SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
JThomas

#676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JThomas »

i mislim, ako je već takva situacija, zašto čekati 2 sata i da ti ćelavi sa pištoljem kaže "šta gledaš" da bi napustio objekat?
plejka2

#677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plejka2 »

Jbg ovo nije prvi slucaj da frka nastane sa tim sta me gledas.Tako je ako se ne varam zbog pogleda ubijen onaj decko u tramvaju.Ovi jesu razbijali i ponasali se bahato al kad vec vidis da je neko svjesno doso napravit problem ako vec nisi u stanju da se sa njim obracunas nemoj ga ni gledat a kamo li cestitat mu novu.Ako nanjusis belaj a ne zelis ucestvovat fino plati i preko vrata.

Zao mi jest momka al jbg vidimo da je jedini on ovde od citave kafane najbo sto znaci da tu ima makar malo njegove krivice-greske....
BHF_Manijak

#678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BHF_Manijak »

Pa nije lik pobjedgo tek tako, sjeo na taksi i kuci, vec je otiso po policiju! :roll:
Opet ponavljam, ne znam kako bih reagovo u situaciji da mi neko mase sa pistoljom ispred ociju, jedno je bokser, palija od kojih se mozes odbrniti, izbjeci, uzvratiti, a drugo je kad jednim potezom na licu mjesta ostajes mrtav, ne znam i ne bih volio da se nadjem u takvoj situaciji a nit hodam nesto plaho puno doduse! :mrgreen:
Don Zivconi

#679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Don Zivconi »

plejka2 wrote:Jbg ovo nije prvi slucaj da frka nastane sa tim sta me gledas.Tako je ako se ne varam zbog pogleda ubijen onaj decko u tramvaju.Ovi jesu razbijali i ponasali se bahato al kad vec vidis da je neko svjesno doso napravit problem ako vec nisi u stanju da se sa njim obracunas nemoj ga ni gledat a kamo li cestitat mu novu.Ako nanjusis belaj a ne zelis ucestvovat fino plati i preko vrata.

Zao mi jest momka al jbg vidimo da je jedini on ovde od citave kafane najbo sto znaci da tu ima makar malo njegove krivice-greske....
Ima :sad: nepoznavanje mentalnog sklopa kabadahija to cestitanje nove godine mu je moglo glave doci! :sad: ccc kako kazu platio danak neiskustvu
JThomas

#680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JThomas »

ma ne možeš ti reći da je on "kriv", gdje će ti duša. ružno je reći, ta riječ znači nešto drugo. al' ako vidiš da naoružane pijane glave već razbijaju čaše, a nisi spreman na belaj, kidaj na vrijeme.
vinnie_jones

#681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by vinnie_jones »

Al' su i hojrati majstorski izabrali lokal gdje će da prave fajront, mora se priznati da je smeće uvijek znalo da odabere potencijalne žrtve, "mjesto radnje" itd.
BHF_Manijak

#682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BHF_Manijak »

Upravo plejka! Ako vec nisi za belaja, odnosno sa ovim kabadahijama i papcima jedino sa utokom za pasom si "sprema za belaj", onda brate ako vidis da ce se zakuhati platis i fino preko vrata...Sad ce neko reci "necu da izadjem, imam pravo biti u lokalu, ko je on da mene istjera" itd, ok razmisljanje ali onda treba i biti spreman na to da mozes fasovati, da ce biti belaja i slicno!
JThomas

#683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JThomas »

to sam i ja rekao, što nisu to sve isto pokušali u bosni, igmanu, barlotiju, bazenima...
vratnik

#684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by vratnik »

Nebitno skroz ko bi, i kako stao na crtu. Problem su siledzije koje masu pistoljima i palicama na javnom mjestu bez straha. O tome kako bi ko u toj situaciji reagovao je forum sasvim pogresno mjesto. (nisu ti sto nosaju pistolje oni misevi iz prijasnjih dana kojima je falilo muda, ali su se bojali kazne. Ovi su misevi koji se ne boje drzave, sjetite se Amara). Sreca pa nije pala mrtva glava, nadati se da ce ih sud makar na mjesec dana osuditi.
ultima_palabra

#685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by ultima_palabra »

Znači oni se "igraju" sa pištoljima, lome čaše itd... a ti ostaješ sjediti u kafani :-) Jbg, sam je sebi kriv onda...
vratnik

#686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by vratnik »

BHF_Manijak wrote:Upravo plejka! Ako vec nisi za belaja, odnosno sa ovim kabadahijama i papcima jedino sa utokom za pasom si "sprema za belaj", onda brate ako vidis da ce se zakuhati platis i fino preko vrata...Sad ce neko reci "necu da izadjem, imam pravo biti u lokalu, ko je on da mene istjera" itd, ok razmisljanje ali onda treba i biti spreman na to da mozes fasovati, da ce biti belaja i slicno!
kad je dovoljan pogled, onda bi i taj pokusaj bijega mogao isto tako biti provokacija. Drzava mora siledzijama stati u kraj. Bez toga je svaki pokusaj razumijevanja sklopa siledzije uzaludan trud. (ja sam se jednom slucajno nasao u sred obracuna nozevima, u trenutku kad sam to skontao sam vec imao fleke od krvi na jakni).
Drzava, help us, please.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Velkoski »

vratnik wrote:nadati se da ce ih sud makar na mjesec dana osuditi.
Tesko, ovdje drzava stiti ovakve :-)
plejka2

#688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plejka2 »

JThomas wrote:to sam i ja rekao, što nisu to sve isto pokušali u bosni, igmanu, barlotiju, bazenima...
Pa jbg mozda bas postoji razlog sto su tu dosli i poceli razbijat.Ako vec imaju u tom objektu zastitari a nisu nista poduzeli pri razbijanju casa vec naprotiv pomogli da se sakrije oruzje znaci da momci nisu tu tek tako zalutali....
Eto skoro smo citali sta je bilo u vatri da lik nije pozvo policiju pitaj boga bil bio kakav text i kako bi se zavrsilo.....
Nista danas nije slucajno.
Reglan

#689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Reglan »

Da mi je samo znati sta je radio konobar ili vlasnik dok su ovi neometano lomili case i vadili utoke da se malo kurce.Ono navikao an to,nije htio zvati muriju :-)
JThomas

#690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JThomas »

plejka2 wrote:
JThomas wrote:to sam i ja rekao, što nisu to sve isto pokušali u bosni, igmanu, barlotiju, bazenima...
Pa jbg mozda bas postoji razlog sto su tu dosli i poceli razbijat.Ako vec imaju u tom objektu zastitari a nisu nista poduzeli pri razbijanju casa vec naprotiv pomogli da se sakrije oruzje znaci da momci nisu tu tek tako zalutali....
Eto skoro smo citali sta je bilo u vatri da lik nije pozvo policiju pitaj boga bil bio kakav text i kako bi se zavrsilo.....
Nista danas nije slucajno.
poenta je da i kabadahije znaju gdje smiju. a gdje će im biti uzvraćeno.

divlji zapad jebiga, kad te država ne štiti.
mrtva kokoš

#691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mrtva kokoš »

vratnik wrote: Drzava, help us, please.
state for a men will help u, don`t afraid!!
Urban B.

#692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Urban B. »

kokuz_sa wrote:
FreeSol2 wrote:
Jedan001 wrote: hahaha ti bi ko ostao da su bila 3-4 grmalja sa palicama i pistoljima aha al u k..
ovo izgleda samo sa pistoljem po gradu hodat ko ti pridje supljom oko sha me gleas u celo odmah.. :x
Ti bi bjezao, da ti jarana na smrt udaraju? ccc :-)

I onda se cudimo sto narod ne obraca paznju kad bude neki belaj na ulicama :oops:
a to bi ti ostao pa da i ti primis npr metak u celo radi branjenja jarana?

Ako ti jarana neko udara pa makar kundakom ti ces pobjeci?
Ako je tako svaka ti cast,to je onda prijatelj za pozelit :thumbup:
Ja sam ostao i opet bi to uradio da dodje do takvog belaja!
Urban B.

#693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Urban B. »

KPNCTNJAH wrote:
Kasnije kad se sve zavrsi i niko ne dobije metak kao sto je bilo u ovoj situaciji kako bi mogao pogledati tog 'jarana' u oci ? Ako bjezimo, bjezimo svi, ako ostane jedan ostaju svi... tako je uvijek bilo kod mene i moje raje... neko izvadi utoku i pocne udarati mog druga kojeg znam 10+ godina i ja da pobjegnem, a njega da ostavim :-) da ne pricam o rodjenom bratu za kojeg bi poginuo odmah... ali nismo svi isti... ne kazem da bi glumio ramba ako vidim da nemam nikakve sanse, ali bar bi ostao tu da i mene udari koji put ako nista...
:thumbup: :thumbup:

I onda ce se isti ovi ljudi sutra cuditi kako to da njima niko nece da pomogne i pricat u sta smo se to pretvorili a prvi ne bi stali u odbranu svog druga!
Tvrdokorna mrlja

#694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Tvrdokorna mrlja »

plejka2 wrote:Jbg ovo nije prvi slucaj da frka nastane sa tim sta me gledas.Tako je ako se ne varam zbog pogleda ubijen onaj decko u tramvaju.Ovi jesu razbijali i ponasali se bahato al kad vec vidis da je neko svjesno doso napravit problem ako vec nisi u stanju da se sa njim obracunas nemoj ga ni gledat a kamo li cestitat mu novu.Ako nanjusis belaj a ne zelis ucestvovat fino plati i preko vrata.

i to vani izadjes i platis konobaru koji dodje van,ako vec nisi spreman da izgubis glavu zbog gluposti.

al vjerovatno je i kod njega alkohol radio,marki je pravo pravcato svratiste i dole kad udjem,obicno se sutra ne sjecam da sam bio tamo.u tim stanjima ga posjecujem,a puno je u njemu agresive u sitne sate.

sto je najgore, to bi trebao da bude nekakav rokerski kafic,opustena atmosfera,muzika,svirka....a pravo je opasno mjesto i uvijek je na rubu incidenta , a sve zbog cudnog spoja ljudi koji se u sitne sate skupljaju tamo.
BHF_Manijak

#695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BHF_Manijak »

A jesu navalali sto je frajer pobjego...Ne mozete cijeli svijet ravnati prema sebi, mozda je ckapi lik, boji se tuca, nema muda i pobjego, nidje veze ba...Ja garantujem zivotom da u gradu nema 5% ljudi koji su spremni na stoljpi krenuti, ako ste vi jedan od tih rijetkih, cestitam vam na hrabrosti, ali nisu svi VI! I mislim glupo je nekoga pravdati uopste zato sto frajer NA PISTOLJ nije krenuo, kao jest pizda nije spreman da zagine! :roll:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bordo gandalf »

.
Last edited by bordo gandalf on 04/01/2012 23:50, edited 1 time in total.
Urban B.

#697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Urban B. »

.
bull21

#698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bull21 »

BHF_Manijak wrote:A jesu navalali sto je frajer pobjego...Ne mozete cijeli svijet ravnati prema sebi, mozda je ckapi lik, boji se tuca, nema muda i pobjego, nidje veze ba...Ja garantujem zivotom da u gradu nema 5% ljudi koji su spremni na stoljpi krenuti, ako ste vi jedan od tih rijetkih, cestitam vam na hrabrosti, ali nisu svi VI! I mislim glupo je nekoga pravdati uopste zato sto frajer NA PISTOLJ nije krenuo, kao jest pizda nije spreman da zagine! :roll:
Krenuo ja prije 3 godine. Kad su se glave ohladile i kad se skontalo šta je bilo, došlo se do zaključka da je to jedan veliki idiotizam. Poginut ili ostat osakaćen jer se nekoj budali nadig'o? Jok. Nikad više, ni za brata.
KPNCTNJAH

#699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by KPNCTNJAH »

BHF_Manijak wrote:A jesu navalali sto je frajer pobjego...Ne mozete cijeli svijet ravnati prema sebi, mozda je ckapi lik, boji se tuca, nema muda i pobjego, nidje veze ba...Ja garantujem zivotom da u gradu nema 5% ljudi koji su spremni na stoljpi krenuti, ako ste vi jedan od tih rijetkih, cestitam vam na hrabrosti, ali nisu svi VI! I mislim glupo je nekoga pravdati uopste zato sto frajer NA PISTOLJ nije krenuo, kao jest pizda nije spreman da zagine! :roll:
Ne zna niko od nas sta se tu tacno desilo... vise je glupo nego hrabro ici na lika koji drzi pistolj uperen u tebe jer ce najvjerovatnije pucati iz straha ako vec ranije nije imao namjeru to raditi... ja sam komentarisao postove forumasa koji su pisali da bi pobjegli i ostavili prijatelja u slicnoj situaciji... s njima se nikako ne mogu sloziti niti ih mogu shvatiti... na ovom istom forumu se toliko pisalo o onoj situaciji u tramvaju kad je ubijen mladic i dosta ljudi je kritikovalo ostale putnike jer nista nisu uradili, a oni su trebali pomoci nekom koga nikad nisu vidjeli... ovdje vidimo da bi neki dopustili da se slicno desi i ljudima koje poznaju dugi niz godina...

evo gledam sad sliku tog pretucenog momka... znao sam ja gore izgledati nakon tuca u kojim sam izlazio kao pobjednik :D
semso_bonaparte

#700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by semso_bonaparte »

ultima_palabra wrote:Znači oni se "igraju" sa pištoljima, lome čaše itd... a ti ostaješ sjediti u kafani :-) Jbg, sam je sebi kriv onda...
I nakon sto ti jedan takav hajvan dodje i kaze "Sa me gleas" ti mu cesitas NG i ostanes u kafani. E nek je dobio batina.
Locked