Napokon neko realancunga lunga wrote:
Ako prvi dio ne zavrsimo sa 3-4 boda ispred svih na proljece se mozemo pozdraviti ne sa titulom nego i sa Evropom..
Cak i ako dovedemo pojacanja na pauzi.....
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
c0d14c
#6751 Re: FK Sarajevo
- Voovoozela
#6752 Re: FK Sarajevo
"Onakva loša" Slavija ima isti omjer kući kao i mi - 4 0 1cunga lunga wrote:
Poraz od Slavije, onakve lose a utakmica se igra fakticki kao da smo mi domacini = 3 boda izgubljena
Poraz od Borca kuci = 3 boda izgubljena
Remi u Prijedoru = 2 boda izgubljena
To ti je minus od 8 bodova...
Ne bih ovo ovako racunao da su to bila neka strasna gostovanja ali pogledaj gdje jos gostujemo:
Siroki Brijeg, Mostar kod Veleza, pa na proljece Mostar kod Zrinjskog, pa Zenica, Tuzla, Banja Luka, Travnik (jedno od najtezih gostovanja jer sudije uvijek kupe)....
Pa ti vidi, ako je MV izgubio 8 bodova na ovakvom rasporedu sta ocekivati na ovim ostalim..
Ako prvi dio ne zavrsimo sa 3-4 boda ispred svih na proljece se mozemo pozdraviti ne sa titulom nego i sa Evropom..
Cak i ako dovedemo pojacanja na pauzi.....
Na proljeće je bolje gostovati kod jačih ekipa nego kod ovih što se bore za opstanak (kao prošle sezone)... mislim da je lakše igrati... iskreno, kup nam je po meni najbolja šansa ako preskočimo ovu prepreku u srijedu
Još nešto, nisam neki stručnjak al i meni je fakat nejasno što MV igra visoku odbranu i izvlači onako spore stopere haman na centar... pa jebem ga, samim tim nabiješ protivnika na njegovu polovinu i htio - ne htio, on igra bunker i puca ti kontre
- van Basten
#6753 Re: FK Sarajevo
uvijek se iznenadim kako se neki naši navijači kupe "za žvaku" i kako jedan dobar potez ili slučajan gol mogu izbrisati prošlost kao lobotomija. Uglavnom, ako već moram birati izmežu Istoka i Jahovića, ja tu sigurno nemam nikakvih dilema - Istok je dio FK Sarajevo već 64. pune godine a Jahović nije ni dvije pune sezone, a i za to vremena nije ostavio neki neizbrisiv trag - pokoji bljesak kao sinoć i to je to. Istok je institucija a Jahović napadač kakvih ima milion u današnjem fudbalu , prosjek.
-
vemus
#6754 Re: FK Sarajevo
van Basten wrote:uvijek se iznenadim kako se neki naši navijači kupe "za žvaku" i kako jedan dobar potez ili slučajan gol mogu izbrisati prošlost kao lobotomija. Uglavnom, ako već moram birati izmežu Istoka i Jahovića, ja tu sigurno nemam nikakvih dilema - Istok je dio FK Sarajevo već 64. pune godine a Jahović nije ni dvije pune sezone, a i za to vremena nije ostavio neki neizbrisiv trag - pokoji bljesak kao sinoć i to je to. Istok je institucija a Jahović napadač kakvih ima milion u današnjem fudbalu , prosjek.
Niko ne mora da ide na jednu ili drugus stranu, nit' jedno drugo iskljucuje...
Istok previse sere, Jahovic ne smije onako reagirati...niko nije prav.
Samo cu reci da nije ni "Istokovo maslo" za Ramazana.....
- Gde si sad cica maco
#6755 Re: FK Sarajevo
Ko su oni bjelomaramaši od sinoć da im dam ban?
- topex
#6756 Re: FK Sarajevo
Ja bruke od suđenja protiv Olimpica, ccc...
pa ono stvarno bruka pa svaki realan navijac ce to reci, vasi ih udaraju, guraju, tuku, nemogu im nista, onda odjednom penal, ovaj odglumi za Oscara i naravno Sarajevo izravnja rezultat i radovanje ko da su dali gol Marseilleu. Bruka i sramota!
pa ono stvarno bruka pa svaki realan navijac ce to reci, vasi ih udaraju, guraju, tuku, nemogu im nista, onda odjednom penal, ovaj odglumi za Oscara i naravno Sarajevo izravnja rezultat i radovanje ko da su dali gol Marseilleu. Bruka i sramota!
- Gde si sad cica maco
#6757 Re: FK Sarajevo
Već konkuriraš za klupu NK Paćenika sa Sa-xa. 
-
cunga lunga
#6758 Re: FK Sarajevo
topex wrote:Ja bruke od suđenja protiv Olimpica, ccc...
haj ba cao
- topex
#6759 Re: FK Sarajevo
budite realni, utakmica je isfur i ćao, ono je sve osim fudbala 
- Toto_Salvatore
#6760 Re: FK Sarajevo
topex wrote:budite realni, utakmica je isfur i ćao, ono je sve osim fudbala
Potpis! Navijam za Sarajevo, ali ono je bruka.............realno, kod 0-1 Olimpik je promasio DVIJE sto posto'TNE sanse, znaci nije mi jasno kako dobismo utakmicu, jos ovo, sa ovakvom ekipom Sarajevo realno nije po kvaliteti medju prva cetri tima premijer lige, pod hitno treba nesto mjenjati, nikad nisam gledao losiji fudbal, ono je bruka za veliki klub kakav je Sarajevo, Mirza ce otici kad izgubi dvije utakmice za redom ( TO SE DESAVA USKORO SA ONAKVOM IGROM ), a tada ce vec biti kasno, zato bi Mirza da je kakav covjek lijepo trebao sam da odstupi iz kluba ovih dana, jer njegova taktika je ravna katastrofi, ja ne znam kako on uopste moze nekoga da motivise, pa ljudi jeli mislite da on moze da vodi Sarajevo...............ja sam se razocarao.............Sarajevo ni protiv celika nije trebalo da dobije utakmicu, dadosmo gol u 91' minuti, po meni ne zasluzena pobjeda.............svaku tekmu koju smo dobili dobili smo na gu.ove, ili ti ga na silu.............kace vise Sarajevo biti korak ispred svih, kazu treba vremena, uvjek to govore, sta treba? Sad na polusezoni dovesti 5 pojacanja i promjeniti onda trenera, da nebude kasno?
- cigara
#6762 Re: FK Sarajevo
Ne znam za vas, ali ja bih radje da gubimo utakmice al da bar igramo kako treba nego ovako...
Ono nije losa igra za timove tipa Drina i Zvijezda ali za jedan klub kao sto je FK Sarajevo...
Ono nije losa igra za timove tipa Drina i Zvijezda ali za jedan klub kao sto je FK Sarajevo...
-
Bo Bo
#6763 Re: FK Sarajevo
Zast je bruka???Toto_Salvatore wrote:topex wrote:budite realni, utakmica je isfur i ćao, ono je sve osim fudbala
Potpis! Navijam za Sarajevo, ali ono je bruka.............realno, kod 0-1 Olimpik je promasio DVIJE sto posto'TNE sanse, znaci nije mi jasno kako dobismo utakmicu, jos ovo, sa ovakvom ekipom Sarajevo realno nije po kvaliteti medju prva cetri tima premijer lige, pod hitno treba nesto mjenjati, nikad nisam gledao losiji fudbal, ono je bruka za veliki klub kakav je Sarajevo, Mirza ce otici kad izgubi dvije utakmice za redom ( TO SE DESAVA USKORO SA ONAKVOM IGROM ), a tada ce vec biti kasno, zato bi Mirza da je kakav covjek lijepo trebao sam da odstupi iz kluba ovih dana, jer njegova taktika je ravna katastrofi, ja ne znam kako on uopste moze nekoga da motivise, pa ljudi jeli mislite da on moze da vodi Sarajevo...............ja sam se razocarao.............Sarajevo ni protiv celika nije trebalo da dobije utakmicu, dadosmo gol u 91' minuti, po meni ne zasluzena pobjeda.............svaku tekmu koju smo dobili dobili smo na gu.ove, ili ti ga na silu.............kace vise Sarajevo biti korak ispred svih, kazu treba vremena, uvjek to govore, sta treba? Sad na polusezoni dovesti 5 pojacanja i promjeniti onda trenera, da nebude kasno?
Prvo pol. nas Olimpik razvalio,imao dosta sansi,prejake kontre,mi imali 2-3 polusanse.U drugom mi njih razvalili,dali 3 gol i pored toga imali 100% sanse.
Mislim da je utakmica bila za klasu bolja do predhodne 4 koje smo igrali na AFh.
-
agent_001
#6764 Re: FK Sarajevo
Ja koliko vidim, do sad je bilo ovdje normalnih likova s koojima se moglo pricat, na ovu najvazniju temu.
Nekontam oko cega je tolika rasprava, pusti ba furace i trovace, toga uvijek ima i bice, danas je internet dostupan svakoj budali....
Svako normalan je vidjeo da nam igra nestima, i to je fakat, nema rasprave imali srece dobili i uzivajte, pustite upravu da radi svoj poso, i treba vremena da se stvori ekipa i to je fakat....
Nije bio penal, sta je!!! Kupili smo sudije, sta je !!!
Ko o cemu kurva o postenju.... Nk
Nekontam oko cega je tolika rasprava, pusti ba furace i trovace, toga uvijek ima i bice, danas je internet dostupan svakoj budali....
Svako normalan je vidjeo da nam igra nestima, i to je fakat, nema rasprave imali srece dobili i uzivajte, pustite upravu da radi svoj poso, i treba vremena da se stvori ekipa i to je fakat....
Nije bio penal, sta je!!! Kupili smo sudije, sta je !!!
Ko o cemu kurva o postenju.... Nk
- Van Halen
#6765 Re: FK Sarajevo
Toto_Salvatore wrote:topex wrote:budite realni, utakmica je isfur i ćao, ono je sve osim fudbala
-
vemus
#6766 Re: FK Sarajevo
Jahović: Gol iz slobodnjaka nije bio slučajan
Tri gola u prvenstvu te jedan u Kupu dosadašnji su bilans robusnog napadača Sarajeva, Adisa Jahovića. Prije posljednjeg odigranog kola proteklog vikenda protiv Olimpica, Jaha je imao jeda gol na kontu. A onda je u nedjelju eksplodirao.
Prvo je pogodio iz regularno dosuđenog penala, da bi u samoj završnici susreta, nakon jednog faula koji su napravili igrači Olimpica na oko tridesetak metara od gola, uzeo loptu, namjestio je i uputio pravi projektil pored dvojice igrača u živom zidu u same gornje lijeve rašlje u ovom meču veoma dobrog mladog golmana Semira Bukvića. Bio je to jedan od najljepših golova viđenih na Koševu u posljednjoj deceniji.
- Vidio sam da ima prostora pored živog zida i udario sam po lopti, a ona je završila tačno tamo gdje sam i zamislio. Inače, znam šutirati s velike daljine, ali ovog puta mi je lopta baš legla - kazao nam je Jahović.
Pored Jahovića, i kapiten Džakmić je sa preko 20 metara postigao gol «ala Pjanić», u sami donji desni ugao golmana Bukvića. Ipak, ko nije gledao nedjeljni meč mogao je lako zaključiti kak oje Sarajevo rutinski savladalo Olimpica. Međutim, bilo je potpuno suprotno. Da je na stadionu Asim Ferhatović Hase gostovala ekipa koja zna da iskoristi šanse kakve se u fudbalu ne smiju promašiti, a Olimpic ih je pogotovo u prvom dijelu imao napretek, Bordo tim bi doživio pravu blamažu. Opet su loše otvorili susret i kao protiv Borca primili gol rano, kada je Kreser doveo goste u vodstvo od 1:0
- Nemamo koncetraciju od samog početka utakmice i to se opet pokazalo pogubnim. Samo što smo se ovaj put uspjeli izvući. Na narednom gostovanju kod Zvijezde, ne smiju nam se dešavati ovakve stvari. Željo i Borac igraju kod kuće, favoriti su i zato mi u Gradačcu ne smijemo kiksati - ističe ovaj makedonski napadač.
Glavni konkurenti Sarajevu za prvo mjesto po Jahoviću su Borac i Široki Brijeg. Komšije s Grbavice nije uvrstio u ovu grupu.
- Borac i Široki imaju jak igrački kadar, Željo nema. Mislim da oni neće izdržati ovaj ritam do kraja. Gledao sam na pregledu izvještaj iz Mostara gdje su pobijedili Veleža. Ono što je sudija okarakterisao kao penal za Želju bilo je smiješno - rekao nam je Jahović.

Tri gola u prvenstvu te jedan u Kupu dosadašnji su bilans robusnog napadača Sarajeva, Adisa Jahovića. Prije posljednjeg odigranog kola proteklog vikenda protiv Olimpica, Jaha je imao jeda gol na kontu. A onda je u nedjelju eksplodirao.
Prvo je pogodio iz regularno dosuđenog penala, da bi u samoj završnici susreta, nakon jednog faula koji su napravili igrači Olimpica na oko tridesetak metara od gola, uzeo loptu, namjestio je i uputio pravi projektil pored dvojice igrača u živom zidu u same gornje lijeve rašlje u ovom meču veoma dobrog mladog golmana Semira Bukvića. Bio je to jedan od najljepših golova viđenih na Koševu u posljednjoj deceniji.
- Vidio sam da ima prostora pored živog zida i udario sam po lopti, a ona je završila tačno tamo gdje sam i zamislio. Inače, znam šutirati s velike daljine, ali ovog puta mi je lopta baš legla - kazao nam je Jahović.
Pored Jahovića, i kapiten Džakmić je sa preko 20 metara postigao gol «ala Pjanić», u sami donji desni ugao golmana Bukvića. Ipak, ko nije gledao nedjeljni meč mogao je lako zaključiti kak oje Sarajevo rutinski savladalo Olimpica. Međutim, bilo je potpuno suprotno. Da je na stadionu Asim Ferhatović Hase gostovala ekipa koja zna da iskoristi šanse kakve se u fudbalu ne smiju promašiti, a Olimpic ih je pogotovo u prvom dijelu imao napretek, Bordo tim bi doživio pravu blamažu. Opet su loše otvorili susret i kao protiv Borca primili gol rano, kada je Kreser doveo goste u vodstvo od 1:0
- Nemamo koncetraciju od samog početka utakmice i to se opet pokazalo pogubnim. Samo što smo se ovaj put uspjeli izvući. Na narednom gostovanju kod Zvijezde, ne smiju nam se dešavati ovakve stvari. Željo i Borac igraju kod kuće, favoriti su i zato mi u Gradačcu ne smijemo kiksati - ističe ovaj makedonski napadač.
Glavni konkurenti Sarajevu za prvo mjesto po Jahoviću su Borac i Široki Brijeg. Komšije s Grbavice nije uvrstio u ovu grupu.
- Borac i Široki imaju jak igrački kadar, Željo nema. Mislim da oni neće izdržati ovaj ritam do kraja. Gledao sam na pregledu izvještaj iz Mostara gdje su pobijedili Veleža. Ono što je sudija okarakterisao kao penal za Želju bilo je smiješno - rekao nam je Jahović.
- Obuca9
#6767 Re: FK Sarajevo
Jaha daje izjave k'o da je forumaš 
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#6768 Re: FK Sarajevo
Dominirao u prvom poluvremenu. No međutim utakmica ima 2 poluvremena i tako došlo drugo u kojem smo mi dali (skoro) sve što smo mogli. Kad im psuju oni s istoka, što ne bi jedan drugom? To što je opsovao onima koji su njemu psovali je samo plus, nikako negativna pojava. Dosta više i tih pojedinaca sa istoka, zapada, a Boga mi znaju doći i na ćoškove sjevera jeftinija karta, pa psuju. Neka svaki igrač ponovi potez Jahovića od preksinoć i Piksija od neki dan prema onima koji im psuju, pa možda psovačima dođe iz guzice u glavu. Mojne se ti sekirati, probaj i nešto drugo mimo graha, ne moraš brate svaki put njega uzimat.ćiro wrote:Nek si ti sretan i zadovoljan, jer pobjedi se ne gleda u zube
Meni je muka zbog onakve igre, jer ne pamtim osim u Evropskim utakmicama, da je neko onako dominirao na Koševu, da je stvorio onoliko šansi. Još mi je veća muka kad vidim da igrači psuju jedan drugom, da namjerno ne daju loptu, da se okreću prema navijačima i psuju.
Suđenje neću komentarisati, ali samo znam da nam nije bilo lako kad sudija u Mostaru prizna gol iz ofsajda pa zijanimo 3 boda, ili kad svira onakav penal kontra nas, da crveni, prekida akcije zbog "ofsajda"...
Neću više pisati ništa na temu trenera, ali nemojte ga previše pljuvati za par kola.
- armin071
#6769 Re: FK Sarajevo
Koji komentartopex wrote:Ja bruke od suđenja protiv Olimpica, ccc...
pa ono( fali nesto)stvarno bruka pa svaki realan navijac ce to reci, vasi ih udaraju, guraju, tuku, nemogu im nista, onda odjednom penal, ovaj odglumi za Oscara i naravno Sarajevo izravnja rezultat i radovanje ko da su dali gol Marseilleu. Bruka i sramota!
-
north
#6770 Re: FK Sarajevo
Izravnja????? Marseillu?????topex wrote:Ja bruke od suđenja protiv Olimpica, ccc...
Šta djeca znaju o zavičaju (II dio)......
- Baltazar_khan
#6771 Re: FK Sarajevo
Izravnjao bi bilo pravilno, zar ne

-
north
#6772 Re: FK Sarajevo
Izvinite, to ćete morati kod doktora Karaklaića.....ima,ima....izravnjao, izravnjali, izravnjati, poravnjati, poravnjao...(za malu djecu, koje ovdje kako vidim ima podosta, asocijacija na klip TLN, brojke i slova....)Baltazar_khan wrote:Izravnjao bi bilo pravilno, zar ne![]()
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#6773 Re: FK Sarajevo
A da se vratimo na temu 
-
north
#6774 Re: FK Sarajevo
Može šefe, moramo malo sa ovim "dušebrižnicima".....don_emir wrote:A da se vratimo na temu
U koliko je sati sutra utakmica kupa, radim jbg, teško da mogu stići.......da je barem tamo oko 5-6....
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#6775 Re: FK Sarajevo
Pola 4.north wrote:U koliko je sati sutra utakmica kupa, radim jbg, teško da mogu stići.......da je barem tamo oko 5-6....
http://www.fcsarajevo.ba/Upravni odbor FK Sarajevo je donio odluku da će za sutrašnju utakmicu osmine finala Kupa BiH
protiv Slobode iz Novo Grada vrijediti godišnje karte.
Ovim potezom uprava bordo ligaša je odlučila nagraditi svoje vjerne navijače za bezrezervnu podršku koju oni pružaju svom klubu.