Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
gidra

#6751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

BaDa wrote:jel ovo telemach promjenio ip adresse? :S znam da mi je prije bila 77.... a sad pocnje sa 146 :S
Kod mene je i sada 77.xx-
BaDa

#6752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

gidra wrote:
BaDa wrote:jel ovo telemach promjenio ip adresse? :S znam da mi je prije bila 77.... a sad pocnje sa 146 :S
sta se onda kod mene desava? :S mozda ce @telemach imat odgovor?! :D
Maharadza

#6753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

gidra wrote:
Također!
DON_eARL

#6754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

To su IP adrese koje je koristio Monet u Mostaru, pa ih je Telemach preuzeo nakon kupovine.

Mislim da sada koriste 77, 78 i 146 početne cifre. :D
bato99

#6755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bato99 »

ovde u Mostaru otkad je Telemach preuzeo počinju sa 93.xx i u dosta slučajeva gdje se registriram posebno na trackerima piše mi da sam iz Bugarske :evil:
nikimostar

#6756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nikimostar »

je li moguce da se pokvario rgb kabl ne pronalazim drugo rjesenje problema :?
Telemach

#6757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ngel wrote:Imam pitanje vezano uz telemach pakete tacnije tv+internet. Prije nekih 6 godina prikljucila sam i nternet i kablovsku a tadasnja kompanija je bila Global Net. Imala sam minimalni paket koji sam u pocetku placala 27 KM a poslije se to povecalo na 31.5 KM, tacnije Kablovska 15 i internet 16,5 KM. Sve promjene koje su dosle kada je Telemach preuzeo kompaniju Global Net nisu se odrazavale na cijenu kao ni na brzinu interneta i to je ostalo sve do dan danas. Juce me zovu iz kompanije Telemach i traze da primijenim paket jer ovaj koji sam do sad placala vise ne postoji, a minimalni koji su mi ponudili kosta 39 KM, kazu ako ne prihvatim oni ce mi iskljuciti intenet.
Ono sto mene zanima je da li kompanija moze tako na svoju ruku povecavati cijene na stetu korisnika, ili se moraju drzati ugovora koji je potpisan sa tadasnjom kompanijom, da li je iko bio u ovoj situaciji i da li je uredu da se korisnici zovu i na neki nacin ucjenjuju...jer ako je odluka donesena da se taj paket izbaci onda su to trebali najaviti ili pismenim putem obavijestiti...ovako djeluju jako neprofesionalno a pitam se da li je pravno regularno.
Poštovani,
U nastojanju da naše korisnike što bolje upoznamo sa aktuelnom ponudom koja sa sobom donosi i niz pogodnosti kako tehničke, tako i finansijske prirode u odnosu na usluge koje ste do sada imali priliku da koriste, obavještavali smo sve aktivne korisnike starih paketa usluga operatera koje je Telemach preuzeo, pismenim putem-slanjem dopisa na adresu ili telefonskim putem da aktuelni paket usluga mogu zamijeniti s novim paketima te ostvariti uštede u toku akcijskog perioda kao i ostvariti pravo na dodatne pogodnosti.
Kompanija Telemach stalno radi na unapređenju svoje ponude, ali ne namjerava unaprjeđivati pakete tvrtki koje je preuzela stare i 5-6 godina, te svim svojim korisnicima daje dovoljno vremena da se opredijele za neki od postojećih Telemach paketa, jer će vremenom navedeni paketi radi premalog broja preostalih pretplatnika tih usluga biti ukinuti.

Predlažemo da napravite kalkulaciju dosadašnjih troškova za usluge koje imate te usporedite kvalitetu i brzine s onim koje Vam nudimo.
U nastavku možete pročitati izvod iz ponude što sve dobivate izborom Duo ili Trio paketa:
DUO TV + NET
• Digitalna televizija (D3 Start paket) - Svi kanali iz analogne ponude + bonus kanali od kojih posebno izdvajamo FOX Crime, Sport Klub prime, Fight Channel, Sport Klub HR, Sport Klub SR, Mini Ultra, iOS Life uz opciju nadogradnje do 170 digitalnih kanala.
• Digitalni risiver D3 V2.0 besplatno na korištenje, uz OPCIJU nadogradnje na uslugu pauziranja žive slike i snimanja TV kanala;
• D3 GO usluga -T V u pokretu na mobilnim uređajima
• Flat Internet 15/1.2 Mb/s s opcijom nadogradnje do 100 Mb/s
• Wi-Fr ruter besplatno na korištenje - Uz besplatan WI - Fi router možete da koristite internet u cijelom stanu na svim uređajima (smartphone, tablet, laptop, PC)
• Basic Linux web hosting (1200MB prost ora) i Mail account (mailbox veličine 500MB)
TRIO TV + NET + TEL
• T V+NET usluge uključene u DUO TV+NET paket +
• Fiksna telefonska linija uz najpovoljnije telefoniranje za 0 KM/min prema svim fiksnim mrežama u BiH, značajno povoljnijim pozivima prema inozemstvu, jedinstvenom cijenom od 0,22 K M/min prema svim mobilnim mrežama u BiH, te s opcijom nadogradnje na opciju 0 KM/min prema svim fiksnim mrežama u Hrvatskoj i Sloveniji.
Poznato je da i od 1.5.2013 godine svi Telemach korisnici fiksne telefonije imaju mogućnost pozivanja potpuno besplatno svih pretplatnika fiksne telefonije naših sestrinskih kompanija, Telemach, Slovenija i SBB, Srbija.
Akcijskom ponudom koja traje do 08.06.2013. godine na idealno upakirane MIX DUO i TRIO pakete, prva tri mjeseca svim novim pretplatnicima DUO i TRIO paketa poklanjamo 50% popusta na cijenu paketa kojeg izaberete što uključuje i analognu televiziju, kao i dodatne opcije koje uz pakete inicijalno izaberete, a novim pretplatnicima TRIO paketa poklanjamo i šest mjeseci besplatnog gledanja HD paketa.

Podsjećamo da smo spremni u svakom trenutku izaći u susret našim korisnicima, posebno ako se radi o starijim licima, ponovno Vas pozvati i objasniti detalje ponude ili doći lično na adresu. Ukoliko korisnik izrazi želju za prenosom postojećeg telefonskog broja, obezbijedićemo prevoz od mjesta stanovanja do poslovnice operatera kako bi uz našu pomoć završio proceduru prenosa broja.

Vaš Telemach
Last edited by Telemach on 24/05/2013 00:39, edited 1 time in total.
BaDa

#6758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

kod mene na http://whatismyipaddress.com/ pise sve normalno samo sto je druga IP

ISP: Telemach d.o.o. Sarajevo
Organization: Cable Modem Customers (cpe)
Connection: Broadband
Services: None Detected
City: Sarajevo
Region: Federation of Bosnia and Herzegovina
Country: Bosnia and Herzegovina
DON_eARL

#6759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

BaDa wrote:kod mene na http://whatismyipaddress.com/ pise sve normalno samo sto je druga IP

Kada dobiješ 146. na whatsmyipaddress bude Mostar. :D
BaDa

#6760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

DON_eARL wrote:
BaDa wrote:kod mene na http://whatismyipaddress.com/ pise sve normalno samo sto je druga IP

Kada dobiješ 146. na whatsmyipaddress bude Mostar. :D
pa eto dobio sam 146 pise Sarajevo :D :P
typeOnegative

#6761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

gidra
to ti je do drivera tvoje mrežne karte ja mislim.
Ili provjeri na TCP/IPv4 da li je uključeno "obtain an IP address automatically", također ispod njega DNS ukuljuči automatically a to uradiš na: Control Panel\Network and Internet\Network Connections tu izabereš local area network pa desni klik
properties zatim TCP/IPv4 i opet properties...[/quote]

Hvala na savjetu,sve te opcije koje si pomenuo su uredne i nikad nisu ni mjenjane,a sto se tice drivera od mreznog adaptera,kao sto sam gore pomenuo problem se pojavio nakon zamjene Cisco EPC2325 modema, Cisco EPC3925 modemom(u oba slucaja se radi o uredjajima koji su i modemi i Wi-FI routeri,zato sam gore i napisao ¨restart routera¨jer on to ustvari i jeste).Danas su me nazvali i pitali koji OS koristim,i kad sam rekao da koristim Vistu,dobio sam odgovor da je u Visti problem,kako nije kompatibilna s EuroDocsis 3.0 tehnologijom??,i da ako zelim da rijesim problem,moram instalirati noviji OS.Daj Boze...OK,probacu i to,mada iskreno nisam bas uvjeren u tu teoriju...Ali nikad se ne zna.Pozz i hvala svima koji su ponudili konkretne savjete :)
Last edited by typeOnegative on 23/05/2013 18:55, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#6762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

abrinjaDonjo wrote:ako moze samo neko da mi odgovori od korisnika da li je moguce kao korisnik Telemach usluga korstit 2 resivera? Naravno, nebitno koliko se drugi resiver placa itd, cisto recimo da uzmeme Duo Paket(Net+TV) a zelim dva resivera za 2 TV-a...
posto mi prijatelj rece koji je nedavno presao na Telemach da to nije moguce, sto mi je nekako tesko za povjerovati, a da budem iskren mrsko mi citati na telemach.ba tj potrazit da li je moguce ili ne, hvala

mislim da može
avaks

#6763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

abrinjaDonjo wrote:ako moze samo neko da mi odgovori od korisnika da li je moguce kao korisnik Telemach usluga korstit 2 resivera? Naravno, nebitno koliko se drugi resiver placa itd, cisto recimo da uzmeme Duo Paket(Net+TV) a zelim dva resivera za 2 TV-a...
posto mi prijatelj rece koji je nedavno presao na Telemach da to nije moguce, sto mi je nekako tesko za povjerovati, a da budem iskren mrsko mi citati na telemach.ba tj potrazit da li je moguce ili ne, hvala
Raspitao sam se već ranije i moguće je. Potrebno je da uzmeš dodatni digitalni paket (mislim da je onaj start 3KM) i dobijaš besplatno još jedan resiver na korištenje!

P0zz
semir1988

#6764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

moze provjereno
dodatno se mislim placa 3 marke..nazoves..kazes da zelis dodatni resiver..donesu ti i to je to...
@ngel

#6765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by @ngel »

Telemach wrote: Odgovorno tvrdimo da niko od operatera nije rekao da će Vaše usluge biti isključene ukoliko se ne opredijelite za naš paket, samo je potrebno da na vrijeme izvršite promjenu usluge.
Zbunjujuca i kontradiktorna recenica, ako moze malo jasnije objasnjenje, sta ce se desiti ako ne izvrsim promjenu usluge na vrijeme kako vi kazete?
seoBIH

#6766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

@ngel wrote:
Telemach wrote: Odgovorno tvrdimo da niko od operatera nije rekao da će Vaše usluge biti isključene ukoliko se ne opredijelite za naš paket, samo je potrebno da na vrijeme izvršite promjenu usluge.
Zbunjujuca i kontradiktorna recenica, ako moze malo jasnije objasnjenje, sta ce se desiti ako ne izvrsim promjenu usluge na vrijeme kako vi kazete?
Svi se razgovori snimaju, pa reci vrijeme kada je pozivan tvoj broj pa neka provjere je li iko od operatera rekao. Neko tu laze, angel ili telemach :)
semir1988

#6767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

@ngel wrote:
znaci da te nece iskljuciti
ali kada se ukine taj tvoj paket kada vise ne bude postojao, prebacice te na najnizi paket

ja to tako tumacim...nece ti iskljuciti net..ali ce ti dodijeliti aktuelni koji postoji...
The Realist

#6768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The Realist »

Kako sam čitao, ona je 6 godina korisnik ovog paketa. Mislim da se nikada nije tako dug ugovor potpisivao, tako da je obavezno trajanje ugovora sigurno prošlo, a onda oni mogu mijenjati stvari, pa ako se ne dogovore, slijedi razlaz.
doff

#6769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

semir1988 wrote:
@ngel wrote:
znaci da te nece iskljuciti
ali kada se ukine taj tvoj paket kada vise ne bude postojao, prebacice te na najnizi paket

ja to tako tumacim...nece ti iskljuciti net..ali ce ti dodijeliti aktuelni koji postoji...
To je ista fora kao i kod mobilne mreže, kad ukinu neki paket, ukoliko se ne odlučiš za neki u njihovoj ponudi, oni automatski prebace na paket koji je najsličniji prethodnom
napaćeni Bošnjo

#6770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by napaćeni Bošnjo »

Uskoro nove brzine i novi kanali.
j00k3r

#6771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j00k3r »

Izvor?

Sent from my HUAWEI Y300 using Tapatalk 2
napaćeni Bošnjo

#6772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by napaćeni Bošnjo »

j00k3r wrote:Izvor?

Sent from my HUAWEI Y300 using Tapatalk 2
Rece mi tip iz telemacha... Ako laze on i ja lazem.
fortaleza

#6773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Za Fox kanale u HD-u svi pretpostavljamo, a sad hoće li biti još koji...ili je to to.

A VOD servisi možda i dodatne opcije? Onaj Cisco v2.0 hardverski dobar uređaj, al su ga ubili softverom..
gidra

#6774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

fortaleza wrote:Za Fox kanale u HD-u svi pretpostavljamo, a sad hoće li biti još koji...ili je to to.

A VOD servisi možda i dodatne opcije? Onaj Cisco v2.0 hardverski dobar uređaj, al su ga ubili softverom..
ja bi najsretniji bio da omoguće da resiver vrti filmove sa USB-a :D
To bi bio pun pogodak...
ExNihilo

#6775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ExNihilo »

gidra wrote:
fortaleza wrote:Za Fox kanale u HD-u svi pretpostavljamo, a sad hoće li biti još koji...ili je to to.

ja bi najsretniji bio da omoguće da resiver vrti filmove sa USB-a :D
To bi bio pun pogodak...
I ja se tome nadam :)
Locked