Drvosjeca iz Dejcica wrote:
A kako ti u 21. vijeku misliš živjeti sa ljudima za koje taj 9. januar predstavlja isto što danas simbolizira ideologija ISIL-a u demokratskom svijetu?
Edit: Jebote pale vam tri banke, preko milijardu KM sprženo da niko i ne zna gdje, padaju vam depoziti u bankama, Dodik vam rasprod'o sve živo strancima istim onim protiv kojih se navodno bori i vi opet 9. januar, 9. januar. Šta ćete jesti sutra? 9. januar? Ne kažem da je u F.BiH puno bolje ali ako ništa možemo se koprcati još par godina, vama ni to nije ostalo.
Ja živim sa ljudima već 26 godina. I mogu ti reći da jedni s drugima djelimo i dobro i loše. Nisam primijetio da ih nešto posebno zanima 9. januar ili da imaju nešto protiv praznika koji meni, kao njihovom komšiji znači. Moguće da drugačije misle, ali se time ne opterećujem, baš kao što njih ne opterećujem svojom percepcijom praznika koji oni prihvataju kao zvaničan.
Što se tiče ideologije ISIL-a. Bolje da nju ne uzimamo kao parametar,jer bi, bojim se, itekako došli do zapanjujućih podataka gdje su obučavani sve današnji teroristi. Tako da ta vrsta komparacije osim što je plod neosnovanih zabluda, s druge strane je dio bolne istine jedne strane u BiH, kao pogodnog tla za njen razvoj.
To što je Dodik rasprodao, svi prije njega, njima na čast.
Nije Dodik Republika Srpska, kao što nije ni Čavić, Šarović, Bosić. Mnogo širi, značajniji i bitniji element života za Srbe u BiH, RS, kako vam drago. Nešto što nema alternativu, nešto što se voli i oko čega među narodom nema i neće nikada biti podjela. A to šta ćemo mi jesti, šta jedemo i koliko, apsolutno gospodine drvosječa nije problem naših dragih komšija.Jer vjerujem da se i u njihovoj kući ne jede ništa bolje i kvalitetnije.
Što se koprcanja tiče, po nekim nadahnutim prognozama, trebalo je da nas nema 97-me... Danas 2016-ta. Toliko potencijala neiskorištenih, a i nema nas mnogo... što naravno ne umanjuje tezu o lošoj ekonomskoj situaciji, o lopovima koji 20 godina kradu i o nezadovoljstvu ljudi standardom.
Ali kao što rekoh, to apsolutno nema nikakve veze sa Danom Republike. Njega proslavljamo 24 godine i nastavićemo.