Sebija All about
- GandalfSivi
#6751 Re: Sebija All about
Odustala 
- Lakat Jebić
#6752 Re: Sebija All about
Nit znam sto ni kako, al znam da bi 98% likova s ove teme trebalo prestat pisat na temama o bh politici, posebno ovi sto sami sebe preozbiljno shvataju
- Banksy
#6753 Re: Sebija All about
Cijeli svijet glasa za 'klaune', a ne ozbiljne ljude.Ned071 wrote:
Predsjednistvu treba ozbiljan lik, a od dzaferovica nema jaceg. Samo sto kad nas svijet glasa za klaune a ne ozbiljne ljude
Kandidira li se 'klaun' Radončić, 'ozbiljni' Džaferović je gotov. Pored njega, čak i Denis Bećirović izgleda kao lider.
- sinuhe
#6754 Re: Sebija All about
Šumovi u stranačkoj komunikaciji. Da ne kažem demokratiji.
- insomnia78
#6755 Re: Sebija All about
Lakat Jebić wrote:Nit znam sto ni kako, al znam da bi 98% likova s ove teme trebalo prestat pisat na temama o bh politici, posebno ovi sto sami sebe preozbiljno shvataju
- Ned071
#6756 Re: Sebija All about
Sda vazda ima 80 do 100 milja ko god bio kandidat... Velika su stranka jbg... Al puno ce biti vazniji parlamenti od oktobra. Ivan sedlo je pokazalo sta stvarno treba...
- ultima_palabra
#6757 Re: Sebija All about
U principu da, ali bi se i Zvizdic trebao prestati baviti politikom, jer je i on povjerovao u ovu igrankuLakat Jebić wrote:Nit znam sto ni kako, al znam da bi 98% likova s ove teme trebalo prestat pisat na temama o bh politici, posebno ovi sto sami sebe preozbiljno shvataju
- Banksy
#6758 Re: Sebija All about
Nema šanse. Da je bila igranka, onda bi to podrazumijevalo da je ona od sebe dobrovoljno pravila cirkus godinu dana, da su u kašikama vidjeli odustajanje Zvizdića, da su, pored nje koja bi poderala, od početka išli na najgoreg kandidata kojeg može dobiti svako s malo jačim mišićima. Ne vjerujem.Ned071 wrote:Sda vazda ima 80 do 100 milja ko god bio kandidat... Velika su stranka jbg... Al puno ce biti vazniji parlamenti od oktobra. Ivan sedlo je pokazalo sta stvarno treba...
Ovo što S. Bosna (neobično brzo) plasira zvuči kao opravdanje jer se istina ne može reći. A nešto se mora reći.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/815 ... utrke.html
- Ned071
#6759 Re: Sebija All about
Sto hoce, to i ona i napravi... Privatne tragedije su je ucinile zaj..om... Da je htjela, postala bi predsjednica... Idemo dalje, nove teme na forumu... 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6760 Re: Sebija All about

a tamam pocinje serija o dinastiji
- JThomas
#6761 Re: Sebija All about
ne znam kakav lukavi plan može imati za krajnji, navodno traženi ishod ipak osjetno slabijeg kandidata i od sebije i od zvizdića. koji može i izgubiti, a njih dvoje mnogo teže. pijun jeste, ali ako ne prođe svejedno ti je kakav je. ovo djeluje k'o ona priča kod revizije, bake ima keca u rukavu, sigurno nije bez razloga ovako samopouzdan, pametniji je on nego što izgleda...i onda pisarna odbije reviziju, a on kaže da nije očekivao da će to biti tako brzo.
- van Basten
#6762 Re: Sebija All about
oko ove igranke meni nije jasna samo jedna stvar... dali oni zaiste žive pod toliko debelim staklenim zvonom da zaista misle kako će Šefik pobjediti bilo koga na izborima? Od njegove bila bi gora (ili bolja za nas rekao bih
) samo kandidatura onog ocvalog Softića što nas onako elegantno izofira oko tužbe protiv Srbije
- JThomas
#6763 Re: Sebija All about
bilo guravije nego što su mislili, pa hajd' da ostavimo za poslije izbora (konačni obračun oko vođstva stranke).
-
Heller
#6764 Re: Sebija All about
"advokat" je Sakib "kandidat" je Safetvan Basten wrote:oko ove igranke meni nije jasna samo jedna stvar... dali oni zaiste žive pod toliko debelim staklenim zvonom da zaista misle kako će Šefik pobjediti bilo koga na izborima? Od njegove bila bi gora (ili bolja za nas rekao bih) samo kandidatura onog ocvalog Softića što nas onako elegantno izofira oko tužbe protiv Srbije
- van Basten
#6765 Re: Sebija All about
Do meneHeller wrote:"advokat" je Sakib "kandidat" je Safetvan Basten wrote:oko ove igranke meni nije jasna samo jedna stvar... dali oni zaiste žive pod toliko debelim staklenim zvonom da zaista misle kako će Šefik pobjediti bilo koga na izborima? Od njegove bila bi gora (ili bolja za nas rekao bih) samo kandidatura onog ocvalog Softića što nas onako elegantno izofira oko tužbe protiv Srbije
Jos gore onda
- Dozer
#6766 Re: Sebija All about
Poenta ovog Sebijinog odustajanja je direktno vezana za preko 70% negativnih konotacija svih mogucih komentara na netu, kao i nekih internih anketa koje je SDA sprovela.
Shvatili su da bi ih ta kandidatura potopila k'o Titanik i da bi s njom kao kandidatom sigurno izgubili mjesto u predsjednistvu.
Takodjer, ako se pogleda Erdoganova posjeta i broj i sastav prisutnih "pristalica" (10.000 Turaka pristiglih izvana i samo oko 5.000 domacih ljudi, od cega dobar dio Sandzaklija pristiglih iz Srbije), te Bakirovo evidentno neraspolozenje i usiljeni osmijesi tokom cijelgo tog dana, jasno je da se nije desilo ono sto je planirao u smislu broja ljudi koji ce se tu okupiti.
Iz toga proizilazi i jasan zakljucak o podrsci naroda SDA.
Ja im na ovim izborima predvidjam najdrasticniji pad podrske od pocetka postojanja. Razlozi su vise nego jasni - ni jedno ispunjeno predizborno obecanje vezano za radna mjesta, autoputeve, FDI, itd..
A ako klocnu oni, onda se otvaraju vrata da klocnu i njihovi partneri SNSD i HDZ. Ne moze tronozac stajati na dvije noge, da ga hebes...
Shvatili su da bi ih ta kandidatura potopila k'o Titanik i da bi s njom kao kandidatom sigurno izgubili mjesto u predsjednistvu.
Takodjer, ako se pogleda Erdoganova posjeta i broj i sastav prisutnih "pristalica" (10.000 Turaka pristiglih izvana i samo oko 5.000 domacih ljudi, od cega dobar dio Sandzaklija pristiglih iz Srbije), te Bakirovo evidentno neraspolozenje i usiljeni osmijesi tokom cijelgo tog dana, jasno je da se nije desilo ono sto je planirao u smislu broja ljudi koji ce se tu okupiti.
Ja im na ovim izborima predvidjam najdrasticniji pad podrske od pocetka postojanja. Razlozi su vise nego jasni - ni jedno ispunjeno predizborno obecanje vezano za radna mjesta, autoputeve, FDI, itd..
A ako klocnu oni, onda se otvaraju vrata da klocnu i njihovi partneri SNSD i HDZ. Ne moze tronozac stajati na dvije noge, da ga hebes...
- ultima_palabra
#6767 Re: Sebija All about
Mislim da je on ipak malo proračunatiji kad se radi o njegovom i interesu stranke... kad je država u pitanju, sve prolazi.JThomas wrote:ne znam kakav lukavi plan može imati za krajnji, navodno traženi ishod ipak osjetno slabijeg kandidata i od sebije i od zvizdića. koji može i izgubiti, a njih dvoje mnogo teže. pijun jeste, ali ako ne prođe svejedno ti je kakav je. ovo djeluje k'o ona priča kod revizije, bake ima keca u rukavu, sigurno nije bez razloga ovako samopouzdan, pametniji je on nego što izgleda...i onda pisarna odbije reviziju, a on kaže da nije očekivao da će to biti tako brzo.
- JThomas
#6768 Re: Sebija All about
interes stranke svakako jeste da ima člana predsjedništva. a države malo manje
djeluje kao prolongiranje obračuna za dogodine. jer bilo seka bilo zvizdić bi vrlo izvjesno pobijedili, a time i popravili položaj svoje struje unutar stranke.
djeluje kao prolongiranje obračuna za dogodine. jer bilo seka bilo zvizdić bi vrlo izvjesno pobijedili, a time i popravili položaj svoje struje unutar stranke.
- klixoris
#6769 Re: Sebija All about
I ja mislim da bi u oktobru moglo biti svega sto se tice SDA. Sto kazes, nista nisu uradili, osim sto su narodu jos vise otezali zivot (zakon o radu, doprinosima, PIO, akcize i ostala porezno-haracka otimacina). Dosta mojih poznanika nije nikako izlazilo na izbore, a sada svi jedva cekaju oktobar da izadju na i *ebu mater vladajucoj garnituri. Mislim da i ta aktivacija do sada jako pasivnih ljudi nesto znaci. Ja sam misljenja da su ovi izbori kljucni. Ako se sada nesto ne promijeni, onda definitivno nece ni u buducnosti i u tom slucaju odavde treba bjezati ko stigneDozer wrote:Poenta ovog Sebijinog odustajanja je direktno vezana za preko 70% negativnih konotacija svih mogucih komentara na netu, kao i nekih internih anketa koje je SDA sprovela.
- triconja
#6770 Re: Sebija All about
Ne kontam sta je u glavama onih sto su isli na to erdogan okupljanje (mislim na bosnjake, da ne bude zabune), znaci sta oni hoce i tako to?
- Dozer
#6771 Re: Sebija All about
@klixoris
Znaci, pod uslovom da glasaju protiv SDA.
Mislim da je lista realnih i vidljivih neuspjeha daleko veca od one eventualnih, i vecinom imaginarnih uspjeha. I dok im se tzv. uspjesi ticu iskljucivo ENV matrice i kojekakvih stvari veznaih za to, a sto osjeti samo mali broj njima privrzeih ljudi, s druge strane imamo cijelu plejadu totalnih promasaja koji daleko vise i jace pogadjaju vecinu ljudi.
Lista je zaista poduga...
1. Unazadili su obrazovni sistem, kao osnovu razvoja svake drzave, a i sada ga dodatno degradiraju kroz raznorazne besmislene programe, aktivnosti, podvodjenja pod kojekakva nebulozna ENV bitna desavanja (poput uvodjenja aprilskog sedmodnevnog raspusta - Uskrsnog)...
2. Da bi pokazali kako uspjesno rjesavaju nezaposlenost, samo u toku ovog zadnjeg mandata su proizveli bukvalno armiju novih izbjeglica/gastarbajtera (preko 100.000 ljudi) koji su trbuhom za kruhom otisli vani.
Istovremeno su uveli raznorazne i totalno idiotske zakone i pravila, kao npr. onaj da se svako ko u toku godine zaradi 300KM po bilo kojem osnovu, automatski brise s biroa i statistike nezaposlenih. Ovo je bio samo jos jedan od nacina da pred izbore mogu prikazati statisticke podatke po kojima je nezaposlenost smanjena, i te "zasluge" pripisu sebi. A, realno, nezaposlenost je i povecana, s obzirom da je masa onih koji su skinuti s biroa po sili gornjeg zakona i dalje nezaposlena, samo se vise ne vode kao takvi, a pride su desetine hiljada ljudi otisle vani.
3. Dodatni nameti u vidu akciza, oporezivanja regresa, toplog obroka, i svega sto su mogli oporezovati, a ti ce se primanja, samo su dodatni udar na dzep ionako siromasnih gradjana. Pri tome, niko ziv ne zna (osim njih samih, logicno) na sta su potrosene stotine miliona akciza prikupljenih prije ovog najnovijeg nameta. Na autoput sigurno ne, jer, kao sto svi znamo, proteklom mandatu SDA nije ni izgradila ni otvorila ni 1m novog autoputa. A ni ostale ceste nisu nista bolje, i samo dodatno propadaju.
4. Uspjesno su, i to kroz maloumne malverzacije, podigli cijene grijanja, i to u momentu kada je cijena gasa padala. To su odradili toliko perfidno i naivno, da je zaista nevjerovatno da je neko tamo mislio kako radi nesto ober inteligentno i namazano... Prvo su postojecu cijenu u datom momentu podijelili na ljetnu i zimsku, a po tome bi se zimi placalo oko 80%, a ljeti oko 20% od do tada linerane mjesecne cijene grijanja. Samo oko mjesec kasnije su, i to bez ikakve najave i pompe, povecali cijenu grijanja, pri tome lazuci sve oko sebe kako to nije to i kako je cijena zapravo ista kao i ranije, samo se radi o drugacijem nacinu podjele, a ne povecanju od 10%. Kao da niko ziv nema digitron i ne zna pomnoziti i podijeliti brojeev...
5. Odradili su i enormnu pljacku ZZO, tj. gradjana, kroz famozno vracanje dugova UKC-a. U tom procesu je drasticno opadao broj primljenih i obradjenih pacijenata, a rapidno se povecavali troskovi na ime istih tih pacijenata (sto je vidljivo cak i iz zvanicnih izvjestaja). Danas ispada da manje uradjenog i nabavljenog kosta vise.
6. Od pompezno obecanih strarnih investicija nije bilo nista. Cak nas strani investitori danas dodatno zaobilaze uprravo radi nakaradne politike i prekomplikovanih i preskupih procedura za sve i svasta. O "IMT" obaveznom sistemu je suvisno bilo sta i pricati...
7. Povecavanje penzija, a koje se opet odradjuje na vrlo perfidan i totalno pogresan nacin povecavanja nekog mizernog postotka na osnovicu penzije, tj. onu po rjesenju o penzionisanju, a ne na postojece primanje po tom osnovu, samo je jos jedna stvar u nizu zbog koje ce ih i masa penzionera kazniti ove godine.
itd.itd.itd... Mogao bih ovako jos bar 5x ovoliko, ali nema potrebe. Ljudi su, ocito, konacno shvatili da od ENV matricne price nema nista i da je kolovodje koriste samo za sebe i svoje licne ciljeve i bogacenje.
Nadam se samo da ce to znati i "nagraditi" na izborima...
Znaci, pod uslovom da glasaju protiv SDA.
Mislim da je lista realnih i vidljivih neuspjeha daleko veca od one eventualnih, i vecinom imaginarnih uspjeha. I dok im se tzv. uspjesi ticu iskljucivo ENV matrice i kojekakvih stvari veznaih za to, a sto osjeti samo mali broj njima privrzeih ljudi, s druge strane imamo cijelu plejadu totalnih promasaja koji daleko vise i jace pogadjaju vecinu ljudi.
Lista je zaista poduga...
1. Unazadili su obrazovni sistem, kao osnovu razvoja svake drzave, a i sada ga dodatno degradiraju kroz raznorazne besmislene programe, aktivnosti, podvodjenja pod kojekakva nebulozna ENV bitna desavanja (poput uvodjenja aprilskog sedmodnevnog raspusta - Uskrsnog)...
2. Da bi pokazali kako uspjesno rjesavaju nezaposlenost, samo u toku ovog zadnjeg mandata su proizveli bukvalno armiju novih izbjeglica/gastarbajtera (preko 100.000 ljudi) koji su trbuhom za kruhom otisli vani.
Istovremeno su uveli raznorazne i totalno idiotske zakone i pravila, kao npr. onaj da se svako ko u toku godine zaradi 300KM po bilo kojem osnovu, automatski brise s biroa i statistike nezaposlenih. Ovo je bio samo jos jedan od nacina da pred izbore mogu prikazati statisticke podatke po kojima je nezaposlenost smanjena, i te "zasluge" pripisu sebi. A, realno, nezaposlenost je i povecana, s obzirom da je masa onih koji su skinuti s biroa po sili gornjeg zakona i dalje nezaposlena, samo se vise ne vode kao takvi, a pride su desetine hiljada ljudi otisle vani.
3. Dodatni nameti u vidu akciza, oporezivanja regresa, toplog obroka, i svega sto su mogli oporezovati, a ti ce se primanja, samo su dodatni udar na dzep ionako siromasnih gradjana. Pri tome, niko ziv ne zna (osim njih samih, logicno) na sta su potrosene stotine miliona akciza prikupljenih prije ovog najnovijeg nameta. Na autoput sigurno ne, jer, kao sto svi znamo, proteklom mandatu SDA nije ni izgradila ni otvorila ni 1m novog autoputa. A ni ostale ceste nisu nista bolje, i samo dodatno propadaju.
4. Uspjesno su, i to kroz maloumne malverzacije, podigli cijene grijanja, i to u momentu kada je cijena gasa padala. To su odradili toliko perfidno i naivno, da je zaista nevjerovatno da je neko tamo mislio kako radi nesto ober inteligentno i namazano... Prvo su postojecu cijenu u datom momentu podijelili na ljetnu i zimsku, a po tome bi se zimi placalo oko 80%, a ljeti oko 20% od do tada linerane mjesecne cijene grijanja. Samo oko mjesec kasnije su, i to bez ikakve najave i pompe, povecali cijenu grijanja, pri tome lazuci sve oko sebe kako to nije to i kako je cijena zapravo ista kao i ranije, samo se radi o drugacijem nacinu podjele, a ne povecanju od 10%. Kao da niko ziv nema digitron i ne zna pomnoziti i podijeliti brojeev...
5. Odradili su i enormnu pljacku ZZO, tj. gradjana, kroz famozno vracanje dugova UKC-a. U tom procesu je drasticno opadao broj primljenih i obradjenih pacijenata, a rapidno se povecavali troskovi na ime istih tih pacijenata (sto je vidljivo cak i iz zvanicnih izvjestaja). Danas ispada da manje uradjenog i nabavljenog kosta vise.
6. Od pompezno obecanih strarnih investicija nije bilo nista. Cak nas strani investitori danas dodatno zaobilaze uprravo radi nakaradne politike i prekomplikovanih i preskupih procedura za sve i svasta. O "IMT" obaveznom sistemu je suvisno bilo sta i pricati...
7. Povecavanje penzija, a koje se opet odradjuje na vrlo perfidan i totalno pogresan nacin povecavanja nekog mizernog postotka na osnovicu penzije, tj. onu po rjesenju o penzionisanju, a ne na postojece primanje po tom osnovu, samo je jos jedna stvar u nizu zbog koje ce ih i masa penzionera kazniti ove godine.
itd.itd.itd... Mogao bih ovako jos bar 5x ovoliko, ali nema potrebe. Ljudi su, ocito, konacno shvatili da od ENV matricne price nema nista i da je kolovodje koriste samo za sebe i svoje licne ciljeve i bogacenje.
Nadam se samo da ce to znati i "nagraditi" na izborima...
Last edited by Dozer on 24/05/2018 12:50, edited 1 time in total.
-
statixx
#6772 Re: Sebija All about
Pa popravice ga SefkoJThomas wrote:interes stranke svakako jeste da ima člana predsjedništva. a države malo manje![]()
-
palermo
#6773 Re: Sebija All about
Lakat Jebić wrote:Nit znam sto ni kako, al znam da bi 98% likova s ove teme trebalo prestat pisat na temama o bh politici, posebno ovi sto sami sebe preozbiljno shvataju
al haj kud svi turci tu i mali Mujo.....pa da i ja koju bacim.
Meni se čini da je Džaferović najlogičniji Bakirov izbor. Kao prvo nagrađuje svoga najodanijeg saradnika (sjetimo se da je Džaferović još u vremenima stranačke borbe sa Tihićem, bio na strani Bakira), ima potpuno odanog čovjeka u Predsjedništvu (vjerujem odanijeg čak i od Sebije), ako kojim slučajem izgubi krivica se može adresirati na nedostatak harizme kod Džaferovića a ne na politiku SDA. By the way, iako je potpuno nevažno što ja mislim, za mene je Džaferović i bolji kandidat od Zvizdića
Kad smo kod Sebije, ja mogu samo reći da sam zadovoljan zbog njenog odustajanja, i nadam se da to znači i njeno odustajanje (odnosno Bakirovo) od ulaska u visoku politiku (pod visokom politikom ne podrazumjevam njeno člasntvo u glavnom odboru SDA). Naime, bojim se da je JJ Thomas u jednom svom postu dao vrlo dobru dijagnozu, parafraziram po sjećanju, Fahro i Sebija bi strijeljali na marin dvoru, a Alija i Bakir, što god mi mislili o njima, ne bi. A ja da dodam ovome što JJ Thomas reče, najgore je što bi ta vrsta politike imala u sebi dozu privlačnog populizma koji bi, bojim se, eskalirao u neke neželjene forme
P.S ako ovaj Softić bude kandidat onda tad baš ništa ne znam
-
high_volume
#6774 Re: Sebija All about
Još s prvim naznakama, Bakir je odlučno bio protiv Sebijine kandidature za člana Predsjedništva, i svaka potonja konstrukcija i emotivne odluke odbora, nisu mu odgovarale. Članstvo u Predsjedništvu, mislim da ipak i sama Sebija nije htjela, znajući sebe da je generalno primitivna, da ne govori strani jezik, da ne poznaje diplomatiju i da nema manire, te da, osim Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Turske, dalje ne bi bila u stanju otići.
Neće Sebija imati moć u zgradi Predsjedništva, kakvu ima u KCUS na Koševu. Jedino taj službeni Mercedes....
Meni je veća zagonetka Denisovo odustajanje, nego Sebijino. Možda se ovaj uplašio rivaliteta sa Radončićem, smatrajući da mu nije dorastao.
Softić ili Džaferović tek nemaju šansi protiv Radončića, tako da ćemo u Predsjedništvu u sljedećem mandatu gledati Dodika, Radončića i Čovića.
Neće Sebija imati moć u zgradi Predsjedništva, kakvu ima u KCUS na Koševu. Jedino taj službeni Mercedes....
Meni je veća zagonetka Denisovo odustajanje, nego Sebijino. Možda se ovaj uplašio rivaliteta sa Radončićem, smatrajući da mu nije dorastao.
Softić ili Džaferović tek nemaju šansi protiv Radončića, tako da ćemo u Predsjedništvu u sljedećem mandatu gledati Dodika, Radončića i Čovića.
-
Haman2
#6775 Re: Sebija All about
Eh taj Ivo Andric, nikad nista lijepo o Bosni i muslimanima. Andric napisao, Mesa podpisao i sad ispada da je Mesino.
“Pametni su ovo ljudi. Primaju nerad od Istoka, ugodan život od Zapada; nikuda ne žure, jer sam život žuri, ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana, doći će što je određeno, a od njih malo šta zavisi; zajedno su samo u nevoljama, zato i ne vole da često budu zajedno; malo kome vjeruju, a najlakše ih je prevariti lijepom riječi; ne liče na junake, a najteže ih je uplašiti prijetnjom; dugo se ne osvrću ni na što, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve počne da ih se tiče, sve isprevrću i okrenu na glavu, pa opet postanu spavači, i ne vole da se sjećaju ničeg što se desilo; boje se promjena jer su im često donosile zlo, a lako im dosadi jedan čovjek makar im činio i dobro.