REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
Blek Stena

#6751 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Blek Stena »

kiligonzales wrote:Gdje smo mi izgubili korak, tu ce Makedonci i Albanci da nastave i oni imaju namjeru tuziti Srbiju za genocid. Kako god urusavanje imidza Srbije se nastavlja.

http://ba.n1info.com/a142075/Svijet/Reg ... nocid.html

Ako se ova tužba istjera, jebali su ježa jer ima kvalitetnih elemenata da se ista dokaže, Karnagijeva fondacija za mir, ustanovila je i predočila svim zapadnim silama dokaz o tome pred sami prvi svijetski rat da je Srbija na prostoru Kosova, pa i Makedonija napravila takve zlocine da nebi bilo ni greskom reci da je to bio genocid nad Albancima , međutim isti ih je spriječio da Srbiju već tada stave na stub srama.
Eto za Sakiba prilike za novi angazman. Ne postoji pravnik sa vecim iskustvom u ovakvim predmetima. :zoka:
kluz franjo

#6752 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kluz franjo »

Chmoljo wrote:
kiligonzales wrote:Ah Emir udari po Bakiru, a prije dvije godine gledo postrojavanju jednog od puka OS BiH na danu obilježavanja nastanka Vojske Republike Srpske, iste vojske koja je i napravila genocid u Srebrenici.
super.

a Bakirov otac stavio potpis na ustavno uređenje kojom je omogućeno da dželat ospori pravdu... ;-)
Po pitanju revizije presude je Emir Suljagić NAŽALOST jedini politički aktivni koji je, koliko se ja sjećam, barem u nekom kontinuitetu održavao tu temu.
Nemam naravno nikakve dileme da je npr. Zlatar sa aspekta donacija možda tu bio aktivniji, ali...
Ova moja afirmativna politička ocjena glede Suljagića se odnosi samo i isključivo na temu ovog pdf-a, tj. Revizije presude.
kiligonzales

#6753 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kiligonzales »

Chmoljo wrote:
kiligonzales wrote:Ah Emir udari po Bakiru, a prije dvije godine gledo postrojavanju jednog od puka OS BiH na danu obilježavanja nastanka Vojske Republike Srpske, iste vojske koja je i napravila genocid u Srebrenici.
super.

a Bakirov otac stavio potpis na ustavno uređenje kojom je omogućeno da dželat ospori pravdu... ;-)
Pricamo o principima. Kirbasevom babi nisu pobili porodicu ko Suljagicu, pa mu je lakse bilo potpisati ovo nakaradno uredjenje.

Od starih politicara najvise volim Beslagica, on nije pravio kompromise s neprijateljima ove zemlje... Steta sto su ga Bosnje ko Bosnje sabotirale, pa i Kirbasev babo...

Al sto ovaj izleti...
https://www.youtube.com/watch?v=Ls-KR-10BaU
kiligonzales

#6754 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kiligonzales »

Ono sto je interesantno, Bakir Izetbegovic ce biti taj koji ce srozati SDA, zajedno sa svojim prvim saradnicima, ono sto je interesantno bosnjacki narod ce sahraniti posljednju veliku stranku koja ga je mogla okupiti, SDP je to mogao do pretproslih izbora, SDA do ovih jer se očekuje veliki pad na izborima, nakon narednih smo na vjetrometini uticaja i teško ćemo se zaštiti pred dva nacionalna bloka Srba i Hrvata, ako ovim dvijema strankama ne nađemo dobru alternativu, najebali smo.

Komšić, Bajrović, Radončić, Nikšić pa i neka druga imena su teške političke ublehe, jednake Baketu. Tihi je za njega izmislio politiku, ali jbg ne poživi dovoljno, a Hare im može davati instrukcije. :lol:
Blek Stena

#6755 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Blek Stena »

kiligonzales wrote:
Chmoljo wrote:
super.

Pricamo o principima. Kirbasevom babi nisu pobili porodicu ko Suljagicu, pa mu je lakse bilo potpisati ovo nakaradno uredjenje.

Od starih politicara najvise volim Beslagica, on nije pravio kompromise s neprijateljima ove zemlje... Steta sto su ga Bosnje ko Bosnje sabotirale, pa i Kirbasev babo...

Al sto ovaj izleti...
Ne kontam sta je izletio?
kluz franjo

#6756 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kluz franjo »

kluz franjo wrote:Da rezimiramo dan prvi poslije "ničim izazvanog" i "politički motivisanog" izbacivanja Tajnog agenta iz portirnice MSP.

Član predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda je izašao pred vaskoliko srBstvo RS-a i rekao da mu je ovo "najveći lični uspjeh u političkoj karijeri". Vaskoliko srBstvo pada u trans oduševljenja i skandira "Mladene Srbine!"
Pri tome je Mladen učinio sve da stigma GENOCIDA u istoriji ostane isključivo i samo na plećima pravoslavne braće sa ove strane Drine.
Bravo Mladene, ni Haris S. to ne bi bolje odradio od tebe!

U isto vrijeme Bakir I, obavještava bošnjake 1. i 2. saffa da "su mu samo pravda i interes bošnjačkih žrtava na prvom mjestu", te je zbog toga uputio zahtjev za reviziju po jedinom čovjeku gdje je apsolutno mogao biti siguran da će zahtjev biti odbijen "s'nogu".
Masa oko mindera klikće i u ekstazi skandira: "Oni ti ga p.š. Bakire!"
Bravo Bakire, ni Milorad D. to ne bi bolje odradio!

Draganče svakako ima svoju vjernu navijačku grupu i zna da ne mora ništa raditi, tek s' vremena na vrijeme pozvati "U boj, u boj..."

Kao što prije napisah, nisu ova trojica toliko tragi-komični, koliko su "navijači" tragični...
I već u ovom trenutku je glavni naslov na klix-u:
"Zaraženi krompir"
Znači sve u redu, idemo dalje!
"Oni ti ga p.š. Bakire!"
Nacionalniid_BOSANCI

#6757 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Ovo je cista politicka a ne pravna odluka EU i Velikih sila i za to ja licno mislim da niko od Bosnjakabosanaca apsulutno nije kriv. Takve politicke odluke na stetu Bosnjakabosanaca smo vidjeli vec mnogo puta do sada. Sjetimo se da su dozvolili agresiju i genocid na Bosnu i Hercegovinu poslije njenog proglasavanja nezavisnosti vecinom glasova njenih gradjana, sjetimo se kako su Bosnjacimabosancima uveli Embargo na oruzje da se ne mogu odbraniti, sjetimo se kako su ostavili pod njihovim nadzorom ubijanje civila u Srebrenici i nizom drugih mjesta i gradova. Sjetimo se kako su podijelili BiH na dva entiteta, Kako su konstruisali Dejtonski sporazum da svi na sve mogu dati Veto itd itd. Ja licno mislim da svim Bosnjacimabosancima treba dati medalje za sve sto su prosli i prezivili pod takvim nemogucim okolnostima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6758 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Chmoljo »

kiligonzales wrote:Pricamo o principima. Kirbasevom babi nisu pobili porodicu ko Suljagicu, pa mu je lakse bilo potpisati ovo nakaradno uredjenje.

Al sto ovaj izleti...
pa kako možemo pričati o principima kada ih Bakir nema? opet vraćamo na isto, a što manje više potvrđuješ: odakle hrabrost da se izvali nešto takvo?

i pored LAGANJA o statusu agenta?

i pored pokušaja PREBACIVANJA ODGOVORNOSTI i za laganje i za javašluk kojim je postupak obilježen?

znači čovjek nas skoro godinu dana laže, pokušava na sve načine prebaciti odgovornost i na kraju JALIJAŠKI proziva sve one koji mu sa pravom spočitavaju hinjaluk najgore vrste.

ovdje nije riječ više o tome koliko se uistinu moglo, ovdje je riječ, kao i uvijek, NAČIN na koji se to uradilo, i način na koji su se propustile mnoge šanse za bolju budućnost ove zemlje.

da je jasno i glasno podijelio problematiku, ne sumnjam da bi ga svi, pa čak i taj hajvan Radončić, podržali da se uradi stvar u interesu države. sve i kad bi htio, niko ne bi imao izgovor da odbije. ali ne, ispostavilo se da je lakše LAGATI, ponavljam, čovjek je LAGAO OVAKO BITNU STVAR, a istovremeno pumpao atmosferu, zatezao političke odnose bez ikakvog pokrića. pričali su nam priče kako se puno radilo, pripremalo. potpitanja su oštro kritikovali, nisu dozvoljavali da cijela stvar bude transparentna.

ali lakše je raditi na ovakav način, i onda poslije internet trolovima pokušati spinovati da nije do njega, nego do svih drugih.

njegove optužbe se završavaju na tome da je nekima DRAGO. ali ni riječi da ga je neko od probosanskih sabotirao. ali opet neko drugi kriv. dokle? dokle pranje od odgovornosti?

sada smo preplavljeni SDA apologetima koje više nije stid reći da glasaju za SDA. a i što bi: i Trump je sada predsjednik.

dokle ćemo trpiti "mišljenja" čija je jedina svrha spinovati kako nije do Bakira, kralja uhljebitelja i lakih budžetskih plata?

dokle ćemo trpiti javašluk i o tako bitnim pitanjima kao što je ovaj proces samo zbog lagodnih života budžetskih korisnika koji se boje samo alkohola u Ramazanu i lošeg kolektivnog ugovora?
kluz franjo

#6759 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by kluz franjo »

e moj @chmoljo,
šta reći... nisam od onih koji se razbacuju smajlijima.
(a i nisu takav "smajli" još osmislili)
jefferson

#6760 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jefferson »

Nacionalniid_BOSANCI wrote:Ovo je cista politicka a ne pravna odluka EU i Velikih sila i za to ja licno mislim da niko od Bosnjakabosanaca apsulutno nije kriv. Takve politicke odluke na stetu Bosnjakabosanaca smo vidjeli vec mnogo puta do sada. Sjetimo se da su dozvolili agresiju i genocid na Bosnu i Hercegovinu poslije njenog proglasavanja nezavisnosti vecinom glasova njenih gradjana, sjetimo se kako su Bosnjacimabosancima uveli Embargo na oruzje da se ne mogu odbraniti, sjetimo se kako su ostavili pod njihovim nadzorom ubijanje civila u Srebrenici i nizom drugih mjesta i gradova. Sjetimo se kako su podijelili BiH na dva entiteta, Kako su konstruisali Dejtonski sporazum da svi na sve mogu dati Veto itd itd. Ja licno mislim da svim Bosnjacimabosancima treba dati medalje za sve sto su prosli i prezivili pod takvim nemogucim okolnostima.
I ovakvi kao ti su ciljana grupa jebaca kao Bakir (jer u sustini Bakir i puleni ne rade nista drugo nego jebu). Procedure se znaju, i sud odlucuje da li stranke prate procedure. Kriminalci vodjeni Bakirom sve to znali.
Sada pocinje prica kako je svijet protiv bosnjaka, vanjski neprijatelj itd. i kupili sebi ljudi jos par godina vlasti a mozda i iduce izbore. Pri tome obezbjedili da ne vade qrtz iz ne podmazanog anusa a po svemu sudeci jebani uzivaju u tome.
KENJAC

#6761 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

karanana wrote:Ja vala. Ja sam ocekivao da ce saketa s kapije vratit a ipak je uzelo 15-ak dana da se odbije.
Bila teta sa prijavnice na trudnickom .
KENJAC

#6762 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

dudevitz wrote:
KENJAC wrote:Nisu bas svi generali poslje bitke. Pusti suplju. Bilo je i generala i prije i za vrijeme bitke, samo sto stado nije htjelo da slusa !
E vala se ti baš trudiš opravdati taj svoj username... :zoka:
Ispade da sam ja jedini u ovoj zemlji sto se nesto trudi .
Nacionalniid_BOSANCI

#6763 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

jefferson wrote:
Nacionalniid_BOSANCI wrote:Ovo je cista politicka a ne pravna odluka EU i Velikih sila i za to ja licno mislim da niko od Bosnjakabosanaca apsulutno nije kriv. Takve politicke odluke na stetu Bosnjakabosanaca smo vidjeli vec mnogo puta do sada. Sjetimo se da su dozvolili agresiju i genocid na Bosnu i Hercegovinu poslije njenog proglasavanja nezavisnosti vecinom glasova njenih gradjana, sjetimo se kako su Bosnjacimabosancima uveli Embargo na oruzje da se ne mogu odbraniti, sjetimo se kako su ostavili pod njihovim nadzorom ubijanje civila u Srebrenici i nizom drugih mjesta i gradova. Sjetimo se kako su podijelili BiH na dva entiteta, Kako su konstruisali Dejtonski sporazum da svi na sve mogu dati Veto itd itd. Ja licno mislim da svim Bosnjacimabosancima treba dati medalje za sve sto su prosli i prezivili pod takvim nemogucim okolnostima.
I ovakvi kao ti su ciljana grupa jebaca kao Bakir (jer u sustini Bakir i puleni ne rade nista drugo nego jebu). Procedure se znaju, i sud odlucuje da li stranke prate procedure. Kriminalci vodjeni Bakirom sve to znali.
Sada pocinje prica kako je svijet protiv bosnjaka, vanjski neprijatelj itd. i kupili sebi ljudi jos par godina vlasti a mozda i iduce izbore. Pri tome obezbjedili da ne vade qrtz iz ne podmazanog anusa a po svemu sudeci jebani uzivaju u tome.

Red bi bio da se malo kuturnije izrazavas. Imas pravo na svoje misljenje kao i ja i svi drugi. Ti kao da si svima cuvao svijecu i bio kod svih na mjestu dogadjaja pa znas da optuzujes ko je kriv a ko prav. Ja nikom od politicara, stranki, institucija nisam cuvao svijecu pa da znam sta je istina a sta laz itd. Ne svidjaju mi se ni horde koje sve informacije imaju o svakome preko rekla - kazala u optuzivanju svih drugih a ne sebe. Sto se ti ne prijavis da budes politicar iz neke stranke kada je sve tako lako i kad znas i imas rijesenja za sve probleme. Sta ustvari hoces da vise niko nece da udje u politiku znajuci da ce biti unaprijed popljuvan i optuzen za razne malverzacije. Imas li neku alternativnu politiku, politicare i stranke ako sve njih skines sa vlasti? ko ce u tom slucaju voditi Bosnjackobosansku politiku i spasavati drzavu i Bosnjakebosance? hoces li ti ili neko drugi? izvoli pa postavi ovdje tvoja alternativna rjesenja. Najednostavnije je nista ne raditi a onda za sve optuzivati druge sa razlogom ili ne.
Drvenija87

#6764 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvenija87 »

New York Times stao u Izetbegovicevu obranu, naglasavajuci da Medjunarodni sud pravde nije postivao vlastita pravila i statut - https://www.nytimes.com/2017/03/09/worl ... ion=latest
luckylaka

#6765 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by luckylaka »

Nacionalniid_BOSANCI wrote:
jefferson wrote:

Red bi bio da se malo kuturnije izrazavas. Imas pravo na svoje misljenje kao i ja i svi drugi. Ti kao da si svima cuvao svijecu i bio kod svih na mjestu dogadjaja pa znas da optuzujes ko je kriv a ko prav. Ja nikom od politicara, stranki, institucija nisam cuvao svijecu pa da znam sta je istina a sta laz itd. Ne svidjaju mi se ni horde koje sve informacije imaju o svakome preko rekla - kazala u optuzivanju svih drugih a ne sebe. Sto se ti ne prijavis da budes politicar iz neke stranke kada je sve tako lako i kad znas i imas rijesenja za sve probleme. Sta ustvari hoces da vise niko nece da udje u politiku znajuci da ce biti unaprijed popljuvan i optuzen za razne malverzacije. Imas li neku alternativnu politiku, politicare i stranke ako sve njih skines sa vlasti? ko ce u tom slucaju voditi Bosnjackobosansku politiku i spasavati drzavu i Bosnjakebosance? hoces li ti ili neko drugi? izvoli pa postavi ovdje tvoja alternativna rjesenja. Najednostavnije je nista ne raditi a onda za sve optuzivati druge sa razlogom ili ne.
Ima tip rjesenje za sve ali radi u ilegali ceka svoju sansu.Sad ce samo sto nije zamijeniti jednog od dva srpske clana predsjednistva.Svi sve znaju samo niko ne nudi rjesenje. :(
sinuhe

#6766 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by sinuhe »

Pogresno tumacenje svega i svacega ce samo doprinijeti rastucoj antizapadnjackoj atmosferi u Bosnjaka.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6768 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mali_milojica »

Pa covjek kad placa racune nista ne krije u svojoj kuci. Kaze se,imamo toliko racuna,imamo toliko para,pa u dogovoru se kaze sta i koliko se placa. Niko ne laze,niti sakriva od nekoga nesto.
Bakir je trebao izaci,jos prije godinu dana,kad se znalo da SS vise nije agent i reci. Nemamo agenta,odluku o njegovom imenovanju staviti u protokol,raspravu pa i na glasanje,da znamo na cemu smo. Pa gurati,lobiranjem,na kraju i ucjenama da se izglasa novi agent (neka je on ponovo SS) koji ce moci podnijeti aplikaciju. Pa i da nismo uspjeli,znali bi smo na cemu smo,ali se barem nebi blamirali i ponizavali zrtve. Ponovo.
Jok,suti,sakrij,neka niko ne zna. Ako propadne,usutit cemo se,ako prodje pokupit cemo kajmak.
Dodje i neplaceni racun na naplatu,a kamoli ovo :roll:
Ricken

#6769 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ricken »

It_is_a_Leclerc wrote:
prog321 wrote:mržnja prema Bakiru vam unistava mogućnost logičnog rezonovanja.
ne radi si ovdje o njemu, ali dzaba vam ponavljat :-)
Radi se, naime, o mojoj tetki koja je godinu dana znala da Sud neće prihvatiti ništa što Sakib Softić donese, ali je moja tetka svejedno danima inzistirala, lagala javnost kako je sve pod kontrolom, lagala sve druge političare u Vijećnici da je sve sa Softićevim akreditivima uredu.

Tako da... Upravu ste ! Moja tetka je kriva.

Tetka, tetka.
Neslažem se, jedino ako ti se tetka ne zove Munira.

Naime, u statutu suda, pravilima suda i instrukcijama suda nije precizno definirano ovo pitanje, kao niti pitanje da li je revizija novi ili stari proces. Također, neosnovane su tvrdnje Šafera, kada se poziva na analogiju legitimiteta Softića u prethodnom procesu revizije koji je pokrenula Srbija, jer je činjenica njegovog djelovanja u tom procesu na bazi ovlaštenja iz 2002. godine bazirana na tome da ga nije osporio niko ispred institucija BiH kao niti druga strana, tj. Srbija. U aktima suda se navodi da je svaka revizija proces za sebe (ne u smislu odvojenog procesa već u smislu sudske prakse) pa tako sud ima potpuno pravo da procjenjuje činjenice i okolnosti u svezi nekog predmeta.

Prvo osporavanje legitimiteta agenta se dogodilo u junu mjesecu 2016. godine kada je Mladen Ivanić jednostranim aktom pisao ICJ i izvjestio ga da nepostoji unutarnji konsenzus glede legitimiteta Softića. Nadalje, tokom 2017 godine, također jednostranim djelovanjem MVP g. Crnada je izvjestio sud da nepostoji legitimitet Softića. Samim tim Sud je potpuno pošteno procjenio da je nakon predaje aplikacije potrebno provjeriti da li postoji odluka države BiH u pogledu pokretanja aplikaciej koju je podnio Sakib Softić predstavljajući se kao Agent.

Odgovori dvojice članova predsjedništva je usmjerio sud na činjenicu da Bosna i Hercegovina ne stoji iza spisa podnijetog od strane Sakiba Softića, pa samim tim isti spis nisu mogli prihvatiti kao aplikaciju jer prema statutu samo države mogu pokretati sporove. To se čak vidi iz dopisa o neprihvatanju apelacije, jer je sud ustvrdio da: "In light of this apparent uncertainty surrounding the intentions of Bosnia and Herzegovina regarding a request for revision, the Registrar of the Court was instructed on 24 February 2017 to ask the Presidency of Bosnia and Herzegovina to provide clarification on the matter."

Iako se Dragan Čović držao neutralnim, nesumnjivo je odigrao jako važnu ulogu u neuspjehu apelacije, jer čak i predsjedništvu da je donesena odluka 2:1, ista je mogla biti osporavana potezanjem nacionalnih interesa, pa se tako ovaj način, da je dobio podršku g. Čovića čino jedinim mogućim da sud prihvati apelaciju. Istina, apelaciju je mogla podnijeti i ambasada u Holandiji, ali bi to bila kupovina vremena do prvog saslušanja kada bi se na isti nači osporio legitimitet, a osim internog osporavanja, osporila bi ga i Srbija.

Detalj, da je sud pisao Softiću, na njegov upit o statusu mi je najzanimljiviji. Prvo sud komunicira sa državama i njihovim ovlaštenim predstavnicima, a ako je smatrao da to Softić nije, postavlja se pitanje da li je mogao u skladu sa statutom odgovoriti na neovlašteno pitanje, tako da taj odgovor registrara bi prije posmatrao u svijetlu da je sud u obavezi ispitati namjeru države.

U svakom slučaju da se bilo koji od ove dvojice članova predsjedništva izjasnio drugačije, sud bi bez problema prihvatio legitimitet Sakiba Softića, jer prema statutu ovaj sud ima parničnu, arbitražnu i diplomatsku ulogu.

Ovo naravno neznači, da sada kada su mnoge činjenice izašle na vidjelo, Bakir Izetbegović nije diletantski odigrao cijelu igru. Samo je pitanje koliko je ovo sve bila farsa ili pozorišna predstava za javnost i koliko su namjere bile iskrene.

Da se u pripremu cijele stvari krenulo prije dvije godine sa glavnim ciljem pribavljanja dokaza u kontekstu naše društveno političke složenosti, da ista odražava namjeru države, siguran sam da bi se uz mnogo potresa mogao ishodovati konsenzus. Ali nije, već se odlučilo krenuti onako kako funkcionišu naši političari, igrama iza kulisa, a ne korištenjem svih pravnih i institucionalnih instrumenata, što nedvojbeno jeste izraz nepoštovanja prema državi i njenim građanima.

Ostaje naravno pitanje krivične odgovornosti i zloupotebe pozicija u pogledu koju je potrebno utvrditi od strane tužilaštva:

Bakira Izebegovića, Safeta Softića, Mladena Ivanića i Igora Crnadka.
VjecitiStudent

#6770 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

Drvenija87 wrote:New York Times stao u Izetbegovicevu obranu, naglasavajuci da Medjunarodni sud pravde nije postivao vlastita pravila i statut - https://www.nytimes.com/2017/03/09/worl ... ion=latest
Nije NYT stao u bilo čiju odbranu, samo su u dijelu članka citirali plaćenog člana Izetbegovićevog tima koji tvrdi isto što i Izetbegović.
Drvenija87

#6771 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvenija87 »

Koja elita ,koja prdimahuna.
Gledaj Radoncica kako ulazi u Vijecnicu, koja sirovina od covjeka.
duh_sa_sjekirom

#6772 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by duh_sa_sjekirom »

Drvenija87 wrote:New York Times stao u Izetbegovicevu obranu, naglasavajuci da Medjunarodni sud pravde nije postivao vlastita pravila i statut - https://www.nytimes.com/2017/03/09/worl ... ion=latest
O ovome je govorio i Shiefer prije par dana i fakat tu nešto smrdi. Dakle, Shiefer tvrdi (a on sigurno poznaje akte Suda) da MSP nema pravno uporište na osnovu kojeg može razvlastiti Softica. A ovo ovlaštenje je, kako se ispostavilo, ključna stvar. Niko mu, kako kaže, iz MSP nije ponudio odgovor.
Drvenija87

#6773 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvenija87 »

VjecitiStudent wrote:
Nije NYT stao u bilo čiju odbranu, samo su u dijelu članka citirali plaćenog člana Izetbegovićevog tima koji tvrdi isto što i Izetbegović.
Nigdje nisam ni procitala da ga npr. kritikuju sto nije ispostovao proceduru.
Ocito su bili na njegovoj strani.
VjecitiStudent

#6774 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

Drvenija87 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Nigdje nisam ni procitala da ga npr. kritikuju sto nije ispostovao proceduru.
Ocito su bili na njegovoj strani.
:-)
Drvenija87

#6775 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Drvenija87 »

duh_sa_sjekirom wrote:
O ovome je govorio i Shiefer prije par dana i fakat tu nešto smrdi. Dakle, Shiefer tvrdi (a on sigurno poznaje akte Suda) da MSP nema pravno uporište na osnovu kojeg može razvlastiti Softica. A ovo ovlaštenje je, kako se ispostavilo, ključna stvar. Niko mu, kako kaže, iz MSP nije ponudio odgovor.
Od kada su Mladic i Karadzic izruceni Hagu od strane Srbije,trebalo je mnogima biti jasno da od te tuzbe nece biti nista.
Lopta je prebacena u nase dvoriste,na tlo BiH ,prvenstveno na Republiku Srpsku.
Post Reply