Naslovnica wrote:It_is_a_Leclerc wrote:madridist wrote:To kao neka cinkerska nagrada,vjerujem da bi budžetlije zvale na taj nagradni broj ko lude..
A da ne bi bilo pametnije to milionče uložit u infrastrukturu neke nerazvijene općine te pokušat privuć nekog iz inostranstva da fabriku kakvu otvori te zaposli ljude da rade i primaju platu a ne da igraju neki "sve ili metak" kviz sa državom.
Da se sve i jedan račun u državi otkuca i prijavi opet bi valjalo molit mmf za pomoć jer ovakvu budžetsku potrošnju ni Kalifornija ne bi podnijela samo izgleda da se od drveta ne vidi šuma.
To je to.
Umjesto da svim sredstvima bojkotujemo ovu budžetofilsku neman koja siše pare iz jedinog sektora (privatnog) gdje ih još koliko-toliko ima, a troši ih u luksuz i bakanalije, mi bismo još organizovali neke cinkerske nagradne igre na kojima bismo se takmičili ko će neman više nahraniti i time joj produžiti život.
Ako će bankrot sistema u ovoj državi značiti barem početak njenog oporavka, ja biram da ne uzimam račune.
E ja ne želim šiptaru dozvoliti šiptaru da mi pored marže koju ima (halal), krade i 17% namijenjenih za PDV.
Smanji cijenu kifle za 17% i nema problema.
A država što se tiče PDV-a i mene, može komotno da propadne.
Što se šiptara tiče, tamo ni ne ulazim...
... ali zašto ne analiziramo šta to Švabo radi?
Pa evo ovako:
Svaka vlast je lopovska, pa i ona u Njemačkoj. Odmah da se razumijemo, svi kradu, zavrću, zapošljavaju familiju... svugdje pa i u Njemačkoj. Ali, Švabo je skontao slijedeće:
Državni aparat je gladna aždaja koja ukradeno jede ukradenim zubima (Niče), pa dakle tu aždaju treba i nahraniti. O.k, idemo dalje; ako je recimo (lupam cifre) Njemačka usvojila budžet za slijedeću godinu od 100 milijardi Evrića, to znači da će toliko i naplatiti kroz poreze i ostale dadžbine. Prosječan Švabo razmišlja ovako: 'Što više država naplati od drugih, manja je šansa da otme od mene'. Dakle, zašto u Njemačkoj svak' svakoga šmeka i cinkari? Mislite zato što voli državu. E prevarili ste se. Svak' svakoga uvaljuje da što više plati državi da bi on, taj Švabo, po mogućnosti, možda platio manje. Eto o tome se ba radi. Ovo je priča iz prve ruke i čuo sam je od nekolicine Švaba. Dakle, što više PDV-a plati vlasnik kafića, pekare, granapa... to će država manje da se zaduži kod MMF-a i moja djeca će biti manje zadužena.
Nadam se da sam bio jasan.
Što se mene tiče, svak' treba svakog da uvaljuje i da svi plaćaju porez...
... a poštena vlast neće doći nikada.