Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

sarajevsko_pivo

#676 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sarajevsko_pivo »

Iduce godine su lokalni izbori u Zenici, tako da je sve moguce.

Mogli su u Zenici napraviti veliku Arenu, sto ne bi mogli prosiriti malo stadion.

Mercator nema veci centar u Zenici nek u partnerstvo sa njima izgrade stadion :)

Veci trzni centara u Zenici nece biti, posto vec postoji najveci shoppingcentar u BiH tamo uz Arenu.
quasar

#677 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

Mimo toga sto se ne zna investitor, projektant, izvodjac, ne zna se ni kapacitet.
21-25k je velika razlika, i 4k stolica ne mogu se samo tako ubaciti ili nestati.

Ovo mi govori da je neko nesto nacuo, i onda sastavio pricu, pogotovo jer se nije ni potpisao.
sarajevsko_pivo

#678 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sarajevsko_pivo »

Sta bi sa ovim projektom?

Image
skaut_83

#679 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by skaut_83 »

Gandalf wrote:U maju rušenje sjeverne i južne tribine i izgradnja novih tribina

Nakon završetka posljednjeg kola Premijer nogometne lige BiH, u maju naredne godine, trebala bi početi rekonstrukcija dijela gledališta i travnatog dijela stadiona Bilino Polje u Zenici.

Osnovne karakteristike ove rekonstrukcije bit će rušenje južne i sjeverne tribine stadiona i gradnja novih tribina sa povećanjem broja stolica na po šest hiljada sa svake strane terena. Naravno, nove tribine će imati i potpuni komfor, osim kvalitetnih sjedišta tribine će biti pokrivene i svim ponudama, ali i obaveznim sadržajima kakve imaju svi nogometni hramovi u svijetu.

Ako sve bude kako je planirano, tj. ako se ostvare planovi iz novog projekta, Bilino Polje će definitivno biti najmoderniji stadion u regionu. Ova prva faza rekonstrukcije će omogućiti da, nakon njenog završetka, Bilino Polje prima 21.000 – 25.000 gledalaca, dok bi završetkom kompletne rekonstrukcije stadiona, tj. rekonstrukcijom istočne i zapadne tribine, stadion trebao biti spreman za oko 40.000 gledalaca.

Ipak, treba napomenuti da će nakon prve faze, osim povećanja broja sjedišta i pokrivanja ''robijaškog juga'' i ''gostujućeg sjevera'' stadion će biti bogatiji za puno pratećih objekata. U okviru tribina bit će napravljeno nekoliko fan kafea, prodavnica navijačkih pomagala i suvenira, medicinska ambulanta za gledaoce, manja pritvorska jedinica ili mini zatvor u slučaju huliganskih ispada, novi sanitarni čvorovi, prostor za potrebe policije i zaštitarskih agencija...

Najkraće rečeno, stadion koji je davne 1972.godine projektovan i sagrađen za nogomet i ragbi, imat će kompletnu uslugu za sve posjetioce, a nudit će veći komfor i ponudu ljubiteljima sporta.

Izvor : Sarajevo-x.com
Sarajevo-x.com nikako ne moze biti izvor, oni su samo prenijeli vijest a ni sami ne znaju od koga izgleda...???
Rekonstrukcija stadiona krece u maju - IZJAVIO KO???
romanovero

#680 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by romanovero »

sarajevsko_pivo wrote:Sta bi sa ovim projektom?

Image
sta ce biti-opaljeni po usima!
Ajatolah_

#681 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

Sa-x kao izvor za ovu vijest o Bilinom Polju navodi ZEDA-u... :?
quasar

#682 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

sarajevsko_pivo wrote:Sta bi sa ovim projektom?

Image
Mislim da je ovdje problem nedostatak zakona o javno-privatnom partnerstvu.
lajkujMe

#683 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by lajkujMe »

Jednu tribinu nazvati Arcelor Mittal steel a drugu po bolnici koja lijeci tumore napravljene od strane Arcelor Mittal steela :lol: :lol: :lol: :lol:
Payton

#684 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Payton »

Ma nema nista od toga ljudi, nemojte se opet dzaba lozit.

Joj kako spucaju suplju, svi se pale ko fitilj :)

Da vam ja odmah kazem, NEMA OD TOGA NISTA, JEL SVIMA JASNO? :lol:
Mr. Brightside

#685 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Mr. Brightside »

Payton wrote:Ma nema nista od toga ljudi, nemojte se opet dzaba lozit.

meni nije, objasni mi :)
Digla_da_kreci

#686 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Digla_da_kreci »

EdoI wrote:Sa-x kao izvor za ovu vijest o Bilinom Polju navodi ZEDA-u... :?
Za svaku iole ozbiljniju vijest iz Zenice, ja sam primjetila da im je izvor ZEDA. Valjda s njima saradjuju.

A sto se u ovim vijestima ne spominje travnjak ljudi? Valjda bi to prvo trebalo izdvojiti pare i uraditi travnjak, djaba napucane tribine ako ce i dalje biti mocvara na terenu.
quasar

#687 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by quasar »

Digla_da_kreci wrote:
EdoI wrote:Sa-x kao izvor za ovu vijest o Bilinom Polju navodi ZEDA-u... :?
Za svaku iole ozbiljniju vijest iz Zenice, ja sam primjetila da im je izvor ZEDA. Valjda s njima saradjuju.

A sto se u ovim vijestima ne spominje travnjak ljudi? Valjda bi to prvo trebalo izdvojiti pare i uraditi travnjak, djaba napucane tribine ako ce i dalje biti mocvara na terenu.
U prvoj recenici se vec spominje travnjak.
Payton

#688 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Payton »

armin.i.am wrote:

Zato sto je meni Huso Smajlovic reko da je to suplja za levate, predizborna za ovce.
Mr. Brightside

#689 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Mr. Brightside »

Payton wrote:
armin.i.am wrote:

Zato sto je meni Huso Smajlovic reko da je to suplja za levate, predizborna za ovce.
blizak si s njim?
Digla_da_kreci

#690 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Digla_da_kreci »

quasar wrote:U prvoj recenici se vec spominje travnjak.
Jedna rijec, a sve ostalo o tribinimama i pratecim objektima. Mislim, super presretna sam ako ce se naci tolika sredstva pa da se sve uradi, :thumbup: samo velim da bih ja vise potencirala na travnjaku i stavila ga u prvi plan...cuj ja :D :lol:
gol-man

#691 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by gol-man »

Digla_da_kreci wrote:
Jedna rijec, a sve ostalo o tribinimama i pratecim objektima. Mislim, super presretna sam ako ce se naci tolika sredstva pa da se sve uradi, :thumbup: samo velim da bih ja vise potencirala na travnjaku i stavila ga u prvi plan...cuj ja :D :lol:
Neki dan je bila vijest da ce nakon 40 godina konacno biti zamijenjen travnjak. Trava koja je posijana u reprezentativnom kampu ce biti prebacena na Bilino, a gore ce posijati novu. :bih: :bih:
motorola01

#692 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

Mislim da nema nista od ovoga.A ako bi slucajno i bilo,na sta bi licio stadion?Trenutno je najljepsi u drzavi,ali ako pokusaju ili cak odrade to sto su dogovorili onako formalno na kafi,onda nece ni na sta liciti.Zamislite da sad sjever i jug izgledaju recimo kao na onoj slici(slika kako bi trebao izgledati stadion,kao u Aachenu) :-) .Nigdje veze.Na sta bi tek onda licio stadion?Sjever i jug bi bili dosta visi od zapada,a pogotovo istoka.Onda bi supci pucali pricu,hahahaha vidi nam stadiona.Glupost je ista i poceti jer ako to i zapocnu i zavrse,kad onda misle ostalo raditi????Onda bi valjalo jedno 10-15 godina gledati najruzniji stadion na svijetu,a ne samo u Evropi :D

Jednostavno ovo je bacanje bombi.Culi da narod bi htio novi stadion,pa lupaju ko maxim po diviziji i svaka procjena im je odokativna.Sad kad to Turkic odradi kako treba i izracuna koja im cifra treba smao za sjever i jug,od tog trenutka nece vise niko ni spomenuti rekonstrukciju :lol:
fosil

#693 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by fosil »

Ako fakat srede Bilino, treba pozvati Portugal na prijateljsku.
Baudelaire

#694 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Baudelaire »

fosil wrote:Ako fakat srede Bilino, treba pozvati Portugal na prijateljsku.
:lol: :thumbup:
MyCore

#695 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by MyCore »

Pozvali ne pozvali eto njih u baražu :lol:
IlijaLadin

#696 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by IlijaLadin »

MyCore wrote:Pozvali ne pozvali eto njih u baražu :lol:
:lol:
neka im je daleko lijepa kuća
sinuhe

#697 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Ovaj poraz ce zasjeniti sve buduce pobjede ako ne dobijemo priliku da se revansiramo, ali ne u prijateljskoj utakmici.
Baudelaire

#698 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Baudelaire »

sinuhe wrote:Ovaj poraz ce zasjeniti sve buduce pobjede ako ne dobijemo priliku da se revansiramo, ali ne u prijateljskoj utakmici.
Šta će ba zasjeniti? Ne zezaj, da Bog da nikad ne dobili priliku da se revanširamo, osim eventualno u polufinalu nekog prvenstva :D
Korisničkoime

#699 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

lajkujMe wrote:
Korisničkoime wrote:Prvo treba odgovoriti na pitanje ko će da uloži pare tj. odakle pare da dođu, ako neko misli na državi odnosno FBiH i kanton neka večeras pogleda dnevnik, samo jedan dnevnik i biće mu sve jasno, uz taj dnevnik neka malo prosurfa i vidi koliko koštaju rekonstrukcije. Drugo ko će i kako da obezbijedi pare za održavanje stadiona. Privatnom kapitalu je zanimljiva zarada, na tržnim centrima, hotelima, stanovima se može zaraditi na fudbalu u nas ne možeš.
Kao onaj dnevnik BHT1 gdje su bacili cijenu da treba 250-500 mln eura??? :lol: :lol: :lol:

Pusti ti Dnevnike i nesposobne novinare, ovu objavu sto je sa-x uradio ne smatram tacnom najvise zbog toga sto je tekst mahinalan nigdje ne pise ko ce pare dati itd... i + sto je bez ikakvog upozorenja izasao.
Ma jok možda se nisam dobro izrazio mislio sam na stanje u državi štrajkove policije, prosvjete, zdravstva (budžetski korisnici), visinu plata, penzija, nezaposlenost, skraćivanje socijalnih davanja svima od reda itd. kad se to vidi onda je dijetinjasto tražiti ili očekivati da država napravi stadion. Što se tiče troškova evo za primjer Werder iz Bremena njega je rekonstrukcija (proširenje kapacitea, uklanjanje atletske staze itd.) trebala da košta 75-80 mil. Eura sad to prepolovi jer ne moramo imati senzacionalan stadion a i određeni troškovi su manji u nas i eto ti oko 80 mil. KM + infrastruktura oko istog + otkupljivanje privatnog posjeda okolo eto ga 100 mil. KM. to naša država ne može.
Korisničkoime

#700 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Digla_da_kreci wrote:
:thumbup: Najbolji post, nemaju se desetine miliona na rekonstrukciju tribina pa to nam nikad niko i nije osporavao ili nam pravio probleme u vezi toga ili da zbog toga nismo mogli normalno da igramo već se uvijek sve vezalo za stanje terena. Obnovit njega napucat ga, drenaže, grijanje sve što treba da možeš imati tepih u Novembru pa i Januaru ako zatreba, i ovako će to ostati sve ako se krenu raditi tribine.
Locked