Č.Jovanović vs. M. Dodik

Locked
madner

#676 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by madner »

prljavi Hare wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
prljavi Hare wrote:Pobeda!Najveća od Kosova! :D

P.S.Koji god građanin Sarajeva srpske nacionalnosti ne smije otići po novine,neka se meni javi na pp,drage volje
ću mu bez ikakve naknade donijeti novine na adresu svaki dan i ja ću ih platiti! :thumbup: :bih:
Može li februarski BUG, pošaljem adresu na pp?!
8-)
Samo dnevna štampa,imam i ja obaveza,previše mi bilo raznositi i sedmična i mjesečna izdanja! :D
Ono Avaz,Oslobođenje,Večernje,Politika...to može! :thumbup:
Ako ima neka sisata i guzata ja bi mogao sedmicno izdanje na kucnu adresu... :D
veljaca

#677 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by veljaca »

Koba wrote:Ništa novo i ništa spektakularno.

Dodik je još više zacementirao poziciju vožda u srpskom narodu, dok je Jovanović sebi na leđa natovario još više gnjeva i predstoji mu žestoka borba da pređe cenzus na narednim izborima.
Ne bih se bas slozio ....

Ovo ce pokrenuti jos novih reakcija - ali i u BiH ....

Mislim da dodik nije ovim zacementirao poziciju vozda a da Jovanovic nije sebi natovario jos vise gnjeva - jer je branio Srbiju i njene interese ( onog naprednijeg i boljeg dijela ) ....
hadzinicasa

#678 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by hadzinicasa »

veljaca wrote:

Dodik je još više zacementirao poziciju vožda u srpskom narodu, dok je Jovanović sebi na leđa natovario još više gnjeva i predstoji mu žestoka borba da pređe cenzus na narednim izborima.
Ne bih se bas slozio ....

Ovo ce pokrenuti jos novih reakcija - ali i u BiH ....

Mislim da dodik nije ovim zacementirao poziciju vozda a da Jovanovic nije sebi natovario jos vise gnjeva - jer je branio Srbiju i njene interese ( onog naprednijeg i boljeg dijela ) ....
neće se desiti ama baš ništa!
krompir i riza

#679 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by krompir i riza »

plain vanilla wrote:zaratili ste i s angeninom jolie :lol:
dotel ste došli :lol:

meni je ovo bio vrhunac debate :lol:
VerticalHairFactor

#680 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by VerticalHairFactor »

Makar nam može služiti kao mjera na kojim su nam pozicijama susjedi i šta nam spremaju.

Iz ovoga je jasno da Srbija nema namjeru proživljavati katarzu, samo dodatno unesrećiti isključivo Bošnjake, tražeći ispunjenje makar dijela svoga programa. Mislim da će im MZ to i dopustiti. Na svaku Dodikovu riječ je trebao doći kvalitetan i argumentiran odgovor nekoga od Bošnjaka o čijoj se palestinizaciji vode otvorene debate na televizijama. Međutim jasno je da je SDA na fonu ove srpske politike, impotentna, ogrezla u kriminalu i nepotizmu, satkana od dezertera i kukavica... No, postoji li u drugim strankama neko ko će se zauzeti da zažali svako ko i pokuša da govori o palestinizaciji Bošnjaka, ko će Dodiku jasno staviti do znanja da je pakao mala maca, pokuša li realizirati takvo što. Osobno više ne vjerujem da takav neko postoji.
chuchumbamayumbe

#681 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by chuchumbamayumbe »

prljavi Hare wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
prljavi Hare wrote:Pobeda!Najveća od Kosova! :D

P.S.Koji god građanin Sarajeva srpske nacionalnosti ne smije otići po novine,neka se meni javi na pp,drage volje
ću mu bez ikakve naknade donijeti novine na adresu svaki dan i ja ću ih platiti! :thumbup: :bih:
Može li februarski BUG, pošaljem adresu na pp?!
8-)
Samo dnevna štampa,imam i ja obaveza,previše mi bilo raznositi i sedmična i mjesečna izdanja! :D
Ono Avaz,Oslobođenje,Večernje,Politika...to može! :thumbup:
Ma meni treba samo jednom mjesečno BUG i to je to. Ne smijem ni jednom mjesečno da izađem vani, vidiš kako je ovo stislo, opet na nejač udarili. Ne smijem niti vrata otvoriti, samo čekam kada će da dođu po mene...
Politika i Nezavisne mi dolaze na vrata (poštar zvoni 3 puta), a ove muslimanske novine ne čitam, gluho bilo...
8-)
andromeda101

#682 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by andromeda101 »

Svaka čast Čedi, neki ljudi su izgleda previše očekivali u studiju Tanjuga u centru Srbije.

Nećemo valjda očekivati od Čede da nam vrati Bosnu i Hercegovinu, a mi da ne mrdnemo ni guza.
sumirprimus

#683 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by sumirprimus »

Znaci ustat i zapljeskat Čedi koji je veci Bosanac ispo nego svi ovi nasi mudroseri od ubleha politicara.
Ubo je sa par recenica u sridu,pogotov onu za srecu na tudjoj nesreci...
Aferim Čeda,reko si vise stvari za sat nego ovi nasi za 15 godina¨!!!
gagy06

#684 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by gagy06 »

Ima ovdje dobrih fora. Ovo ko u filmovima o Batmanu, znas ono u nekom dijelu opet se on bori protiv starog protivnika Jockera. Tako i Dodik, kad je sve ispuco sjetio se svog starog protivnika ( a vjerujemo da ce im se putevi opet ukrstiti)Hareta Silajdzica. "To sto ti pricas ni Hare mi nije reko...."
Last edited by gagy06 on 01/02/2012 14:17, edited 1 time in total.
shecher

#685 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by shecher »

Koji dokument govori o "preko 3000 Srba koji su ubijeni u Srebrenici i okolini"? :shock:
drTooth

#686 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by drTooth »

iako bih volio da je Čedo dobio debatu, mislim da nije... stava sam da je trebao biti vise informisan u vezi sa činjenicama u BiH (oba entiteta) i ne dopustiti da mu Dodik prospipa šuplju sa nekim neistinitim informacijama...
ovako je on pricao vise o moralu i odnosu Srbije spram svega, a Dodik o tome da manji entitet nije genocidna tvorevina, zbog cega u sustini, debata i jeste organizovana...
i pitanje "koji je musliman spasio Srbina?", je trebao reci da je to bio toliko čest slučaj da se pojedinačna imena ne izdvajaju..
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#687 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by prljavi Hare »

chuchumbamayumbe wrote: Ma meni treba samo jednom mjesečno BUG i to je to. Ne smijem ni jednom mjesečno da izađem vani, vidiš kako je ovo stislo, opet na nejač udarili. Ne smijem niti vrata otvoriti, samo čekam kada će da dođu po mene...
Politika i Nezavisne mi dolaze na vrata (poštar zvoni 3 puta), a ove muslimanske novine ne čitam, gluho bilo...
8-)
Ako je zlo toliko eskaliralo,spreman sam da te i oružano zaštitim,indiskretno i neprimjetno!DjiHatlije nemaju
mjere kada počnu sa zlodjelima,kad se samo sjetim lavova iz Pionirske,sada T-Rexa nabavili!! :shock: :? :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#688 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Chmoljo »

iskreno, ne znam kojom je logikom ovaj duel zaslužio ovoliku pažnju...

vidim, ima vas more na temi, pričate o debati kao da je bitnija nego što u suštini jeste, diskutujete o posljedicama koje se neće desiti. ne znam, možda vas je jedan broj očekivao blamiranje Dodika, i zadovoljstvo viđenim.

ako mogu... živo mi se :dance: za ovo danas. više i od Milorada me nerviraju oni što su danas najavili štrajk jer ne dobiše penzije iako mogu brda valjati. jer, to je nama naša borba dala... kakve države, trice i kučine - ispada da su se svi za penziju borili.

što pominjem ovo? pa zato što onda dođete u situaciju da momak koji sa nama nema neke prevelike veze, treba da brani ljude koji se pišaju na tu svoju borbu za 150 KM-ova i prijevremene penzije.

a da žrtve još i ne pominjem.
Alfa_Ze

#689 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Alfa_Ze »

Za one koji nisu gledali ovaj duel :

ili na

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/7 ... evina.html
p206

#690 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by p206 »

Ja na ovo gledam kao na razgovor jednog hrabrog čovjeka i jednog fašiste koji iza navodne ljubavi prema srpskom narodu. Jedan hrabri čovjek je rekao nešto i to javno opet ponovio, da je rs genocidna tvorevina. To mnogi drugi nisu imali muda da kažu i da ponavljaju, iako se taj genocid izvršio nad njihovim narodom. I tu činjenicu iskoristiti i napraviti ovu državu na pravedan način za sve njene građane ma gdje se nalazili.
Iako se nalaze u okruženju u kojem im ne treba silno obezbjeđenja da kažu to, kao što je to uradio ovaj čovjek.
gagy06

#691 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by gagy06 »

Chmoljo wrote:iskreno, ne znam kojom je logikom ovaj duel zaslužio ovoliku pažnju...

vidim, ima vas more na temi, pričate o debati kao da je bitnija nego što u suštini jeste, diskutujete o posljedicama koje se neće desiti. ne znam, možda vas je jedan broj očekivao blamiranje Dodika, i zadovoljstvo viđenim.

ako mogu... živo mi se :dance: za ovo danas. više i od Milorada me nerviraju oni što su danas najavili štrajk jer ne dobiše penzije iako mogu brda valjati. jer, to je nama naša borba dala... kakve države, trice i kučine - ispada da su se svi za penziju borili.

što pominjem ovo? pa zato što onda dođete u situaciju da momak koji sa nama nema neke prevelike veze, treba da brani ljude koji se pišaju na tu svoju borbu za 150 KM-ova i prijevremene penzije.

Pa to i jeste suština. Ceda kaze da se trebaju baviti sobom ( tj.on Srbima u Srbiji, Doda Srbima u RS), a bome svi ostali sobom i pitanjem sta to kod nas ne valja? I mislim da je bitna jer treba da pokrene mnoge debate koje se nisu pokretale.
Last edited by gagy06 on 01/02/2012 14:25, edited 1 time in total.
bambina78

#692 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by bambina78 »

drTooth wrote: i pitanje "koji je musliman spasio Srbina?", je trebao reci da je to bio toliko čest slučaj da se pojedinačna imena ne izdvajaju..
Ne, nego nije ih se imalo od cega spasavati jer nije bilo ubistava civila Srba osim granatama i snajperima sa brda ;)
Bušman

#693 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Bušman »

Chmoljo wrote:iskreno, ne znam kojom je logikom ovaj duel zaslužio ovoliku pažnju...

Bravo. Umjesto da se diskutuje o problemu nezaposlenosti i katastrofalnom padu zivotnog standarda oni pricaju o necemu sto se ne treba diskutovati.
1) Daytonski sporazum je zakon, za sve u BIH. Garant su Srbija i Hrvatska.
2) Taj isti sporazum daje legitimnost tribunalu u Hagu koji kaze da je u Srebrenici pocinjen genocid. Kraj price.
3) Da li je RS genocidna je nebitno, jer je sporazum legalizirao njeno postojanje. Ne mozemo se vaditi na uvjete u kojima je potpisan.
4) Veci je genocid ono sto se sada desava u RS, ali i BIH prema ljudima, jer ih se sustavno ubija u miru i ne da prilika da se bore bas zato sto je mir.
Dammme

#694 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Dammme »

Pa vjerovatno zato što je za ovo što govori Čedomir Jovanović potrebno imati muda. A ti znaš da na Balkanu takvi ljudi izazivaju posebnu pažnju.
p206

#695 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by p206 »

Zato što je važno da je neko javno rekao ono što mnogi minderaši iz Sarajeva ne znaju i nemaju muda da kažu. I što je još važnije da iskoriste to da bi napravili ovu zemlju ravnopravnom za sve građane, ma gdje se nalazili.
Pazi, oni to "namaju hrabrosti"(citiram fašistu) da to kažu, a kamoli da tu činjenicu iskoriste!
Bušman

#696 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Bušman »

bambina78 wrote:
drTooth wrote: i pitanje "koji je musliman spasio Srbina?", je trebao reci da je to bio toliko čest slučaj da se pojedinačna imena ne izdvajaju..
Ne, nego nije ih se imalo od cega spasavati jer nije bilo ubistava civila Srba osim granatama i snajperima sa brda ;)
Klinac nije bilo. Sjeti se Cace i kako je isao po stanovima i ubijao ljude. A bilo je i ljudi koji su krili ljude po ormarima da bi ih zastitili. Imam takav slucaj u porodici.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#697 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by Chmoljo »

Dammme wrote:
Pa vjerovatno zato što je za ovo što govori Čedomir Jovanović potrebno imati muda. A ti znaš da na Balkanu takvi ljudi izazivaju posebnu pažnju.
zar?

evo ja ću reći, pa će to biti samo "otrovna strelica iz Sarajeva".
sadmire

#698 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by sadmire »

"Poštujem priču o Srđanu Aleksiću, ali mi nađite slučaj Bošnjaka koji se žrtvovao za Srbina",

To je bila daleko najajdnija izjava od svih nebuloza koje je u svojoj nemoci Dodik izrekao! Do kraja ga je ogolila kao covjeka i tu se nema vise sta dodati!
madner

#699 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by madner »

Pa bitno je da cujemo kako prvi covjek u RSu negira samo sustinu mirovnog sporazuma. To sto te puno stvari na kratke staze puno vise svrbi ne znaci da je to ipak najbitnija stvar.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#700 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik

Post by plain vanilla »

Chmoljo wrote:
Dammme wrote:
zar?

evo ja ću reći, pa će to biti samo "otrovna strelica iz Sarajeva".
pa recimo da bi Bakir mogao nesto nauciti

bakirova izjava o rodjendanu RS VS ova Cedina izjava

i ti se pitas cemu paznja?
Locked