BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#676 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ultima_palabra »

Begović
Jahić-Spahić-Rahimić-Salihović
Zahirović-Medunjanin
Pjanić-Misimović-Lulić
Džeko

Valjda svi budu spremni :roll:
veljaca

#677 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by veljaca »

zovemsecrveni wrote:Hajmo prijedloge za zadnju liniju protiv Portugala (nemamo Papca i Pandžu, a Mujdže nema ni u drugoj utakmici), moj prijedlog:

--------------------Begovic--------------------

Vranješ-----Spahic-----Nadarevic-----Lulic

itd...

---------------------- Begovic --------------------------

Jahic -------- Spahic --------- Besic ------Salihovic
domi89

#678 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by domi89 »

PHOTO: Bosanci i Hercegovci zablistali na europskoj pozornici u Parizu

http://www.reprezentacija.ba/top-vijest ... arizu.html

Tek covijek kad vidi ove slike nasih navijaca u Parizu skonta koliko smo mi dobri i veliki ljudi!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih:
Gandalf

#679 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

ultima_palabra wrote:Begović
Zahirović-Medunjanin
Pjanić-Misimović-Lulić
Džeko

Zahirović može igrati u odbrani ako bude pod moranje, bolje on nego Rahimić
ultima_palabra

#680 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ultima_palabra »

Gandalf wrote:
ultima_palabra wrote:Begović
Zahirović-Medunjanin
Pjanić-Misimović-Lulić
Džeko

Zahirović može igrati u odbrani ako bude pod moranje, bolje on nego Rahimić
Ne znam, ako već moraš mijenjati poziciju igraču po meni je bolje da to bude iskusniji igrač.
juventus

#681 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by juventus »

prva utakmica:
Begović
Jahić-Spahić-Nadarević-Salihović

druga utakmica (ako ne bude kartona):
Begović
Jahić-Spahić-Pandža-Papac
Last edited by juventus on 14/10/2011 11:07, edited 1 time in total.
zlajapravaraja

#682 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

----------------------------Begovic------------------------------

Salihamidzic--------Rahimic-------Spahic----------Salihovic

-----------------Zahirovic---------------Medunjanin-----------

Pjanic---------------------Misimovic-----------------------Lulic

-----------------------------Dzeko--------------------------------

Stvarno mislim da bi ovo upalilo. 2 "Saliha" po bokovima bi pojela Ronalda i Nanija :mrgreen:
A Rahimic protiv Portugalaca moze odigrati stopera, jer oni ionako ne igraju visoke lopte, sto Rahimicu odgovara.

P.S. Ovo sa Salihamdzicem bi stvarno bila jedna prelijepa prica koje samo sport pise. Ne sumnjam da bi dao 120%, samo da mu kazemo "trebamo te Braco!"
A Braco je i veoma popularan u Njemackoj, i ne sumnjam da bi njegovo odazivanje izazvalo veliku medijsku paznju i simpatije za nas plasman na EURO - a ko zna, mozda sudija upravo bude Svabo :wink:

Dzeko i Misimovic bi mogli nazvati Magatha i zamoliti ga da nalozi Bracu da se vrati u reprezentaciju, i da ga na treninzima, pa i u utakmicama, iskljucivo koristi na desnom beku. :wink:

Ovo sve naravno ako je vecina igraca saglasna, te ako ne postoje nikakve druge prepreke :skoljka:
Romanista 101%

#683 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Romanista 101% »

zlajapravaraja wrote:----------------------------Begovic------------------------------

Salihamidzic--------Rahimic-------Spahic----------Salihovic

-----------------Zahirovic---------------Medunjanin-----------

Pjanic---------------------Misimovic-----------------------Lulic

-----------------------------Dzeko--------------------------------

razbili bi ih sa ovom postavom!!

http://www.index.hr/sport/clanak/u-zeni ... 77247.aspx
zlajapravaraja

#684 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

A takodjer mislim da bi Muhamed Besic na boku propisno izludio i izudarao i Gaynalda i Nanija 8-)
Nakon eventualnog vodjstva od 3:0 na poluvremenu :wink:
Comrad

#685 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Comrad »

Koliko se sjecam, portugalci nas i nisu bas razvalili u proslom barazu. Bolji jesu bili, al sad da su nas poderali i nisu. I njih su vile nosale. Za one koji su zaboravili evo ispod nekoliko isjecaka iz utakmica.

Portugal - BiH

BiH - Portugal

Uopste ne vidim razlog za toliki strah. Mi smo napredovali vise od njih i to je ocito. Dzeko je jaci, bolji... dobro rece jel nuno gomes ili ko, 'oni su napredovali, dok smo mi isti' i u neku ruku je i upravu.

Samo hrabro!!! :bih:
shalla

#686 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by shalla »

ja71 wrote:Moje predvidjanje:

BiH Portugal 0:0
Portugal BiH 0:0

Produzeci 0:0

Nasi gube u penalima
Ako bude tako, očekujem od forumaša da će me posjećivati u bolnici :mrgreen: :mrgreen:
Obuca9

#687 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Obuca9 »

zlajapravaraja wrote: Dzeko i Misimovic bi mogli nazvati Magatha i zamoliti ga da nalozi Bracu da se vrati u reprezentaciju, i da ga na treninzima, pa i u utakmicama, iskljucivo koristi na desnom beku. :wink:
Jel' to ti pričaš o onom Magathu što vodi Wolfsburg ili o Gumenoj glavi što vodi Vrbanjušu?
ja71

#688 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ja71 »

Pa neko vec rece da Salihamidzic nema vise BiH drzavljanstvo.
Osim toga ne vjerujem da bi taj izdrzao 90 min
a kamoli u Portugalu eventualnih 120
Comrad

#689 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Comrad »

Nasi gube u penalima
Ma jok..nasi gube gvozdenim golom, pravilom koje je nakon prvog produzetka na vanrednom zasjedanju prihvacen od strane predstavnika uefe.
casa_vode

#690 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by casa_vode »

shalla wrote:

Nasi gube u penalima
Ako bude tako, očekujem od forumaša da će me posjećivati u bolnici :mrgreen: :mrgreen:

:evil: :zoka: :skoljka: :mrgreen: :dance: :bih:
zlajapravaraja

#691 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

hz__semir wrote:
zlajapravaraja wrote: Dzeko i Misimovic bi mogli nazvati Magatha i zamoliti ga da nalozi Bracu da se vrati u reprezentaciju, i da ga na treninzima, pa i u utakmicama, iskljucivo koristi na desnom beku. :wink:
Jel' to ti pričaš o onom Magathu što vodi Wolfsburg ili o Gumenoj glavi što vodi Vrbanjušu?
Ne kontam ba :skoljka:
Timotije

#692 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Timotije »

Pratio sam njihovu grupu kroz kvalifikacije, odbranu su odigrali veoma lose. Cipar 4, Island 3, Danci 2- s tim da su se jos usput ljudi posteno ispromasivali....Napad im je jak, Ronaldo i Nani kad je dobiju u trku, uh...Pepe nas je slomio u proslom dvomecu, njemu se nimalo ne radujem. Samo se nadam da je Carvaljo covjek od rijeci... :D
Uz posteno sudjenje smo u igri, ali bojim se direktive odozgo, onda je mahanje usima... :(
Obuca9

#693 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Obuca9 »

Comrad wrote:BiH - Portugal
Ko je ovaj na 0:30 što profura k'o brzi voz kroz 16-erac? Nani?
zlajapravaraja

#694 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

ja71 wrote:Pa neko vec rece da Salihamidzic nema vise BiH drzavljanstvo.
Osim toga ne vjerujem da bi taj izdrzao 90 min
a kamoli u Portugalu eventualnih 120
Onaj ko trenira pod Magathovom palicom moze odigrati 3 utakmice za redom, a da se ni ne oznoji. Vjerovao ili ne :shock:

Ako moze Rahimic, moze i Braco.

P.S. A za drzavljanstvo ne beri brigu. Iako je uzeo njemacki pasos, on je jos uvijek "fudbalski/nogometni Bosanac i Hercegovac".
Last edited by zlajapravaraja on 14/10/2011 11:26, edited 1 time in total.
Obuca9

#695 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Obuca9 »

zlajapravaraja wrote:
hz__semir wrote:
Ne kontam ba :skoljka:
Vidim da ne kontaš. Pa nije to majstore Gumena glava i Vrbanjuša, pa da ga može nazvati bivši igrač i reći "E haj Allaha ti stavi mi ovog jarana na desnog beka, treba nam za jednog turnira, pa nek se malo uigra na beku, nije odavno igro, znam ja da tebi reba na krilu, ali haj stavi ga mota, pa te castim pivom".
ja71

#696 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ja71 »

zlajapravaraja wrote: Onaj ko trenira pod Magathovom palicom moze odigrati 3 utakmice za redom, a da se ni ne oznoji. Vjerovao ili ne :shock:

Ako moze Rahimic, moze i Braco.

P.S. A za drzavljanstvo ne beri brigu. Iako je uzeo njemacki pasos, on je jos uvijek "fudbalski/nogometni Bosanac i Hercegovac".
Hajd, iz tvojih usta u bozije usi.

Onda cemo pjevati onu:
"S'oba Saliha se sliko" :D
oridjidji

#697 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by oridjidji »

Bešliju, Subašića, Vranješa treba pozvati u tim, te Višću i Bešića iz mlade. Bešlija je veliki borac na terenu, prije je igrao u reprezentaciji i ima iskustva na reprezentativnom nivou. Pokrivao je bokove dosta dobro, imao je par jakih utakmica u nogama i mislim da ni sada nebi podbacio kada bi dobio poziv. Subašić i Višća, obojica su željni igre, trke i borci su na terenu + igrali su na boku, tako da bi na dobro došli kako bi pojačali konkurenciju u timu i bili tu ukoliko bi neko od ključnih igrača dobio paran karton. Uglavnom svakako moramo traziti igrace, kako bi ojačali klupu. Ili će Ibričič na desni bek ko kod Ćire, a Salihović lijevo. U vezi se nebi ništa mjenjalo. Jedino što bi nam onda trebao dobar štoper, a Mravac to nije. Pandža je otpao radi kartona. Sigurno bi Rahimić odradio posao sa Spahom pozadi. Ali koga staviti do Meduljanina da igra zadnjeg veznog u takvoj utakmici. Ne znam dali je i Rahimić pod kartonima, koji igraći imaju strah od suspenzije.
armin071

#698 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by armin071 »

oridjidji wrote:Bešliju, Subašića, Vranješa treba pozvati u tim, te Višću i Bešića iz mlade. Bešlija je veliki borac na terenu, prije je igrao u reprezentaciji i ima iskustva na reprezentativnom nivou. Pokrivao je bokove dosta dobro, imao je par jakih utakmica u nogama i mislim da ni sada nebi podbacio kada bi dobio poziv. Subašić i Višća, obojica su željni igre, trke i borci su na terenu + igrali su na boku, tako da bi na dobro došli kako bi pojačali konkurenciju u timu i bili tu ukoliko bi neko od ključnih igrača dobio paran karton. Uglavnom svakako moramo traziti igrace, kako bi ojačali klupu. Ili će Ibričič na desni bek ko kod Ćire, a Salihović lijevo. U vezi se nebi ništa mjenjalo. Jedino što bi nam onda trebao dobar štoper, a Mravac to nije. Pandža je otpao radi kartona. Sigurno bi Rahimić odradio posao sa Spahom pozadi. Ali koga staviti do Meduljanina da igra zadnjeg veznog u takvoj utakmici. Ne znam dali je i Rahimić pod kartonima, koji igraći imaju strah od suspenzije.
Zemljo otvori se. :roll: Ti bi zvao u reprezentaciju covjeka koji i u Zelji moze igrati max. zadnjih 30 minuta utakmice i to kad su svi ostali oko njega umorni. Pratis li ti uopste PLBiH??
zlajapravaraja

#699 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

@Semir

Sto si tako iskompleksiran covjece? Iako sam se vise-manje salio, uopste ne sumnjam da se Dzeko redovno cuje s ljudima iz Wolfsburga, i da se i ovakve teme spominju.
Osim toga, "Magath iz Wolfsburga" je i doveo Salihamidzica da mu igra na beku; i DA, Magath je veliki simpatizer BiH i BiH-igraca.

Poenta je: Ako mi, tj. bosanskohercegovacka javnost, dignemo prasinu oko ovoga da bi to veoma lako postala tema za razgovor - izmedju ostalog i izmedju Dzeke, Misimovica i Magatha.
Pa cak i ako Braco ne zaigra ni sekunde, siguran sam da bi to dodatno podiglo motivaciju i moral u ekipi, jer su poneki igraci trenutno sigurno malo obeshrabreni izostankom gotovo citave odbrane.

Bez uvrede jarane
JThomas

#700 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JThomas »

armin071 wrote:
oridjidji wrote:Bešliju, Subašića, Vranješa treba pozvati u tim, te Višću i Bešića iz mlade. Bešlija je veliki borac na terenu, prije je igrao u reprezentaciji i ima iskustva na reprezentativnom nivou. Pokrivao je bokove dosta dobro, imao je par jakih utakmica u nogama i mislim da ni sada nebi podbacio kada bi dobio poziv. Subašić i Višća, obojica su željni igre, trke i borci su na terenu + igrali su na boku, tako da bi na dobro došli kako bi pojačali konkurenciju u timu i bili tu ukoliko bi neko od ključnih igrača dobio paran karton. Uglavnom svakako moramo traziti igrace, kako bi ojačali klupu. Ili će Ibričič na desni bek ko kod Ćire, a Salihović lijevo. U vezi se nebi ništa mjenjalo. Jedino što bi nam onda trebao dobar štoper, a Mravac to nije. Pandža je otpao radi kartona. Sigurno bi Rahimić odradio posao sa Spahom pozadi. Ali koga staviti do Meduljanina da igra zadnjeg veznog u takvoj utakmici. Ne znam dali je i Rahimić pod kartonima, koji igraći imaju strah od suspenzije.
Zemljo otvori se. :roll: Ti bi zvao u reprezentaciju covjeka koji i u Zelji moze igrati max. zadnjih 30 minuta utakmice i to kad su svi ostali oko njega umorni. Pratis li ti uopste PLBiH??
možda je na harisa bešliju mislio?

:skoljka: :mrgreen:
Locked