GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi C?

Hrvatska
73
24%
Irska
22
7%
Italija
81
27%
Španija
127
42%

Total votes: 303

fortaleza

#676 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by fortaleza »

agent_zero wrote: Bilo kako bilo, činjenica je da je Ćiro 10x bolji trener od one neznalice Papeta, i da s Papetom ova repka stagnira iz mjeseca u mjesec.

A Hrvatska je odlično odigrala sinoć, sviđa mi se pritisak i agresivnost. I gotivim Naneta što nema dlake na jeziku i ne "gotivi" i opravdava igrače kao Pape, nego ih mršne kad zasluže. Cijenim autoriter, a i igrači ga cijene. Neznalica Pape to nema.
Problem je što je Safet izjavljivao u medijima pred utakmicu s Irskom da ne želi izgubiti, da ne ide na pobjedu, igrači su umorni, odmah je imao sto izgovora za "budući" neuspjeh...

Kad su hrvatski mediji upitali Ćiru što misli o TEŠKOJ grupi s Italijom, Španjolskom i Irskom, Čiro im je u svom stilu odgovorio "Ma šta će oni, sve ćemo ih razvalit" :lol:

To je ono što fali BiH, trener motivator koji će im dizati samopouzdanje, imati neku viziju, to je BiH imala s Ćirom premda je falilo igračke kvalitete ... Upravo je zbog njega i Hrvatska daleko dogurala 98'.
and

#677 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by and »

fortaleza wrote:
agent_zero wrote: Bilo kako bilo, činjenica je da je Ćiro 10x bolji trener od one neznalice Papeta, i da s Papetom ova repka stagnira iz mjeseca u mjesec.

A Hrvatska je odlično odigrala sinoć, sviđa mi se pritisak i agresivnost. I gotivim Naneta što nema dlake na jeziku i ne "gotivi" i opravdava igrače kao Pape, nego ih mršne kad zasluže. Cijenim autoriter, a i igrači ga cijene. Neznalica Pape to nema.
Problem je što je Safet izjavljivao u medijima pred utakmicu s Irskom da ne želi izgubiti, da ne ide na pobjedu, igrači su umorni, odmah je imao sto izgovora za "budući" neuspjeh...

Kad su hrvatski mediji upitali Ćiru što misli o TEŠKOJ grupi s Italijom, Španjolskom i Irskom, Čiro im je u svom stilu odgovorio "Ma šta će oni, sve ćemo ih razvalit" :lol:

To je ono što fali BiH, trener motivator koji će im dizati samopouzdanje, imati neku viziju, to je BiH imala s Ćirom premda je falilo igračke kvalitete ... Upravo je zbog njega i Hrvatska daleko dogurala 98'.
ma ja,falilo nam je ko ovi u baražu u rukometu što su govorili da idemo razvaliti njemačku
indija-pakistan

#678 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by indija-pakistan »

polako samo sa tom sujetom spram hrvata. nije dobro za zdravlje kad se nervirate :lol:
star(i)mo

#679 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by star(i)mo »

indija-pakistan wrote:polako samo sa tom sujetom spram hrvata. nije dobro za zdravlje kad se nervirate :lol:
:-)
Sujeta, zar tebe nisu banirali? :lol:
vicious

#680 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by vicious »

fortaleza wrote:

Isto je izjavljivao svojevremeno pred Portugal, jebaćemo im mater, pa nas uzeše rutinski. U Zenici nije izgledalo da imamo ni 2% šanse za prolaz.
fortaleza wrote:To je ono što fali BiH, trener motivator koji će im dizati samopouzdanje, imati neku viziju, to je BiH imala s Ćirom premda je falilo igračke kvalitete ... Upravo je zbog njega i Hrvatska daleko dogurala 98'.
Sa prvim dijelom boldiranim se možemo složiti, ovo ostalo: totalna fula. Ćiro nema viziju, i nama nije falilo igračke kvalitete. Nije zbog njega Hrvatska dogurala do 3. mjesta '98, nego zbog Šukera, Jarnija, Bobana... generacije kakva se još dugo neće sastaviti.
ismb

#681 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by ismb »

BHF_Manijak wrote:
Jarane, ruku na srce jedino jadno ovdje je ovaj tvoj post! Niko ovdje nije zaslijeplje, jedini koji jest si ti realno! :oops: :roll:

Svaka cast Modricu jedino, ostali igraci su mudo marjanovo i PROSJEK Evrope, htio ti to priznati ili ne! :roll:

Jelavicu svaka cast, dobar napadaca, ali nista bolji od naseg Dzeke npr koji je za njega svjetska klasa!

Eduardova klasa se ZNALA, to je tacno, sad je lik pao qrci za usi i reci da je i sada na nivou onom kada je za Arsenal igro je SMIJESNO, budi ba realan.

Ovo za Srnu, samo mogu na to reci: :lol: :lol: :lol: :lol: ! Jarane, nama kazes da smo ajdni a onda napises da je kao Srna svjetska klasa no eto mocni Shakhtar ga nije htio pustit ni za kakve pare svijeta, ma qrac iza usiju, tu suplju moze neko na indexu ili poskoku progutati! :zzzz: Da je stigkla kakva ponuda iz liga petice od 15-20 miliona kako bi se u Shakhtaru udarali u guzicu...Mani se te djecije price, cuj nije ga Shakhtar ni za kakve pare htio pustit, ko da jebote o Realu prica a ne o ukrajinskom klubu! :lol: Da je on tako valjo, davno bi on u ligi petice igro! Nije los igrac, ali daleko od toga da padnes na guzicu kad ga gledas. :wink:

Vezano za Mandzukica, ista stvar! Magaht ga se zeli rijesit jer nije zadovoljan s njim a ne zato sto se otimaju za Marija! Izvor su mi njemacki mediji! I porediti Dzeku i Mandzukica, posebno iz vremena Wolfsburga je neozbiljno, Dzeko je bio zakletva u tom periodu, a Mario je samo dio tima s kojim Magath i nije retjerano ocaran, a Helmes mu je dodatno pokvario planove (Mariju)! OK je napadac, no za Dzeku smijesan, posebno u periodu Wolfsburga kako rekoh.
Za Perisica ok, ali ja sam ubjedjen da on jikad nista ozbiljnije nece napraviti u Dortmundu, nece prevazici tu ulogu vrijednog jokera. Zivi bili pa vidjeli...

Takodjer ova zadnja konstatacija ti je za valjat se od smijeha! Cuj igrali bi u svim timovima sem u Barci i Realu! :lol: :roll: Jaro, nema "da ovo da ono", nego je ili igras ili ne igras, oni da aljaju igrali bi, nema tu hipotetike! Oni da su valjali ko sto ih ti predstavljas, sigurno bi igrali u jacim timovima, ne zanosi se bezze, ko da neki klbu nekog namjerno ne zeli da kupi samo zato sto je Hrvat, pa eto uinat nece. Usetali bi se malo morgne, da mogu doprinjeti jacini nekog kluba, sigurno bi bili kupljeni dosad.

Ne bjezim od toga da se i mi Bosanci znamo neriejtko zanijeti nasom (ne)kvalitetom repke, da umislimo da smo neko ili nesto pa da nas spuste na tlo, no ti navalja gluposti u ovm postu samo takvih, a pricas o nekoj jadnoj nasoj prici i kako ne zelimo da progledamo od ljubomore, mislim wtf?! :roll: :oops: Budi trunku realan i vidjet ces da je tako kako sam i napisao.
Jarane (kako si sam to napisao)

Odakle ti tolika mržnja prema Hrvatskoj?
Kako te nije stid pisati tako (ako nemaš ličnih razloga, a to poštujem) o reprezentaciji i igračima te iste, nakon što su se plasirali na 7 od 9, što Evropskih, što Svjetskih, prvenstava, od trenutka kada postojimo kao odvojene države?
Kada mi, jednog dana (a biće to vjerovatno za sljedeće EURO), se plasiramo na prvenstvo (ovo ili ono) (ako Bog da Brazil), pa osjetiš one trnce, pa krene planiranje, pa ludilo... Onda ćeš shvatiti i ove jadne Hrvate što to rade redovno već godinama...
A isto tako ćeš onda pisati o nama kao ko je kao što smo mi, te shvatiti da ni mi baš nemamo weltklass na svim pozicijama (OK, jedan je Edo...). Pa ćeš onda smatrati da će Ibričić ili Štilić napraviti mega-sega transfer u, u najmanju ruku, Inter :D .
Mislim, iz par postova tolika mržnja, vjerovatno veća prema državi nego prema igračima, je, u najmanju ruku, nebulozna. Oni su (od Pletikose do Jelavića...) izborili nastup, bore se više nego časno (na žalost, mnooooogo više nego naše patriote - svuda osim na terenu...) za svoje navijače (eh, kada bi se tako uvijek moglo reći i za naše), ponekad (kao sinoć) i pobijede... Što ih pljuvati :?:
P.S.
A o tome gdje će igrati - pa ipak treba sačekati malo...
Mračajski proto

#682 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Mračajski proto »

indija-pakistan wrote:polako samo sa tom sujetom spram hrvata. nije dobro za zdravlje kad se nervirate :lol:
Jesi ti onaj što šalje neke nebuloze preko PP ? :-) Odjavi se, molim te.
todd_smith

#683 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by todd_smith »

Ne moze niko osporavati Hrvatsku repku niti njihove igrace, neki jesu svjetska klasa, neki su prosjek, bilo kako bilo muskarci lazu, zene lazu, brojevi ne

Hrvatska se kvalifikuje na skoro svako takmicenje, toliko o njihovoj sposobnosti, nadam se da ce daleko dogurati, mada Italija i Spanija nisu Irska, uglavnom neka im je sa srecom
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#684 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Velkoski »

oni sa zapada smaraju na ovoj temi, oni sa istoka na RG temi :mrgreen:
Last edited by Velkoski on 11/06/2012 15:34, edited 1 time in total.
Karirany

#685 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Karirany »

and wrote: i dalje smatram da su apsolutni favoriti za prolaz italija i španija.uostalom,sve će se vidjeti i moje je mišljenje da hrvatska nema ekipu da igra sa ovim vrhunskim reprezentacijama.
lično bih volio da prođu talijani i španci jer imaju ekipu koja može otići do kraja.ne bi mi smetalo da i hrvatska prođe,ali u tom slučaju oni moraju napraviti podvig i dobiti italiju ili španiju.
irci su prosjek,a odvratni su mi iz razloga što ih se forsiralo da igraju na euru i što su počašćeni titulom nosioca i estonijom u baražu.
Ako se ide logikom apsolutnih favorita, onda to Španija jeste zasigurno, i to ne samo sada u grupi, nego sa ovom generacijom i na ovom Euru, pa onda u Brazilu, pa možda i na Euru 2016... ali ko bilo šta od ovog može garantirat? Niko, ali evo ja mogu da neće proći ni skupinu ako se Bilić naklinči. Međutim, mili moji, Grčka 2004, Turska 2002 itd. da ne nabrajam dalje.. su dokazali da i analitički umovi, kojih je čini mi se na ovom forumu pozamašno, znaju pobaciti u svojim procjenama. Pesimiziralo se i pred Irsku, a eto Irska uz malo sreće nakantana i u potpunosti izdominirana u drugom poluvremenu i naravno to se pripisuje lošim Ircima, a ne dobrim Hrvatima, koji su, gle čuda - osmi na FIFA rankingu. Ah moji, znam da se mnogo brinete zbog Hrvatske, ali ohanite malo, može se ona pronosat sa Talijanima i bez vaše empatije :D
Muhamed Đakmić

#686 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Muhamed Đakmić »

Sad ispade mržnja prema Hrvatskoj reći da dugo nisu imali lošiju reprezantaciju i da je samo Modrić u toj ekipi svjetska klasa. Svašta. Kladim se da vas pola i ne prati fudbal, pa donosite onako zaključke da svi mrze Hrvatsku ako ne misle da imaju 5 svjetskih klasa u svojim redovima.
Sezam

#687 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Sezam »

Hrvatskoj svaka cast za nastup sinoc :thumbup: Tako se odradjuje prva tekma na prvenstvu.

Modric fenomenlan, Pletikosa pravi vodja ekipe, ostali manje vise svi izgaraju na terenu. jedina slaba tacka sinoc je bio Corluka.

Za prolaz dalje ce im ipak trebati ili jedna pobjeda ili dvije nerijesene, ali ja vjerujem da ce Bilic postaviti pravu taktiku u obje tekme. Problem ce biti to sto ce ce Italijani ici na bod. Tu Bilic mora nekako skontati dobitnu kombinaciju. Ako se Hrvati plasiraju u 1/4 finale, sve je moguce.
star(i)mo

#688 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by star(i)mo »

Sarajevo1946 wrote:Sad ispade mržnja prema Hrvatskoj reći da dugo nisu imali lošiju reprezantaciju i da je samo Modrić u toj ekipi svjetska klasa. Svašta. Kladim se da vas pola i ne prati fudbal, pa donosite onako zaključke da svi mrze Hrvatsku ako ne misle da imaju 5 svjetskih klasa u svojim redovima.
Zasto onda reagujete na svaki njihov post? Normalno je da ce nakon utakmice protiv Irske dizati svoje igrace u nebesa. I mi bi.
Da li su Mandzukic, Perisic & Co stvarno igraci svjetske klase ce tek pokazati utakmice protiv Spanije i Italije. As simple as that.
todd_smith

#689 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by todd_smith »

Karirany wrote:
and wrote: i dalje smatram da su apsolutni favoriti za prolaz italija i španija.uostalom,sve će se vidjeti i moje je mišljenje da hrvatska nema ekipu da igra sa ovim vrhunskim reprezentacijama.
lično bih volio da prođu talijani i španci jer imaju ekipu koja može otići do kraja.ne bi mi smetalo da i hrvatska prođe,ali u tom slučaju oni moraju napraviti podvig i dobiti italiju ili španiju.
irci su prosjek,a odvratni su mi iz razloga što ih se forsiralo da igraju na euru i što su počašćeni titulom nosioca i estonijom u baražu.
Ako se ide logikom apsolutnih favorita, onda to Španija jeste zasigurno, i to ne samo sada u grupi, nego sa ovom generacijom i na ovom Euru, pa onda u Brazilu, pa možda i na Euru 2016... ali ko bilo šta od ovog može garantirat? Niko, ali evo ja mogu da neće proći ni skupinu ako se Bilić naklinči. Međutim, mili moji, Grčka 2004, Turska 2002 itd. da ne nabrajam dalje.. su dokazali da i analitički umovi, kojih je čini mi se na ovom forumu pozamašno, znaju pobaciti u svojim procjenama. Pesimiziralo se i pred Irsku, a eto Irska uz malo sreće nakantana i u potpunosti izdominirana u drugom poluvremenu i naravno to se pripisuje lošim Ircima, a ne dobrim Hrvatima, koji su, gle čuda - osmi na FIFA rankingu. Ah moji, znam da se mnogo brinete zbog Hrvatske, ali ohanite malo, može se ona pronosat sa Talijanima i bez vaše empatije :D
ovo je zadnja "generacija" Spanija koja moze da dominira ovako, nakon sto ode Xavi i Inijesta pa eventualno i Villa i Casillas nemaju oni nikoga da moze zamijeniti ove igrace
todd_smith

#690 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by todd_smith »

Image

Toliko o ofanzivnoj Italiji :lol:

Spanija bez napadaca igra protiv Italije sa 5 u odbrani :lol:
aveos

#691 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by aveos »

touch brain wrote:
aveos wrote:
Sad ce poceti provociranja sa srbima ususret kvalifikacija
mala uvertira za kvalifikacije :dance: nema boljeg mjesta od ep-a za lagano prcanje
Ma Srbija tesko da ce proci pored ovakve Hrvatske i nadolazece Belgije
and

#692 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by and »

Karirany wrote:
to su samo realnosti,a naravno da su iznenađenja u sportu moguća.
a zbog hrvatske se uopšte ne brinem.brinem se i navijam samo za jednu reprezentaciju.kada ona ne igra,svejedno mi je ko će dobiti.naravno postoje ekipe koje su nečim zaslužile moje simpatije
Djuro

#693 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Djuro »

Mislim da je jasno da su favoriti i dalje Italija i Španjolska.
Kvalitetom i renomeom.
I najlogičniji rasplet u grupi je prolaz te dvije repke.
Ali nitko Hrvatskoj ne može oduzeti nadu...
A ni Irskoj...
todd_smith

#694 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by todd_smith »

Djuro wrote:Mislim da je jasno da su favoriti i dalje Italija i Španjolska.
Kvalitetom i renomeom.
I najlogičniji rasplet u grupi je prolaz te dvije repke.
Ali nitko Hrvatskoj ne može oduzeti nadu...
A ni Irskoj...
niti bilo kojoj drugoj ekipi na ovom turniru :-)
bachje

#695 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by bachje »

todd_smith wrote:Image

Toliko o ofanzivnoj Italiji :lol:

Spanija bez napadaca igra protiv Italije sa 5 u odbrani :lol:
ti na osnovu jedne slike nesto tvrdis, kao da nisi gledao utakmicu
todd_smith

#696 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by todd_smith »

gledao sam Spaniju bez napadaca da igra protiv Italije sa 5 u odbrani

Torres kada je usao mogao je imati hattrick, a zamisli sada dobrog napadaca :-)
cindrlimindrli

#697 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by cindrlimindrli »

todd_smith wrote:gledao sam Spaniju bez napadaca da igra protiv Italije sa 5 u odbrani

Torres kada je usao mogao je imati hattrick, a zamisli sada dobrog napadaca :-)
Imali su i Italijani najmanje tri zicera. A sto bi nam dobro dosla u reprezentaciji ona italijanska
trica, odavno nisam gledao vecu sirovinu.
5 0 5

#698 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 5 0 5 »

Players with the most passes so far at the Euro (all teams): Xavi 107 - Busquets 101 - Xabi Alonso 98
Comrad

#699 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Comrad »

Ja samo ne znam zasto uzimate nasu zemlju u usta. Ovdje je u pitanju Grupa C, pogledajte ko je u toj grupi.

Ako kazem Irska lose odigrala - ok.
Ako kazem Hrvatska lose odigrala, eeej kako ces to reci pa mi se nismo nikad ni plasirali.

Nidje veze. Onda nek nam BHT ugasi fino prijenose i kraj price.

@505sCrtom, spanci su vise bogu alahu dodijali s tim pasovima. Svi su ih skontali, tako da ovo prvenstvo idu kuci praznih ruku.
5 0 5

#700 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 5 0 5 »

Comrad wrote: @505sCrtom, spanci su vise bogu alahu dodijali s tim pasovima. Svi su ih skontali, tako da ovo prvenstvo idu kuci praznih ruku.
praznih ruku?
Locked