SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VjecitiStudent

#6751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VjecitiStudent »

Innovation wrote:
Ovo je pravi problem, a ne Dinin "pik".
Ovom prilikom je posebno naglasio da je jako loša komunikacija između naših ustanova i institucija koje bi trebale garantovati sigurnost građana te je uputio apel Tužilaštvu, MUP-u Kantona Sarajevo, federalnom MUP-u, SIPI , OSI da mnogo ozbiljnije shvate svoje profesije, da svoje lične nesporazume stave daleko od ovih naših dešavanja, te da mnogo ozbiljnije i uže sarađuju.

“Mislim da tu ima jako puno propusta, očekujemo da se ta situacija drastično popravi jer je njihovo funkcionisanje preduslov za sigurnost u Kantonu Sarajevo i šire”, poručio je premijer Konaković na kraju obraćanja nakon prvog dijela vanredne sjednice Vlade KS.
Kad režimlije spinuju ...
Nego kakvo je stanje u Kantonu, hoce li biti snizavanja toplog obroka i regresa?
mario001

#6752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

VjecitiStudent wrote:Jao Sanje večeras na bht1, Dino joj tekst pisao.
Detalji...
golfiista

#6753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by golfiista »

U principu Konakovic kaze: ja sam dezurni krivac, ali ja tu ne mogu nista, ruke su mi vezane propisima. Pa ako premijer i Vlada Kantona ne mize nista, koji ce nam k.
Predlozi izmjenu propisa, predlazi zakone koji ce ti odvezati ruke, nađi nacina da ucinis nesto konkretno, to ti je posao i to mozes i moras. Eto objavili plate direktora javno, uklanjaju lutalice ( a ko ih je stavio na ulicu, kojim propisom? ), kreditom rekonstruisu vodovodnu mrezu, a donacijom popravljaju stanje u Grasu. I to je ono sto cine, kada procitas, ko i rade nesto, ali kada napises sta sve ne cine i ne rade, spisak bi bio nepregledan. Jbt mene bi bilo stid izaci i reci, jeste stvari ne funkcionisu ali ja tu kao premijer mogu vrlo malo ili nimalo, znaci strasno.znaci imas vladu koja ne moze nista, ali je vlada, ali ima propis koji je vlada predlozila a skupstina kantona usvojila koji kaze da ima vlada,ali ta vlada ne moze nista.pa jbt.
VjecitiStudent

#6754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VjecitiStudent »

mario001 wrote:
Detalji...
ili je Fahro, svejedno.
Na početku, kriva je granična. A bilo kakve ostavke u kantonu, nipošto, ostavke ništa ne rješavaju, eto onaj Mulabdić prije četiri mjeseca tek došao, pa prije toga bio izvanredni Jusko, ne znam šta se ti građani bune, treba to sve kroz dijalog, moje udruženje organizuje te debate ...
splinter

#6755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Fala Bogu neko bez dlake na jeziku, pogotovo ovaj dio gdje kaže da vlasti lažu građane da je bezbjedonosna situacija zadovoljavajuća.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/mektic-t ... /161012113
Last edited by splinter on 12/10/2016 21:20, edited 1 time in total.
mario001

#6756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mario001 »

VjecitiStudent wrote:
mario001 wrote:
Detalji...
ili je Fahro, svejedno.
Na početku, kriva je granična. A bilo kakve ostavke u kantonu, nipošto, ostavke ništa ne rješavaju, eto onaj Mulabdić prije četiri mjeseca tek došao, pa prije toga bio izvanredni Jusko, ne znam šta se ti građani bune, treba to sve kroz dijalog, moje udruženje organizuje te debate ...
:lol: :lol: :lol:
Lazes, pa dino je dio vlasti vec 10 godina, poslanik 8, premijer 2...ali treba jos vremena
salik79

#6757 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

holowey wrote:
salik79 wrote:
holowey wrote: Ovo sto insomnia veli, potvrdio i komandir saobracajne policije KS na TV-u (prije, otprilike, dvije godine), u udarnom terminu vijesti, a vezano za ucestale udese kod RTV doma, gdje nesavjesni vozaci koce vec na prvo trepcuce zeleno. U svom apelu je porucio vozacima da kamera uopce ne reaguje na prolazak kroz crveno svjetlo u momentu paljenja istog. Toliko o tome.
ako je crveno, nije zid da se mora stati :evil:

nisam komentarisao ukopavanje na prvi treptaj zelenog nego na prolazak kroz crveno (nakon sto je zeleno cetiri puta trepnulo, upalilo i ugasilo zuto)

i semafor kod rtv doma nije jedini na kojem je uvedeno trepcuce zeleno tako da ne znam kako ti taj semafor prvi pade na pamet
Nije mi jasno jesi li ti skont'o poentu moga upisa?! :? Haj', ziv bio, procitaj jos jednom...

Sto bi Nele rek'o: "Al', gospodjo, ja samo citam vijesti!". :mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#6758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by KatarinaKosaca »

golfiista wrote:U principu Konakovic kaze: ja sam dezurni krivac, ali ja tu ne mogu nista, ruke su mi vezane propisima. Pa ako premijer i Vlada Kantona ne mize nista, koji ce nam k.
Predlozi izmjenu propisa, predlazi zakone koji ce ti odvezati ruke, nađi nacina da ucinis nesto konkretno, to ti je posao i to mozes i moras. Eto objavili plate direktora javno, uklanjaju lutalice ( a ko ih je stavio na ulicu, kojim propisom? ), kreditom rekonstruisu vodovodnu mrezu, a donacijom popravljaju stanje u Grasu. I to je ono sto cine, kada procitas, ko i rade nesto, ali kada napises sta sve ne cine i ne rade, spisak bi bio nepregledan. Jbt mene bi bilo stid izaci i reci, jeste stvari ne funkcionisu ali ja tu kao premijer mogu vrlo malo ili nimalo, znaci strasno.znaci imas vladu koja ne moze nista, ali je vlada, ali ima propis koji je vlada predlozila a skupstina kantona usvojila koji kaze da ima vlada,ali ta vlada ne moze nista.pa jbt.
Rekao je «Vi biste se iznenadili koliko ja znam o svemu» :-) , i opet je po ko zna koji put sebe syavljso u ulogu poslodavca, kao ljudi mu salju cv i nude se, a on radi nedostatka vremena ne moze ih saslusati. Ima li itko ovom covjeku koji zna o svemu puno objasniti da on nije poslodavac koji zaposljava u svoju privatnu firmu, nego postoje zakoni i procedure? Ukratko, jadan diskurs kao i uvijek...
Heller

#6759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Heller »

splinter wrote:Fala Bogu neko bez dlake na jeziku, pogotovo ovaj dio gdje kaže da vlasti lažu građane da je bezbjedonosna situacija zadovoljavajuća.
Mektić je jedan od rijetih zmudima u državi.
Innovation

#6760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Innovation »

VjecitiStudent wrote:
Innovation wrote:
Ovo je pravi problem, a ne Dinin "pik".
Ovom prilikom je posebno naglasio da je jako loša komunikacija između naših ustanova i institucija koje bi trebale garantovati sigurnost građana te je uputio apel Tužilaštvu, MUP-u Kantona Sarajevo, federalnom MUP-u, SIPI , OSI da mnogo ozbiljnije shvate svoje profesije, da svoje lične nesporazume stave daleko od ovih naših dešavanja, te da mnogo ozbiljnije i uže sarađuju.

“Mislim da tu ima jako puno propusta, očekujemo da se ta situacija drastično popravi jer je njihovo funkcionisanje preduslov za sigurnost u Kantonu Sarajevo i šire”, poručio je premijer Konaković na kraju obraćanja nakon prvog dijela vanredne sjednice Vlade KS.
Kad režimlije spinuju ...
Nego kakvo je stanje u Kantonu, hoce li biti snizavanja toplog obroka i regresa?
:jbt: kud manje od 8 i 400. :cry: :kiss:
Ljakan

#6761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Za ovog ubijenog u hrasnom se prica da je bio dugogodisnji narkoman a mozda i diler tako da ne vjerujem da je ubistvo slucajno iz cistog mira...
KatarinaKosaca

#6762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by KatarinaKosaca »

Heller wrote:
splinter wrote:Fala Bogu neko bez dlake na jeziku, pogotovo ovaj dio gdje kaže da vlasti lažu građane da je bezbjedonosna situacija zadovoljavajuća.
Mektić je jedan od rijetih zmudima u državi.
Pa ako placamo Premijeru 2900KM neto mjesecno samo da nam kaze da Nefic pretjeruje onda bas je puno :D
KatarinaKosaca

#6763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by KatarinaKosaca »

Ljakan wrote:Za ovog ubijenog u hrasnom se prica da je bio dugogodisnji narkoman a mozda i diler tako da ne vjerujem da je ubistvo slucajno iz cistog mira...
ako je narkoman treba da se lijeci, ako je diler treba da ide u zatvor, ali prebiti nekoga do izdaha je divljastvo koje mora biti strogo sankcionirano
Ljakan

#6764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Tacno ali ne misle svi kao ti...
KatarinaKosaca

#6765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by KatarinaKosaca »

Ljakan wrote:Tacno ali ne misle svi kao ti...
Nije to moje misljenje, nego postulat pravne drzave u koju se svi, bar, deklarativno kunemo....
Ljakan

#6766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

KatarinaKosaca wrote:
Ljakan wrote:Tacno ali ne misle svi kao ti...
Nije to moje misljenje, nego postulat pravne drzave u koju se svi, bar, deklarativno kunemo....
Ko se kune,ovde svak svoj film vrti...
Tomahawk11
Globalni moderator

#6767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

"Mi nemamo nikakvu adekvatnu kaznenu politika. Sadašnji Zakon o saobraćaju dotiče ljude koji ponekad naprave prekršaj. Taj zakon nema nikakvu ulogu u smislu preventivnog djelovanja na one koji se iživljavaju na putevima", rekao je Mektić.

To je to.
FKSarajevo

#6768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by FKSarajevo »

Večeras bilo... pogledajte hvatanje nesavjesnih vozača u Sarajevu

http://ba.n1info.com/a117217/Vijesti/Vi ... ajevu.html
O'zone
Globalni moderator

#6769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/nezavisn ... /161012129

Prdio miš po mlinu da je više buke :roll:
Ljakan

#6770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

Gledam sad na bht konakovic se naso sa ovim drotovima valjda glavesinama i snima kamera svi se smiju,kako imate obraza picke smrdljive da se smijete.
salik79

#6771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

Ne znam da li je vec neko postavljao:

Source saznaje: Majka Sanjina Sefića radi u firmi koja je povezana sa graničnim prijelazima
http://--- NO LINKS ---/mobile/clanak/BiH/418276
MOSALJOZE

#6773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MOSALJOZE »

http://saff.ba/sudovi-u-zdk-za-dvije-go ... _6frz0j7qB
Riješenje je tu,u komšiluku.Bravo :thumbup:
JanuaryJones

#6774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

Image

Selmin i Editin otac danas. Nema te pravde koja može ublažiti njihovu tugu i bol.
Mutivoda

#6775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Mutivoda »

Uhapšeno govno.
Post Reply