trotroan wrote:Ma šta ste više navalili na naše stanove u tibri, ja sam sa svojim stanom zadovoljan,
jedino mi fali parkiralište a valjda će se i to nekako morati riješiti.....prije nego što sam se odlučio za ovaj stan u Tibri obišao sam sve što se nudilo po Sarajevu i za mene je ovo bila najbolja opcija, KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE

..... a što se tiče blizine benzinske pumpe, pa benz. pumpe su sad svugdje u blizini naselja, ja trenutno živim u jednom malom gradiću jedna pumpa mi je 150 m od kuće a druga 200 m a plinara mi je 500 m udaljena od kuće, i kad bi ta plinara eksplodirala procjenjuje se da bi srušila pola grada, a taj ko ima lovu gradi gdje hoće i kako hoće....
A možda ti fali još i pošta, par za djecu i tvoje buduće penzionerske dane, ambulanta, škola za dječicu, nekakav kulturni sadržaj, biblioteka... Policijska stanica zašto ne... To čini grad gradom, ne benzinska pumpa.
Code: Select all
a taj ko ima lovu gradi gdje hoće i kako hoće....
Takva životna filozofija nažalost vlada samo u Tirani i Sarajevu...
Tirana
U normalnom svijeu, u kojem o urbanizmu grada Sarajeva ne brine ovaj čovjek...

( Bakir gleda u Tibra Zgrade i divi im se.

)
postoje urbanističkli planovi, gdje se tačno zna šta se može, a šte ne može graditi na kojoj lokaciji. .
Veliki gradovi Evrope, pa i veliki gradovi svijeta su davno zacrtali svoj izgled, još prije 150 godina. Ako vlasnik zgrade u Beču poželi srušiti staru zgradu, nova mora imati iste gabarite kao i stara. Fasadu može staviti po svojoj želji.
Manite se te seljačke priče : Ko ima pare može raditi šta hoće...