PEKARE U SARAJEVU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Niemand

#676 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Niemand »

Vi Bgm kako hocete, al ja necu sama sebe jos udarati po glavi. Nema se ova prica sta prebacivati na bosnje, bakira, aliju, metropolis, vatru, porez, kvalitet hljeba.., u ovom gradu i u federaciji zive i rade i drugi srbi, niko ih ne bojkotuje. Za fasizam, bez obzira kolko tebi taj fasizam bio nevin i simpatican, trebas snositi posljedice. Ako vec nemamo zakona i reda, mozemo bar imati trun dostojanstva sami pred sobom.
animus

#677 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by animus »

Drago mi je sto je bas ovako udaren javno na sve strane. Jer ima Manja jos koji bi sutra isto uradili. Nisam vidio ovako jednolik stav kod Bosanaca odavno. Hoces biti cetnik nije problem samo mi takve mrzimo pa izvoli. Vidi koja je cijena cetnikovanja kod nas. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
L u c i f e r

#678 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by L u c i f e r »

animus wrote:Drago mi je sto je bas ovako udaren javno na sve strane. Jer ima Manja jos koji bi sutra isto uradili. Nisam vidio ovako jednolik stav kod Bosanaca odavno. Hoces biti cetnik nije problem samo mi takve mrzimo pa izvoli. Vidi koja je cijena cetnikovanja kod nas. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:thumbup: :bih:
choxnox

#679 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by choxnox »

Haris.ba wrote:
bingov buraz wrote:Ova dva pajsera :-)

To se kulturno fino izignoriše sa osmijehom,Manja who?

Nema Bošnjo takta pa to ti je.
Ma samo se brukamo. Ko hoće na ignor, i to je to. Trebamo još puno pure.
Jes ba, upravu si, samo se brukamo pred komsijama koji odobravaju genocid i pred susjedima koji odobravaju UZP po principu "boj se ovna, boj se govna". Nije ni cudo sto su klanja '92-95 u Istocnoj Bosni ponovljena nad Bosnjacima kao i '42-45. I tad je poslije bilo "suti", "brukamo se", "sta ce komsije (koljaci) reci" i slicni kretenluci.

:bih:
Haris.ba

#680 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Haris.ba »

choxnox wrote: Jes ba, upravu si, samo se brukamo pred komsijama koji odobravaju genocid i pred susjedima koji odobravaju UZP po principu "boj se ovna, boj se govna". Nije ni cudo sto su klanja '92-95 u Istocnoj Bosni ponovljena nad Bosnjacima kao i '42-45. I tad je poslije bilo "suti", "brukamo se", "sta ce komsije (koljaci) reci" i slicni kretenluci.
Ma briga mene za komsije. Bruka potez.

Ali, dzaba objasnjavat.
insomnia78

#681 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

Bgm ima neka tajna veza izmedju Bosnjaka i večere :lol:
Ovoliko razglabati oko posrane pekare
choxnox

#682 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by choxnox »

Haris.ba wrote:
choxnox wrote: Jes ba, upravu si, samo se brukamo pred komsijama koji odobravaju genocid i pred susjedima koji odobravaju UZP po principu "boj se ovna, boj se govna". Nije ni cudo sto su klanja '92-95 u Istocnoj Bosni ponovljena nad Bosnjacima kao i '42-45. I tad je poslije bilo "suti", "brukamo se", "sta ce komsije (koljaci) reci" i slicni kretenluci.

Ali, dzaba objasnjavat.
Bruka? Je li znas uopce definiciju glagola "obrukati se (pred nekim)"? Glagol "obrukati se" sam po sebi povlaci da se covjek obruka/osramoti pred nekim, pa te ja pitam pred kim se mi to brukamo ako ti kazes ne pred komsijama ili susjedima?

O ovome slucaju treba pricat jos minimalno naredne 2 sedmice ne bi li defaultno slijepi i zaboravni Bosnjaci makar trunku poceli kontati svojim glavama. Mislim da je nakon toliko genocida samo u posljednjih 100 godina red i vrijeme da promijenimo nesto.
Haris.ba

#683 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Haris.ba »

choxnox wrote:
Haris.ba wrote:

Ali, dzaba objasnjavat.
Bruka? Je li znas uopce definiciju glagola "obrukati se (pred nekim)"? Glagol "obrukati se" sam po sebi povlaci da se covjek obruka/osramoti pred nekim, pa te ja pitam pred kim se mi to brukamo ako ti kazes ne pred komsijama ili susjedima?

O ovome slucaju treba pricat jos minimalno naredne 2 sedmice ne bi li defaultno slijepi i zaboravni Bosnjaci makar trunku poceli kontati svojim glavama. Mislim da je nakon toliko genocida samo u posljednjih 100 godina red i vrijeme da promijenimo nesto.
Ko sto kazem, dzaba objasnjavati.

Mene ne zanimaju komsije. Vec oni do cijeg misljenja treba drzati. I koji ovo sve gledaju, i vide da smo neozbiljni.

U Sarajevu se rade blesavi performansi, a u Prijedoru noktom gulis grb drzave.
insomnia78

#684 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

Ko bolan gleda? Ja ne znam od kud vam ta prica da nekog zanima sta se desava uBosni
Haris.ba

#685 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Haris.ba »

insomnia78 wrote:Ko bolan gleda? Ja ne znam od kud vam ta prica da nekog zanima sta se desava uBosni
Imas ogromnu masineriju kojoj je posao pisati izvjestaje i praviti smjernice. I ne, ne pricam o medijima. Oni su bitni, ali imaju i bitniji.

Ti ljudi ce ti sutra odlucivati o sudbini. Kada dodje do belaja, nema lahko cemo. Onda mora biti dobar temelj i strategija.
Qoom

#686 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Qoom »

Temelj i strategija?

Čuj temelj i strategija?!?!?!?!?! Muda, a ne temelj i strategija. Jebena muda od 17 kila, do patosa.

Jebo ja mater svim četnicima, genocidašima i ostalim relativizatorima sudski dokazanih činjenica. Ginko-Mošnjacima pilećeg mozga posebno.
MANJA Triviću s apetitom, babu u pupak.
insomnia78

#687 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

Haris.ba wrote:
insomnia78 wrote:Ko bolan gleda? Ja ne znam od kud vam ta prica da nekog zanima sta se desava uBosni
Imas ogromnu masineriju kojoj je posao pisati izvjestaje i praviti smjernice. I ne, ne pricam o medijima. Oni su bitni, ali imaju i bitniji.

Ti ljudi ce ti sutra odlucivati o sudbini. Kada dodje do belaja, nema lahko cemo. Onda mora biti dobar temelj i strategija.
Jarane. U Evropi ti zacas prekrene da u najboljem slucaju imas na vlasti ljude koje boli kurac za sudbinom nekakih Bosnjaka. Vec po parlamentima drzava a i u evropskom parlamentu imas kamaru denicarskih stranki. Samo se vi uzdajte u izvjestaje
svi u napad

#688 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by svi u napad »

Ovdje se nama sta diskutovati. Totalni bojkot jarane pa ti pametuj i ljubi ubice koliko hoces. Frajeru krenulo ludo 5 pekara u SA. Hajd nek neka bosnjacka firma otvori 5 prodavnica u BL. Policija dosla u Vogoscu za 5 minuta da zastite radnice i imovinu maloumnika. Od koga da mi je samo znati? Od merhametli Bosnje koji sve zaboravlja i oprasta. Öd Bosnje koji se stalno nesto pravda i uzmice. Öd Bosnje koji je jak samo na tastaturi. Samo bojkot jer lova rjesava sve probleme. Kad Siptari udarise carine cvili se i place vise nego da su bombu bacili na Bg. Ko kod ima mrvu ponosa i razuma treba bojkotovati skota za vijek vijekova. Zivjeli
svi u napad

#689 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by svi u napad »

Mala dopuna prethodnog komentara. Samo da vidite kako to Srbi rade za razliku od nas. https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu ... aru/529302
Za razliku od nasih drotova njihovi izvrsili pretres kuce Albanaca, a gazda lokala ce im dati otkaz. Jesu li nase gazde pomislile da otkazu Manji lokale?
basicm

#690 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by basicm »

I bojkot i javni linc, samo udri.
ExNihilo

#691 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by ExNihilo »

Haris.ba wrote:

Kralju, što ne pričaš jasno? Još uvijek nije zabranjeno biti konkretan i otvoreno reći mišljenje.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#692 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Velkoski »

A od ovog Saše su jedino gori ovi što se raspravljaju po Twitteru i nešto ritvitaju. Get help friends :mrgreen:
insomnia78

#693 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

Velkoski wrote:A od ovog Saše su jedino gori ovi što se raspravljaju po Twitteru i nešto ritvitaju. Get help friends :mrgreen:
Samo instagram i gym trebe
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#694 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Velkoski »

Ma ne vidim poentu raspravljanja s četnikom kojeg podržava još trilion četnika. Neće biti manji četnici :mrgreen:
insomnia78

#695 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by insomnia78 »

Pa to. Samo instagram i hanumice
Maharadza

#696 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Maharadza »

Velkoski wrote:Ma ne vidim poentu raspravljanja s četnikom kojeg podržava još trilion četnika. Neće biti manji četnici :mrgreen:
ha šta ćeš kada mnoge paglu bošnje i dalje misle da vuk pored dlake može promijeniti i ćud. :roll:
Edin H.

#697 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Edin H. »

svi u napad wrote:Mala dopuna prethodnog komentara. Samo da vidite kako to Srbi rade za razliku od nas. https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu ... aru/529302
Za razliku od nasih drotova njihovi izvrsili pretres kuce Albanaca, a gazda lokala ce im dati otkaz. Jesu li nase gazde pomislile da otkazu Manji lokale?
Omanji problem je sto su se slikali sa puskama i postavili na facebook, normalno da ce im pretersti kuce.

Sto se otkaza tice to je do gazde prostora, ali ovisi od ugovora.
strong69

#698 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by strong69 »

Haris.ba wrote:

Kako si ti pisljivu pekaru i pekara koji podržava zločince doveo u ovaj kontekst?
tempuser

#699 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by tempuser »

choxnox wrote:
sime_cipol wrote:Meni nema boljeg hljeba od "narodnog" koji pravi Sprind i Klas. Boli me ku.rac za fensi smensi francuske hljebove i sl picke materine.
Uzmes, popolovis ga uzduz, namazes cijelu Argetu, cijelu malu Poli salamu izrezes i poredas, par listova sira i dvoje kuhanih jaja, sa litar mlijeka. Najedes se ko coban, drzi te cijelu dan i imas snage za pomjerat planinu :zzzz: jeste da podrigujes kao zmaj iz bajke :D ali Dzanele mi, dorucak sampiona :oops:
Jes ba, jos ako je mlijeko Alpsko mlijeko iz Slovenije, a jaja po mogucnosti iz Crne Gore onda ima da te nema... sta bi ekonomija susjeda i komsija bez nas Bosanaca :bih:
Ti kad bi skontao koliko sastojaka u tom "domacem" dolazi iz zemalja koje prezires, da ne idem u vlasniscku strukturu proizvodjaca u FBiH (i to vjerovatno samo iz jednog dijela), koliko se ti "njihovog" najedes i gdje tvoje pare na kraju zavrse, a i dalje bio tako principijelan kakav se prikazujes po klixu bukvalno ne bi imao sta da jedes, odnosno sta da kupis.
made_in_sarajevo

#700 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by made_in_sarajevo »

svi u napad wrote:Ovdje se nama sta diskutovati. Totalni bojkot jarane pa ti pametuj i ljubi ubice koliko hoces. Frajeru krenulo ludo 5 pekara u SA. Hajd nek neka bosnjacka firma otvori 5 prodavnica u BL. Policija dosla u Vogoscu za 5 minuta da zastite radnice i imovinu maloumnika. Od koga da mi je samo znati? Od merhametli Bosnje koji sve zaboravlja i oprasta. Öd Bosnje koji se stalno nesto pravda i uzmice. Öd Bosnje koji je jak samo na tastaturi. Samo bojkot jer lova rjesava sve probleme. Kad Siptari udarise carine cvili se i place vise nego da su bombu bacili na Bg. Ko kod ima mrvu ponosa i razuma treba bojkotovati skota za vijek vijekova. Zivjeli
Trebala je policija doci i zapaliti mu radnju i kurban zaklati ispred. Nek ide krv ko ga jebe. Ja da sam policajac i da sam morao intervenisati radi maltretiranja RADNICA u pekari, ja bi ih istuko da bi pola godine krv pisali. Sve kurcevi mangupi i huligani, trava se vrti, nargila se vrti, deeeedddeem, ocammm, kumeeeee i ceka da mu bilo ko kane 5KM da ima za kafe. Bas je radnicama kul raditi u pekarama, kladionicama, bingu, mercatoru, trafikama. Pogotovo pekare i kladionice kad moraju trpiti i gledati svakakvd budale i za sta, za bijednih 500-600KM da bi imali za hljeba,a i to im ne moze biti dovoljno za najobicniji zivot. Onda dodju "huligani" da se nad njima istresaju radi gazde. Pa treba policija j ranije doci i ubiti boga u njima,a onda im sloziti sve moguce najgore kazne da plate. Huligani nek sjednu u auto pa u banja luku. Danas na internetu se sve moze naci.pa i adresa gazde. Pa fino na kucna vrata pa maltretirajte gazdu.

U kladionicama maltretiraju radnice jer bingo i kerovi ne daju nista. Umisle.debili da su one tu njihove sluge pa.mogu raditi sta hoce. Pekare ista stvar, trafika, bingo, mercator. Svi mangupi, sile svjetske, u rat sa 2 metka i nozem. najveci mangup u gradu jer je obicnoj radnici reko "jebem ti mater". Ustvari kurcine najobicnije bez pameti, muda i nema, grasak je veci od njihovih muda i najgora rak rana drustva.

Manite me price nek promjene posao. gdje se to tek tako mjenja posao ( zaboravite inzinjere i informaticare i sad kamiondzije). Mada i ovi iz zagrada nece tek tako promjeniti posao.

Prije nego me neki veliki bosnjak ( ovo.je najbitinije) napadne, boli me kurac za manja pekarom, a niti sam kad i usao u nju. Gazda je srao, on kaze da se zajebava,a i to.me zaboli. Rekao sta je rekao, ispao.glup i zaobidjes pekaru te odes u drugu. Vrlo prosta stvar. On ce se nakon 20 dana pokupiti i otici jer nema profita. Maltretiranje obicnih radnika i sitnih sefica ne pije vode. Boli gazdu kurac sto "mangupi" njih maltretiraju.
Post Reply