Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#6751 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

OldMayor wrote:
hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ok. Jusuf Nurkić ne samo da ne valja, već nije ni centar. Ono, klasično govno, fuj, kaka.

Mi smo zaslužili Ervina Ovčinu, i ništa više.
Stvarno ti slabo radi google translate. Niti sam napisao da je govno, niti da je kaka niti da je los nego da svojom visinom ce tesko parirati centrima NBA. On jeste centar za Cedivite a vidjet cemo hoce li biti u NBA. To su ti vasi poznati prevodi kad covjek napise jedno a vi protumacite onako kako vama odgovara.
A da kad vec spominjes Elvira Ovcinu onda bi trebao znati da je odigrao 40 utakmica za BiH i postigao 376 poena a zadnje vrijeme kada je ighrao imao je ozbiljno povrijedjeno koljeno ali je ipak i dosao i igrao za BiH!!!!!
Ovcini hvala za sve, ali on se ne moze porediti sa Jukom. Jer ovaj je sad vec kvalitetniiji od Ovcine, uz sve postovanje.
I ne razumijem ovo, znaci on dolazio da igra pod povredama pa treba i Nurkic? Ili hoces da kazes da Nurkic ne voli svoju zemlju, a momak je sigurno hladno mogao igrati za Sloveniju, Hrvatsku. Plus - dodje na nekakvo amatersko prvenstvo B divizije kao clan Denver Nuggetsa. Pa ja ne znam je li to u historiji kosarke zabiljezeno.

I opet ne valja, jbg nije donio papire da nas Karabeg plasticni hirurg vidi jel to ok ili nije.
Ti ili si stvarno bezobrazan ili se pravis bezobrazan ili si polupismen. Gdje sam ja to napisao da Juka ne voli svoju zemlju. Ako ne znas citati onda nek ti neko procita

http://www.klix.ba/forum/kosarkaska-rep ... #p10385182

I nista novo ni na kosarci....pisate po onima koji su se naigrali za ovu reprezentaciju a dizete u zvijezde one koji jos je posteno nisu ni omirisali.
hrasno38

#6752 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ok. Jusuf Nurkić ne samo da ne valja, već nije ni centar. Ono, klasično govno, fuj, kaka.

Mi smo zaslužili Ervina Ovčinu, i ništa više.
Mislim da je Elvir. Kakva je situacija, i on bi dobro dosao.
Ma jok to su sve debili sto su nekada igrali za pojedine forumase a ovi sto tek trebaju da igraju to su vez zvijezde. :run:
hrasno38

#6753 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

BHF_Manijak wrote:Ama ja vam jos napisem da lik zbog istih stvari BRANI EDINA DZEKU, jer je toboze zvijezda tima, a za iste stvari BLATI JUKU, a vi opet ulazite u diskusiju sa njim... :-) :-) :roll:
Kad porastes mozda i budes kengur a do tada...... :skoljka:
OldMayor

#6754 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

hrasno38 wrote: Stvarno ti slabo radi google translate. Niti sam napisao da je govno, niti da je kaka niti da je los nego da svojom visinom ce tesko parirati centrima NBA. On jeste centar za Cedivite a vidjet cemo hoce li biti u NBA. To su ti vasi poznati prevodi kad covjek napise jedno a vi protumacite onako kako vama odgovara.
A da kad vec spominjes Elvira Ovcinu onda bi trebao znati da je odigrao 40 utakmica za BiH i postigao 376 poena a zadnje vrijeme kada je ighrao imao je ozbiljno povrijedjeno koljeno ali je ipak i dosao i igrao za BiH!!!!!
hrasno38 wrote:Ti ili si stvarno bezobrazan ili se pravis bezobrazan ili si polupismen. Gdje sam ja to napisao da Juka ne voli svoju zemlju. Ako ne znas citati onda nek ti neko procita

I nista novo ni na kosarci....pisate po onima koji su se naigrali za ovu reprezentaciju a dizete u zvijezde one koji jos je posteno nisu ni omirisali.
Pa sta ti onda ova recenica znaci? Ovcina imao povrijedjeno koljeno ali je ipak igrao? A znamo da Nurkic ima povrijedjeno koljeno i nece da igra.

Nisi to napisao, ali si fino upakovao. Mozda ti nije bila namjera, ne znam, ali ja sam to tako shvatio.
hrasno38

#6755 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

OldMayor wrote:
hrasno38 wrote: Stvarno ti slabo radi google translate. Niti sam napisao da je govno, niti da je kaka niti da je los nego da svojom visinom ce tesko parirati centrima NBA. On jeste centar za Cedivite a vidjet cemo hoce li biti u NBA. To su ti vasi poznati prevodi kad covjek napise jedno a vi protumacite onako kako vama odgovara.
hrasno38 wrote:Ti ili si stvarno bezobrazan ili se pravis bezobrazan ili si polupismen. Gdje sam ja to napisao da Juka ne voli svoju zemlju. Ako ne znas citati onda nek ti neko procita

Pa sta ti onda ova recenica znaci? Ovcina imao povrijedjeno koljeno ali je ipak igrao? A znamo da Nurkic ima povrijedjeno koljeno i nece da igra.

Nisi to napisao, ali si fino upakovao. Mozda ti nije bila namjera, ne znam, ali ja sam to tako shvatio.
To znaci da je prije svega dosao a igranje vise manje nije bitno u ovoj prici jer u principu je suludo da igras ako si povrijedjen i rizikujes svoje zdravlje. E sad Ovcina je em dosao, em upoznao nas ljekarski tim sa svojom povredom em igrao iako mu je receno da ne igra a Jusuf em nije dosao, em se nije konsultovao sa nasim ljekarskim timom em nece igrati. Za Ovcinu ovo sve znam jer znam momka. I nije tu samo Ovcina bilo je tu jos primjera koliko hoces gdje su igraci bili povrijedjeni ali su dosli i bili sa ekipom.
OldMayor

#6756 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

Ma ne znam bezveze se raspravljamo, a u principu se slazemo.

- I ja mislim da je Juka pogrijesio sto nije odmah poslao papire savezu.

- Savez je pogrijesio sto je nasrnuo na momka (realno kao nikad do sad protiv bilo kojeg igraca). Ipak se radi o mladom momku kojem ne trebaju ovakvi pritisci.

Jedina razlika je sto ti mislis da je taj napad opravdan, ja mislim da nije i to je to.

Bitno je da Dusko pokusa izdvojiti ekipu koja ce proci kvalifikacije, bit cu mu veoma tesko i bog zna sta nas ceka, ali pripremne tekme su pripremne. I ja ne sumnjam da ce nasi pruziti puno bolju igru u kvalifikacijama. :bih:
hrasno38

#6757 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

OldMayor wrote:Ma ne znam bezveze se raspravljamo, a u principu se slazemo.

- Savez je pogrijesio sto je nasrnuo na momka (realno kao nikad do sad protiv bilo kojeg igraca). Ipak se radi o mladom momku kojem ne trebaju ovakvi pritisci.

Jedina razlika je sto ti mislis da je taj napad opravdan, ja mislim da nije i to je to.

Bitno je da Dusko pokusa izdvojiti ekipu koja ce proci kvalifikacije, bit cu mu veoma tesko i bog zna sta nas ceka, ali pripremne tekme su pripremne. I ja ne sumnjam da ce nasi pruziti puno bolju igru u kvalifikacijama. :bih:
Da ali nije poenta i pravilo poslati papire nego doci na pregled. Naravno da se slazemo i ti sasvim sigurno si upoznat da ne pije vode nigdje slanje papira ako is vec preijavljen u rosteru za neko takmicenje nego samo licni dolazak i pregled doktora ili klinike tvoje drzave. Zato i jeste popizdio savez jer u danasnje vrijeme papire mozes dobiti gdje hoces mada naravno ne sumnjam da Juka jeste u problemima sa koljenima sto se vidi i po njegovom kretanju i bandazama. Ali mi onda nije jasno koji je moj igrao prijateljsku protiv Svedske i nije se odmarao jer fakticki on je jos uvijek u punoj fizickoj spremi jer pauzu skoro i da nije imao i sto je igrao onoliko koliko je igrao u mladoj reprezentaciji jer na masi utakmica nije bilo potrebe za tim. Sve ima svoje za i protiv ali ako hoces da budes reprezentitativac svije drzave ili igrac nekog vrhunskog kluba tu postoje neka pravila koja svi postuju bez obzira na igracku velicinu ili zasluge. Samo da ponovim da je na KCUS-u ekstra ljekarska ekipa sto se tice sportskih povreda koja sigurno bi u najmanju ruku potvrdila tu dijagnozu i sve ove zajebancije ne bi bilo.
SundanceKid

#6758 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SundanceKid »

hrasno38 wrote:
OldMayor wrote:Ma ne znam bezveze se raspravljamo, a u principu se slazemo.

Da ali nije poenta i pravilo poslati papire nego doci na pregled. Naravno da se slazemo i ti sasvim sigurno si upoznat da ne pije vode nigdje slanje papira ako is vec preijavljen u rosteru za neko takmicenje nego samo licni dolazak i pregled doktora ili klinike tvoje drzave. Zato i jeste popizdio savez jer u danasnje vrijeme papire mozes dobiti gdje hoces mada naravno ne sumnjam da Juka jeste u problemima sa koljenima sto se vidi i po njegovom kretanju i bandazama. Ali mi onda nije jasno koji je moj igrao prijateljsku protiv Svedske i nije se odmarao jer fakticki on je jos uvijek u punoj fizickoj spremi jer pauzu skoro i da nije imao i sto je igrao onoliko koliko je igrao u mladoj reprezentaciji jer na masi utakmica nije bilo potrebe za tim. Sve ima svoje za i protiv ali ako hoces da budes reprezentitativac svije drzave ili igrac nekog vrhunskog kluba tu postoje neka pravila koja svi postuju bez obzira na igracku velicinu ili zasluge. Samo da ponovim da je na KCUS-u ekstra ljekarska ekipa sto se tice sportskih povreda koja sigurno bi u najmanju ruku potvrdila tu dijagnozu i sve ove zajebancije ne bi bilo.

Upravo ovo! Igras za reprezentaciju, nije to zaHebancija neka, ne igras u osnovnoj skoli, profesionalac si.... Otici tek tako, i slat neke snimke, telefonom zvat...pa to je van svake pameti, ne postoji normalna osoba koja ne bi, da je na mjestu ljudi u savezu, poludila kad bi to cula.... Kakvo crno smirivanje tenzija, igrac ti ode bez konsultacija sa doktorima i ljudima u savezu..smijesno je uopste diskutovat o tome, u normalnijim zemljama i savezima to nikom ne bi ni naumpalo, a kamol' mladom igracu, od kojeg ocekujes maksimum korektnog ponasanja, jer je tek dosao u repku, rano je da se nafura...

Juka je odlican igrac, da ne bude da ga samo kritikujemo, daleko od toga, momak je mlad, valjace nam, radujemo se njegovom uspijehu, ne trebamo ga razapinjat narocito, itd...sve to stoji, ali ovaj postupak se nema sta pravdat. Javi se brate mili, pa onda idi gdje hoces, niko te ne moze natjerat da povrijedjen igras.
gnjev

#6759 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by gnjev »

Jel reko ne mogu ja , nešta sam hasta ?
OldMayor

#6760 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

Stanite malo ljudi. Je li vi shvatate da mi pricamo o savezu koji posudjuje pare od igraca, savez u kojem je jedan od glavnih ljudi spodoba i ljigavac Konakovic?

:roll:
phillie

#6761 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by phillie »

OldMayor wrote:Stanite malo ljudi. Je li vi shvatate da mi pricamo o savezu koji posudjuje pare od igraca, savez u kojem je jedan od glavnih ljudi spodoba i ljigavac Konakovic?

Upravo tako....
burek_in_space

#6762 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by burek_in_space »

OldMayor wrote:Stanite malo ljudi. Je li vi shvatate da mi pricamo o savezu koji posudjuje pare od igraca, savez u kojem je jedan od glavnih ljudi spodoba i ljigavac Konakovic?

Da malo obrnemo prichu, a ovo ne znachi svrstavanje ni na jednu stranu, je li mi prichamo o Savezu u kojem generalni sekretar Harun Mahmutovic od 24 sata dnevno, 16 provodi radeci za dobrobit kosharke?

Nije sve crno ili bijelo...
Edin H.

#6763 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

Imamo li mi bilo kakve sanse da dobijemo Britaniju?
Opetja033

#6764 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Opetja033 »

Edin H. wrote:Imamo li mi bilo kakve sanse da dobijemo Britaniju?
Fakat. Ovo i mene interesuje. Koliko sam procitao nece im igrati ovi igraci iz NBA. Kakav je ostatak rostera? Jesmo li sa sadasnjom, iskasapljenom, postavom tu negdje?
Last edited by Opetja033 on 09/08/2014 14:00, edited 1 time in total.
Edin H.

#6765 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

Opetja033 wrote:
Edin H. wrote:Imamo li mi bilo kakve sanse da dobijemo Britaniju?
Fakat. Ovo i mene interesuje. Koliko sam procitao nece im igrati ovi igraci iz NBA. Kakav je ostato rostera? Jesmo li sa sadasnjom, iskasapljenom, postavom tu negdje?
Ja idem na tekmu, ali nazalost nisam nesto previse optimistican.
__Phoenix__

#6766 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by __Phoenix__ »

Prošetat ćemo se kvalifikacijama, to je činjenica. Sve stvari koje nas more su za neka buduća vremena...
Ludzak

#6767 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ludzak »

Teško ćemo mi Britance dobiti bgmi. Uvijek smo se mučili s njima. Tako da nisam nešto opimista za tu utakmicu :facepalm:
zlajapravaraja

#6768 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zlajapravaraja »

Mi u nekim kombinacijama idemo i kao drugoplasirani u grupi na EP, samo se ne sjecam te procedure...
insaneinthebrain

#6769 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

ubi island britance za sada. 22-8
bice jebeno u ovoj grupi :roll:
Romanista 101%

#6770 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

Ici ce Island na osvetu za rukometase :) :-?
insaneinthebrain

#6771 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

treba dotuci britance dok su u soku sad kad budemo gostovali kod njih, pa jbt i island poceo igrati kosarke :cry:
nema me tamo

#6772 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by nema me tamo »

Kakav pesimizam kod raje..

Isto kao da smo prošle godine u Njemackoj dobili sve duele na onom turniru..
Jedno je prijateljska, a drugo glavne kvalifikacije..
Everton gubi eno svaku prijateljsku, a kvalitetniji od svakog protivnika..

Nihad nam nedostaje drama, al' borbom se to može nadoknadit..
Nema 'ebene šanse da mi pored ovakvih ekipa necemo ici na Ep barem kao drugi u grupi..
Mi kao Država u pola raspadajucem stanju imamo baš velike apetite..
Svaku bi utakmicu da dobijemo po 20+.

Šta bi onda Šveđani trebali pricat'?
Od kojih by the way smo trenutno bolji u košarci, a vjerovatno i u fudbalu.
A island dobio Britance +13. :-)
kakavdanakneiskustvu

#6773 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

kad je naša prva tekma?

nisam u toku,jesu li island u britanija odigrali kvalifikacijsku tekmu?
OldMayor

#6774 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

kakavdanakneiskustvu wrote:kad je naša prva tekma?

U srijedu protiv britanca.
Iceland 83–70 Great Britain

Ja mislim da mi necemo imati problema u ovoj grupi.
kakavdanakneiskustvu

#6775 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

OldMayor wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:kad je naša prva tekma?

U srijedu protiv britanca.
Iceland 83–70 Great Britain

Ja mislim da mi necemo imati problema u ovoj grupi.[/quote

hvala
Post Reply