Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
TheWatcher

#6751 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by TheWatcher »

Labirint wrote:Jel realno sto je izjavio Lijanovic juce da nema potrebe za aktivacijom
robnih rezervi kad su gradjani se vec angazovali da prikupljaju sredstva??
:shock: :shock: Mislim oftopik je al' ovo me shokiralo...
pa to je ocekivano od Lijana :thumbup:
Alfons Kauders

#6752 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
Alfons je pesimista, vecina nema problem sa prijedlogom a ovi kontrasi vecinom ne zaradjuju opste.

Solidarnost je na visokom nivou.
tu imas pravo... najcesce su ti antiprotivno-kontrasko-revolucionarni tipovi jos uvijek na maminom budzetu... tako da... nemaju pravo glasa
Havatar

#6753 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

guber90 wrote:
BISCANIN2 wrote:Molio bih samo da se postovi o pljačkama, krađama, politici, mahinacijama i ostalim govnima prestanu pisati i napisani sa istim sadržajem obrišu. Nije mjesto ni tema. Da ne zagađuju temu.
Konkretno i provjereno.
Helikopter sa 10 čamaca i 30 iskusnih skipera otišao za Posavinu, nije bilo više mjesta ni za čamce ni opremu ni ljudstvo.
Posebice o ovome, sve su to neprovjerene, sture, cesto i lazne informacije. Dzaba odbijate ljude sa tim, prestat ce slati pomoc, prestanite sa takvim negativnostima, POSTOJE ADEKVATNI ORGANI ZA RIJESAVANJA PLJACKI I OTIMACINA, PRIJAVITE TO NJIMA, OVDJE VAM NIKO NE MOZE URADITI BILO STA PO TOM PITANJU!
Mustang1

#6754 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mustang1 »

SirokiB wrote:
Mustang1 wrote:Savjet za one koji imaju neku porodicu kod sebe ili znaju gdje je smjestena neka porodica .. Ako zele hranu ili odjecu neka dodju u Crveni Krst i nek traze od volontera (starije omladine) i dobit ce .. Glavni ne smiju dati a volonteri ce uzeti na svoju dusu (ukrasti bukvalno) i dati .. E sad ako neko to iskoristi za svoju dobit daBogda na licu mjestu upo .. Ja sam dosta momaka vidio vracaju se ne da im niko nista a znam da imaju porodice kod sebe .. Ja cu dati par stvari ako vidim da su ocajni jer nema smisla da mi neko dodje i trazi a ja ga vratim a kaze imam 2 porodice sa bebama ..
kakvo đubre moraš biti da uzimas od gladnih usta ako ti ne treba :-)
Na zalost ima i takvih zato je zabranjeno iznositi bilo kome osim ako nije dojavljen dolazak ..
bude

#6755 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by bude »

TheWatcher wrote:
Labirint wrote:Jel realno sto je izjavio Lijanovic juce da nema potrebe za aktivacijom
nemojte tako, da smo imali kanadere on bi ih poslao na maglaj sigurno :skoljka: :skoljka:
eluna

#6756 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

BISCANIN2 wrote:Molio bih samo da se postovi o pljačkama, krađama, politici, mahinacijama i ostalim govnima prestanu pisati i napisani sa istim sadržajem obrišu. Nije mjesto ni tema. Da ne zagađuju temu.
Konkretno i provjereno.
Helikopter sa 10 čamaca i 30 iskusnih skipera otišao za Posavinu, nije bilo više mjesta ni za čamce ni opremu ni ljudstvo.
obzirom na stanje svijesti BHRT i FTV, ovaj klix treba staviti na budžet kao državni medij - a pošto je ovo jedino mjesto gdje možemo dobiti bilo kakvu informaciju - onda i informacija o lopovima treba da bude upravo OVDJE ....... samo eto molim nekoga da provjeri pa javi

a da lopova sada ima na sve strane - ima ....... a policija neka zatvori oči ako ih neko uzme mlatiti, a čini mi se da će u većini slučajeva tako i biti jer su svjesni da niko od lopova neće u zatvor kod nas, pa će se solidarisati na način da okrenu glavu kad nekom bezdušniku što pljačka neko bude bubrege istresao
Alfons Kauders

#6757 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

bude wrote:
TheWatcher wrote:
nemojte tako, da smo imali kanadere on bi ih poslao na maglaj sigurno :skoljka: :skoljka:
jaoooo
guber90

#6758 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

eluna wrote:
Konkretno i provjereno.
obzirom na stanje svijesti BHRT i FTV, ovaj klix treba staviti na budžet kao državni medij - a pošto je ovo jedino mjesto gdje možemo dobiti bilo kakvu informaciju - onda i informacija o lopovima treba da bude upravo OVDJE ....... samo eto molim nekoga da provjeri pa javi

a da lopova sada ima na sve strane - ima ....... a policija neka zatvori oči ako ih neko uzme mlatiti, a čini mi se da će u većini slučajeva tako i biti jer su svjesni da niko od lopova neće u zatvor kod nas, pa će se solidarisati na način da okrenu glavu kad nekom bezdušniku što pljačka neko bude bubrege istresao
A sta imas ti od te informacije da li ima lospova? Sta ces poduzeti oko toga? Mozes prestati slati pomoc i to je to. Najgore od svega je sto to NISU PROVJERENE INFORMACIJE, vidjeli ste sta je bilo u Zavidovicima, isto tako moze biti bilo gdje.
Last edited by guber90 on 19/05/2014 10:21, edited 1 time in total.
TheWatcher

#6759 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by TheWatcher »

Đoković je posle polufinala na konferenciji za novinare apelovao na strane medije da više pažnje posvete problemima na Balkanu.

jutros gledam novinara BBC-a kako izvjestava :mrgreen:
eluna

#6760 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

guber90 wrote:
eluna wrote:
Konkretno i provjereno.

A sta imas ti od te informacije da li ima lospova? Sta ces poduzeti oko toga? Mozes prestati slati pomoc i to je to. Najgore od svega je sto to NISU PROVJERENE INFORMACIJE, vidjeli ste sta je bilo u Zavidovicima isto tako moze biti bilo gdje.
mogu nazvati kolegu na terenu da provjeri 8-)
makse seljanko makse

#6761 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by makse seljanko makse »

Kako smo mi samo jeben narod,to nigdje na svijetu nema.Svaka cast i svabi i ovom i onom al ovakvih ljudi kao u Bosni nigdje nema.Samo zahvaljujuci ovom ludom narodu ova pomoc ide gdje treba.Iskreno nisam vjerovao u ovak odziv al od ovog vikenda mi je misljenje promjenjeno sto se naroda tice.U ovakvoj situaciji svi smo zajedno.
Politicari nek ga puše(dame oprostite na izrazu :D ). Sta briga tamo nekog iz Doboja i Bijeljine hoceli ga spasiti neki Mujo Mujic,volit ce ga ko brata,isto tako sta briga onog u Nemiloj i sl kako se zove onaj ko mu donosi hljeb i vodu,on ce i Muju i Dragana voliti ko bracu sutra.

Izvinjavam se na OFF-u ali sam morao ovo napisati.
Takodjer velike i najvece pohvale idu nasim navijackim grupama koji su pokazali i dokazali kakvi su to huligani.
MANIJACI,HORDE,ROBIJASI,FUKARE :smajlikojiseklanja:

Molim vas bez politike i prepucavanja,samo korisne informacije.
alchak.ba

#6762 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by alchak.ba »

jucer su određeni ljudi isli u posjete smaoposlugama i granapima, cisto iz radoznalosti da provjere kakve su to cijene u ugrozenim mjestima.....

izasli su zadovoljni :oops:
eluna

#6763 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

usput - neka pljačkaši ne zaborave da su na pomoći ćišćenju gradova i dostave namirnica i manijaci, i pitari i fanaticosi - ne dao im bog da njima šaka dopadnu ;-)
guber90

#6764 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

eluna wrote: mogu nazvati kolegu na terenu da provjeri 8-)
Pa zar mora se preko medija (foruma) to uvezivati, zar nije moguce da se uveze fino preko brojeva nekih, kaze se "Ukoliko znate za slucajeve kradje humanitarne pomoci obratite se tu i tu", a ne da se ovdje dzaba ljudi dezinformisu i postaju pesimisti u trenucima kada je svaka trunka optimizma bitna.
O'zone
Globalni moderator

#6765 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

makse seljanko makse wrote:Kako smo mi samo jeben narod,to nigdje na svijetu nema.Svaka cast i svabi i ovom i onom al ovakvih ljudi kao u Bosni nigdje nema.Samo zahvaljujuci ovom ludom narodu ova pomoc ide gdje treba.Iskreno nisam vjerovao u ovak odziv al od ovog vikenda mi je misljenje promjenjeno sto se naroda tice.U ovakvoj situaciji svi smo zajedno.
Politicari nek ga puše(dame oprostite na izrazu :D ). Sta briga tamo nekog iz Doboja i Bijeljine hoceli ga spasiti neki Mujo Mujic,volit ce ga ko brata,isto tako sta briga onog u Nemiloj i sl kako se zove onaj ko mu donosi hljeb i vodu,on ce i Muju i Dragana voliti ko bracu sutra.

Izvinjavam se na OFF-u ali sam morao ovo napisati.
Takodjer velike i najvece pohvale idu nasim navijackim grupama koji su pokazali i dokazali kakvi su to huligani.
MANIJACI,HORDE,ROBIJASI,FUKARE :smajlikojiseklanja:

Molim vas bez politike i prepucavanja,samo korisne informacije.
Mi smo pogan u tome da se uvjek pokažemo da smo najbolji kad je najgore a nagori kad je najbolje.

Određene subjekte zapamtiti pa ih kad sve ovo bude juče posjetiti sa vilama, lopatam i grabljama a sad se ne zamarati oko toga
U svim gradovima je velika potraznja za HTZ opremom i higijenom. Vecina gradova je opskrbljena sa odjecom. Svaki vid pomoci mozete dostaviti u Asocijaciju sportskih novinara u Jordanskoj dzamiji na Grbavici. Unaprijed zahvalan i veliko hvala na svemu ucinjenom do sada! IDEMO DALJE, NAROD NAS I DALJE TREBA!
A ljudima je isto tako potreban kombi prevoz
23 mins · Sarajevo ·

SVI KOJI POSJEDUJU KOMBI A ZELE POMOCI NEKA DODJU ISPRED JORDANSKE DZAMIJE NA GRBAVICI. HVALA!
eluna

#6766 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

guber90 wrote:
Pa zar mora se preko medija (foruma) to uvezivati, zar nije moguce da se uveze fino preko brojeva nekih, kaze se "Ukoliko znate za slucajeve kradje humanitarne pomoci obratite se tu i tu", a ne da se ovdje dzaba ljudi dezinformisu i postaju pesimisti u trenucima kada je svaka trunka optimizma bitna.
da ne palamudimo više - kako da neko iz nekog sela javi bilo šta bilo kome kad ni struje ni baterije na mobitelu više nema ........kad se bori da ugrije bebu od 6 mjeseci i nahrani je bilo čime jer više ništa sem neba iznad sebe i zemlje pod sobom nema - a i zemlja mu izmiče ispod nogu

završavam ovu raspravu - sve informacije koje treba provjeriti neka ostanu ovdje........ bolje radi raja sa klix-foruma nego nadležne institucije
O'zone
Globalni moderator

#6767 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Vrijedni Cazinjani danas poslali kolonu vozila s tonama pomoći za nastradale (VIDEO)
19. maj 2014. u 09:34

U prvom dijelu akcije, koju su Cazinjani pokrenuli za stanovništvo Bosne i Hercegovine ugroženo poplavama, ostvareni su iznimno uspješni rezultati.

Nakon prvog sastanka i inicijative općine Cazin, Crvenog križa, Merhameta, Udruženja Srce Cazina i RTV Cazin, u akciju se uključilo gotovo kompletno stanovništvo najmnogoljudnije općine u Unsko-sanskom kantonu, javlja Fena.

Grupe na socijalnim mrežama, sportski kolektivi, džemati, privatne firme, udruženja građana, mjesne zajednice… Posvuda je organizirano prikupljanje pomoći.
Više od trinaest tona flaširane vode, šesnaest hiljada konzervi, nekoliko tona brašna, oko četiri hiljade litara mlijeka, više od hiljadu litara ulja, oko dvije tone ostalih prehrambenih artikala i još toliko proizvoda za higijenu, više od hiljadu deka, oko tri tone odjeće i obuće, ogromna količina lijekova i pelena za djecu, tri agregata, tri pumpe - u najkraćem su rezultati akcije koja je trajala tek nešto više od 48 sati.

Informacije o prikupljenoj pomoći istovremeno su stizale od cazinske dijaspore iz svih dijelova Evrope pa se konvoju pridružio i kombi s pomoći koju su prikupili Krajišnici u džematu "Bošnjak“ u Grazu.

Konvoj od dva šlepera, tri kamiona, osam kombi vozila i jednog autobusa jutros je krenuo iz Cazina prema Zavidovićima, Doboju i Maglaju.

Cazinjani će svoju pomoć uručiti direktno najugroženijima i obilazeći nastradalo stanovništvo. Ovo je ujedno i prilika da na licu mjesta prikupe informacije o tome kako će se dalje voditi akcija i šta će se u Cazinu prikupljati tokom ove sedmice.
Itakoto

#6768 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Itakoto »

:evil: Do kada ce se trpiti ovakve izjave politicara? Pa ovako se za sve moze naci izgovor. Zasto ce BIH onda uopste ikakve institucije kad ce se narod uvijek sam snaci... od pozara, poplava, potresa do ratnih sukoba.
cules82

#6769 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by cules82 »

cuo se sinoc sa frendicom iz Doboja,kaze strahota je dole,smrdi na sve strane,ljudi psuju i Dodika i kompletnu vlast sto se pokazala nespremnom.kaze vise im je ljudi iz federacije pomoglo u hrani,camcima i spasavanju nego ovi iz RS.i jos kaze da je policija prije 2 noci uhvatila neke lopove (njih 5 ) kako su poceli da pljackaju stanove pa ubili kruh u njima :izet: i da sad modri i isprebijani leze u bolnici
guber90

#6770 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

eluna wrote:
guber90 wrote:
da ne palamudimo više - kako da neko iz nekog sela javi bilo šta bilo kome kad ni struje ni baterije na mobitelu više nema ........kad se bori da ugrije bebu od 6 mjeseci i nahrani je bilo čime jer više ništa sem neba iznad sebe i zemlje pod sobom nema - a i zemlja mu izmiče ispod nogu

završavam ovu raspravu - sve informacije koje treba provjeriti neka ostanu ovdje........ bolje radi raja sa klix-foruma nego nadležne institucije
Pa isto kako dodje ta informacija do ovog foruma moze doci do onoga do koga treba da dodje.
eluna

#6771 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by eluna »

cules82 wrote:cuo se sinoc sa frendicom iz Doboja,kaze strahota je dole,smrdi na sve strane,ljudi psuju i Dodika i kompletnu vlast sto se pokazala nespremnom.kaze vise im je ljudi iz federacije pomoglo u hrani,camcima i spasavanju nego ovi iz RS.i jos kaze da je policija prije 2 noci uhvatila neke lopove (njih 5 ) kako su poceli da pljackaju stanove pa ubili kruh u njima :izet: i da sad modri i isprebijani leze u bolnici
bravo za policiju :thumbup: :bih:
Rijeka_snova

#6772 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Rijeka_snova »

Hajmo raja, hrana, higijenska sredstva, dezinfikaciona sredstva na Filozofski fakultet, nemamo cime da napunimo kamion! :(
O'zone
Globalni moderator

#6773 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

FOTO: Potresni detalji iz mjesta gdje je pukao nasip Kopanice, Vučilovac pod vodom
19. maj 2014. u 09:55

Veliki dio Bosne i Hercegovine, njenog sjevernog dijela, i dalje je pod vodom. Ljudi se bore za živote i svoju imovinu.

Situacija je posebno kritična na području Brčkog.

Osim vode, problem predstavljaju mine i minska polja, kao i uginule životinje....

Pogledajte fotogaleriju načinjenu na mjestu gdje je pukao nasip Kopanice.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
O'zone
Globalni moderator

#6774 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

eluna wrote:
cules82 wrote:cuo se sinoc sa frendicom iz Doboja,kaze strahota je dole,smrdi na sve strane,ljudi psuju i Dodika i kompletnu vlast sto se pokazala nespremnom.kaze vise im je ljudi iz federacije pomoglo u hrani,camcima i spasavanju nego ovi iz RS.i jos kaze da je policija prije 2 noci uhvatila neke lopove (njih 5 ) kako su poceli da pljackaju stanove pa ubili kruh u njima :izet: i da sad modri i isprebijani leze u bolnici
Nisu ih trebali prebaciti u bolnicu nego na gradnju nasipa ali eto humano društvo :roll:
Rijeka_snova wrote:Hajmo raja, hrana, higijenska sredstva, dezinfikaciona sredstva na Filozofski fakultet, nemamo cime da napunimo kamion! :(
Alfons Kauders

#6775 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:
eluna wrote:
Nisu ih trebali prebaciti u bolnicu nego na gradnju nasipa ali eto humano društvo :roll:
Rijeka_snova wrote:Hajmo raja, hrana, higijenska sredstva, dezinfikaciona sredstva na Filozofski fakultet, nemamo cime da napunimo kamion! :(
na na gradnju nasipa, nego u nasipe...
Post Reply