BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ala7

#6751 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Sad se pravite pametni i tvrdicete da nije skupo ovo sto placamo za mojaTV..

- placamo previse za ono sto dobijemo
- nema HD kanala
- nema filmskih, muzickih, regionalnih kanala
- prodavaju pricu o timeshift opciji u reklami mojaTV a ima je samo na tri kanala, citaj ko da je nema
- prodavaju pricu o pauziranju sadrzaja na mojaTV a to funkcionise samo na jednom kanalu
- internet u paketima mojaTV net/full/premi je jad i cemer kad se uporedi sa cijenom sadasnjeg netFlat4 paketa (tj. povecali su brzine na netFlat paketima za istu cijenu duplo vise se dobilo a sad je na mojaTV za istu cijenu duplo manje)

Kvalitetna je usluga, ali cijena i ponuda je dno dna..
Nema razloga da branite BH Telecom, dobri jesu ali za primanja koja imaju trebaju biti bolji od ovog sadasnjeg stanja bar 3x vise..
Kuki30

#6752 Re: BHTelecom All About

Post by Kuki30 »

Mi smo malo čudan narod, kad nam je potaman šutimo, nismo baš od onih koji pohvale ono što je dobro. Pronalaženje mahana drugih nam je obično glavna tema. Nijedan operater nije najjeftiniji za sve. sve zavisi šta lično najviše koristiš. Za pet mjeseci MojaTV sam uštedio stotine maraka, jer za potrošnju telefona koje potrošim na privatne i poslovne razgovore unutar BHtelecoma koštaju jako puno, a sada su u sklopu pretplate. Mobitela sam trošio 80 KM mjesečno sad sve stane u 30 KM sa 5 naj brojeva i 500MB interneta. Na TV-u što volim imam, sportske kanale, par dokumentarnih - nemam kad više ni da gledam. Internet mi bolji ne treba. TREBA SE SAMO PRLAGODITI SVOJIM POTREBAMA. Naravno, ako koristiš najviše internet i ovisiš o brzini - uzim prema svojoj potrebi - imaš danas puno ponuda. KO KRITIKUJE TELECOM ZA MOJU TV pakete SIGURNO JOŠ RAČUNE NE PLAĆA IZ SVOG DŽEPA (budžet roditelja) ili mu je matematika loša strana. NIJEDAN PAKET INTERNETA KOD KABLOVSKIH OPERATER NEMOŽEŠ UZETI A DA NE PLAČAŠ TAKSU KABLOVSKE TV pa saberi npr. HS internet 15KM ali bez još 11,5KM nema interneta tj. Minimalno plačaš 26,5KM: TELEMACH internet 22KM ali ga nema bez 15KM takse = 37 KM
ala7

#6753 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Kuki30 wrote:Mi smo malo čudan narod, kad nam je potaman šutimo, nismo baš od onih koji pohvale ono što je dobro. Pronalaženje mahana drugih nam je obično glavna tema. Nijedan operater nije najjeftiniji za sve. sve zavisi šta lično najviše koristiš. Za pet mjeseci MojaTV sam uštedio stotine maraka, jer za potrošnju telefona koje potrošim na privatne i poslovne razgovore unutar BHtelecoma koštaju jako puno, a sada su u sklopu pretplate. Mobitela sam trošio 80 KM mjesečno sad sve stane u 30 KM sa 5 naj brojeva i 500MB interneta. Na TV-u što volim imam, sportske kanale, par dokumentarnih - nemam kad više ni da gledam. Internet mi bolji ne treba. TREBA SE SAMO PRLAGODITI SVOJIM POTREBAMA. Naravno, ako koristiš najviše internet i ovisiš o brzini - uzim prema svojoj potrebi - imaš danas puno ponuda. KO KRITIKUJE TELECOM ZA MOJU TV pakete SIGURNO JOŠ RAČUNE NE PLAĆA IZ SVOG DŽEPA (budžet roditelja) ili mu je matematika loša strana. NIJEDAN PAKET INTERNETA KOD KABLOVSKIH OPERATER NEMOŽEŠ UZETI A DA NE PLAČAŠ TAKSU KABLOVSKE TV pa saberi npr. HS internet 15KM ali bez još 11,5KM nema interneta tj. Minimalno plačaš 26,5KM: TELEMACH internet 22KM ali ga nema bez 15KM takse = 27 KM
Prijatelju uzmi digitron i izracunaj koliko vise placas za 2Mbit/s u paketima mojaTV net/full/premi nakon promjene cijene netFlat paketa.. Ne moram ti nista objasnjavati.. ili ovako cemo.. Izracunaj ovo:

mojaTV phone + netFlat4 paket = ?
mojaTV phone + netFlat2 paket = ?
i mojaTV full = ?

U navedena tri slucaja imas sve i TV i INTERNET i TELEFON..

Napomena: al sa pdv-om i zaprepastices se kada pomnozis razlike sa odredjenim brojem korisnika mojaTV full.. Eto pokusaj pa ces da vidis ;)
mr.torture

#6754 Re: BHTelecom All About

Post by mr.torture »

ala7 wrote: Kvalitetna je usluga, ali cijena i ponuda je dno dna..
Nema razloga da branite BH Telecom, dobri jesu ali za primanja koja imaju trebaju biti bolji od ovog sadasnjeg stanja bar 3x vise..
Niko ih ne brani. Ovo sto sam citirao je sazetak onog sto i ja mislim.

PS: Jel mislis da ljudi na drugim provajderima nemaju problema? Mozda se ne susreces puno sa takvim, ali ih ima itekako, nezanemariv broj.
Kuki30

#6755 Re: BHTelecom All About

Post by Kuki30 »

PRIJATELJU JA NISAM ZAHTIJEVAN INTERNET KORISNIK. Koristim MojaTVPremi. Placam 105KM. Sa svojih 105KM uzivam u razgovorim prema fiksnim telefonima 24 sata na dan, Koristim mobilni po 0.09 pfeninga za 5 brojeva a obracunska jedinica sekunda. Moji razgovori kao dogovori koštaju 0.01 KM što svi najviše koristimo Gdje si? Tu sam i prekineš. A mnogi za to uimaju 0.10 a da ne govorim varijante 0.23KM i silne uspostave poziva. Koristim mobilni internet za posao 500 MB mi je previše, a svaki dan koristim mail, i info portale? Ne služi mobilni za gledanje youtube sadržaja. bar dotle nismo još došli. Imam digitalnu sliku - meni su ovi kanali i više. Nemam kad ovih 80 da pregledam od početka do kraja - šta mi treba više? Eto mi bi sad HD da zagledamo u detalje, a koliko realno uz TV provodiš vremena to?
Naravno da treba da sve napreduje u BiH ali kakva nam je standard u državi ovo je i prevelik luksuz za nas. IMA ONA NARODNA: PROSTRI SE KOLIKO TI JE JORGAN DUG. Prijatelju i ja bi da vozim LANDROVERA ali to mogu samo za sada sanjati.
Meni je MOJA TV isplativa
samo za fiksni: ranije trošio oko 65Km,
mobitel pretplata ali dolazilo oko 80KM
kablovska i internet HS 33KM,
sve ukupno 180KM,
a sad sa MOJA TV sve to za 105KM i da sjedim na telefonu ne mijenja se, kao i mobitel bez ikakvog sustezanja. Wireless po kuči, na mobitelu, laptopu i PC internet NIKAD ZA 5 mjeseci nije ZAKAZALO NIŠTA
OVO JE SVE MOJE ISKUSTVO SA MojaTVPremi
UREDU SVI NAS KRADU, DRAŽE MI JE DATI SVOJOJ DRŽAVI U KOJOJ ŽIVIM NEGO KOMŠIJAMA SA SUMNJIVOM PROŠLOŠĆU PA MAKAR BILI I DUPLO JEFTINIJI!
P.S. Da patriota sam!
Last edited by Kuki30 on 31/03/2012 00:19, edited 1 time in total.
ala7

#6756 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

mr.torture wrote:
ala7 wrote: Kvalitetna je usluga, ali cijena i ponuda je dno dna..
Niko ih ne brani. Ovo sto sam citirao je sazetak onog sto i ja mislim.

PS: Jel mislis da ljudi na drugim provajderima nemaju problema? Mozda se ne susreces puno sa takvim, ali ih ima itekako, nezanemariv broj.
Prijatelju, moje kritike idu na ponudu i cijenu, ne na kvalitet usluge, meni mojaTV full frcera odlicno, cak i propusnost parice kao sto sam mnogo puta rekao je vise nego odlicna maximalna uvijek oko 26Mbit/s ali mojaTV full koristi samo oko 6-7 Mbit/s sto pokazuje da ima prostora za bolju internet ponudu u paketima mojaTV net/full/premi..
I ti sracunaj ono sto sam napisao u prethodnom postu pa ces vidjeti gdje si i sta si.. eto..
ala7

#6757 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Kuki30 wrote:PRIJATELJU JA NISAM ZAHTIJEVAN INTERNET KORISNIK. Koristim MojaTVPremi. Placam 105KM. Sa svojih 105KM uzivam u razgovorim prema fiksnim telefonima 24 sata na dan, Koristim mobilni po 0.09 pfeninga za 5 brojeva a obracunska jedinica sekunda. Moji razgovori kao dogovori koštaju 0.01 KM što svi najviše koristimo Gdje si? Tu sam i prekineš. A mnogi za to uimaju 0.10 a da ne govorim varijante 0.23KM i silne uspostave poziva. Koristim mobilni internet za posao 500 MB mi je previše, a svaki dan koristim mail, i info portale? Ne služi mobilni za gledanje youtube sadržaja. bar dotle nismo još došli. Imam digitalnu sliku - meni su ovi kanali i više. Nemam kad ovih 80 da pregledam od početka do kraja - šta mi treba više? Eto mi bi sad HD da zagledamo u detalje, a koliko realno uz TV provodiš vremena to?
Naravno da treba da sve napreduje u BiH ali kakva nam je standard u državi ovo je i prevelik luksuz za nas. IMA ONA NARODNA: PROSTRI SE KOLIKO TI JE JORGAN DUG. Prijatelju i ja bi da vozim LANDROVERA ali to mogu samo za sada sanjati.
Meni je MOJA TV isplativa
samo za fiksni: ranije trošio oko 65Km,
mobitel pretplata ali dolazilo oko 80KM
kablovska i internet HS 33KM,
sve ukupno 180KM,
a sad sa MOJA TV sve to za 105KM i da sjedim na telefonu ne mijenja se, kao i mobitel bez ikakvog sustezanja. Wireless po kuči, na mobitelu, laptopu i PC internet NIKAD ZA 5 mjeseci nije ZAKAZALO NIŠTA
OVO JE SVE MOJE ISKUSTVO SA MojaTVPremi
Nisam ja zahtjevan internet korisnik a ne koristim ni telefon bas cesto, vec moji ukucani.. Jesi sracunao ono sto sam ti napisao.. Nisi naravno i normalno da ne znas koliko nas klepaju po usima u samo ovo par mjeseci od kako su povecane brzine u netFlat paketima ..
Ti umjesto 105KM sto placas premi paket ti bi placao manje u pola NetFlat4 paketa ..placao bi oko 90 KM kad, pa skontaj ko koga vuce za usi, pardon za novcanik..
Kuki30

#6758 Re: BHTelecom All About

Post by Kuki30 »

U MojaTVpremi imaš dodatnih pogodnosti:
15KM za mobilne sa fiksnog
500MB mobilnog
5 naj brojeva
30 pretplate mobilne (cijene kao od 50pretplata)
Ne mogu uzeti odvojeno netflat4 jer takav paket ne postoji a da uključuje i MOBITEL pretplatu
SA MOBILNIM MI SE ITEKAKO ISPLATI
Brzinu će povečati vidjet ćeš u toku goine, samo što će tada biti problem što nije veča i veča iveča i.......... NIJE SE RODIO KO JE NARODU UGODIO. (što me večeras hoće ove narodne :P
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#6759 Re: BHTelecom All About

Post by Entropio »

Ja fakat ne znam kako će povećati brzinu interneta na MojaTV zbog slabe propusnosti većine parica... Ima li neki BHT insajder da zna više? Imaju li neki plan u vezi s tim?
Halcyon

#6760 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Entropio wrote:Ja fakat ne znam kako će povećati brzinu interneta na MojaTV zbog slabe propusnosti većine parica... Ima li neki BHT insajder da zna više? Imaju li neki plan u vezi s tim?
Neće ni povećavati tamo gdje infrastruktura ne dopušta povećanje.
ala7

#6761 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Kuki30 wrote:U MojaTVpremi imaš dodatnih pogodnosti:
15KM za mobilne sa fiksnog
500MB mobilnog
5 naj brojeva
30 pretplate mobilne (cijene kao od 50pretplata)
Ne mogu uzeti odvojeno netflat4 jer takav paket ne postoji a da uključuje i MOBITEL pretplatu
SA MOBILNIM MI SE ITEKAKO ISPLATI
Brzinu će povečati vidjet ćeš u toku goine, samo što će tada biti problem što nije veča i veča iveča i.......... NIJE SE RODIO KO JE NARODU UGODIO. (što me večeras hoće ove narodne :P
Imao si to prije povecanja brzine netFlat paketa, ocigledno me ne razumijes..
I ja sam na mojaTV full imao prije povecanja brzine na netFlat paketima 10KM prema BH Mobile gratis..
Ti svoje pa svoje, a ja ti racunicom dokazujem da previse placamo i ja i ti i deseti mojaTV korisnik internet u paketima mojaTV net/full/premi.. Ocigledno imas deblji novcanik pa ti je svejedno da li platio 65KM ili 90KM ili 105KM ..

Ne mogu se muciti objasnjavati neke stvari.. Puno pozdrava
iceman2010

#6762 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Postoji vise nacina da se rijesi problem. Ja da sam na mjestu onih koji odlucuju u BH Telecom-u ponudio bih vise moja TV full i premi paketa. To bi bio pravi potez. Pakete sa razlicitim brzinama interneta i razlicitim pogodnostima za mobilni saobracaj. Logicno je da ako uzimas sve tri usluge u paketu imas neki popust. Ovako je jeftinije imati moja TV phone sa netflat2 nego mojaTV full. Cijenu paketa moja TV full (sadasnjeg) bi trebalo smanjiti, a uvesti novi sa brzinom od 4 Mbps koji bi ostao po sadasnjoj cijeni. Kome tehnicke mogucnosti dozvoljavaju moze uzeti novi paket, a kome ne mora ostati na starom samo placa manje. Recimo da postoji premi paket sa 2 Mbps i 15 KM mobitela sa jos nekim pogodnostima za nekih 70-80 KM.... To bi bio pravi potez. Ali na zalost ja nisam na mjestu onih koji odlucuju u BH Telecom-u, mada sam i sada prezadovoljan uslugom, prije svega zbog ogromnih usteda na telefonu. Manje me dodje citav paket mojaTV full nego sto sam prije placao samo za telefon. Za sve potrebe za koje ja koristim Internet 2Mbps/512kbps je sasvim dovoljno. Sto se tice kanala meni nedostaju samo sport klubovi. Sve ostalo :thumbup:

I kada nesto skontam ponuda od 42 KM plus PDV (phone+netflat2) je super ponuda. IPTV (necu ni da poredim sa analognim signalima kablovskih operatera), super povoljna VoIP telefonija i internet od 2Mbps/256 kbps je zaista vise nego OK.
_Reds_

#6763 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

iceman2010 wrote:Postoji vise nacina da se rijesi problem. Ja da sam na mjestu onih koji odlucuju u BH Telecom-u ponudio bih vise moja TV full i premi paketa. To bi bio pravi potez. Pakete sa razlicitim brzinama interneta i razlicitim pogodnostima za mobilni saobracaj. Logicno je da ako uzimas sve tri usluge u paketu imas neki popust. Ovako je jeftinije imati moja TV phone sa netflat2 nego mojaTV full. Cijenu paketa moja TV full (sadasnjeg) bi trebalo smanjiti, a uvesti novi sa brzinom od 4 Mbps koji bi ostao po sadasnjoj cijeni. Kome tehnicke mogucnosti dozvoljavaju moze uzeti novi paket, a kome ne mora ostati na starom samo placa manje. Recimo da postoji premi paket sa 2 Mbps i 15 KM mobitela sa jos nekim pogodnostima za nekih 70-80 KM.... To bi bio pravi potez. Ali na zalost ja nisam na mjestu onih koji odlucuju u BH Telecom-u, mada sam i sada prezadovoljan uslugom, prije svega zbog ogromnih usteda na telefonu. Manje me dodje citav paket mojaTV full nego sto sam prije placao samo za telefon. Za sve potrebe za koje ja koristim Internet 2Mbps/512kbps je sasvim dovoljno. Sto se tice kanala meni nedostaju samo sport klubovi. Sve ostalo :thumbup:

I kada nesto skontam ponuda od 42 KM plus PDV (phone+netflat2) je super ponuda. IPTV (necu ni da poredim sa analognim signalima kablovskih operatera), super povoljna VoIP telefonija i internet od 2Mbps/256 kbps je zaista vise nego OK.
Ovdje si potpuno upravu, al nekima u BHTelecomu ponekad logika nije jaca strana,
ala7

#6764 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

iceman2010 wrote:Postoji vise nacina da se rijesi problem. Ja da sam na mjestu onih koji odlucuju u BH Telecom-u ponudio bih vise moja TV full i premi paketa. To bi bio pravi potez. Pakete sa razlicitim brzinama interneta i razlicitim pogodnostima za mobilni saobracaj. Logicno je da ako uzimas sve tri usluge u paketu imas neki popust. Ovako je jeftinije imati moja TV phone sa netflat2 nego mojaTV full. Cijenu paketa moja TV full (sadasnjeg) bi trebalo smanjiti, a uvesti novi sa brzinom od 4 Mbps koji bi ostao po sadasnjoj cijeni. Kome tehnicke mogucnosti dozvoljavaju moze uzeti novi paket, a kome ne mora ostati na starom samo placa manje. Recimo da postoji premi paket sa 2 Mbps i 15 KM mobitela sa jos nekim pogodnostima za nekih 70-80 KM.... To bi bio pravi potez. Ali na zalost ja nisam na mjestu onih koji odlucuju u BH Telecom-u, mada sam i sada prezadovoljan uslugom, prije svega zbog ogromnih usteda na telefonu. Manje me dodje citav paket mojaTV full nego sto sam prije placao samo za telefon. Za sve potrebe za koje ja koristim Internet 2Mbps/512kbps je sasvim dovoljno. Sto se tice kanala meni nedostaju samo sport klubovi. Sve ostalo :thumbup:

Upravo to, nesto ovako otpriliko bi iskreno prizeljkivao ( i do 6Mbit/s bi trebalo realno u odnosu sta drugi nude, recimo lol koji nudi za 58.5 KM sa pdvom trio paket tv- 115 kanala, 10/512 internet i 15KM bonusa na telefon prema svim destinacijama).
Da napomenem u BH Telecom bi stalo najmanje 20 operatera kao sto su Logosoft (laicki govoreci).

(nije uračunat pdv)
mojaTV Phone [25KM+pdv + 5KM bonus na BH Mobile]

mojaTV Net [25KM+pdv (sa 2Mbit/s internet pristupnom brzinom) ]
mojaTV Net+ [35KM+pdv (sa 4Mbit/s internet pristupnom brzinom) ]

mojaTV Full [45KM+pdv (sa 2Mbit/s internet pristupnom brzinom) + 10KM bonus na BH Mobile ]
mojaTV Full+ [55KM+pdv (sa 4Mbit/s internet pristupnom brzinom) + 10KM bonus na BH Mobile ]

mojaTV Premi [80KM+pdv (sa 2Mbit/s internet pristupnom brzinom) + 15KM bonus na BH Mobile + mobilne pogodnosti]
mojaTV Premi+ [90KM+pdv (sa 4Mbit/s internet pristupnom brzinom) + 15KM bonus na BH Mobile + mobilne pogodnosti ]

(naravno ko ima mogućnost povećanja internet brzine tj. prilagoditi se i korisniku i infrastrukturi)
budva

#6765 Re: BHTelecom All About

Post by budva »

cigani u zadnje vrijeme onemogucuju slanje one tri besplatne poruke preko neta, kad god odem ( a odem cesto) ne moze...
nOrMaLaC

#6766 Re: BHTelecom All About

Post by nOrMaLaC »

Pozdrav!
Može li mi iko reći do koliko gb se kreće tkz. fer osnova adsl?
negdje sam čuo 80 gb?
fortaleza

#6767 Re: BHTelecom All About

Post by fortaleza »

nOrMaLaC wrote:Pozdrav!
negdje sam čuo 80 gb?
60% od maksimalnog prometa (sad zamisli da imaš 4Mb brzinu i da skidaš torrent konstantnom brzinom od 500kb/s, oduzmeš 40% od toga i toliko možeš). To je nekoliko puta više od 80GB. :mrgreen:

Uglavnom, ne sekiraj se i samo skidaj... :)
Halcyon

#6768 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

negdje sam čuo 80 gb?
netFlat 2 = 316,40 GB
netFlat 4 = 632,81 GB
netFlat 6 = 949,21 GB

@fortaleza: Nije 60, u pitanju je 50% teoretski mogućeg prometa.
_Reds_

#6769 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

negdje sam čuo 80 gb?
Jedino ako si žestoki fanatik mozes doseci taj prag.

Jer 300 i nešto giga u paketu netFlat2, znači da možeš skinuti jedno 300 filmova. Eh sad imal ko toga koji dnevno gleda 10 filmova :).

Ovo mozda dosegnu samo oni sto skidaju sa neta pa prodaju pirateriju na ulici, ali oni vjerovatno imaju vece pakete, a i njihovo je vrijeme proslo.

Ja stvarno svasta skidam, ali najvise sto sam skinuo jedan mjesec je bilo 100 giga.
febo_acm

#6770 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

Zar se još uvijek gledaju DVDrip od 700mb? :D
ala7

#6771 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

AMD wrote:Zar se još uvijek gledaju DVDrip od 700mb? :D
Grohotom se smijem.. :thumbup:
mr.torture

#6772 Re: BHTelecom All About

Post by mr.torture »

Naravno da gledaju jer jos uvijek 70% ljudi ima stare dvd playere koje naravno nece baciti, a koji nazalost nisu u stanju citati MP4 ili MKV, containere u koje se u glavnom pakuje HD sadrzaj. I naravno u skladu s tim, jos uvijek ima ljudi koji ce radije pogledati film/seriju na LCD tv-u, nego na prknu od PC monitora.

U buducnosti ce vjerovatno i svaki low-end BluRay player moci citati MKV, ali do tada, AVI nece umrijeti. Nisam ja ovdje nikakav fanboy, niti branim neki format u odnosu na drugi. S obzirom da od kad znam za sebe volim SciFi, vecina filmova u kolekciji su mi HD ripovi, ali ako hocu nesto pogledati sa uzitkom na velikom displayu, onda to skinem i u AVI formatu, pored HD-a.

Ako neko sumnja u popularnost AVi-a, neka ode na bilo koji torrent portal, i neka sortira torrente po seederima, i sve ce biti jasno. Velika vecina najaktivnijih torrenta su jos uvijek XviD/DivX/HDTV/DVDrip sadrzaji. I filmovi vise nisu u iskljucivoj velicini od 700mb kako je nekad bilo, nego se sve vise ide na 1,36 - 2 gige, jer prostor vise nikom nije problem, a u ove velicine se moze upakovati film u full DVD rezoluciji, od nekih 720x300 (do 400) pixela, sto je sasvim pristojno za odgledati na LCD tv-u.
_Reds_

#6773 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

mr.torture wrote:
Naravno da gledaju jer jos uvijek 70% ljudi ima stare dvd playere koje naravno nece baciti, a koji nazalost nisu u stanju citati MP4 ili MKV, containere u koje se u glavnom pakuje HD sadrzaj. I naravno u skladu s tim, jos uvijek ima ljudi koji ce radije pogledati film/seriju na LCD tv-u, nego na prknu od PC monitora.

U buducnosti ce vjerovatno i svaki low-end BluRay player moci citati MKV, ali do tada, AVI nece umrijeti. Nisam ja ovdje nikakav fanboy, niti branim neki format u odnosu na drugi. S obzirom da od kad znam za sebe volim SciFi, vecina filmova u kolekciji su mi HD ripovi, ali ako hocu nesto pogledati sa uzitkom na velikom displayu, onda to skinem i u AVI formatu, pored HD-a.

Ako neko sumnja u popularnost AVi-a, neka ode na bilo koji torrent portal, i neka sortira torrente po seederima, i sve ce biti jasno. Velika vecina najaktivnijih torrenta su jos uvijek XviD/DivX/HDTV/DVDrip sadrzaji. I filmovi vise nisu u iskljucivoj velicini od 700mb kako je nekad bilo, nego se sve vise ide na 1,36 - 2 gige, jer prostor vise nikom nije problem, a u ove velicine se moze upakovati film u full DVD rezoluciji, od nekih 720x300 (do 400) pixela, sto je sasvim pristojno za odgledati na LCD tv-u.
Ja filmove, a pogotovo serije gledam tako sto spojim laptop i LCD HDMI kablom. Nista losiji nije kvalitet ovih DVDrip filmova ili HDTV nego sto je kvalitet signala koji emituje MojaTV.
mr.torture

#6774 Re: BHTelecom All About

Post by mr.torture »

_Reds_ wrote:Ja filmove, a pogotovo serije gledam tako sto spojim laptop i LCD HDMI kablom. Nista losiji nije kvalitet ovih DVDrip filmova ili HDTV nego sto je kvalitet signala koji emituje MojaTV.
A ta opcija je super, i sa njom mozes najnormalnije gledati i HD. Ali ja nazalost niti imam HDMI izlaz na kartici, niti mi se da spajati 10 metara VGA kabla iz moje sobe u dnevni boravak da bih gledao nesto sa compa. :)

I ovo za mojuTV si u pravu u potpunosti. Potpuno je neizjednacen kvalitet kanala. Neki kanali su u tako ocajnom kvalitetu da je to nevjerovatno, ukljucujuci neke "velike" javne. Da mi je svaki kanal na mojojTV u kvalitetu DVDripa od 1,3 gige, bio bih prezadovoljan.
ala7

#6775 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

To ti je ono: "Ej papak ja vozim BMW M3 Power a ti vozis Fiat 126 ili ti ga peglica" ;-) mojne to ovdje

Imam stari LG DVD player i sto bi ga bacao, skinem sebi filmove u .avi formatu 5-6 po 700MB, sprzim na DVD i sasvim je ok slika .. pokusam doduse naci one od 1,36 od 1,8 GB i odlicna slika bude..
Locked