Sarajevo Construction
- Logovan
#6751 Re: Sarajevo Construction
Matere mi, ja ne mogu da vjerujem da će biti asfalt, tačno mi nije dobro. 
- man_464
#6752 Re: Sarajevo Construction
Ne moze se stici poplocati do oktobra. 
- drug_profi
#6753 Re: Sarajevo Construction
Asfalt je daleko najjeftiniji.
- nepass1
#6754 Re: Sarajevo Construction
Kod nas nesta rovili kopali, mislim telecom, i sve to fino izasfaltirali, jutros krenuo vik sve to ponovo kopa
E sad samo sto vik ne asfaltira nego stavi zemlje
E sad samo sto vik ne asfaltira nego stavi zemlje
- P308
#6755 Re: Sarajevo Construction
Meni je poprilicno ok za ovu lokaciju. Naravno da bi bilo lijepo da stave ploce, i da bi sve skupa izgledalo daleko ljepse pogotovo kada bi nastavili ono sto su uradili u Novom Gradu ali uzimajuci u obzir da su nam trotoari generalno u katastrofalnom stanju u cijelom gradu, i ovo je dobro .... Medjutim mene vise brine sve cesce asfaltiranje po Starom Gradu i Centru. Najnoviji primjer je u Titovoj, dakle ulica koju jednostavno MORAJU poplocati pa su se ipak odlucili na asfalt. Tako da ocigledno ploce vise ne trebamo ni ocekivati pa da se bar ugodno iznenadimo ako se negdje ipak odluce za iste. Samo me zanima koja je razlika u cijeni i da li je zaista toliko velika i razmislja li iko dugorocno?Thorgerson wrote:Idealna prilika bila za poplocavanje ovog dijela, da se napravi jedan fin bulevar...al ode u nepovrat.
Ok asfaltirati trotoare u ovim unutrasnjim ulicama, ali na glavnom bulevaru ovo raditi...
I sto je najgore, proci ce mozda 1 mjesec, doci ce ViK nesto ce roviti, onda ce to zakrpiti, doce Telemach, pa Telekom i oni ce roviti, pa zakrpiti i u roku od jedne godine imat cemo isto stanje kakvo je i bilo ranije.
Koldžo zna.
A nekad prije godinu ili dvije sam citao da su navodno planirali poplocati Titovu s obje strane sve do SCC-a pa cak i Hiseta i Obalu (suradnja dvije Opcine). Od toga ocigledno nema nista niti ce ikada biti.
- Thorgerson
#6756 Re: Sarajevo Construction
Ma nije samo zbog estetike, nego kazem ti onaj trotoar ce biti razrovljen vec iduce godine. Neko ce morati kopati po njemu, nije bitno ko. Kad su ploce, dignes ploce gdje treba, odradis sta treba i vratis ih.P308 wrote:Meni je poprilicno ok za ovu lokaciju. Naravno da bi bilo lijepo da stave ploce, i da bi sve skupa izgledalo daleko ljepse pogotovo kada bi nastavili ono sto su uradili u Novom Gradu ali uzimajuci u obzir da su nam trotoari generalno u katastrofalnom stanju u cijelom gradu, i ovo je dobro .... Medjutim mene vise brine sve cesce asfaltiranje po Starom Gradu i Centru. Najnoviji primjer je u Titovoj, dakle ulica koju jednostavno MORAJU poplocati pa su se ipak odlucili na asfalt. Tako da ocigledno ploce vise ne trebamo ni ocekivati pa da se bar ugodno iznenadimo ako se negdje ipak odluce za iste. Samo me zanima koja je razlika u cijeni i da li je zaista toliko velika i razmislja li iko dugorocno?Thorgerson wrote:Idealna prilika bila za poplocavanje ovog dijela, da se napravi jedan fin bulevar...al ode u nepovrat.
Ok asfaltirati trotoare u ovim unutrasnjim ulicama, ali na glavnom bulevaru ovo raditi...
I sto je najgore, proci ce mozda 1 mjesec, doci ce ViK nesto ce roviti, onda ce to zakrpiti, doce Telemach, pa Telekom i oni ce roviti, pa zakrpiti i u roku od jedne godine imat cemo isto stanje kakvo je i bilo ranije.
Koldžo zna.
A nekad prije godinu ili dvije sam citao da su navodno planirali poplocati Titovu s obje strane sve do SCC-a pa cak i Hiseta i Obalu (suradnja dvije Opcine). Od toga ocigledno nema nista niti ce ikada biti.
Mada eto, svidja mi se sto su ostavili prostor za drvece i na onim dijelovima gdje je i prije falilo drvece.
- Pauza
#6757 Re: Sarajevo Construction
Trebali su samo ostaviti onako, malo makadama za šetnju, kad se ljudi požele
- Cossack
- Cossack
- So What!
#6760 Re: Sarajevo Construction
Izgradnja SPO Sarajevo Tower - 11. 08. 2018. @ SA-C

- Cossack
- VladaFBiH
#6762 Re: Sarajevo Construction
ovo je ono što grade nelegalno na arheološkom nalazištu?
- Logovan
#6763 Re: Sarajevo Construction
Da.VladaFBiH wrote: ovo je ono što grade nelegalno na arheološkom nalazištu?
-
criticos
#6764 Re: Sarajevo Construction
Ima li kakva osoba koje sa razumije na ovu temu oko čitanja karte. Svi znamo da Sarajevo Tower gradi kod Hitne pomoći, a onda sam naletio na stranicu Regulacionih planova Sarajeva od strane KS, i pregledom na kartu ne mogu nigdje da nađem gdje je lociran i ucrtan taj Sarajevo Tower.
http://zpr.ks.gov.ba/sites/zpr.ks.gov.b ... dopune.pdf

- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#6765 Re: Sarajevo Construction
i bice i nova cesta prema burcu da se prikljuci na butmirsku cestu?
ono ce sve izgraditi garantujem, nije bezveze u cestu ulozeno
to legendo

a ovaj kompleks je vec dosao do 2-3 sprata, koliko sam jucer vidio... i ide se ovom pristupnom cestom iz Mustafe Pintola, pored Hotela Holivud
ono ce sve izgraditi garantujem, nije bezveze u cestu ulozeno
to legendo

a ovaj kompleks je vec dosao do 2-3 sprata, koliko sam jucer vidio... i ide se ovom pristupnom cestom iz Mustafe Pintola, pored Hotela Holivud
-
neki
#6766 Re: Sarajevo Construction
Ovaj plan je iz 2007, do sad je dozivio nekoliko korekcija, od kojih se jedna odnosi na tzv Sarajevo Tower..criticos wrote:Ima li kakva osoba koje sa razumije na ovu temu oko čitanja karte. Svi znamo da Sarajevo Tower gradi kod Hitne pomoći, a onda sam naletio na stranicu Regulacionih planova Sarajeva od strane KS, i pregledom na kartu ne mogu nigdje da nađem gdje je lociran i ucrtan taj Sarajevo Tower.
A lociran je u donjem lijevom uglu karte, odmah pored hitne pomoći. S tim da je na ovoj karti ucrtan stari gabarit, prije korekcije plana..
-
criticos
#6767 Re: Sarajevo Construction
Hvala na pojašnjenju iako mi nije jasno zašto onda ovaj plan još uvijek stoji na zvaničnoj stranici KS i u linku piše izmjene i dopune?neki wrote: Ovaj plan je iz 2007, do sad je dozivio nekoliko korekcija, od kojih se jedna odnosi na tzv Sarajevo Tower..
A lociran je u donjem lijevom uglu karte, odmah pored hitne pomoći. S tim da je na ovoj karti ucrtan stari gabarit, prije korekcije plana..
- VladaFBiH
#6768 Re: Sarajevo Construction
pa niko ne bi tu kupio stan kada bi vidio plancriticos wrote:Hvala na pojašnjenju iako mi nije jasno zašto onda ovaj plan još uvijek stoji na zvaničnoj stranici KS i u linku piše izmjene i dopune?neki wrote: Ovaj plan je iz 2007, do sad je dozivio nekoliko korekcija, od kojih se jedna odnosi na tzv Sarajevo Tower..
- Cossack
- Cossack
- So What!
#6771 Re: Sarajevo Construction
U toku završni radovi na sarajevskom Capital Toweru, u septembru prva useljenja u urede
Poslovni centar Capital Tower Sarajevo, smješten na mjestu nekadašnjeg kina Kumrovec u sarajevskom naselju Otoka, će već od 1. septembra početi primati prve zakupce, a potom se očekuje i zvanično otvorenje.
Otvorenje je, kako saznajemo, prolongirano zbog nepredviđenih situacija, ali su najvažniji i najzahtjevniji radovi u poslovnom centru na Otoci već finalizirani. Trenutno se radi na čišćenju objekta i platoa te pripremanju kancelarija i drugih poslovnih prostora za zakupce.
Ugovori s prvim zakupcima su već potpisani, a jedna od banaka će imati svoju poslovnicu u prizemlju zgrade. U Capital Toweru će, prema tvrdnjama menadžmenta, biti stacionirane ugledne domaće i strane kompanije.
Datum zvaničnog otvorenja poslovnog centra još uvijek, kako saznajemo, nije određen, ali se može očekivati da će zvanično otvorenje biti upriličeno do početka novembra ove godine.
Objekt Kumrovec, koji je izgrađen 2008. godine, bio je jedan od najvećih u Sarajevu, ali je dugo stajao prazan i nedovršen. Prošle godine ga je kupio Sirijac Abdulah Mehdi.
U Capital Toweru su nam ranije kazali da će biznis centar ponuditi novi sadržaj, odnosno da će kvalitet usluga podići na jedan viši nivo od onog koji postoji danas u gradu, iako u Sarajevu već postoje dobri i savremeni biznis centri.
Klix
- So What!
#6772 Re: Sarajevo Construction
Izgradnja novog kosog lifta na Ciglanama trebala bi biti završena do kraja godine
Kako je predviđeno, do kraja ove godine bi trebali biti okončani pomenuti radovi izgradnje novog lifta u sarajevskom naselju Ciglane.
Predstavnici Općine Centar, tokom današnjeg dana, zajedno sa predstavnicima konzorcija firmi "Euro Prost" d.o.o. Gračanica i "Džekos" d.o.o. Sarajevo kao i Instituta za materijale i konstrukcije Građevinskog fakulteta u Sarajevu i GRAS-a obišli su lokaciju kosog lifta na Ciglanama gdje su dogovoreni daljnji koraci u izgradnji novog lifta.
Konzorcij pomenutih firmi je uradio projekat demontaže postojećih liftova na osnovu čega će nadležna služba Općine Centar izdati potrebna odobrenja.
Po dobijanju odobrenja bit će urađena demontaža starog lifta nakon čega će predstavnici Instituta za materijale i konstrukcije obaviti ispitivanje nosivosti postojeće konstrukcije šinske trase kosog lifta. Pomenuti koraci su preduslov za izradu glavnog projekta izgradnje novog lifta u Ulici Husrefa Redžića, nakon čega može započeti izgradnja novog modernijeg i funkcionalnog kosog lifta na Ciglanama.
Kako je javnost upoznata početkom ovog mjeseca načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je zajedno sa voditeljem konzorcija pomenutih firmi Refijom Begović potpisao ugovor o izgradnji kosog lifta u ovom naselju. Vrijednost projekta je gotovo 825.700 konvertibilnih maraka, a finansijeri su Općina Centar koja je za tu namjenu obezbijedila 525 hiljada KM, a Vlada KS 300 hiljada KM. Ovaj veoma važan projekat za stanovnike Ciglana, posebno starije osobe, Općina Centar realizuje u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo odnosno Ministarstvom saobraćaja i Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo.
Osim finansiranja ovog projekta Općina Centar je također provela proceduru odabira najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji kosog lifta putem otvorenog međunarodnog javnog poziva. Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo je ustupio zemljište na kojem se nalazi postojeći kosi lift.
Do okončanja izgradnje novog kosog lifta za stanovnike ovog dijela naselja Ciglane Općina Centar je obezbijedila redovnu kombi liniju koja besplatno prevozi naše sugrađane umjesto kosog lifta u terminu od 8,30 do 17 sati svakim radnim danom i subotom.
U ime Općine Centar današnjem obilasku su prisustvovali savjetnici općinskog načelnika Mustafa Resić i Bećir Sirovina, te Sanjin Hasanbegović iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje, a u ime Instituta za materijale i konstrukcije Građevinskog fakulteta u Sarajevu prisutan je bio Muhamed Madžarević.
Klix
- drug_profi
#6773 Re: Sarajevo Construction
Podučen iskustvom, mislim da je ovo sa bar 50% šanse, šupljak.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#6774 Re: Sarajevo Construction
So What! wrote:
joj flasa i smeca u strojarnici
- So What!
#6775 Re: Sarajevo Construction
Izgradnja naselja Poljine Hills - 20. 08. 2018. @ Tango Zulu (SSC)