Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
luckylaka

#6751 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by luckylaka »

ffff2012 wrote:
luckylaka wrote:
Point. wrote:Boze me sacuvaj, al kad me ufati gnjev u kasno doba citajuci sta rade palestincima a i citavom svijetu, pomislim nekad da onaj Adolf nije bio toliko lud. Jebote, na sta oni tjeraju insana da pomisli. Nisu mi jasni nikako.
Maloprije na F.B.procita Hitlerov citat(ne znam jeli izmisljen ili ne )ali odprilike kaze,,Moga sam pobiti sve jevreje ali nisam jer sam ih ostavio da bi svijet vidio s kim ima posla,,Jeli izmisljeno ili ne -ne znam
citiras Hitlera? izgleda fasizam dobija svoje Jugend i u BiH
odjebi i idi trazi pare
DesertWind

#6752 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

zanimljivo je vidjet kod mnogih prisutnih da se apsolutno iskljucuje hitlerov fasizam (sto ja mislim da je razumno) a protezira zidovski fasizam kao nesto normalno svarljivije potrebnije "modernije" :roll:
mO k3

#6753 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mO k3 »

luckylaka wrote:
Point. wrote:Boze me sacuvaj, al kad me ufati gnjev u kasno doba citajuci sta rade palestincima a i citavom svijetu, pomislim nekad da onaj Adolf nije bio toliko lud. Jebote, na sta oni tjeraju insana da pomisli. Nisu mi jasni nikako.
Maloprije na F.B.procita Hitlerov citat(ne znam jeli izmisljen ili ne )ali odprilike kaze,,Moga sam pobiti sve jevreje ali nisam jer sam ih ostavio da bi svijet vidio s kim ima posla,,Jeli izmisljeno ili ne -ne znam
To isto sam procito kod jednog na fb mozeda imamo zajednickog prijatelja :)
htcxone

#6754 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

RAZLIKE IZMEĐU IZRAELA I HITLERA I NEMA...TAKO DA ONAJ KO OPRAVDAVA IZRAEL OPRAVDAVA I HITLERA S TOGA IZRAELOLJUPCI ;)
cyprus

#6755 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

htcxone wrote:RAZLIKE IZMEĐU IZRAELA I HITLERA I NEMA...TAKO DA ONAJ KO OPRAVDAVA IZRAEL OPRAVDAVA I HITLERA S TOGA IZRAELOLJUPCI ;)
I obrnuto, onaj ko opravdava Hitlera, opravdava i Izrael...

A inače, nije dobro relativizirati Hitlerove zločine... Nije isto, razlike ima...
htcxone

#6756 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

cyprus wrote:
htcxone wrote:RAZLIKE IZMEĐU IZRAELA I HITLERA I NEMA...TAKO DA ONAJ KO OPRAVDAVA IZRAEL OPRAVDAVA I HITLERA S TOGA IZRAELOLJUPCI ;)

A inače, nije dobro relativizirati Hitlerove zločine... Nije isto, razlike ima...
NEMA RAZLIKE
kada godinama jedan te isti narod ubijaš
ubijaš djecu
uzimas im zemlju
i na to sve se još OPRAVDAVAŠ onda nema razzlike

kako u srebrenici tako i u palestini , sve je to isto , samo su cifre gore - dole
cyprus

#6757 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

htcxone wrote:
cyprus wrote:

NEMA RAZLIKE
ubijaš djecu
uzimas im zemlju

kako u srebrenici tako i u palestini , sve je to isto , samo su cifre gore - dole
Ima ogromne razlike... Izrael ipak ne pokušava istrijebiti Palestince... To jednostavno nije tačno.
DesertWind

#6758 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

k'o da slusam Gebelsa kako prica slatkorjecive pricice - eto ne pokusavaju ih istrijebit, samo pomalo ubit :lol:

kakvo trulo licemjerje
cyprus

#6759 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

DesertWind wrote:k'o da slusam Gebelsa kako prica slatkorjecive pricice - eto ne pokusavaju ih istrijebit, samo pomalo ubit :lol:

kakvo trulo licemjerje
Jesam ja to reko nešto pogrešno?
DesertWind

#6760 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

cyprus wrote:
DesertWind wrote:k'o da slusam Gebelsa kako prica slatkorjecive pricice - eto ne pokusavaju ih istrijebit, samo pomalo ubit :lol:

kakvo trulo licemjerje
retorika ti je gebelsovska - ko biva nije ni hitler trijebio zidove - ipak su neki ostali zivi... strasna nacifasisticka retorika nema sta....
htcxone

#6761 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

:lol: :lol: :lol: :lol: E ČUJ

HADJ sad i ti ko četnici počni nam pričati kako smo se sami gađali granatama na markalama i kako su naši snajperisti ubijali djecu :-)
""Ima ogromne razlike... Izrael ipak ne pokušava istrijebiti Palestince... To jednostavno nije tačno.""

dobro, onda mi objasni ono buijanje djece, iseljavanje iz kuća pod prisilom sa pištoljem na čelu, raseljeno preko 4 000 000 palestinaca :? nisu valjda i to sami uradili :roll: :roll:
cyprus

#6762 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

DesertWind wrote:
cyprus wrote:

kakvo trulo licemjerje
retorika ti je gebelsovska - ko biva nije ni hitler trijebio zidove - ipak su neki ostali zivi... strasna nacifasisticka retorika nema sta....
Porediš neuporedivo.
cyprus

#6763 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

htcxone wrote::lol: :lol: :lol: :lol: E ČUJ

HADJ sad i ti ko četnici počni nam pričati kako smo se sami gađali granatama na markalama i kako su naši snajperisti ubijali djecu :-)
""Ima ogromne razlike... Izrael ipak ne pokušava istrijebiti Palestince... To jednostavno nije tačno.""

dobro, onda mi objasni ono buijanje djece, iseljavanje iz kuća pod prisilom sa pištoljem na čelu, raseljeno preko 4 000 000 palestinaca :? nisu valjda i to sami uradili :roll: :roll:
Šta pokušavaš postić sa komparacijom sa četnicima i Markalama? Neku emocionalnu naklonost onih koji budu ovo čitali? Ne vidim kakve to veze ima sa izraelsko-palestinskim sukobom...
DesertWind

#6764 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

cyprus wrote: Porediš neuporedivo.
jes - po tebi fasizam moze bit tvrdji krući i mehkiji k'o kod Nadrealista.

nije uopste uporedivo - to si u pravu - nego je isto.
i zalosno - da jedan narod koji je dozivio toliko historijskog mrcvarenja, se izivljava na bolesne nacina na narodu koji mu nista nije skrivio i takorekuci mu dozvolio da se nastani na tudjem teritoriju....

mozes ti nailovoj materi prodavat tu svoju suplju meni je jasno u koju ti pišaš - dzaba ti 20 000 postova
muhafuca

#6765 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muhafuca »

cyprus wrote:
htcxone wrote: NEMA RAZLIKE
ubijaš djecu
uzimas im zemlju

Ima ogromne razlike... Izrael ipak ne pokušava istrijebiti Palestince... To jednostavno nije tačno.
Mah pokusavaju ih protjerati s vlastite zemlje
a da su im okolnosti malo drugacije - da su oni sami
jaki i da se ne moraju skrivati iza ledja Zapada

nesto nisam bas siguran da se nebi i kakva gasna komora upalila
cyprus

#6766 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

DesertWind wrote:
cyprus wrote: Porediš neuporedivo.
jes - po tebi fasizam moze bit tvrdji krući i mehkiji k'o kod Nadrealista.

nije uopste uporedivo - to si u pravu - nego je isto.
i zalosno - da jedan narod koji je dozivio toliko historijskog mrcvarenja, se izivljava na bolesne nacina na narodu koji mu nista nije skrivio i takorekuci mu dozvolio da se nastani na tudjem teritoriju....

mozes ti nailovoj materi prodavat tu svoju suplju meni je jasno u koju ti pišaš - dzaba ti 20 000 postova
Što si se ti nakačio na mojih 20 000 postova? Jesam li ja kad spomenuo da ta brojka nešto znači? Nisam. E koji ih q onda ti spominješ?

A naravno da i fašizam može imati gradaciju, kao i zločini...
cyprus

#6767 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

muhafuca wrote:
cyprus wrote:
htcxone wrote: NEMA RAZLIKE
ubijaš djecu
uzimas im zemlju

Mah pokusavaju ih protjerati s vlastite zemlje
a da su im okolnosti malo drugacije - da su oni sami
jaki i da se ne moraju skrivati iza ledja Zapada

nesto nisam bas siguran da se nebi i kakva gasna komora upalila
E to je priča šbb kbb... Ko garantuje da Palestinci ne bi imali gasne komore kada bi imali priliku za to?

A da ne bi bilo zabuna, moram to opet naglasiti, obzirom na očitu ograničenost većeg broja učesnika na ovoj temi... Ne opravdavam izraelske zločine... Naravno da smatram da bi neko trebao odgovarati za njih, ali sam nažalost poprilično siguran da neće niko :sad: Međutim, mislim da će se ovakav pristup Izraela kad tad njima obit o glavu... Za sada imaju dovoljno glupu i nedovoljno snažnu protutežu u Hamasu, koja im daje mogućnost da mogu izložiti određene argumente pred svijetom, ali vjerujem da će nekad i sami Palestinci i okolne arapske države doći pameti...

Ali ukazujem da je tvrdnja da nema razlike između Hitlerovog režima i Izraela jednostavno laž, ma koliko je neki ponavljali...
elcaliente

#6768 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

Za svaki tango je potrebno dvoje. Nije vise ni vazno ko je kriv za trenutnu situaciju. Po meni su za civilne zrtve u Palestini vise krivi Palestinci nego Izraelci. Hamas svoje glavne stabove postavlja u civilne zgrade, lansere raketa na bolnice znaci svjesno idu na to da rizkuju zivote svoga civilnog stanovnistva. Druga stvar je to da su imali najmanje 3 godine mira i za te 3 godine oni nisu uspjeli napraviti kakvu takvu teritorijalnu odbranu i nabaviti adekvatno naoruzanje. Sto je jos gore, 3 godine mira oni su koristili sa medzusobna potkurisavnja i svadze. Bosnjaci su u najgorima uslovima rata i najvecoj izolaciji uspjeli bolji otpor organizovati i izgraditi oruzane snage. Palestina ima najvecu dijasporu na svijetu i njihova dijaspora je najvise fakultetski obrazovana i iz takvih uslova oni nisu uspjeli da naprave organizicionu strukturu i izgrade logistiku. AhmediNedzad dok je bio mir imao je puna usta Palestine, obecavao pomoc i prijetio Izraelu sada kada je frka on se ucutio kao ckapi. Neki dan Izraelski ministar u fino sredzenom kabinetu daje interviju i kaze ovi raketni napadi imaju visoku cijenu koju ce naravno suportna strana morati da plati. Sve kultura i usminkano pa onda pokazu malo izraelske tenkove i avijaciju e onda pokazuju nekoga Palestinca na ulici u maskirnim hlacama i puskom, sva prasnjav i on sav uzrujan ( kao on zajeban) prijeti Izraelu, pa to je presmijesno. 30 godina Palestinci nisu u stanju da organizuju oruzane snage i rukovodece strukture ali zato redovno izlaze na proteste po evropskim gradovima kada je dole frka dok im sunarodnjaci umiru. Aferim.
Last edited by elcaliente on 20/11/2012 10:52, edited 1 time in total.
cyprus

#6769 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Rock Flock wrote:
cyprus wrote:

kakvo trulo licemjerje
Naravno da nisi ! Samo pricas i pises od srca . A ti volis palestinsku djecu isto ko i Hitler Jevrjesku . Povraca mi se od tvojih postova .
Ja iz srca pričam samo sa svojom djevojkom... O politici je pogrešno govoriti iz srca, tako da u ovom i svim drugim slučajevima koristim isključivo mozak...

A povraćaj brate, samo nemoj klevetat i insinuirat... To ti ne valja :sad:
htcxone

#6770 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

E odmah skrećeš sa teme

"""""Šta pokušavaš postić sa komparacijom sa četnicima i Markalama? Neku emocionalnu naklonost onih koji budu ovo čitali? Ne vidim kakve to veze ima sa izraelsko-palestinskim sukobom..."""""""""

komparacija je usmjerena na to da ti kazes da

"Ima ogromne razlike... Izrael ipak ne pokušava istrijebiti Palestince... To jednostavno nije tačno."

ja ti kazem da ako preko 4 000 000 protjeranih, okupirana zemlja i svakodnevno ubijanje i granatiranje nije pokusaj istrebljenja onda ti nisi bas na čisto sa soobom ??
ni hitler nije pobio svejevreje, dobar dio su protjerani, neki su prezivjeli... samo sto je kod hitlera to trajalo 3-4 godine a u palestini to traje 60 godina
isto tako , PALESTINA JE USTUPILA TU ZEMLJU IZRAELU, ZNAČI LJUDSKI IM JE DALA MJESTO DA ŽIVE ALI TA STOKA OD NARODA IM JE VRATILA KAKO SU I KROZ HISTORIJU RADILI....
Dakle od početka civilizacije pa do dana današnjeg to je nacija koja je uvijek ali uvijek potlačavala drugi narod...
ja ne znam kojim ti očima gledaš sve ovo i kako imas srca opravdavati i smatrati običnim ratom ono ubijanje nevinih ljudi na svakom koraku
Point.

#6771 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Point. »

Ovo sto se desavau Palestini je cisto genocid na sminku, kulturni genocid nazovite ga kako hocete. Uvjerenja sam da bi ova stoka od naroda rado otvorila konc logore tipa Treblinka za palestince, samo sada te citav svijet gleda, de malo to hinjski, po navici. Gaza je jedan veliki logor, zatvoren sa svih strana, gdje su dzelati na granicama, embargo ti uveden i na zrak, blokada svega i svacega, jasta nego je Gaza ogroman konc logor anno 2012. Dobro pa imaju bilo kakvu formu otpora.

Vjerujem da ce se ovakvo ponasanje hinjzraelaca odbiti od glavu i to sa kamatom. Nicija nije do zore sjala.
ZADAR

#6772 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ZADAR »

Podrška Palestinskom narodu!
Stop izraelskoj agresiji!
Znamo mi koji smo granatirani i čija su djeca ubijana stvari nazvati pravim imenom!
sumirprimus

#6773 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

@xtczone,ne napadaj momka bezveze nego provjeri malo cinjenice...
nije tacno vecina toga sto pricas...razlog je samo tebi poznat...
htcxone

#6774 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by htcxone »

sumirprimus wrote:@xtczone,ne napadaj momka bezveze nego provjeri malo cinjenice...
e hajde prosvjetli nas molim te sa tim ČINJENICAMA :-)
sumirprimus

#6775 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

htcxone wrote:
sumirprimus wrote:@xtczone,ne napadaj momka bezveze nego provjeri malo cinjenice...
e hajde prosvjetli nas molim te sa tim ČINJENICAMA :-)
PRVO NIJE tacno da je protjerano koliko 4,5 miliona,kad palestina/izrael u to doba nije imala ni priblizno toliko stanovnika... ta brojka koja se danas koristi,uzima u obzir i potomke protjeranih...sto je velika razlika...
recimo koliko nas danas u bosni ima???? da li cemo racunat u taj broj na popisu i ove od australije do amerike??njihovu djecu unuke???
dalje,palestina izraelu nije nista dala,nego je izrael sam uzeo...
pokusaj istrebljenja??? :lol: pa da nije zalosno bilo bi smijesno...arapa ima 20 puta vise nego izraelaca,i ta brojka se samo uveceava...
dakle od pocetka civilizacije ta "nacija" TLAČI :D, i ovo je urnebesno,tita mi nema dalje...imam ovde milion pitanja,al nema veze odosmo u zestoki OT.. :)
"dogodine u jerusalemu" iz generacije u generaciju... ako kontas druze, pozdrav !
Locked