Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
stiv33

#6751 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

Bodkin wrote:
pa cekaj, jel izjavio ovo ili nije. nista nisam upratio :D
Izgleda da jeste, ali veličati jugoslavenstvo je isto kao veličanje jednog totalitarnog režima, a prema europskim zakonima, kojih se Hr mora pridržavati jeste kazneno djelo.

http://www.kurir-info.rs/ustase-protiv- ... ak-1258093

nazivati branitelje svoje domovine ustašama je govor mržnje; pa ako je i izjavio da je četnikuša (što sumnjam) ona bi morala biti ponosna jer su četnici navodbo bili antifašisti. :lol:
dječak sa šibicama

#6752 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dječak sa šibicama »

Brena se zadala sa Net tv plusom, krenula u marketinsku ofanzivu na zapad, prodala Grand ovima sto drze Telemach, i sad igra na novu kartu.

Njeno gostovanje na HRT-u je po meni placeni oglas, ali to najbolje znaju Gojan i ostali urednici.

Medjutim, dovoditi Brenu u Hrvatsku, makar to bilo i nekakvo selo pored Karlovca, srpsko selo naravno, neozbiljno je i bezobrazno. Isto ko kad je ministar Emir doveo u svoju tada emisiju.

Brena moze pricati sta hoce, traziti alibije kakve hoce, ali ostaje cinjenica da je ona po Brckom sijelila sa srpskim vojnicima u vrijeme kad su Panteri, Monika, Jelisic ubijali stotine i hiljade brcanskih Bosnjaka i Hrvata.

Ovakvima je Brena kez nabacivala `92

Image

...

sram je i stid bilo, djubre
stiv33

#6753 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

koji je to lik, nokautirat Tysona dva puta ne može baš svatko

http://www.index.hr/video/film/18327/ho ... grebu.aspx

:thumbup:
radostan dan

#6754 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

ovaj kO da vam je tompson dizajnirO...

Image
dječak sa šibicama

#6755 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dječak sa šibicama »

A ti kO da u zivotu nisi cuo za photoshop.
Bodkin

#6756 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

stiv33 wrote:
Bodkin wrote:
pa cekaj, jel izjavio ovo ili nije. nista nisam upratio :D
Izgleda da jeste, ali veličati jugoslavenstvo je isto kao veličanje jednog totalitarnog režima, a prema europskim zakonima, kojih se Hr mora pridržavati jeste kazneno djelo.

http://www.kurir-info.rs/ustase-protiv- ... ak-1258093

nazivati branitelje svoje domovine ustašama je govor mržnje; pa ako je i izjavio da je četnikuša (što sumnjam) ona bi morala biti ponosna jer su četnici navodbo bili antifašisti. :lol:
:lol: :lol: otisla logika u kur**

a drugi dio mi opet nije jasan. ko je sad nazvao branitelje ustasama?

dječak sa šibicama wrote:
Medjutim, dovoditi Brenu u Hrvatsku, makar to bilo i nekakvo selo pored Karlovca, srpsko selo naravno, neozbiljno je i bezobrazno. Isto ko kad je ministar Emir doveo u svoju tada emisiju.

Brena moze pricati sta hoce, traziti alibije kakve hoce, ali ostaje cinjenica da je ona po Brckom sijelila sa srpskim vojnicima u vrijeme kad su Panteri, Monika, Jelisic ubijali stotine i hiljade brcanskih Bosnjaka i Hrvata.

Ovakvima je Brena kez nabacivala `92

Image

...

sram je i stid bilo, djubre
e ako je kez nabacivala treba je onda snajperom na granici. u principu bi bilo bolje da jedan jedini srbin ziv nije u hrvatskoj ostao ali dobro. sad je gotovo. ali ti je logika glupa do bola. kojiim trikom bi ti zabranio pjevacici da dodje?i zasto? po kojem zakonu? sto puta gori je tompson kojeg su dovodili po kiseljaku da pjeva. pa mu niko nije zabranio.

i da, brena cetnikusa i doris ustaskinja ( jel se ovako pise?). obje uzimaju brdo love na dvije strane. merlin treci. dok se vi primate na to sto je ona kez nabacivala 92, i to sve u 2014. sta reci
stiv33

#6757 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

Bodkin wrote:

pa kur** bezbeli :lol:

šalu na stranu ima likova poput mesića ili josipovića koje su tamo nazivali ustašama a ovdje četnicima :mrgreen:
stiv33

#6758 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

Ante Tomić jučer u NU2:
"Najveća mi je optužba da sam populist, jer je moje mišljenje uvijek manjinsko", dodaje Tomić tvrdeći da ne voli masovne novinarske hajke na političare, a otkriva i da je više puta bio na kavi s bivšom premijerkom: "Jedna dobra stvar koja se dogodila jest da sam otkrio da je Jadranka Kosor pristojna osoba i njena me pristojnost posramila"
:lol: :lol: :lol:
Bodkin

#6759 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

stiv33 wrote:
Bodkin wrote:

pa kur** bezbeli :lol:

šalu na stranu ima likova poput mesića ili josipovića koje su tamo nazivali ustašama a ovdje četnicima :mrgreen:
:lol: vjerujem :D
LBVIEW

#6760 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
e ako je kez nabacivala treba je onda snajperom na granici. u principu bi bilo bolje da jedan jedini srbin ziv nije u hrvatskoj ostao ali dobro. sad je gotovo. ali ti je logika glupa do bola. kojiim trikom bi ti zabranio pjevacici da dodje?i zasto? po kojem zakonu? sto puta gori je tompson kojeg su dovodili po kiseljaku da pjeva. pa mu niko nije zabranio.

i da, brena cetnikusa i doris ustaskinja ( jel se ovako pise?). obje uzimaju brdo love na dvije strane. merlin treci. dok se vi primate na to sto je ona kez nabacivala 92, i to sve u 2014. sta reci
Sto se tice zabrane gostovanja estradnim "umjetnicima" :D , ista je zakonski moguca jedino da se doticna osoba zvanicno proglasi za "personu non grata" ili da je se na osnovu eventualnog krivicnog djela pocinjenog u drzavi-domacinu proslijedi nadleznim organima, sve ostalo je krsenje ljudskih prava. Po meni sve se svodi na osobni izbor, dakle ne zelis prisutvovati iz odredenih razloga happening-u i ne moras, a ako smatras da doticnoj nije mjesto tu imas vala pravo i lobirati, organizirati protestne skupove i sl. zakonom dozvoljene zajebancije.
Sto se pak Brene tice, opcepoznata stvar(dokumentirani prilog srpskih medija) je da je doticna za vrijeme masovnog pokolja nesrpskog stanovnistva od strane srpskih vlasti u Brckom tim istim dolazila "na noge", kada je doslovce boravila par stotina metara od logora smrti, i kada se jasno i nedvosmisleno izjasnila koja je strana njena. :evil: To sto ima slicnih bolida i kod drugih "bratskih" naroda ne znaci da Brena nije moralna nakaza i ljigavica prve klase. :oops:
Bodkin

#6761 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:

Sto se tice zabrane gostovanja estradnim "umjetnicima" :D , ista je zakonski moguca jedino da se doticna osoba zvanicno proglasi za "personu non grata" ili da je se na osnovu eventualnog krivicnog djela pocinjenog u drzavi-domacinu proslijedi nadleznim organima, sve ostalo je krsenje ljudskih prava. Po meni sve se svodi na osobni izbor, dakle ne zelis prisutvovati iz odredenih razloga happening-u i ne moras, a ako smatras da doticnoj nije mjesto tu imas vala pravo i lobirati, organizirati protestne skupove i sl. zakonom dozvoljene zajebancije.
Sto se pak Brene tice, opcepoznata stvar(dokumentirani prilog srpskih medija) je da je doticna za vrijeme masovnog pokolja nesrpskog stanovnistva od strane srpskih vlasti u Brckom tim istim dolazila "na noge", kada je doslovce boravila par stotina metara od logora smrti, i kada se jasno i nedvosmisleno izjasnila koja je strana njena. :evil: To sto ima slicnih bolida i kod drugih "bratskih" naroda ne znaci da Brena nije moralna nakaza i ljigavica prve klase. :oops:
nista pogresno nisi rekao. ali nisi shvatio poentu posta. sta je ono dino pricao o srbima u ratu? i sta na kraju bi? ode na noge beogradjanima i uzme milion. uz to ga ja cuna bolila sta o njemu pise kurir.

tako je i brena. sa tom razlikom da forumas iznad osudjuje to sto je neko brenu doveo u srpsko selo. i da bi on to zabranio, a sam kazes da zakonski nema pravo. daj da izvadimo izjave umjetnika 91-95 i da vidimo ko je od njih gostovao kod "onih anamo". lista bi bila poduga
Banksy

#6762 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Bodkin wrote:
Postoji tu samo jedan sitan, tehnički detalj. Srbija i Hrvatska su u proteklom ratu bili agresori. BiH nije nikada nikoga napala, stoga, svrstavati hodžicu u bilo koji od vaših torova, nije prikladno, nikako.
Eto vas tamo.
Bodkin

#6763 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Banksy wrote:
Bodkin wrote:
Postoji tu samo jedan sitan, tehnički detalj. Srbija i Hrvatska su u proteklom ratu bili agresori. BiH nije nikada nikoga napala, stoga, svrstavati hodžicu u bilo koji od vaših torova, nije prikladno, nikako.
Eto vas tamo.
zasto nije? bosnjak ne moze biti govno od covjeka?
LBVIEW

#6764 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:

nista pogresno nisi rekao. ali nisi shvatio poentu posta. sta je ono dino pricao o srbima u ratu? i sta na kraju bi? ode na noge beogradjanima i uzme milion. uz to ga ja cuna bolila sta o njemu pise kurir.

tako je i brena. sa tom razlikom da forumas iznad osudjuje to sto je neko brenu doveo u srpsko selo. i da bi on to zabranio, a sam kazes da zakonski nema pravo. daj da izvadimo izjave umjetnika 91-95 i da vidimo ko je od njih gostovao kod "onih anamo". lista bi bila poduga
Cekaj, je li ti meni pokusavas reci kako su doticni estradni "umjetnici" licemjerni i neprincipijelni? :D Po tome su slicni,
samo ja sam govorio o necem drugom. Da ti pravo kazem,zaboli me da li je i koliko Brena principijena i kakve politicke stavove /ideologiju privatno a kakve u javnosti danas podrzava , kao uostalom i kakve su joj po tom pitanju kolege estradni "umjetnici" :D , sto je relevantno k'o i lanjski snijeg, jer se ovdje konkretno radi o njenoj malenkosti i razlozima zbog kojih je dobar dio ljudi protiv gostovanja doticne u Hrvatskoj, k'o sto je bio i kad se radilo o Bosni. Brena je simbolicki stala na stranu zlocinaca kad je u uniformi iste"zabavljala" u gradu u kojem su njeni sunarodnjaci masovno ubijani, praveci se kao da se nista ne desava.Da stvar bude gora, nikad ni kasnije nije osudila srpske zlocine po rodnom gradu, svoju energiju je opet jadno i uskogrudno usmjerila na sopstveno pravdanje,ponovno se u lice rugajuci svojim sunarodnjacima. :oops: Na njenu srecu, principijelnost, moral i tako te sitnice su kod nas luksuz, pa su joj koncerti prilicno posjeceni neovisno od toga gdje ih odrzava. :oops:
radostan dan

#6765 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

Pismonosa wrote:

Prestani da se opireš, prepusti se emocijama i uživaj :D

Image
mučki provokatoru...izazivaš dragačevskom trubom, a znaš da vole užičko... :zoka:
Bodkin

#6766 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Cekaj, je li ti meni pokusavas reci kako su doticni estradni "umjetnici" licemjerni i neprincipijelni? :D Po tome su slicni,
samo ja sam govorio o necem drugom. Da ti pravo kazem,zaboli me da li je i koliko Brena principijena i kakve politicke stavove /ideologiju privatno a kakve u javnosti danas podrzava , kao uostalom i kakve su joj po tom pitanju kolege estradni "umjetnici" :D , sto je relevantno k'o i lanjski snijeg, jer se ovdje konkretno radi o njenoj malenkosti i razlozima zbog kojih je dobar dio ljudi protiv gostovanja doticne u Hrvatskoj, k'o sto je bio i kad se radilo o Bosni. Brena je simbolicki stala na stranu zlocinaca kad je u uniformi iste"zabavljala" u gradu u kojem su njeni sunarodnjaci masovno ubijani, praveci se kao da se nista ne desava.Da stvar bude gora, nikad ni kasnije nije osudila srpske zlocine po rodnom gradu, svoju energiju je opet jadno i uskogrudno usmjerila na sopstveno pravdanje,ponovno se u lice rugajuci svojim sunarodnjacima. :oops: Na njenu srecu, principijelnost, moral i tako te sitnice su kod nas luksuz, pa su joj koncerti prilicno posjeceni neovisno od toga gdje ih odrzava. :oops:
bas o tome ti pricam. mislim da ti budem iskren u zivotu sam cuo brenine pjesme mozda 2 puta. tako da ne mislis da ja pravdam nekoga. ono sto hocu da kazem da je gro umjetnika u periodu 91-95 pjevala nekome i opet su svi iza rata otisli na drugu stranu za saku eura. tako da ideoloske kvalifikacije kod njih ne pale. samo kes

ali ovo vise nema veze sa hr. posamarace nas chmoljo
LBVIEW

#6767 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:
bas o tome ti pricam. mislim da ti budem iskren u zivotu sam cuo brenine pjesme mozda 2 puta. tako da ne mislis da ja pravdam nekoga. ono sto hocu da kazem da je gro umjetnika u periodu 91-95 pjevala nekome i opet su svi iza rata otisli na drugu stranu za saku eura. tako da ideoloske kvalifikacije kod njih ne pale. samo kes

Nemoj mi mnozine kolega, zadnji put sam samo ja fasovao od "druga u plavom", ne vidjeh moralne podrske s tvoje strane. :mrgreen:
Bodkin

#6768 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:

Nemoj mi mnozine kolega, zadnji put sam samo ja fasovao od "druga u plavom", ne vidjeh moralne podrske s tvoje strane. :mrgreen:
:lol: :lol: pisao sam mu na private da ti smanji kaznu :oops:
Banksy

#6769 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Bodkin wrote:
Banksy wrote:
Bodkin wrote:
Eto vas tamo.
zasto nije? bosnjak ne moze biti govno od covjeka?
Da si zaista pročitao post, bilo bi ti jasno. Kad bosanska vojska udari na Karlovac, a tenkovi iz Zenice krenu na Valjevo, onda ćemo možda moći i razgovarati o (bar moralnoj) odgovornosti onih koji su te tenkove sokolili pjesmom.

Merlin, govno, najveće, da. Terorista, ne.
stiv33

#6770 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

Koji je ovo baksuz, otišo u Australiju da se odmori od prosvjednika, kad ga tamo dočekali - prosvjednici. :-x
Protiv dolaska premijera Zorana Milanovića u Australiju u ponedjeljak je održani manji prosvjedni skup na kojem se okupilo dvadesetak pripadnika hrvatske emigracije. Poručili su mu kako su mu, što se tiče hrvatske zajednice u Australiji, vrata zatvorena, nije dobrodošao i da ga nitko ne želi. Na nekim transparentima koje su donijeli je pisalo da je Milanović "mješanac" i "Titova lutka".
- Neki me ljudi ovdje etiketiraju kao Titovu lutku, a to ne može biti smješnije - rekao je Milanović u ponedjeljak u intervjuu za australski SBS. Nikada nije bio član komunističke partije, a nije ni služio komunističkoj policiji, kaže. Ipak, podsjetio je kako su australski Hrvati podržavali Tuđmana koji je neko vrijeme bio komunistički general. Napomenuo je ipak kako je Tuđman bio najbolji vođa kojega je zemlja mogla imati kada je bilo najteže.
Napomenuo je kako njegova Vlada nema veze s političkim progonima zbog kojih su mnogi završili u Australiji.
Moja Vlada nije titoistička ni komunistička
- Nisam ih ja progonio. To vrijeme je prošlo, moja Vlada je liberalno socijaldemokratska i nikako nije ni titoistička ni komunistička. Tako da s tim ne da imam puno manje veze nego neki iz suprotnog političkog tabora, nego nemam nikakve veze i imam puno kritika na njihov račun. Mislim da ovdje neki ljudi žive previše u prošlosti - rekao je. Na konstataciju novinarke da su mu neki klubovi jasno dali do znanja da nije dobrodošao, Milanović kaže da im to ne zamjera.
Na pitanje je li izabrao krivi trenutak za posjet Australiji u vrijeme dok je na dnevnom redu Sabora revizija proračuna, rekao je kako je trebao doći prije godinu dana.
Bodkin

#6771 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Banksy wrote:
Da si zaista pročitao post, bilo bi ti jasno. Kad bosanska vojska udari na Karlovac, a tenkovi iz Zenice krenu na Valjevo, onda ćemo možda moći i razgovarati o (bar moralnoj) odgovornosti onih koji su te tenkove sokolili pjesmom.

Merlin, govno, najveće, da. Terorista, ne.
procitao sam ja. moralna odgovornost pjevaca ? jedino ako su pozivali na ubijanje civila. i da, iz tvoje zadnje recenice se da zakljuciti da je brena terorista. jel to to sto govoris?

edit: u stvari ne znam sta smatras pod moralnom odgovornoscu pa si mozda i u pravu
stiv33

#6773 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

Rugao se manji lopov kako je veliki lopov dobio kaznu. Došlo je vrijeme da oboje (mislim dakako na SDP i HDZ) otiđu u ropotarnicu povijesti. Vrijeme je za nove snage ili se ovoj državi ne piše dobro.
Bodkin

#6774 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

sherbett wrote:10 godina, nepravomoćna presuda...

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/uziv ... 26828.html
a koliko je bila maksimalna moguca kazna?
stiv33

#6775 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

Bodkin wrote:
sherbett wrote:10 godina, nepravomoćna presuda...

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/uziv ... 26828.html
a koliko je bila maksimalna moguca kazna?
Pusti sad to, mogao je sve lijepo priznat i dobio bi 3-4 godine. To bi značilo da bi mu ostalo još godinu dvije pa onda pravac djevičanski otoci. 8-)
Post Reply