volta wrote: Alnaser ili anlaser? ;)
Elektropokretac.
Rugafet

#6760 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Rugafet »

elektromotorni pokretac
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6761 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

starter motor :)
bleee_sa

#6762 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bleee_sa »

elektro mehanička zamjena za kurblu :mrgreen:
Me_again

#6763 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Me_again »

Daryl Dixon wrote:jedno brzinsko pitanje.. kakva su vam iskustva sa Sportivo Continental gumama konkretno zimskim?
Misliš Sportiva ?
Daryl Dixon

#6764 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Daryl Dixon »

Me_again wrote:
Daryl Dixon wrote:jedno brzinsko pitanje.. kakva su vam iskustva sa Sportivo Continental gumama konkretno zimskim?
Misliš Sportiva ?
da
Me_again

#6765 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Me_again »

Daryl Dixon wrote:
Me_again wrote:
Misliš Sportiva ?
da
Jeftine gume,spadaju u Continental grupaciju, imao ih kratko na Opel Astri H koju sam brzo prodao, nisam imao ozbiljnijih primjedbi. Nedavno sam kupio sve četiri za auto koji sam nabavio (opet nedavno) za poslovne svrhe - stariji Reanult Kangoo, za sada se ponašaju OK.
Sve u svemu nije veliko iskustvo ali polažem nade u te gume. Mislim da će odraditi svoj posao korektno u jeftinijim autima. Malo mi je inaće glupo imati auto od pet ili šest hiljada/tisuća KM i izvaljivati se 800 K za gume. Sve ima svoje, zar ne ?
Daryl Dixon

#6766 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Daryl Dixon »

Me_again wrote:Jeftine gume,spadaju u Continental grupaciju, imao ih kratko na Opel Astri H koju sam brzo prodao, nisam imao ozbiljnijih primjedbi. Nedavno sam kupio sve četiri za auto koji sam nabavio (opet nedavno) za poslovne svrhe - stariji Reanult Kangoo, za sada se ponašaju OK.
Sve u svemu nije veliko iskustvo ali polažem nade u te gume. Mislim da će odraditi svoj posao korektno u jeftinijim autima. Malo mi je inaće glupo imati auto od pet ili šest hiljada/tisuća KM i izvaljivati se 800 K za gume. Sve ima svoje, zar ne ?
u prvu si sigurno, malo sam citao po netu i raja generalno nisu nesto zadovoljna tim gumama nabrajajući neke razloge tipa proklizavanja i slicno.. istini za volju, jeftine su zato sam i postavio pitanje ne bi li mi neko dao neki savjet - sto ti i jesi upravo.. :thumbup: uglavnom malo istrazujem pa sam se mogu ti reci i ohladio od njih.. imas li ti neku preporuku za zimske gume? :)
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#6767 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

Koliko planiraš izdvojiti za gume ?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6768 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Daryl Dixon wrote:
Me_again wrote:Jeftine gume,spadaju u Continental grupaciju, imao ih kratko na Opel Astri H koju sam brzo prodao, nisam imao ozbiljnijih primjedbi. Nedavno sam kupio sve četiri za auto koji sam nabavio (opet nedavno) za poslovne svrhe - stariji Reanult Kangoo, za sada se ponašaju OK.
u prvu si sigurno, malo sam citao po netu i raja generalno nisu nesto zadovoljna tim gumama nabrajajući neke razloge tipa proklizavanja i slicno.. istini za volju, jeftine su zato sam i postavio pitanje ne bi li mi neko dao neki savjet - sto ti i jesi upravo.. [emoji106] uglavnom malo istrazujem pa sam se mogu ti reci i ohladio od njih.. imas li ti neku preporuku za zimske gume? :)
Stari i buraz voze na tim gumama, padinski dio grada i oni su zadovoljni. Dimenzije 195/65 R15.

Ja sam imao ljetne, vozio 5 sezona, mislim da sam presao izmedju 50-55 000 km na njima i ja super zadovoljan.

Sent from my C6603 using Tapatalk
Me_again

#6769 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Me_again »

Daryl Dixon wrote:
u prvu si sigurno, malo sam citao po netu i raja generalno nisu nesto zadovoljna tim gumama nabrajajući neke razloge tipa proklizavanja i slicno.. istini za volju, jeftine su zato sam i postavio pitanje ne bi li mi neko dao neki savjet - sto ti i jesi upravo.. :thumbup: uglavnom malo istrazujem pa sam se mogu ti reci i ohladio od njih.. imas li ti neku preporuku za zimske gume? :)
Šta da ti kažem, ja sam svjesno kupio jeftine gume relativno zadovoljavajuće kvalitete jer su mi za radno auto koje treba nešto prevuć i prenijeti.
Koje ti je auto i koja dimenzija guma ?
Daryl Dixon

#6770 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Daryl Dixon »

@amar1994 ma par stoja brate koliko cu izdvojiti :D

dimenzije su iste kao i kod brata @konektovan 195/65 R15.. evo nasao sam neke isto Hankook-ove, da njih zaganjam ili Sportivu? :)

http://makbel.ba/proizvod/19565-r15-hankook-w452-91t/
amar1994

#6771 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by amar1994 »

Daryl Dixon wrote:@amar1994 ma par stoja brate koliko cu izdvojiti :D

dimenzije su iste kao i kod brata @konektovan 195/65 R15.. evo nasao sam neke isto Hankook-ove, da njih zaganjam ili Sportivu? :)

http://makbel.ba/proizvod/19565-r15-hankook-w452-91t/
ne moze tebi 65 profil, koliko znam na nju 195/60/R15 ide :wink: i malo su skuplje
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#6772 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bordo gandalf »

Neki aditiv za ciscenje sistema kod benzinaca? Kako koristiti i sl?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6773 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6774 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Gdje je moguce kupiti wynn's proizvode kod nas???

Me_again

#6775 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Me_again »

konektovan wrote:Gdje je moguce kupiti wynn's proizvode kod nas???

Bilo ranije po tržnim centrima, zadnji put kupio u Citroen ABC.
Inaće, moja formula za čišlenje je pun gas autoputem do Zenice.
Post Reply