Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Halcyon

#676 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Halcyon »

udrch wrote:Koliki je snijeg u Tuzli i Zenici..čini mi se po slikama da nema više od 60 do 70 cm..kod mene u avliji jutros bilo 94 cm, a poslije je napadalo bar još 5cm..od sinoć je balo 54cm..
U Tuzli je oko 70 cm.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#677 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plain vanilla »

udrch wrote:Koliki je snijeg u Tuzli i Zenici..čini mi se po slikama da nema više od 60 do 70 cm..kod mene u avliji jutros bilo 94 cm, a poslije je napadalo bar još 5cm..od sinoć je balo 54cm..
u tuzli je jutros bio nesto preko 30cm, u gradu.. u okolini do 70cm
Gray

#678 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Gray »

Kakvo je stanje (čisto informativno me zanima) sa povezanosti između gradova? Nprr vidim da su još ljudi zarobljeni između jablanice i mostara, zači mostar i Sarajevo su potpuno odsječeni, ne možeš nikako doći do Mostara (osim nekim skroz okolo puta možda?). Kako je ostalim gradovima?
Kinaski

#679 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Kinaski »

Ja sam zadovaljan sa mojih 20 cm
plejka2

#680 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plejka2 »

_tulumba_

#681 Re: Snijeg sirom BiH

Post by _tulumba_ »

..
Last edited by _tulumba_ on 04/02/2012 23:53, edited 1 time in total.
_tulumba_

#682 Re: Snijeg sirom BiH

Post by _tulumba_ »

Ovaj zadnji je super bas :)
Platformas

#683 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Platformas »

Nesluzbeno se saznaje da su odgođeni i svi ispiti na Univerzitetu u Tuzli :D

Odgodjeni ispiti na UNTZ
MUNAFIK

#684 Re: Snijeg sirom BiH

Post by MUNAFIK »

Bilo je ovih bordera i skijaša po gradu dosta :D Izasla raja malo :-D
severin

#685 Re: Snijeg sirom BiH

Post by severin »

ludiloooo jes raja docekala malo da se zezaju.... sutra park ispred bbi centra skokovi snowboard :) mozda i rostilj :lol: :lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#686 Re: Snijeg sirom BiH

Post by -LIBERO- »

Evo upravo profura ulicom ispred moje zgrade jedan border zakacen za auto....al' najjaci su mi ovi sto sjede u gepeku i snimaju ih ... :D

Opsta zezancija po gradu. :lol:
severin

#687 Re: Snijeg sirom BiH

Post by severin »

-LIBERO- wrote:Evo upravo profura ulicom ispred moje zgrade jedan border zakacen za auto....al' najjaci su mi ovi sto sjede u gepeku i snimaju ih ... :D

to to :D sutra piknik po gradu jbo planinu... bice sutra snimaka na sa-x .. jedva cekam da vidim 8-)
plejka2

#688 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plejka2 »

I nek neko kaze da nismo pametan narod :D
Znamo se zabavit po najvecem kijametu :P

Samo ovi skakaci su mi malo out....savjetujem mlađima da slicno ne pokusavaju :-)
alica.k

#689 Re: Snijeg sirom BiH

Post by alica.k »

-LIBERO- wrote:Evo upravo profura ulicom ispred moje zgrade jedan border zakacen za auto....al' najjaci su mi ovi sto sjede u gepeku i snimaju ih ... :D

udri brigu na veselje. tipicno sarajevski.
severin

#690 Re: Snijeg sirom BiH

Post by severin »

plejka2 wrote:I nek neko kaze da nismo pametan narod :D
Znamo se zabavit po najvecem kijametu :P

Samo ovi skakaci su mi malo out....savjetujem mlađima da slicno ne pokusavaju :-)
jedva raja docekala sa izadju iz standardnoga sablona... :) skijanje i bordanje niz mahale 8-) hocel ko kupiti skija za bijatlon :bih:
johnny_blazze

#691 Re: Snijeg sirom BiH

Post by johnny_blazze »

jel ono stanje prirodne nesrece ili narodnog veselja onako cisto informativno xD
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#692 Re: Snijeg sirom BiH

Post by -LIBERO- »

johnny_blazze wrote:jel ono stanje prirodne nesrece ili narodnog veselja onako cisto informativno xD
Pa to ti je ublizu negdje oboje. Izgleda mi u Bosni samo i funkcionisemo kako treba kada je neki haos, vanredno stanje i slicno. :-) :D

Moglo bi se o ovome kakva naucna disertacija napraviti :D :bih:
severin

#693 Re: Snijeg sirom BiH

Post by severin »

sa-x

U Dalmatinskoj ulici nekoliko minuta prije ponoći zatekli smo brojne građane i njihovu djecu kako se sankaju i skijaju niz jednu od strmijih ulica oživljavajući staru tradiciju spuštanja niz ovu padinsku ulicu. Neki na ligurama kao u pjesmi Zlatana Fazlića Fazle, neki na sankama, a neki na boardovima spuštali su se niz Dalmatinsku u nestvarnom prizoru.

Dalje, u Gabelinoj ulici, u toku je bilo takmičenje u spuštanju na ligurama i boardu popraćeno intenzivnim roštiljanjem ćevapa i kobasica. Pobjednik je bio nebitan, a glavni kriterij bio je spustiti se na bilo čemi niz jdnu od strmijih gradskh ulica. Oni koji su uspjeli skupa s onim manje hrabrim uživali su u "plodovima tora" s roštilja postavljenog nasred ulice.

ajd vidimo se... :lol: :lol:
kurty

#694 Re: Snijeg sirom BiH

Post by kurty »

teAMICA wrote:
plain vanilla wrote:gdje su oni av-mau, cuke im gladne na cesti
Nisam iz av-mau, imas negdje na forumu njihov broj pa ih pitaj. A sto se tice cuka, no sikiriki :wink: ja sam ih dans nahranila barem desetak. Mozes mirno spavati.
heheh...

Ja oko 8 krenuo do hanume i kontam, nakon lopatanja da li da idem taksijem ili da nesto kupim usput pa laganini... I odlucim se za laganini varijantu... Naidjem na prvi otvoreni granapcic i kupim nekih grickalica i skontam neku foru kako da se uklopim... haman pa sam nesta nastimao drito iz kese jedem, bez da ruke koristim... i nakon 10tak metara vidim neki cuko ide prema meni i haj reko sakicu i njemu da dam, kad je vec i meni lijepo... i ide sad neko tepanje, vidim on se hud slomi od mlataranja repom i kako mu dajem da malo jede, tako iz obliznjeg transea izleti druzina... Sanele mi moje, 14 komada... I jbg, kako mi punica otvori vrata, tako ja odmah sa vrata "imal sta za jesti" :lol: :lol: :lol: :lol:
johnny_blazze

#695 Re: Snijeg sirom BiH

Post by johnny_blazze »

kurty wrote:
teAMICA wrote:
Nisam iz av-mau, imas negdje na forumu njihov broj pa ih pitaj. A sto se tice cuka, no sikiriki :wink: ja sam ih dans nahranila barem desetak. Mozes mirno spavati.
heheh...

Ja oko 8 krenuo do hanume i kontam, nakon lopatanja da li da idem taksijem ili da nesto kupim usput pa laganini... I odlucim se za laganini varijantu... Naidjem na prvi otvoreni granapcic i kupim nekih grickalica i skontam neku foru kako da se uklopim... haman pa sam nesta nastimao drito iz kese jedem, bez da ruke koristim... i nakon 10tak metara vidim neki cuko ide prema meni i haj reko sakicu i njemu da dam, kad je vec i meni lijepo... i ide sad neko tepanje, vidim on se hud slomi od mlataranja repom i kako mu dajem da malo jede, tako iz obliznjeg transea izleti druzina... Sanele mi moje, 14 komada... I jbg, kako mi punica otvori vrata, tako ja odmah sa vrata "imal sta za jesti" :lol: :lol: :lol: :lol:
treba ih nauciti sanke da vuku 8-)
Frooteky

#696 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Frooteky »

Šta će kad nestane ćevapa :mrgreen:
amidzazeher

#697 Re: Snijeg sirom BiH

Post by amidzazeher »

kurty wrote:
teAMICA wrote:
heheh...

Hahahaha Poslali malog Nurku :lol: :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#698 Re: Snijeg sirom BiH

Post by plain vanilla »

Frooteky wrote:Šta će kad nestane ćevapa :mrgreen:
bit ce kao u Kini, neces vidjet kera na ulici :lol: :lol:
Syyy

#699 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Syyy »

Nije ga bilo puno u decembru, ali sad je sve nadoknađeno. :)
drekalica28

#700 Re: Snijeg sirom BiH

Post by drekalica28 »

alica.k wrote:

udri brigu na veselje. tipicno sarajevski.
a šta drugo da radimo?
sjest plakat i kukat? :roll:
Post Reply