tako ti ga nekako i dođe, al ozbiljno...Dead Man Walking wrote: Vizionar covjek, on u tih 5 minuta vidi sto drugi ne mogu u 5 godina.
Mexico-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- p206
#676 Re: Mexico-BiH
-
tufo071
#677 Re: Mexico-BiH
Pape je najslabija karika nase reprezentacije. Zao mi je sto nije otisao onda kad je trebao nakon kvalifikacija. On na zalost ne izvlaci maximum iz ove reprezentacije i nema pojma kao trener. Povlaci ovu reprezentaciju na dno a ne u visine.
Pape otidji sam molim te.
Pape otidji sam molim te.
-
zipoo
#678 Re: Mexico-BiH
Ne znam sto daje sanse igracima koji su bez kluba, a ovim sa klubom gdje su standradni prvotimci ignorise. Nadarevic standardan, jos nam skripi na toj poziciji on ga ne poziva. Bitnija je reprezentacija nego tvoj neki ponos. Pa i u ovoj nasoj ligi ima 2-3 defanzivca koji bi mogli tu poziciju fino pokriti.
-
zlajapravaraja
#679 Re: Mexico-BiH
Po ovim komentarima se tacno vidi koliko je ovaj narod proklet, nezahvalan, nerealan, neuk, i uopsteno glup i blentav, i koliko je zasluzio sva sranja koja su ga zadesila u zadnjih 20 godina.
Mrsko mi je objasnjavat okolnosti pod kojima su se odigrale ove dvije zadnje utakmice i zasto ovako mislim, samo zelim jos izjaviti da mi je krivo zbog Begovica i Pjanica sto su se odlucili igrati za tamni vilajet i njegove strucne navijace umjesto za Kanadu i Luksemburg.
Fuj
Mrsko mi je objasnjavat okolnosti pod kojima su se odigrale ove dvije zadnje utakmice i zasto ovako mislim, samo zelim jos izjaviti da mi je krivo zbog Begovica i Pjanica sto su se odlucili igrati za tamni vilajet i njegove strucne navijace umjesto za Kanadu i Luksemburg.
Fuj
- p206
#680 Re: Mexico-BiH
kondicija... da ima kondicije bilo bi i napadaVodja uvale wrote:PAZI OVO: U DRUGOM POLUVREMENU HAJ STO NISMO IMALI SUT U OKVIR GOLA...
PROBLEM JE STO BUKVALNO NISMO NAPALI NITI JEDNOM!
- p206
#681 Re: Mexico-BiH
čisto sumnjam... naša liga nema ni jednog kvalitetnog igrača za rep.zipoo wrote: Pa i u ovoj nasoj ligi ima 2-3 defanzivca koji bi mogli tu poziciju fino pokriti.
to će se vidjeti uskoro kad Željezničar kao najkvalitetnija ekipa izađe u Evropu
- shake69
#682 Re: Mexico-BiH
Poraz je Safetova odgovornost i nema se tu sta vise pricati. Onako lose 'zatvoriti' utakmicu gdje je kao htio cak i pobjedu
nikako mi ne ide u glavu.
Valjda sada napokon i on zna kao i cijela nacija da je Jahic skromnih mogucnosti na stoperskoj poziciji i da nas postedi gubitka zdravlja za ubuduce. Bilo je malo bosanskog inata nakon ranog vodjstva Mehika i do onog gola se moglo gledati, cak malo i povratiti optimizma pred nastupajuce kvale u septembru, ali sve poslije-lose.
Stojan Vranjes?
Jadno, da onako neinteligentno postupi je neshvatljivo. Iz GOSK-a da je neki igrac odbrane umio bi bolje se postaviti i opaliti!
Valjda sada napokon i on zna kao i cijela nacija da je Jahic skromnih mogucnosti na stoperskoj poziciji i da nas postedi gubitka zdravlja za ubuduce. Bilo je malo bosanskog inata nakon ranog vodjstva Mehika i do onog gola se moglo gledati, cak malo i povratiti optimizma pred nastupajuce kvale u septembru, ali sve poslije-lose.
Stojan Vranjes?
-
tufo071
#683 Re: Mexico-BiH
Meni zaista ne morate vjerovati i ne trazim to al ja jako dobro poznajem situaciju u reprezentaciji "iz nutra".
Papa nije trener ni selektor i ne zna sta radi. Prilicno je izgubljen u svemu ovome i ovo mu je malo previse. On nikad prije nio bio trener nicega osimjednom malo kluba u ko zna kojoj ligi i sad odjednom postao selektor.
Ovo sto ja govorim je realnost i cinjenica a vi malo razmisliste ipremotajte film unazad i analizirajte njegov ucinak.
Svakoali svako s ovog foruma da je na klupi bi napravio isto. "udjite djeco i igrajte" to ima kaze. Uzad
Papa nije trener ni selektor i ne zna sta radi. Prilicno je izgubljen u svemu ovome i ovo mu je malo previse. On nikad prije nio bio trener nicega osimjednom malo kluba u ko zna kojoj ligi i sad odjednom postao selektor.
Ovo sto ja govorim je realnost i cinjenica a vi malo razmisliste ipremotajte film unazad i analizirajte njegov ucinak.
Svakoali svako s ovog foruma da je na klupi bi napravio isto. "udjite djeco i igrajte" to ima kaze. Uzad
- amortizer
#684 Re: Mexico-BiH
Samo da pozdravim blizu i dalju familiju gospodina Vranjes. Svakako, gospodinu Susic takodjer.
Ujedno im cestitam i zalim sto gospodin Susic nije trener FK/NK Krusko, jer sa njegovim strucnim znanjem trenerskog posla, sigurno bi u narednih 6 godina "napravio" ekipu i usao u visi rang takmicenja, tj. 3.mahalsku ligu KS. Ocito je on pravi trener za nase domete.
Ujedno im cestitam i zalim sto gospodin Susic nije trener FK/NK Krusko, jer sa njegovim strucnim znanjem trenerskog posla, sigurno bi u narednih 6 godina "napravio" ekipu i usao u visi rang takmicenja, tj. 3.mahalsku ligu KS. Ocito je on pravi trener za nase domete.
-
zipoo
#685 Re: Mexico-BiH
A to rumunska nesto bolja, onaj jedan ne zna loptu izbiti. Sigurno nebi nista losije od njega odigrao pa recimo Torlakp206 wrote:čisto sumnjam... naša liga nema ni jednog kvalitetnog igrača za rep.zipoo wrote: Pa i u ovoj nasoj ligi ima 2-3 defanzivca koji bi mogli tu poziciju fino pokriti.
to će se vidjeti uskoro kad Željezničar kao najkvalitetnija ekipa izađe u Evropu
Ne treba Vranjesu puno kuditi, Spahic nam je znao i odlazak na nekom prvenstvu sjebati
-
tcz
#686 Re: Mexico-BiH
veze ti nemas i iznosis lazi .tufo071 wrote:Meni zaista ne morate vjerovati i ne trazim to al ja jako dobro poznajem situaciju u reprezentaciji "iz nutra".
- Mračajski proto
#687 Re: Mexico-BiH
Kako smo mi pogan narod, Bože dragi. Na jednom forumu čitam psuju mu familiju, na drugom mrtve, na trećem mu kunu sve najdraže. A kad je Pape vodio tim protiv Bjelorusije, i kad su pružali bolje partije, sve je super bilo. Dabogda se nikad ne plasirali na neko vel'ko takmičenje, Bošnje lude.
- Henry Chinaski
#688 Re: Mexico-BiH
@tufo, ja ti vjerujem. Ne daj se, expertu svjetski...tufo071 wrote:Meni zaista ne morate vjerovati i ne trazim to al ja jako dobro poznajem situaciju u reprezentaciji "iz nutra".
-
žuti
#689 Re: Mexico-BiH
Sta neko prvenstvo? Spahic je zezno odlazak na predstojeci EURO! Al to nije tema.
Zar je moguce da nemamo igraca u Evropi/svijetu koji moze odigrati odbranu na nekom normalnom nivou.
Gdje su ti skauti, ne vjerujem da nema neki talenat. Pa nasa odbrana je za plakati.
Zar je moguce da nemamo igraca u Evropi/svijetu koji moze odigrati odbranu na nekom normalnom nivou.
Gdje su ti skauti, ne vjerujem da nema neki talenat. Pa nasa odbrana je za plakati.
- Morales
#690 Re: Mexico-BiH
Suplja prica realno, pa nisu prvenstva zavrsila u januaru prosle godine....p206 wrote:kondicija... da ima kondicije bilo bi i napadaVodja uvale wrote:PAZI OVO: U DRUGOM POLUVREMENU HAJ STO NISMO IMALI SUT U OKVIR GOLA...
PROBLEM JE STO BUKVALNO NISMO NAPALI NITI JEDNOM!
- jasko_ba
#691 Re: Mexico-BiH
dobro pa sve manjem citam ovaj forum, strucnjaka odjednom ko gljive poslije kise

- shake69
#692 Re: Mexico-BiH
Da se pohvalim, boba mi je falila, zar ne!shake69 wrote:A da se malo vratimo utakmici Mexico-BiH. S obzirom na nasu nepredvidivost, ne samo u sportu bit ce tesko pogoditi rezultat, ali ipak slobodan sam prognozirati: ili 3:1 za Mexico ili 2:1 za Bosnu!
- p206
#693 Re: Mexico-BiH
evo premotao sam... i vidim da je pobijedio onoga koga realno možemo dobiti, a izgubio od onog od koga smo realno slabijitufo071 wrote:Meni zaista ne morate vjerovati i ne trazim to al ja jako dobro poznajem situaciju u reprezentaciji "iz nutra".
bilo je tu i dosta dobrih rezultata (remi sa Portugalom i Francuskom) ali i rezultatskih kikseva ali ne prevelikih
ništa specijalno, ali ni loše koliko se ovdje predstavlja
u skladu sa mogućnostima igrača koje imamo
- Gandalf
#694 Re: Mexico-BiH
Najveći problem reprezentacije je čista fizička snaga, tj. kondicija i upravo zbog toga, nikakava formacija igrača na terenu ne daje rezultate ni protiv solidnih selekcija kakve su Irska ili Mexico, a naročito ne protiv onih iz vrha fudbalske piramide - kada bi naši mogli trčati makar k'o Bjelorusi, bilo bi nešto od nas, makar bi otišli na SP/EP, gdje bi nam treće mjesto u grupi bio ogroman uspjeh - međutim, već godinama mi ne možemo potrčat' u 2. poluvremenu, što je zaista neozbiljno, simptomatično, žalosno, da ekipa koja je tu negdje, uvijek blizu plasmana na veliko takmičenje, nesposobna istrčati dva poluvremena.
Pape ko Pape, ništa bolji ni lošiji od dosadašnjih selektora, čovjek ne uči iz grešaka, mada ni on nije kriv što svaku utakmicu, naša kompletna sredina terena, od najkasnije 60 minute se bori za zrak od umora i malaksalosti, protivnici onda bez problema dolaze do ionako ranjive odbrane i rešetaju Begovića.
Pape ko Pape, ništa bolji ni lošiji od dosadašnjih selektora, čovjek ne uči iz grešaka, mada ni on nije kriv što svaku utakmicu, naša kompletna sredina terena, od najkasnije 60 minute se bori za zrak od umora i malaksalosti, protivnici onda bez problema dolaze do ionako ranjive odbrane i rešetaju Begovića.
- p206
#695 Re: Mexico-BiH
tako nekako...Gandalf wrote:Najveći problem reprezentacije je čista fizička snaga, tj. kondicija i upravo zbog toga, nikakava formacija igrača na terenu ne daje rezultate ni protiv solidnih selekcija kakve su Irska ili Mexico, a naročito ne protiv onih iz vrha fudbalske piramide - kada bi naši mogli trčati makar k'o Bjelorusi, bilo bi nešto od nas, makar bi otišli na SP/EP, gdje bi nam treće mjesto u grupi bio ogroman uspjeh - međutim, već godinama mi ne možemo potrčat' u 2. poluvremenu, što je zaista neozbiljno, simptomatično, žalosno, da ekipa koja je tu negdje, uvijek blizu plasmana na veliko takmičenje, nesposobna istrčati dva poluvremena.
još bi dodao da nemamo neki izbor igrača, u vrh glave 14 solidnih igrača, ostalo je mrtvi prosjek
- ultima_palabra
#696 Re: Mexico-BiH
Ma ne znam više da li ne mogu ili neće da trče... ako neće, natjeraj ih, zaprijeti, iskoristi autoritet. Ako može Rahimić, može svako... kako igraju u svojim klubovima?Gandalf wrote:Najveći problem reprezentacije je čista fizička snaga, tj. kondicija i upravo zbog toga, nikakava formacija igrača na terenu ne daje rezultate ni protiv solidnih selekcija kakve su Irska ili Mexico, a naročito ne protiv onih iz vrha fudbalske piramide - kada bi naši mogli trčati makar k'o Bjelorusi, bilo bi nešto od nas, makar bi otišli na SP/EP, gdje bi nam treće mjesto u grupi bio ogroman uspjeh - međutim, već godinama mi ne možemo potrčat' u 2. poluvremenu, što je zaista neozbiljno, simptomatično, žalosno, da ekipa koja je tu negdje, uvijek blizu plasmana na veliko takmičenje, nesposobna istrčati dva poluvremena.
Ako ne mogu, onda zovni one koji mogu, pa makar i ne znali s loptom... bolje da igraju Cocalić, Bekrić, Džakmić ako će pretrčati 40 km, nego Medunjanin, Misimović, Pjanić ako će pretrčati 20. Igraćemo ko Grci i jednom će nas prosrati
- nOrMaLaC
#697 Re: Mexico-BiH
Sabahajrla i dobro jutro narode!
Ne pamtim kada sam dobro zaspao poslije jedne utakmice nego sinoć
Vi prethodni ste sve rekli i slažem se ali čudi me što niko nije pomenuo prokleti stadion
Ružnijeg kičastijeg u životu nisam vidio oj Bože!
Ne pamtim kada sam dobro zaspao poslije jedne utakmice nego sinoć
Vi prethodni ste sve rekli i slažem se ali čudi me što niko nije pomenuo prokleti stadion
Ružnijeg kičastijeg u životu nisam vidio oj Bože!
- Mračajski proto
#698 Re: Mexico-BiH
Je l' ko primijetio ono urlanje ? K'o da svršavaju
Zna i ona dijaspora nadmašiti ove naše lokalne Bošnje. 
- Henry Chinaski
#699 Re: Mexico-BiH
Ali zato imamo oko 3 000 000 selektora. Ovdje su uračunate i žene i djeca, strine, tetke, nane, zaove, jetrve, komšinice, švalerke i sl.
To bi mogao biti naš glavni adut. Možda i najbolji izvozni proizvod, samo da nas prepoznaju...
Uostalom, ne znam zašto nemamo troglavog selektora kao i sve ostalo?
To bi mogao biti naš glavni adut. Možda i najbolji izvozni proizvod, samo da nas prepoznaju...
Uostalom, ne znam zašto nemamo troglavog selektora kao i sve ostalo?
-
tarpi80
#700 Re: Mexico-BiH
Ne slažem se da u našoj ligi nema i nemože biti igrača za reprezentaciju. Ovo je poguban i defetistički stav za naš fudbal uopšte. Sve reprezentacije svijeta forsiraju igrače iz svoje lige, ponekad čak i na uštrb kvaliteta. Zašto?
- Time se podiže rejting same lige,
- Daje se šansa domaćim klubovima da zarade na tim igračima i steknu određena sredstva koja semogu uložiti u stvaranje bolje infrastrukture za razvij mladih igrač,
- Igrači iz domaćeg prvenstva dobijaju motiv više jer znaju da mogu doći u reprezentaciju,
- Igrači ne moraju grlom u nekakve šugave lige (hnl i sli) da bi dobili poziv.
Naravno niko ne kaže da treba pozvati 10 igrača iz lige, ali 2-3 igrača trebaju biti na svakom okupljanju pa makar nekakv Stojan Vranješ bio bolji od Sedina Torlaka Samira Kerla u što ja čisto sumnjam.
Sjetimo se samo vremena Ilje i Munje, tada je su igrači iz hnl prodavali se preko naše reprezentacije jer nisu mogli primiristai hrvatskoj nacionalnoj vrsti.
Muhamed Alispahić - Samir Bekrić (tvrdim da ovaj prvi ni počemu ne prednjači u odnosu na Samira, čak mislim da Bekrić ima puno više stvari u kojima je bolji od njega);
Mali Josip kvesić također zaslužije poziv....
Da se razumijemo ja sam apsolutno svjestan nedovoljne klvalitete domaćeg prvenstva, ali ni ovi naši gastarbajteri u ovih 10 kavalifikacionih cilusa nisu napravili rezultat. Pa bar smo mogli prodati nekoliko igrača iz naše lige umjesto što su se punili džepovi Mamićima i sličnim. Sjetite se Jakirovića (HNL), Bartolovića (HNL), Supoća (Jagodina
), Jurića (Slaven), i koga sve ne iz super jakih prvenstava okruženja.
- Time se podiže rejting same lige,
- Daje se šansa domaćim klubovima da zarade na tim igračima i steknu određena sredstva koja semogu uložiti u stvaranje bolje infrastrukture za razvij mladih igrač,
- Igrači iz domaćeg prvenstva dobijaju motiv više jer znaju da mogu doći u reprezentaciju,
- Igrači ne moraju grlom u nekakve šugave lige (hnl i sli) da bi dobili poziv.
Naravno niko ne kaže da treba pozvati 10 igrača iz lige, ali 2-3 igrača trebaju biti na svakom okupljanju pa makar nekakv Stojan Vranješ bio bolji od Sedina Torlaka Samira Kerla u što ja čisto sumnjam.
Sjetimo se samo vremena Ilje i Munje, tada je su igrači iz hnl prodavali se preko naše reprezentacije jer nisu mogli primiristai hrvatskoj nacionalnoj vrsti.
Muhamed Alispahić - Samir Bekrić (tvrdim da ovaj prvi ni počemu ne prednjači u odnosu na Samira, čak mislim da Bekrić ima puno više stvari u kojima je bolji od njega);
Mali Josip kvesić također zaslužije poziv....
Da se razumijemo ja sam apsolutno svjestan nedovoljne klvalitete domaćeg prvenstva, ali ni ovi naši gastarbajteri u ovih 10 kavalifikacionih cilusa nisu napravili rezultat. Pa bar smo mogli prodati nekoliko igrača iz naše lige umjesto što su se punili džepovi Mamićima i sličnim. Sjetite se Jakirovića (HNL), Bartolovića (HNL), Supoća (Jagodina