Ja sve cekam kad ce se Kemo javit sa svojim "klizecim" startom kad njega nigdje! hajd nek si nam navratio, fale brate tvoji komentari sto jes' jes'!Kemal Malovčić wrote:@Poslovni čovječe, lakše malo...
BH klubovi u Evropi - 2012/13
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BHF_Manijak
#676 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
- BlueBlood
#677 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Da li mi moze neko objasniti po kojim kriterijima se moze igrati na ovakvim stadionima a kod nas ne moze?
Santa Colom - Osijek
Stadion na kojem ce se igrati revans Celik - Borac

Santa Colom - Osijek
Code: Select all
http://www.sib.hr/galerije/sport-foto/6043-galerija-bijelo-plavi-u-andori.html

- Pokerboy11
#678 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Vjerovatno su im svlacionice bolje nego kod nas ... Kako sam cuo za nase svlacionice da su u raspadu a pogotovo ova za gostujuce igrace, lici na "hirosimu i nagasaki"
plus zapadna tribina :S
Gledam B.P bageri itd... rade punom parom 
-
elSaik
#679 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Ima likova koji su ponavljali u više navrata i ovdje i na tm.org da je za europske utakmice dovoljno da se osposobi zapadna tribina, tj. da se ona napravi tako da se ispoštuju svi oni uslovi oko prostorija za doping, svlačionica, prostora za novinare itd... Sjeverna i južna tribina nisu problem, ako se ima kvalitetna jedna koja će da pokrije spomenute kriterije.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#680 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Pa to isto je i Amar pricao na jednoj od TV emisija. Licno gledaoelSaik wrote:Ima likova koji su ponavljali u više navrata i ovdje i na tm.org da je za europske utakmice dovoljno da se osposobi zapadna tribina, tj. da se ona napravi tako da se ispoštuju svi oni uslovi oko prostorija za doping, svlačionica, prostora za novinare itd... Sjeverna i južna tribina nisu problem, ako se ima kvalitetna jedna koja će da pokrije spomenute kriterije.
Vi na Grbavici trebate osposobiti mjesta za novinare, napucati lozu za goste, srediti ali bas srediti svlacionice, uz anti-doping sobu i sobu za sudije, ambulantu i sl. A istocna tribina ne mora postojati uopste.Mozete srusiti i onih par redova stepenica sto sada imaju. Taj dio je nebitan skroz.
Treba jos srediti WC na sjeveru i jugu (sa jugom je mozda nesto teze, ali imaju i oni montazni WC-i). Tako da ono...nije neostvarivo ispuniti te uslove za Grbavicu, samo srediti taj tehnicki dio. Mada je to "samo" barem 100 000KM.
Last edited by -LIBERO- on 09/07/2012 23:08, edited 1 time in total.
- hypko_nurko
#681 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
e vala ako do godine ne budu uspjeli srediti to sve bas ce biti sramota. valjda ce koldzo malo da pogura. obecao je na proslavi titule. nadam se da nije bila predizborna suplja
- Impavidus
#682 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Prošle godine kazniše Sarajevo (Švabo picajzla delegat bio) jer su ljudi stajali na stepenicama na istoku (protiv Orebra). Da ne spominjem da je lično prebrojao svaku stolicu koja fali na one 3 tribine (sjever, istok, jug), itd.
- emigrazione
#683 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Grbavica sva zarasla u ambroziju i maslacak, i jos se cudite kako vama ne daju 
- johnny_blazze
#684 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
poslje tragedije na hillsborough-u nijedan stadion koji ima drvene tribine ne moze dobiti prolaznu ocjenu bez obzira kakva mu je ostala infrastruktura...
- M10A4EVER
#685 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Kakve veze imaju Hillsborough i drvene tribine?johnny_blazze wrote:poslje tragedije na hillsborough-u nijedan stadion koji ima drvene tribine ne moze dobiti prolaznu ocjenu bez obzira kakva mu je ostala infrastruktura...
Nije tribina bila drvena (nego klasicna, betonska) pa da se urusila (da jest, mozda bi manja tragedija i bila), nego naprotiv... Policija je naknadno pustila ogroman broj ljudi na tribinu koja je vec dupke puna bila i vecina onih nestretnika koji su izgubili zivot tu su bili pribijeni uz ogradu i doslovno poguseni, izgazeni i sta vec jos!
Tragedija se i ocitovala u jakoj konstrukciji koja nije popustila pred ogromnom masom (ograda konkretno), a svi su misljenja da bi bolje bilo da je stadion bio "trosniji"...
Uglavnom, ne znam odakle ti ovo sa Hillsborough-om i drvenim tribinama...
- respo
#686 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
citaj jebo ga ti nije rekao da su na hillsu bile drvene tribine nego da su poslije te tragedije "zabranjene" tj da se izbjegava svaki stadion koji ima drvene tribine
- BlueBlood
#687 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
600 karti za Maribor planulo za manje od 2h danas, da su dali 2000 otislo bi ko halva
Ima da se trese Maribor !!!
- Kemal Malovčić
#688 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Nikšićki Camp Nou dominira.
- Tvrtko II Kotromanić
#689 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Kemal Malovčić wrote:Nikšićki Camp Nou dominira.
- fosil
#690 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Ovdje ni "Zmaj iz Sipova" nebi svog sampiona pustio da se bori.Kemal Malovčić wrote:Nikšićki Camp Nou dominira.
- cvrčak_na_hedonizmu
#691 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Dvica na Sarajevo 1.61
Tačno me tjeraju da se kladim na pitare. Win - win situacija
Mada bi pobjeda bila sasvim OK ; Kompletnu zaradu i ulog tovarim na Levskog 
Solidan plan, valjda komšinice neće razočarati na Malti. Mada nakon klackanja u autobusu i ugovdnog leta u low cost avioprevozniku ne znam koliko će im biti do fudbala na plus dvjesto. Thinking.
Solidan plan, valjda komšinice neće razočarati na Malti. Mada nakon klackanja u autobusu i ugovdnog leta u low cost avioprevozniku ne znam koliko će im biti do fudbala na plus dvjesto. Thinking.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#692 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Ja ću da singliram željezničar i Levski sa željama da padnem. 
http://www.rezultati.com/utakmica/tAvRy ... i-utakmice
A i kvota je dobra.
http://www.rezultati.com/utakmica/tAvRy ... i-utakmice
A i kvota je dobra.
- cvrčak_na_hedonizmu
#693 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Želim ti da oba para prođu i uzmeš mnogo para. Pošteno i ljudski od mene 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#694 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Nisam ti ja te sreće al' eto vidjet ćemo !
- cvrčak_na_hedonizmu
#695 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Realno, bolest na obje strane 
- BlueBlood
#696 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Dojava: Maribor - Željo 2/2

-
north
#697 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Čim naš vrli @nemam ideje stavlja sutra pare na Sarajevo, neće to na dobro izaći..ko da gledam da nećemo dobiti, neki mrljavi x bi mogao zalutati.....on inače stavlja i nekretnine pod zalog na poraz Sarajeva, evo sad je i protiv Levskog to najavio, krediti se haman dižu, sva ušteđevina je davno izvađena ispod sahare da se stavi protiv najmržeg kluba, tako da mi nema smisla...
Ali evo za narednu sedmicu prognoza, optimistična pomalo:
Maribor-Željezničar: 2-1
Levski-Sarajevo: 3-1, pa da ganjamo ta dva gola, uz onu "dok ima nade.."
Ali evo za narednu sedmicu prognoza, optimistična pomalo:
Maribor-Željezničar: 2-1
Levski-Sarajevo: 3-1, pa da ganjamo ta dva gola, uz onu "dok ima nade.."
- cvrčak_na_hedonizmu
#698 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Eto sad, ispadoh dušman
Realno gledajući na klađenje pri čemu imam kakav-takav uvid u igrački kadar sa kojim raspolaže Sarajevo + pregledanu utakmicu Levski Metalurg i hajlajte Levskog protiv Giora, Pandura, Solena-a mogu zaključiti da je to ekipa koja igra po zemlji, ne zbune se ako je protivnik nabijen u svoj šesnaesterac i brani se, izvode odlično slobodnjake što će reći da mogu kružiti oko 16 provocirajući prekršaj u zoni šuta, ćelo na krilu je strašan igrač, skoro pa nezaustavljiv 1 na 1, onaj crnac u napadu također je odličan igrač, golove ne daju na sreću kao što, po mom mišljenju, skandinavci rade nego to čine iz akcija, nema puno nabijanja lopti. Osim toga Levski je jaka bugarska ekipa kojoj je 3 mjesto u ligi neuspjeh. EL im je bitna kao spas sezone. Neće je olako shvatiti sasvim sigurno niti im je ista nebitna što je vrlo bitan momenat u cijeloj priči.
S druge strane Sarajevo ima prilično lošeg i nesigurnog golmana, 3 nova igrača u odbrani, štoperski par promijenjen, oba nova beka, glavni štoper Torlak prilično van forme. Osim toga Jović koliko sam primjetio forsira prilično "ofanzivnu formaciju" u kojoj barem tri igrača ne igraju ili loše igraju odbranu ( Husejinović jer ne može, napadač + Suljić koji to pokušava da radi ali je po meni prilično nejak u tom segmentu ). Također je upitno koliko ( kvalitetno ) Čomor i Sesar mogu nositi defanzivni dio igre Sarajeva.
Jači dio Sarajeva je ofanziva što je u ovom slučaju voda na moj mlin ( kockarski ) jer ako Sarajevo krene da se nadigrava se Levskim neće se dobro provesti. Ako krenu da se brane opet je sličan ishod jer im defanziva nije jača strana + novi igrači u ekipi/odbrani a malo utakmica da se uigraju + Levski može da melja oko gola do prekustra pokušavajući da odigraju neki dupli pas, isprovociraju prekršaj u zoni šuta što se može pokazati kao prilično zajebana varijanta.
EDIT: Kladionica, taktika i sve oko nje na nekoj drugoj temi!
Realno gledajući na klađenje pri čemu imam kakav-takav uvid u igrački kadar sa kojim raspolaže Sarajevo + pregledanu utakmicu Levski Metalurg i hajlajte Levskog protiv Giora, Pandura, Solena-a mogu zaključiti da je to ekipa koja igra po zemlji, ne zbune se ako je protivnik nabijen u svoj šesnaesterac i brani se, izvode odlično slobodnjake što će reći da mogu kružiti oko 16 provocirajući prekršaj u zoni šuta, ćelo na krilu je strašan igrač, skoro pa nezaustavljiv 1 na 1, onaj crnac u napadu također je odličan igrač, golove ne daju na sreću kao što, po mom mišljenju, skandinavci rade nego to čine iz akcija, nema puno nabijanja lopti. Osim toga Levski je jaka bugarska ekipa kojoj je 3 mjesto u ligi neuspjeh. EL im je bitna kao spas sezone. Neće je olako shvatiti sasvim sigurno niti im je ista nebitna što je vrlo bitan momenat u cijeloj priči.
S druge strane Sarajevo ima prilično lošeg i nesigurnog golmana, 3 nova igrača u odbrani, štoperski par promijenjen, oba nova beka, glavni štoper Torlak prilično van forme. Osim toga Jović koliko sam primjetio forsira prilično "ofanzivnu formaciju" u kojoj barem tri igrača ne igraju ili loše igraju odbranu ( Husejinović jer ne može, napadač + Suljić koji to pokušava da radi ali je po meni prilično nejak u tom segmentu ). Također je upitno koliko ( kvalitetno ) Čomor i Sesar mogu nositi defanzivni dio igre Sarajeva.
Jači dio Sarajeva je ofanziva što je u ovom slučaju voda na moj mlin ( kockarski ) jer ako Sarajevo krene da se nadigrava se Levskim neće se dobro provesti. Ako krenu da se brane opet je sličan ishod jer im defanziva nije jača strana + novi igrači u ekipi/odbrani a malo utakmica da se uigraju + Levski može da melja oko gola do prekustra pokušavajući da odigraju neki dupli pas, isprovociraju prekršaj u zoni šuta što se može pokazati kao prilično zajebana varijanta.
EDIT: Kladionica, taktika i sve oko nje na nekoj drugoj temi!
- Impavidus
#699 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Nisam Levski previše gledao, osim par izvještaja, tako da ne mogu detaljniji dojam o njima reći. Znam da imaju odličnog desnog beka i onog Marcihna (iz Apoel-a što im je došao), i da im se sve na njih 2 svodi.cvrčak_na_hedonizmu wrote: S druge strane Sarajevo ima prilično lošeg i nesigurnog golmana, 3 nova igrača u odbrani, štoperski par promijenjen, oba nova beka, glavni štoper Torlak prilično van forme. Osim toga Jović koliko sam primjetio forsira prilično "ofanzivnu formaciju" u kojoj barem tri igrača ne igraju ili loše igraju odbranu ( Husejinović jer ne može, napadač + Suljić koji to pokušava da radi ali je po meni prilično nejak u tom segmentu ). Također je upitno koliko ( kvalitetno ) Čomor i Sesar mogu nositi defanzivni dio igre Sarajeva.
Što se Sarajeva tiče izdvojio sam ovaj dio.
Nisu promijenjena 3 igrača u odbrani, već samo desni bek, a Tatomirović je prebačen na štopera. Spomenuo si i Suljića i lošu igru u odbrani, velike su šanse da on neće ni početi nijednu od 2 utakmice sa Levskim (Žare je tu). Jači po imenima sigurno jesu, ali bio je i Genk nosilac i Helsingborg i Cluj...Da nam je odbrana iz ere Plišeka ne bih se toliko brinuo, ovako se nadat da će biti i sreće a i borbenosti u odbrani, pa šta dragi Bog da.
-
ultrarajvoSA
#700 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
http://sportsport.ba/ino_fudbal/nk-mari ... nosa/83898
Ovi janezi se pravo usk.rcili..
Ja se iskreno nadam da cete ih dobro nagazit.
Sto se tice mog kluba...
Ove amatere laganini dobit.
Levski.. tamo bod uzet i na Kosevu abd zabit jedan i Chelsea stil
Ovi janezi se pravo usk.rcili..
Ja se iskreno nadam da cete ih dobro nagazit.
Sto se tice mog kluba...
Ove amatere laganini dobit.
Levski.. tamo bod uzet i na Kosevu abd zabit jedan i Chelsea stil