U Tuzli je oko 70 cm.udrch wrote:Koliki je snijeg u Tuzli i Zenici..čini mi se po slikama da nema više od 60 do 70 cm..kod mene u avliji jutros bilo 94 cm, a poslije je napadalo bar još 5cm..od sinoć je balo 54cm..
Snijeg sirom BiH
- Halcyon
#676 Re: Snijeg sirom BiH
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#677 Re: Snijeg sirom BiH
u tuzli je jutros bio nesto preko 30cm, u gradu.. u okolini do 70cmudrch wrote:Koliki je snijeg u Tuzli i Zenici..čini mi se po slikama da nema više od 60 do 70 cm..kod mene u avliji jutros bilo 94 cm, a poslije je napadalo bar još 5cm..od sinoć je balo 54cm..
-
Gray
#678 Re: Snijeg sirom BiH
Kakvo je stanje (čisto informativno me zanima) sa povezanosti između gradova? Nprr vidim da su još ljudi zarobljeni između jablanice i mostara, zači mostar i Sarajevo su potpuno odsječeni, ne možeš nikako doći do Mostara (osim nekim skroz okolo puta možda?). Kako je ostalim gradovima?
- Kinaski
#679 Re: Snijeg sirom BiH
Ja sam zadovaljan sa mojih 20 cm
- plejka2
- _tulumba_
- _tulumba_
#682 Re: Snijeg sirom BiH
Ovaj zadnji je super bas
- Platformas
-
MUNAFIK
#684 Re: Snijeg sirom BiH
Bilo je ovih bordera i skijaša po gradu dosta
Izasla raja malo 
-
severin
#685 Re: Snijeg sirom BiH
ludiloooo jes raja docekala malo da se zezaju.... sutra park ispred bbi centra skokovi snowboard
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#686 Re: Snijeg sirom BiH
Evo upravo profura ulicom ispred moje zgrade jedan border zakacen za auto....al' najjaci su mi ovi sto sjede u gepeku i snimaju ih ...
Opsta zezancija po gradu.
-
severin
#687 Re: Snijeg sirom BiH
to to-LIBERO- wrote:Evo upravo profura ulicom ispred moje zgrade jedan border zakacen za auto....al' najjaci su mi ovi sto sjede u gepeku i snimaju ih ...![]()
- plejka2
#688 Re: Snijeg sirom BiH
I nek neko kaze da nismo pametan narod
Znamo se zabavit po najvecem kijametu
Samo ovi skakaci su mi malo out....savjetujem mlađima da slicno ne pokusavaju
Znamo se zabavit po najvecem kijametu
- alica.k
#689 Re: Snijeg sirom BiH
udri brigu na veselje. tipicno sarajevski.-LIBERO- wrote:Evo upravo profura ulicom ispred moje zgrade jedan border zakacen za auto....al' najjaci su mi ovi sto sjede u gepeku i snimaju ih ...![]()
-
severin
#690 Re: Snijeg sirom BiH
jedva raja docekala sa izadju iz standardnoga sablona...plejka2 wrote:I nek neko kaze da nismo pametan narod![]()
Znamo se zabavit po najvecem kijametu![]()
- johnny_blazze
#691 Re: Snijeg sirom BiH
jel ono stanje prirodne nesrece ili narodnog veselja onako cisto informativno xD
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#692 Re: Snijeg sirom BiH
Pa to ti je ublizu negdje oboje. Izgleda mi u Bosni samo i funkcionisemo kako treba kada je neki haos, vanredno stanje i slicno.johnny_blazze wrote:jel ono stanje prirodne nesrece ili narodnog veselja onako cisto informativno xD
Moglo bi se o ovome kakva naucna disertacija napraviti
-
severin
#693 Re: Snijeg sirom BiH
sa-x
U Dalmatinskoj ulici nekoliko minuta prije ponoći zatekli smo brojne građane i njihovu djecu kako se sankaju i skijaju niz jednu od strmijih ulica oživljavajući staru tradiciju spuštanja niz ovu padinsku ulicu. Neki na ligurama kao u pjesmi Zlatana Fazlića Fazle, neki na sankama, a neki na boardovima spuštali su se niz Dalmatinsku u nestvarnom prizoru.
Dalje, u Gabelinoj ulici, u toku je bilo takmičenje u spuštanju na ligurama i boardu popraćeno intenzivnim roštiljanjem ćevapa i kobasica. Pobjednik je bio nebitan, a glavni kriterij bio je spustiti se na bilo čemi niz jdnu od strmijih gradskh ulica. Oni koji su uspjeli skupa s onim manje hrabrim uživali su u "plodovima tora" s roštilja postavljenog nasred ulice.
ajd vidimo se...

U Dalmatinskoj ulici nekoliko minuta prije ponoći zatekli smo brojne građane i njihovu djecu kako se sankaju i skijaju niz jednu od strmijih ulica oživljavajući staru tradiciju spuštanja niz ovu padinsku ulicu. Neki na ligurama kao u pjesmi Zlatana Fazlića Fazle, neki na sankama, a neki na boardovima spuštali su se niz Dalmatinsku u nestvarnom prizoru.
Dalje, u Gabelinoj ulici, u toku je bilo takmičenje u spuštanju na ligurama i boardu popraćeno intenzivnim roštiljanjem ćevapa i kobasica. Pobjednik je bio nebitan, a glavni kriterij bio je spustiti se na bilo čemi niz jdnu od strmijih gradskh ulica. Oni koji su uspjeli skupa s onim manje hrabrim uživali su u "plodovima tora" s roštilja postavljenog nasred ulice.
ajd vidimo se...
- kurty
#694 Re: Snijeg sirom BiH
heheh...teAMICA wrote:Nisam iz av-mau, imas negdje na forumu njihov broj pa ih pitaj. A sto se tice cuka, no sikirikiplain vanilla wrote:gdje su oni av-mau, cuke im gladne na cestija sam ih dans nahranila barem desetak. Mozes mirno spavati.
Ja oko 8 krenuo do hanume i kontam, nakon lopatanja da li da idem taksijem ili da nesto kupim usput pa laganini... I odlucim se za laganini varijantu... Naidjem na prvi otvoreni granapcic i kupim nekih grickalica i skontam neku foru kako da se uklopim... haman pa sam nesta nastimao drito iz kese jedem, bez da ruke koristim... i nakon 10tak metara vidim neki cuko ide prema meni i haj reko sakicu i njemu da dam, kad je vec i meni lijepo... i ide sad neko tepanje, vidim on se hud slomi od mlataranja repom i kako mu dajem da malo jede, tako iz obliznjeg transea izleti druzina... Sanele mi moje, 14 komada... I jbg, kako mi punica otvori vrata, tako ja odmah sa vrata "imal sta za jesti"
- johnny_blazze
#695 Re: Snijeg sirom BiH
treba ih nauciti sanke da vukukurty wrote:heheh...teAMICA wrote:Nisam iz av-mau, imas negdje na forumu njihov broj pa ih pitaj. A sto se tice cuka, no sikirikiplain vanilla wrote:gdje su oni av-mau, cuke im gladne na cestija sam ih dans nahranila barem desetak. Mozes mirno spavati.
Ja oko 8 krenuo do hanume i kontam, nakon lopatanja da li da idem taksijem ili da nesto kupim usput pa laganini... I odlucim se za laganini varijantu... Naidjem na prvi otvoreni granapcic i kupim nekih grickalica i skontam neku foru kako da se uklopim... haman pa sam nesta nastimao drito iz kese jedem, bez da ruke koristim... i nakon 10tak metara vidim neki cuko ide prema meni i haj reko sakicu i njemu da dam, kad je vec i meni lijepo... i ide sad neko tepanje, vidim on se hud slomi od mlataranja repom i kako mu dajem da malo jede, tako iz obliznjeg transea izleti druzina... Sanele mi moje, 14 komada... I jbg, kako mi punica otvori vrata, tako ja odmah sa vrata "imal sta za jesti"![]()
![]()
![]()
-
Frooteky
#696 Re: Snijeg sirom BiH
Šta će kad nestane ćevapa 
- amidzazeher
#697 Re: Snijeg sirom BiH
kurty wrote:heheh...teAMICA wrote:Nisam iz av-mau, imas negdje na forumu njihov broj pa ih pitaj. A sto se tice cuka, no sikirikiplain vanilla wrote:gdje su oni av-mau, cuke im gladne na cestija sam ih dans nahranila barem desetak. Mozes mirno spavati.
Ja oko 8 krenuo do hanume i kontam, nakon lopatanja da li da idem taksijem ili da nesto kupim usput pa laganini... I odlucim se za laganini varijantu... Naidjem na prvi otvoreni granapcic i kupim nekih grickalica i skontam neku foru kako da se uklopim... haman pa sam nesta nastimao drito iz kese jedem, bez da ruke koristim... i nakon 10tak metara vidim neki cuko ide prema meni i haj reko sakicu i njemu da dam, kad je vec i meni lijepo... i ide sad neko tepanje, vidim on se hud slomi od mlataranja repom i kako mu dajem da malo jede, tako iz obliznjeg transea izleti druzina... Sanele mi moje, 14 komada... I jbg, kako mi punica otvori vrata, tako ja odmah sa vrata "imal sta za jesti"![]()
![]()
![]()
Hahahaha Poslali malog Nurku
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#698 Re: Snijeg sirom BiH
bit ce kao u Kini, neces vidjet kera na uliciFrooteky wrote:Šta će kad nestane ćevapa
-
Syyy
#699 Re: Snijeg sirom BiH
Nije ga bilo puno u decembru, ali sad je sve nadoknađeno. 
-
drekalica28
#700 Re: Snijeg sirom BiH
a šta drugo da radimo?alica.k wrote:udri brigu na veselje. tipicno sarajevski.-LIBERO- wrote:Evo upravo profura ulicom ispred moje zgrade jedan border zakacen za auto....al' najjaci su mi ovi sto sjede u gepeku i snimaju ih ...![]()
sjest plakat i kukat?