Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#676 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by ladyblue18 »

Raspored wrote:
Prevedeno na muški jezik čini se da su ovo odgovori:

1. Prijatelj je muškarac prema kojem se ne gaji nikakva emocija ili strast već služi samo radi zabave i da djevojku odvede na kafu i razonodi kada joj je dosadno. Budi tu kada te pozove i ne traži ništa više od nje. Opcija u kojoj muškarac ima uglavnom gubitak na vremenu i troškovima izvođenja te prijateljice a realno bez nekih konkretnih koristi za njega. Preporučuje se imati par prijateljica koje imaju širok krug poznanica i raspoložene su da te sa njima upoznaju. Ostale su nepotrebno rasipanje energije i vremena.
2. Ukoliko djevojci to niko ne spominje i nabija na nos onda je uredu, u suprotnom nije problem ukoliko si izlazio sa nekom njenom prijateljicom/poznanicom. Njena ekipa će svakako iskopati neke tvoje mane i pokušavati da sabotira tu relaciju. Na muškarcu je da dokaže suprotno.
Muski jezik ti ne valja.

1.Ja sa svojim prijateljima izlazim kada hocu, pricam kada hocu, zezamo se, zabavimo se, shalimo se, i super nam je.
Da gajim osjecanja prema njima ocigledno je da mi ne bi bili prijatelji.
Moji prijatelji mi nikada nista ne placaju nit imaju troskove oko mene jer svako placa za sebe. To je osnovna kultura koja se nosi iz kuce, ako je neko nema zalim slucaj.
Isto tako ne mislim da me neki prijatelj vidi kao gubitak vremena, zao mi je ako ti mislis da se na to svodi prijateljstvo. I vecina mojih prijatelja ima djevojke ako je to potrebno napomenuti.

2.Nije uredu, i to i napisah. To nabijanje na nos je samo jedna od stvari koja me odvraca od toga, ne i glavna.
I naravno da si procitao bilo sta od ostatka rasprave shvatio bi da ja ne dopustam "mojoj ekipi" da kopa po mom zivotu i nalazi mane mom momku.

Helem, zakljucak je, fulio si ceo fudbal.

A ja budala ti odgovorila ozbiljno. :-)
VenomousV

#677 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by VenomousV »

ja bih o ovome mogla pisat' i pisat' :-)
al' evo ukratko:
tih zena zmija (sto sjede za sankom :D) znam i previse... ova jedna specificna me do sada dva puta zahebala posteno al' sam hvala Bogu dosla pameti pa sad znam kako sa njom :D sto rece lady fino ali jok iskreno
mislim da sam cak i sama kriva za te neke jer slabo procjenjujem ljude. imam dvije prijateljice za koje znam da uvijek ali bas uvijek mogu racunati na njih. ne moramo se mi svaki dan ni cuti ni vidjeti ali smo tu jedna za drugu kad treba.
muskih prijatelja nikad nisam imala ali jesam imala drugove (sto je sasvim druga stvar)
jedini muski i definitivno najbolji prijatelj je moj nenji =) koliko god ce ovo nekome djelovati kao glupost ali znam da sa njim mogu o svemu pricati, da ce me saslusati i dati savjet, biti uz mene, podrzati me u svemu, spustiti na zemlju kada treba i imam osjecaj da mogu sve jer je on uz mene...
hvala Bogu sa mamom imam savrsen odnos <3 mama :D

i da, trenutno se borim sa jednom "prijateljicom", psiho slucaj, nenormalna zenska koja mi je zamalo unistila zivot (jer sam je slusala - kreten)

i eto tako, lijepo vrijeme danas :D :D :D
Mis mekinjas

#678 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Mis mekinjas »

Vala, i vi svakog znate.... :-) :-) :-)

I opet žene odgovaraju ženama... :-) :-) :-) :-)
Ma.Le.Na

#679 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Ma.Le.Na »

zato sam ja vazda zudila da imam muskog prijatelja :D
ovakvog ...sarenog :oops: :oops: :oops: :)

ko je gledao film zna o kome pricam
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#680 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by ladyblue18 »

Mis mekinjas wrote:Vala, i vi svakog znate.... :-) :-) :-)

I opet žene odgovaraju ženama... :-) :-) :-) :-)
Vala odgovarale smo fati, a on je bez obzira na zenski nick musko meni se cini
Raspored wrote:
Kada muškarci iskreno i otvoreno kažu kako vide stvari spočita nam se da smo promašili gol. Stoga ne želimo ženama kvariti njihovu percepciju stvari, ma koliko ona pogrešna bila :) .
Njah, ti vidis stvari onako kako ti zelis da ih vidis, i ne brini nisi ni prvi ni posljednji na ovakvim temama koji tvrdi jedno te isto, da zene zavlace muskarce, da hoce njihovu lovu itd, itd...samo sto zenama vise dosadi da odgovaraju na jedno te isto pa ja odlucim da ti odgovorim u svoje ime a ti meni spocitas sve ono sto ja nigdje nisam napisala i vadis iz konteksta, kao sto inace radite kada hocete da nas ubijedite kako smo mi ovakve i onakve.

Tvoj problem. :wink:
bez_ideje

#681 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by bez_ideje »

Ja cu samo reci da postoje zli ljudi !
Postoje ljudi koji uzivaju u tudjoj nevolji pa i oni koji uzivaju toliko da joj i sami doprinose!
Postoje ljudi koje ne mogu da drze jezik za zubima,neki iz zlobe,neki iz navike,a neki jer su prosto takvi-naivni !
Postoje ljudi koji vole da spletkare,nekima je to zabava ,a nekima nacin zivota!
Postoje ljudi koji se pretjerano uplicu u zivote drugih,bliznjih ili daljih ljudi,neki to rade sa losim,a neki sa dobrim namjerama nesvjesni one " put do pakla je poplocan dobrim namjerama".
Postoje i ljudi koji su pakosni,ljubomorni i zavidni,najcesce zbog vlastitih neuspjeha!
Ne dijelim ih po rodu,"Puno je ljudi,a covjek je rijedak" !
A postoje i oni drugi ,djecaci i djevojcice ;-)

A ponukana ovim sto napisa @raspored-postoje i ljudi koji su naucili da u svemu gledaju i traze neku korist ,svoju ili tudju,finansijsku ili emotivnu.....nije ni bitno,nesvjesni koliko toga lijepog propustaju ,jer nisu u stanju da se opuste vec konstantno cuce u tom nekom svom "stanju pripravnosti" i u nekim mentalnim,kulturoloskim ili socijalnim korpama u koje ih je neko nekad smjestio!
fatamorgana

#682 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by fatamorgana »

Ladyblue hvala na odgovoru i na iskrenosti a također hvala i svim ostalim ženama koje su se uključile u ovako delikatan argument.
Postavio sam ono pitanje iz radoznalosti i želje da shvatim za koji milimetar više žene ili bar njihove motive za određenu vrstu ponašanja.

Ne volim da generalizujem po pitanju muško/žensko jer to jednostavno nije ni objektivno, ima divnih i groznih i žena i muškaraca i sve ono između.
Mislim da žene za razliku od muškaraca imaju prirodnu sposobnost da lakše prikrivaju svoje osjećaje, osim toga zna se da su žene emotivno kompletnije/kompleksnije od muškaraca.

Naravno ne mislim da treba "a priori otkrivati karte" pred bilo kim, to jednostavno nije osobina dobrog "igrača", to važi i žene i za muškarce. Vjerovatno sama riječ igra u ovakvom kontekstu ne zvuči baš lijepo ali eto, htjeli ne htjeli, često smo prisiljeni da prihvatimo igru, i da igramo sa kartama koje imamo ili sa kartama koje blefiramo da imamo, :wink:

Žene kao i muškarci su neodvojivi dio samog života, bez žena nebi bilo ničega i nikoga od nas.

E sad, bože moj, posjeduju i žena tamnu prirodu isto kao i muškarci i to je dio igre života ali to bi bilo možda tema neke druge emisije.

Nemam uopšte generalno loše mišljenje o ženama, naprotiv, istina je da ima i ovih jamazmi kako reče Ladyblue, jaštaradi, eno ih meni u mene pun komšiluk, :lol: ali ima i među ženama dobrih i iskrenih prijateljstava, i vrlo često boljeg razumijevanja i pozitivnog "saučesništva" mnogo više nego među muškarcima.

(muzička ilustracija na temu, :D )

frfi.

#683 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by frfi. »

kolko ja skontah rasporeda, ne mozes imati jarana/prijatelja s kojim ces samo izaci na kafu ako nisi spremna zauzvrat nesto da das, vjerovatno se misli na neki pokloncic u naturi :lol:

bezidejna, mislim da i raspored ide u grupu "kojoti" :D
eee lady, cuj izlazis na kafu sa jaranima i ne das im nista zauzvrat-pa pravili su ti drustvo sat dva! kako te nije stid :x
:lol:
Vrteska

#684 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Vrteska »

Raspored wrote: Prevedeno na muški jezik čini se da su ovo odgovori:

1. Prijatelj je muškarac prema kojem se ne gaji nikakva emocija ili strast već služi samo radi zabave i da djevojku odvede na kafu i razonodi kada joj je dosadno. Budi tu kada te pozove i ne traži ništa više od nje. Opcija u kojoj muškarac ima uglavnom gubitak na vremenu i troškovima izvođenja te prijateljice a realno bez nekih konkretnih koristi za njega. Preporučuje se imati par prijateljica koje imaju širok krug poznanica i raspoložene su da te sa njima upoznaju. Ostale su nepotrebno rasipanje energije i vremena.
Svaki put mi iznova bude zao kad nesto ovakvo procitam. Uvijek sam imala ogromnu zelju da imam muskog prijatelja, nekoga s kim cu sjesti na kafu, kao covjek, pricati o svojim i njegovim problemima, vremenu, fudbalu, svemu i svacemu, a da me se posmatra kao prijatelja, i da cujem razmisljanje o nekim stvarima iz muskog ugla.
Nazalost, svaki put kad pokusam da imam takvo nesto, zavrsi se bukvalno sa "pa ako necemo na kraju zavrsiti zajedno, onda je ovo meni gubljenje vremena". Zato sam i odustala od prijateljstava sa muskarcima, i zaklela se sebi da se vise necu muciti tim. A nekad mi pravo bude zao sto to nikada nisam mogla imati. :-?

Ma.Le.Na wrote:Ja, pored sestre, sam imala i imam samo jednu prijateljicu sa kojom nikada nije bilo nikakve ljubomore i podmetanja.
Prosto zato jer smo imali razlicite interese pa nije bilo nikakvog nadmetanja.
Stvari koje smo voljele zajedno nisu bile za nadmetanja.
+1
Sva ostala prijateljstva budu sasvim uredu dok se ne desi da zelimo istu stvar, stagod da to bilo. E onda se svaki put iznova iznenadim odakle izvuku neke stvari i kakvih se situacija i izgovorenih recenica sjete da bi me "pobijedile". :-) Bilo bi presmijesno, zapravo, da nije tuzno.
fatamorgana

#685 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by fatamorgana »

Raspored wrote:Uvijek me iznova fascinira kako se negdje na sredini puta muškarci i žene jednostavno mimoiđu u tumačenju stvari. Hajde da baš pojasnimo stvari oko prijateljstva u onom koktekstu koji sam obrazložio.

Mi imamo muške prijatelje sa kojima razgovaramo o ključnim temama koje nas zanimaju tako da realno ne želimo sa vama razgovarati o fudbalu, politici i sličnim temama.
Vjerujemo u muško-ženska prijateljstva ukoliko ne postoji fizička privlačnost.
Korist o kojoj se ovdje govori je ono što vi svakako radite za ženske prijateljice:
1. Korstan savjet o ženama
2. Informacije o djevojci koja nas zanima
3. Upoznavanje sa single poznanicama
4. Pomoć u kupovini i odabiru odjeće te izboru mjesta za izlazak sa nekom novom djevojkom
5. Informisanje o tome ukoliko nas djevojka vara
Dakle, govorimo o takvim koristima a ne odlasku u krevet. Danas je barem to jeftino i niko ga ne želi tražiti od prijateljica.
E fala bogu, ima još poštenih muškaraca!
bez_ideje

#686 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by bez_ideje »

Raspored wrote:Uvijek me iznova fascinira kako se negdje na sredini puta muškarci i žene jednostavno mimoiđu u tumačenju stvari. Hajde da baš pojasnimo stvari oko prijateljstva u onom koktekstu koji sam obrazložio.

Mi imamo muške prijatelje sa kojima razgovaramo o ključnim temama koje nas zanimaju tako da realno ne želimo sa vama razgovarati o fudbalu, politici i sličnim temama.
Korist o kojoj se ovdje govori je ono što vi svakako radite za ženske prijateljice:
4. Pomoć u kupovini i odabiru odjeće te izboru mjesta za izlazak sa nekom novom djevojkom
Dakle, govorimo o takvim koristima a ne odlasku u krevet. Danas je barem to jeftino i niko ga ne želi tražiti od prijateljica.
Ovo mozes samo u svoje ime. Ne sumnjam da si ti takav,a mozda i tvoji prijatelji........ali ja sa svojim prijateljima i poznanicima razvezem o svemu,od politike do aviomodelarstva......
A ovo dole sto si naveo,nisu kriteriji za prijateljicu,nego za obavjestajca i to je mozda 5 % od onoga "sto mi svakako radimo za zenske prijateljice"
todd_smith

#687 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by todd_smith »

bez_ideje wrote:

Ovo mozes samo u svoje ime. Ne sumnjam da si ti takav,a mozda i tvoji prijatelji........ali ja sa svojim prijateljima i poznanicima razvezem o svemu,od politike do aviomodelarstva......
A ovo dole sto si naveo,nisu kriteriji za prijateljicu,nego za obavjestajca i to je mozda 5 % od onoga "sto mi svakako radimo za zenske prijateljice"
Pa ja, prijateljicu... :lol: :mrgreen: :skoljka:
fatamorgana

#688 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by fatamorgana »

A šta velite za ovo: http://www.sarajevo-x.com/lifestyle/vez ... /120122075

"Žene njišu kukovima kad su spremne za majčinstvo
Među nekima od najinteresantnijih istraživanja, a kojima možda i ne treba previše vjerovati, našlo se i ono zašto žene njišu kukovima kad hodaju.

Takvo jedno istraživanje je proveo jedan mladi muškarac, a u njemu je učestvovalo 100 žena. Neimenovi istraživač je potajno snimao žene, a tajne snimke su pogledala još dva muškarca koje je zamolio da njihanje kukovima svake od žena ocijene na skali od jedan do pet.

Tako su i zaključili da žene, kada su na vrhuncu plodnosti, hodaju sporije i zavodljivije u odnosu na one koje to nisu.

Ovo istraživanje je pokazalo da žene takve stvari rade podsvjesno, kao i to da su žene najatraktivnije i najzavodljivije kada pokušavaju zatrudnjeti.

Također, žene koje su bile snimljene za potrebe ovog istraživanja su kasnije odgovorile na pitanje da li su u to vrijeme bile u "plodnim danima" u mjesecu, prenosi Daily Mail. Istraživači su tako došli do zaključka da žene najviše njišu kukovima i da su najzavodljivije kada dođe momenat da postanu majke".
Radar71

#689 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Radar71 »

Kako bi ste reagovale da vas muskarac na foru poljubi ono iznenada, mislim neko koga znate duze vrijeme a niste u vezi?? :D
oridjidji

#690 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by oridjidji »

Evo himne za žene zmije :lol:
oridjidji

#691 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by oridjidji »

Radar71 wrote:Kako bi ste reagovale da vas muskarac na foru poljubi ono iznenada, mislim neko koga znate duze vrijeme a niste u vezi?? :D
Dvije poznanice sam iz zeze tako poljubio :lol:
Najaći su pogled i pitanje iza toga: "Šta ovo bi?" Samo dobar dan. Došlo mi od dragosti nekoga da poljubim :lol:
anoush
Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.

#692 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by anoush »

Radar71 wrote:Kako bi ste reagovale da vas muskarac na foru poljubi ono iznenada, mislim neko koga znate duze vrijeme a niste u vezi?? :D
ja bih to shvatila kao početak veze :lol:
kritichar

#693 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by kritichar »

Sa_dy wrote:
Zveknula mu cvoku sem taku. :twisted: :D
misliš žvaku?
:skoljka: :lol: :lol:
dert

#694 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by dert »

kakav vam je osjecaj kad se KLIX-ate :razz:
oridjidji

#695 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by oridjidji »

anoush wrote:
ja bih to shvatila kao početak veze :lol:
:lol:
Mis mekinjas

#696 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Mis mekinjas »

ako mi se sviđa, nastavila bih ga ljubiti, ako mi se ne sviđa, ne bi valjalo :D
Radar71

#697 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Radar71 »

Mis mekinjas wrote:
ako mi se sviđa, nastavila bih ga ljubiti, ako mi se ne sviđa, ne bi valjalo :D
Objasni to "ne bi valjalo"? :D
Sa_dy wrote:
Zveknula mu cvoku sem taku. :twisted: :D
samo to? :shock:
Mis mekinjas

#698 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Mis mekinjas »

ne bi valjalo, jer bih imala problem, 'vaka impulzivna mu objasniti lijepim riječima, da mi se ne ljubi s njim... :roll:
Officer Crabtree

#699 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Officer Crabtree »

Da li biste vjerovali muškarcu da vam kaže da je aktivan na Klixu a da to ne znači da gleda kako usisivačem nadražuju debele kinesiknje?
Cholina_Lokica

#700 Re: Muskarci pitaju zene (procitati prvi post)

Post by Cholina_Lokica »

Officer Crabtree wrote:Da li biste vjerovali muškarcu da vam kaže da je aktivan na Klixu a da to ne znači da gleda kako usisivačem nadražuju debele kinesiknje?
Ne bih :D
Locked