TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#6751 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

Fuj fuj fuj, ne mogu da vjerujem da ga je ovako gremlin nogama ubio!!! :( :(
Pa da je 3:1 ili 3:2 bilo pa hajde, ali 3:0 i to sa 6:1 i 6:0 u dva seta, eh to nisam ocekivao, dno dna majkemi! :roll:

Moj Roger moj, sad si imao jedinstvenu priliku da bez Nadala, pa i Djokovica u finalu, uzmes tu toliko cekanu jebenu zlatnu medalju i ti se posro na to, aferim. Hladno mogo biti najveci sa svim trofejima, ovako ce ostati vjecni zal za zlatom, jer nema sanse da je osvoji za 4 godine! Pu!
wickerman

#6752 Re: TENIS

Post by wickerman »

Federer definitivno nije zaluzio zlato,pitanje je da li je i srebro zasluzio,ali u sportu je uvijek bilo nepravde. Drago mi da danas ipak nije pobjedila :D
burgundy

#6753 Re: TENIS

Post by burgundy »

Nego kad je trka na 100 metara :lol: :lol:
necko_hz

#6754 Re: TENIS

Post by necko_hz »

leet wrote:Strašna pobjeda. Da li je ovo početak kraja za Švicarca ?
Nije, već prekretnica u karijeri Murraya kako kaže CSKA. Apsolutno zaslužena pobjeda. Tek sada dolazi njegovo vrijeme. :)
Jokericious

#6755 Re: TENIS

Post by Jokericious »

BHF_Manijak wrote: Moj Roger moj, sad si imao jedinstvenu priliku da bez Nadala, pa i Djokovica u finalu, uzmes tu toliko cekanu jebenu zlatnu medalju i ti se posro na to, aferim. Hladno mogo biti najveci sa svim trofejima, ovako ce ostati vjecni zal za zlatom, jer nema sanse da je osvoji za 4 godine! Pu!
Pa Murray je trenutno bolji i od Djokovica i Nadala. Prosli put ga je ispehirao pa nije uzeo Wimbledon. :D
Romanista 101%

#6756 Re: TENIS

Post by Romanista 101% »

zanimljivije bi finale bilo Murray - Del Potro
smijesni_ste

#6757 Re: TENIS

Post by smijesni_ste »

Šta mislite da li bi Murray više volio da je danas izgubio, a pobijedio na Wimbledonu prije mjesec dana....ja sam siguran da bi :D
shake69

#6758 Re: TENIS

Post by shake69 »

CollegeGunner wrote:
BHF_Manijak wrote: Moj Roger moj, sad si imao jedinstvenu priliku da bez Nadala, pa i Djokovica u finalu, uzmes tu toliko cekanu jebenu zlatnu medalju i ti se posro na to, aferim. Hladno mogo biti najveci sa svim trofejima, ovako ce ostati vjecni zal za zlatom, jer nema sanse da je osvoji za 4 godine! Pu!
Ne vjerujem da je poraz tesko pao Federeru. Njemu je prvi cilj bio vratiti se na No.1 i uzeti Wimbledon, iako bi jako volio i OI. Nije se desilo, ali ne vjerujem da je bio i blizu suza, iako nisam gledao kraj meca!
Jameka

#6759 Re: TENIS

Post by Jameka »

Image
Kraljica baba je zadovoljna.
necko_hz

#6760 Re: TENIS

Post by necko_hz »

shake69 wrote:Njemu je prvi cilj bio vratiti se na No.1 i uzeti Wimbledon, iako bi jako volio i OI
GS-ovi i određeni Mastersi su uvijek bili i biće važniji od OI. Naravno, mislim na statistiku.
burek_in_space

#6761 Re: TENIS

Post by burek_in_space »

05 aug 2012, 19:10 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» gidora

05 aug 2012, 19:15 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» Bosanski_kralj

Mjesec dana obojici.

Ima ovdje josh kandidata, ali cete dobiti shansu da zaradite trajne banove svojim politichkim sranjima, koja redovno iznosite na SPORTSKOJ temi.
Svaki naredni post koji bar malo natukne na politiku, kazna je od mjesec dana do trajnog bana.

Izvolite nastaviti.
ultima_palabra

#6762 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Kad je Andy spasio break loptu u drugom setu onim nevjerovatnim volejom, odmah sam rekao da bi mu taj poen mogao donijeti zlato, isto kao što su mu one break lopte u drugom setu Wimbyja odnijele prvi GS turnir. Jednostavno jedan-dva poena u tenisu mogu totalno promijeniti tok meča. Način na koji je osvojio turnir, gdje ga je osvojio i protiv koga sigurno će doprinijeti tome da će mu ove OI biti drage kao i GS. Mada bi sa umornim Rogerom, povrijeđenim Rafom i Novakom u padu forme mogao lako razbiti maler već u NY...

Roger više ne može igrati konstantno dobro, i onaj Wimbledon je bio skoro nevjerovatan za čovjeka sa 31 godinom. Danas je bio spor, dekoncentrisan i bez žara... pred kraj je servirao prvi servis oko 180, možda su se leđa opet upalila, otkazao je Toronto.

Rafa i Andre ostaju jedini sa Golden Slamom :D
Jameka

#6763 Re: TENIS

Post by Jameka »

Obrisana moja cestitka nebeskom na drvenoj medalji?
Tu nit je bilo sta politicki, niti nekorektno. Sportski ubod.
Kakve se sve gadosti pisu o Rafaelu, pa i o Rogeru, a nebeskom se ne smije ni cestitat. :roll:
burek_in_space

#6764 Re: TENIS

Post by burek_in_space »

Emilly5 wrote:Obrisana moja cestitka nebeskom na drvenoj medalji?
Kakve se sve gadosti pisu o Rafaelu, pa i o Rogeru, a nebeskom se ne smije ni cestitat. :roll:
Necu te upozoravati vishe, niti objashnjavati svoje poteze, jer je to vishe prezhvakana pricha.
Ponashate se isto mala djeca, a ja nemam namjeru niti imam vremena visiti ovdje i pratiti svaki vash potez, pa vas upozoravati po stoti put shta se mozhe a shta ne pisati nekazhnjeno.

Ovdje zavrshavam sa svakom daljom raspravom, kad drugachije ne ide.
Jameka

#6765 Re: TENIS

Post by Jameka »

burek_in_space wrote:
Emilly5 wrote:Obrisana moja cestitka nebeskom na drvenoj medalji?
Necu te upozoravati vishe, niti objashnjavati svoje poteze, jer je to vishe prezhvakana pricha.
Ponashate se isto mala djeca, a ja nemam namjeru niti imam vremena visiti ovdje i pratiti svaki vash potez, pa vas upozoravati po stoti put shta se mozhe a shta ne pisati nekazhnjeno.

Ovdje zavrshavam sa svakom daljom raspravom, kad drugachije ne ide.
Sta me imas vise upozoravat, nisi me nikad ni upozorio. Nisam nikad prekrsila ni jedno pravilo foruma i nemoj mi tu drzat predavanje, vec lupi ban ako ima osnove. Evo ti sad osnova.
A ona slika od 20 metara drva ti ne smeta. :lol:

Ae zdravo!
burek_in_space

#6766 Re: TENIS

Post by burek_in_space »

Uvijek na usluzi :)

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» Emilly5

7 dana
BHF_Manijak

#6767 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

Jedini pravi golden grad slam ima Stefi, Andre i rafa su tzv karijerski golden slam osvojili, mada ruku na srce jako jako tesko je i postici pravi golden slam. :)

@NeckoHZ, jesi li bas siguran da mu ova titula nije toliko bitna? Ipak je u pitanju jedina stvar koja mu nedostaje u toj pre pre prebogatoj karijeri! :) Mislim da je silno ovo zelio, ali danas nije islo! :(
necko_hz

#6768 Re: TENIS

Post by necko_hz »

BHF_Manijak wrote:@NeckoHZ, jesi li bas siguran da mu ova titula nije toliko bitna? Ipak je u pitanju jedina stvar koja mu nedostaje u toj pre pre prebogatoj karijeri! Mislim da je silno ovo zelio, ali danas nije islo!
Svaka titula je bitna, pa čak i ona iz 250 serije. :D Predstavljati svoju zemlju je velika čast, ali titula na olimpijadi nekome znaći više nekome manje. Ona bi puno više značila jednom Novaku, jer dolazi iz zemlje sa znatno izraženijim patriotizmom. Takva situacija je i sa Rafom. Međutim, Roger da je toliko silno želio zlato, nastojao bi ga osvojiti još u svom primeu. ;-) GS turniri i pojedini Mastersi (prije svega završni masters) su statistički važniji od Olimpijade, a siguran sam da osvojeni Wimbledon prije 3 sedmice nikada ne bi mijenjao za zlato na OI. ;-) Isto to mislim i za Novaka, nijedan GS ne bi mijenjao za Olimpijadu. GS je ipak GS - največa titula u tenisu, koja se odnosi samo i isključivo na tenis, dok se olimpijada posmatra kao najveći sportski događaj. Tenis je samo jedna kockica u toj slagalici.

Inače, srebrna medalja je rezultat koji svakako zahtjeva poštovanje. :thumbup:
Better Man

#6769 Re: TENIS

Post by Better Man »

necko_hz wrote:
BHF_Manijak wrote:@NeckoHZ, jesi li bas siguran da mu ova titula nije toliko bitna? Ipak je u pitanju jedina stvar koja mu nedostaje u toj pre pre prebogatoj karijeri! Mislim da je silno ovo zelio, ali danas nije islo!
Svaka titula je bitna, pa čak i ona iz 250 serije. :D Predstavljati svoju zemlju je velika čast, ali titula na olimpijadi nekome znaći više nekome manje. Ona bi puno više značila jednom Novaku, jer dolazi iz zemlje sa znatno izraženijim patriotizmom. Takva situacija je i sa Rafom. Međutim, Roger da je toliko silno želio zlato, nastojao bi ga osvojiti još u svom primeu. ;-) GS turniri i pojedini Mastersi (prije svega završni masters) su statistički važniji od Olimpijade, a siguran sam da osvojeni Wimbledon prije 3 sedmice nikada ne bi mijenjao za zlato na OI. ;-) Isto to mislim i za Novaka, nijedan GS ne bi mijenjao za Olimpijadu. GS je ipak GS - največa titula u tenisu, koja se odnosi samo i isključivo na tenis, dok se olimpijada posmatra kao najveći sportski događaj. Tenis je samo jedna kockica u toj slagalici.

Inače, srebrna medalja je rezultat koji svakako zahtjeva poštovanje. :thumbup:
S ovim postom se ne bih složio ni pod razno, jer san svakog sportiste je zlatna olimpijska medalja zato što se OI održavaju svake 4 godine i što je to jedna vrsta prestiža!
Last edited by Better Man on 05/08/2012 20:50, edited 2 times in total.
Better Man

#6770 Re: TENIS

Post by Better Man »

smijesni_ste wrote:Šta mislite da li bi Murray više volio da je danas izgubio, a pobijedio na Wimbledonu prije mjesec dana....ja sam siguran da bi :D
Ja mislim da ne bi mjenjao zlato sa OI za Wimbledon, jer sljedeće OI su tek za 4 godine, Wimbledon je svake godine i imaće priliku da ga osvoji!
necko_hz

#6771 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Better Man wrote:S ovim postom se ne bih složio ni pod razno, jer san svakog sportiste je zlatna olimpijska medalja zato što se OI održavaju svake 4 godine i što je to jedna vrsta prestiža!
OI su najveći sportski događaj, ali svaki igrač će prije izabrati GS nego OI. GS je isključivo teniski događaj. Generalno mišljenje teniskog auditorijuma je takvo, neki igrači to shvataju kao veliku stvar, neki kao malo manje veliku. Federer nikad ne bi mijenjao Wimbledon za OI, baš kao ni Novak. Federer neće biti ništa manje velik igrač što nije osvojio zlato, ali bi bio dosta manji igrač da nije osvojio RG i završni masters. ;-)
veljaca

#6772 Re: TENIS

Post by veljaca »

"Osvojio sam zlatnu olimpijsku medalju. Nikada nisam osvojio Grand Slam turnir. Imao sam neke teške poraze u finalima koji su me baš pogodili. Tenis je sa svakim novim izdanjem olimpijskih igara sve jače i jače natjecanje, jer igraju svi oni najbolji. Zbog toga je ovo najveća pobjeda mog života. Nikada je neću zaboraviti. Danas se osjećam vrlo komotno na terenu i s nekim situacijama se znam puno bolje nositi. Publika mi je jako puno pomogla i gurala me prema pobjedi", kazao je Murray.

Roger Federer je, pak, ponudio očekivanu izjavu:

"Andy je u finalu bio puno bolji od mene, ali ja sam vrlo sretan i sa srebrnom medaljom"
. :thumbup:

....................

Jos samo da obrlati Mirku i podari svijetu svoga nasljednika .... :D
ultima_palabra

#6773 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Pa dobro, ako imaš dvocifren broj Slamova, vjerovatno bi zamijenio jedan za zlatnu medalju :) Ali zadnji Wimbledon vjerovatno ne bi, osvajanje GS nakon dvije i po godine i povratak na broj 1 uz obaranje Peteovog rekorda je sigurno bila ogromna stvar za Feda.

Andre ima sigurno najkompletniji rezime: sva 4 GS, OI, završni Masters, Davis Cup, hrpu Mastersa... ali fali mu kvantitet plus što nije nikad istinski dominirao Tourom.
necko_hz

#6774 Re: TENIS

Post by necko_hz »

ultima_palabra wrote:Pa dobro, ako imaš dvocifren broj Slamova, vjerovatno bi zamijenio jedan za zlatnu medalju :)
Neko bi, neko ne bi. Zavisi od igrača do igrača i naposljetku države iz koje dolazi. :)
ultima_palabra wrote:Andre ima sigurno najkompletniji rezime: sva 4 GS, OI, završni Masters, Davis Cup, hrpu Mastersa... ali fali mu kvantitet plus što nije nikad istinski dominirao Tourom.
Dobar primjer, ali zipa ovo, Pete nije kompletirao slam, nije osvojio OI, a uvijek je bio veči igrač od Agassija. Ja ga ne mogu manje cijeniti što nije osvojio OI, ali mogu zato što nije RG.
Slična stvar je i sa Lendlom, niko ga neće pamtiti kao igrača koji nije osvojio Olimpijadu, već kao šampiona kojem nije bilo suđeno da uzme Wimbledon.
JohnyMaca ću cijeniti manje zato što je dopustio da izgubi dobijeno finale RG-a 1984 i što nakon te godine nije osvojio nijedan GS, a ne zbog neosvojene Olimpijade itd.
Olimpijada jeste velika stvar, ali njena važnost varira od sporta do sporta. Tenis je po svemu specifičan sport i percepcija gledanja na te stvari je malo drugačija i kompleksnija. :)
ultima_palabra

#6775 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Pa dobro, jesu OI nekako joker u špilu karata... svake 4 godine, na random podlozi, 2 dobivena seta do finala, pada u nezgodno vrijeme... vrlo netipičan turnir, nekima se otvore karte da ga osvoje (kao Nicolasu Massuu :-) ), nekima ne.
Post Reply