Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
avetinja

#6751 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by avetinja »

Hakiz wrote:Konačno.

Ja te davno pitah šta misliš zašto se stvari ne rješavaju ne samo u Sarajevu nego i u mnogim drugim gradovima Evrope pa i svijeta kada je taksi u pitanju.

Taksi udruženja u mnogim gradovima sličnija su Cosa Nostri nego prevozu, a takve organizacije ne mogu postojati bez političke zaštite.

A ti bi da neko šalje policiju na taksiste i rješava stvari...
Ma nismo se razumjeli, pisao sam u smislu šta bi bilo kad bi bilo. Isto kao i za licence.

Što se tiče policije, kada moraju namaknuti lovu, love taksiste koje smiju kazniti. Također su u dogovoru da mu taksista da cvaju i miran je x dana, može raditi šta god hoće neće ga kazniti. Ali to rade nad jadama.
dječak sa šibicama

#6752 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

Sad su i "hranioci 1000 porodica", ma evo sve mi suze niz ledja, duse slatke, idemo se okupiti oko vatre i pjevati kumbaja maj lord kumbaja za sarajevske taxiste, hranioce 1000 porodica.
Hakiz

#6753 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hakiz »

Ali to je tako.

Zamisli, izgradim ja kuću. Naravno bez dozvole a dozvolu neću dobiti jer je kuća na klizištu. I jednog dana dođu da me deložiraju sa porodicom iz te kuće jer ako se klizište pokrene srušiće se kuća i ubiće mi djecu.

Šta misliš šta bi pisalo i pričalo po medijima i komšiluku:

1. Institucije spasile djecu iz opasne kuće

2. Policija provalila u porodičnu kuću i na silu Izbacila porodicu ostavivši je bez krova nad glavom na milost i nemilost vremenskim uslovima.

Tako i taksista koji u fušu malo dila i malo podvodi žene strancima i ostalim ugroženim klijentima kada izađe na proteste postane hranilac nejači i onaj koji obezbjeđuje porodicu. Kojeg policija tuče dok pokušava zaraditi za egzistenciju.
dječak sa šibicama

#6754 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Mozda u krugu njihovog udruzenja, sto se tice gradjana garantujem da vecina ne misli o njima kao o drazesnim hraniteljima porodice i ugrozenoj sorti.
Qler

#6755 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Qler »

Ja bih samo da kazem da nije neka sreca privatnici taxi... kao i svaki privatnik kod nas, oni bi da im radnici rade za smijesne pare, da rade od zvijezde do zvijezde i da im plate sto je moguce manje za to... bar je takva situacija kod svakog privatnog taxi udruzenja...
dječak sa šibicama

#6756 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Oni su privatne firme, ne privatna udruzenja, odnosno gazda je vlasnik automobila a vozaci rade za njega.

Iskoristavaju vozace, rad po cijeli dan, ona na Zutom dispecerka samo sto ih u piz materinu ne salje, stalno imaju prepucavanje preko veze. Sta i ocekivati od gazde, ako znas ko su gazde tih firmi.

Jedino sto eto, ja kao krajnji korisnik, od tih vozaca privatnih firmi nikada nisam dozivio neku neugodnost, voze gdje im kazes, njima je svejedno. Obraduju se i druzeljubivoj musteriji, valjda im prija ljudski odnos, problem sa taxa iz Udruzenja je generalno bahatost i ponasanje ulicnih kabadahija. Da su kulturniji, ne bi ih niko imao za sta prozvati, osim za skuplju cijenu voznje.
Ommadawn

#6757 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

Pa kad krene priča: joj ba, ja samt bio u zatvoru, al nisam ništ kriv, sestrem, neg lik mene napo prvi i ja ga razvalio al on imo dobru zaleđnu jebga.
Ti s iz inostranstva? Joj sam u Italiji bio, radio tam, joj uzmemo ja i jaran levata na kocki, ta će talijan...

Sve uz zvuke Radio Miljacke.
Edin H.

#6758 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Da, lijepih iskustava mozes cuti od taksista :oops:

Ja dva puta na istog naletio, ostavila ga zena, ne gleda cestu nego prema zgradama, kako ce joj se osvetiti :-)
dječak sa šibicama

#6759 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Jedan mi za 10 minuta voznje ispricao citav akcioni film, kako je on sam prebio trojicu Arapa na Ilidzi, nisu htjeli platiti kaze pijani bili, pokupio ih nekad u cik zore iz Coloseuma, uzeo paliju i sve ih izbubao ali nije im naplatio jer kao dosta su im batine.

Samo sam cekao kad ce iz gepeka izvaditi Zolju i ispaliti je u Arape.
avetinja

#6760 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by avetinja »

dječak sa šibicama wrote:Oni su privatne firme, ne privatna udruzenja, odnosno gazda je vlasnik automobila a vozaci rade za njega.

Iskoristavaju vozace, rad po cijeli dan, ona na Zutom dispecerka samo sto ih u piz materinu ne salje, stalno imaju prepucavanje preko veze. Sta i ocekivati od gazde, ako znas ko su gazde tih firmi.

Jedino sto eto, ja kao krajnji korisnik, od tih vozaca privatnih firmi nikada nisam dozivio neku neugodnost, voze gdje im kazes, njima je svejedno. Obraduju se i druzeljubivoj musteriji, valjda im prija ljudski odnos, problem sa taxa iz Udruzenja je generalno bahatost i ponasanje ulicnih kabadahija. Da su kulturniji, ne bi ih niko imao za sta prozvati, osim za skuplju cijenu voznje.
Ona meni ima isti glas kao ova profesorica iz serije Dva smo svijeta različita.

https://youtu.be/2Gpec8XRPvk?t=1118
tempuser

#6761 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by tempuser »

dječak sa šibicama wrote:Oni su privatne firme, ne privatna udruzenja, odnosno gazda je vlasnik automobila a vozaci rade za njega.

Nedavno se uredno parkiram ispred Alte, ali ne gasim auto jer zena treba svaki sekund da sidje. ispred mene Sa takso i mase nesto rukama, kako nema meni sta mase ja ga lagano na ignore. Poslije par sekundi izlazi iz auta i krece prema meni, otvorim prozor kad on, smetaju mi tvoja svjetla, gasi svjetla i kao rukom krenu prema prekidacu. Rekoh, samo takni prekidac otkinucu ti ruku iz ramena, povuce se ko popisan.
Ommadawn

#6762 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

Jes’ vidio stoke...
Qler

#6763 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Qler »

tempuser, pa podesi farove jebem mu misa :) visoko bacaju
tempuser

#6764 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by tempuser »

Qler wrote:tempuser, pa podesi farove jebem mu misa :) visoko bacaju
Samoinicijativno su podesavajuci! :-D
invincible1921

#6765 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by invincible1921 »

Ommadawn wrote:Pa kad krene priča: joj ba, ja samt bio u zatvoru, al nisam ništ kriv, sestrem, neg lik mene napo prvi i ja ga razvalio al on imo dobru zaleđnu jebga.
Ti s iz inostranstva? Joj sam u Italiji bio, radio tam, joj uzmemo ja i jaran levata na kocki, ta će talijan...

Ovaj od neki dan sto me vozio postrojio kae specijalce jer su ga tjerali dok je sjedio i pio sok :lol:
haris0032

#6766 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by haris0032 »

Bravo Tempuset, nema on sta prema tvom prekidacu i biti bahat, al eto i ti da znas, mogao si prebaciti na pozicije, pogotovo ako su ti svjetla okrenuta prema drugom autu, a cekas.
tempuser

#6767 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by tempuser »

haris0032 wrote:Bravo Tempuset, nema on sta prema tvom prekidacu i biti bahat, al eto i ti da znas, mogao si prebaciti na pozicije, pogotovo ako su ti svjetla okrenuta prema drugom autu, a cekas.
Mogao sam ja svasta nesto, jednako kao sto je on mogao malo spustiti pogled, ali i dalje ja nisam uradio nista pogresno, vani mrak, auto upaljen, ja za volanom, svjetla automatska i sve trajalo 2 min.
Ommadawn

#6768 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

invincible1921 wrote:
Ommadawn wrote:Pa kad krene priča: joj ba, ja samt bio u zatvoru, al nisam ništ kriv, sestrem, neg lik mene napo prvi i ja ga razvalio al on imo dobru zaleđnu jebga.

Ovaj od neki dan sto me vozio postrojio kae specijalce jer su ga tjerali dok je sjedio i pio sok :lol:
Dobar je. Jedan sa foruma je uletio među 18 specijalaca.
To je frajer, ‘ta ćemo mi...
JThomas

#6769 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by JThomas »

bolje živeti jedan dan kao lav nego ceo život kao ovca :mrgreen:
nepass1

#6770 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by nepass1 »

JThomas wrote:bolje živeti jedan dan kao lav nego ceo život kao ovca :mrgreen:
auuu kradem za fb
:run:
Ommadawn

#6771 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

Arkan kao Paolo Coehlo. Ili Bukowski...
high_volume

#6772 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by high_volume »

Zašto su taxi-vozila povlaštena u saobraćaju, pa imaju pravo zaustaviti saobraćaj da uzmu putnika, ili da putnik izađe iz auta, pa dok još plati, ili uzme prtljag iz gepeka, ili ih ima više...
insaneinthebrain

#6773 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by insaneinthebrain »

moze im se, :zzzz:
holowey

#6774 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by holowey »

high_volume wrote:Zašto su taxi-vozila povlaštena u saobraćaju, pa imaju pravo zaustaviti saobraćaj da uzmu putnika, ili da putnik izađe iz auta, pa dok još plati, ili uzme prtljag iz gepeka, ili ih ima više...
dio su gradskog saobracaja, zato mogu i voziti unutar zute linije
spreca

#6775 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by spreca »

holowey wrote:
high_volume wrote:Zašto su taxi-vozila povlaštena u saobraćaju, pa imaju pravo zaustaviti saobraćaj da uzmu putnika, ili da putnik izađe iz auta, pa dok još plati, ili uzme prtljag iz gepeka, ili ih ima više...
dio su gradskog saobracaja, zato mogu i voziti unutar zute linije
to im ne daje pravo da ometaju druge ucesnike u saobracaju i da mogu stati na bilo kom mjestu
Post Reply