Forumasi zaposljavaju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mousstapha

#676 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mousstapha »

developer10 wrote:ima li firmi koje mogu ponuditi kvalitetan proizvod za export u USA?
Na sta konkretno mislis? Naravno da postoje firme koje dugi niz godina posluju na trzistu USA.
developer10

#677 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by developer10 »

mousstapha wrote:
developer10 wrote:ima li firmi koje mogu ponuditi kvalitetan proizvod za export u USA?
Na sta konkretno mislis? Naravno da postoje firme koje dugi niz godina posluju na trzistu USA.
Imao sam pitanje od jednog covjeka koji je tamo, nesto tipa sta bi se iz BiH moglo izvoziti u USA? Rekao sam mu da on radije meni kaze sta bi to islo pa da ja onda ovdje nadjem prave kandidate.
sonjuška

#678 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by sonjuška »

Tražim zainteresirane pletilje koje bi prodavale svoj ručni rad - radile bi po narudžbi. Potrebno je više osoba te bih zaista voljela ostvariti kvalitetnu suradnju koja će koristiti pletiljama da pojačaju svoj budžet a meni da radim s pouzdanim ljudima :)  Detalji na pp
jesenjin

#679 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by jesenjin »

cappy_tempo wrote:nije oglas ali me zanima da li je neko od poslodavaca imao iskustva sa ovim? detalji me zanimaju,jel bas kao sa papira ili ima tu nekog zakidanja poslodavca dok bi se jedan ili vise radnika zaposlilo?

http://www.fzzz.ba/projekti/prvo-radno- ... Itemid=196

Ako si poslodavac ovo ti je ekstra stvar....
limunada25

#680 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by limunada25 »

jesenjin wrote:
cappy_tempo wrote:nije oglas ali me zanima da li je neko od poslodavaca imao iskustva sa ovim? detalji me zanimaju,jel bas kao sa papira ili ima tu nekog zakidanja poslodavca dok bi se jedan ili vise radnika zaposlilo?

Ja sam neki dan bila na birou i kazu da je ovaj projekat trajao samo 4 dana :?
seno_bh

#681 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by seno_bh »

limunada25 wrote:
jesenjin wrote:

Ja sam neki dan bila na birou i kazu da je ovaj projekat trajao samo 4 dana :?
Ne treba zalit sto je ovaj projekat zatvoren. A evo i zasto: jedna firma (necu da navodim koja) aplicirala je na ovom projektu za mene i jos nekoliko mojih prijatelja. Pozvani smo na razgovor i testiranje u tu firmu,rekli su nam da uzimaju ljude sa biroa i da su dobili neke poslove u Ze-do kantonu. Kad smo zavrsili testiranje i prosli na testiranju, dostavili smo im nasu dokumentaciju i potvrdu da smo na birou. Rekli su nam da cekamo dok biro odobri taj poticaj njima,pa ce nas pozvat na posao. Na tome se i zavrsilo, biro odobrio poticaj,firma dobila novac za nas od drzave, a nama šipak. Nista od posla. Na pocetku sam mislio da nas ne zovu zbog toga sto mozda nema slobodnih radnih mjesta,dok nisam vidjeo neki dan na stranici posao.ba da traze nove kandidate i ponovo uzimaju ljude sa biroa. Tako da ovakvi i slicni projekti samo pune dzepove gazdama koji skupljaju lovu u svoj budzet, a onima koji su bez posla ostaje da i dalje cekaju bolje dane.
BIONA

#682 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by BIONA »

Najbolje bi bilo da kazes o kojoj firmi se radi!
South Blue Mama

#683 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by South Blue Mama »

ili da odes u svoj biro i informises ih o tome a usput mozda dobijes neku povratnu informaciju ;-)
seno_bh

#684 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by seno_bh »

South Blue Mama wrote:ili da odes u svoj biro i informises ih o tome a usput mozda dobijes neku povratnu informaciju ;-)
Isao sam na svoj biro u gradu, ali oni su mi rekli da nemaju nikakve informacije o tome, jer je to islo preko kantonalnog i federalnog biroa. Pa sam zvao kantonalni i federalni biro, ali oni me samo prebace s jedne linije na drugu, ko da niko nije cuo za taj projekat, pa moram objasnjavat po 10-15 min, potrosi sav kredit. A nista novo ne saznam. Savjetovao sam se sa nekim ljudima koji znaju vise o takvim slucajevima, pa su mi rekli da trebam to prijavit u kantonalni biro, tako cu i ucinit, al kad budem imao novca da odem.
Magarece_godine

#685 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Magarece_godine »

Seno, ne bih da ti razbijam iluzije, ali to sto ti pričaš je nevjerovatno i nemoguće. Firma može dobiti novac od Federalnog biroa samo ako je prijavila tebe i tvoje prijatelje na socijalno osiguranje.
South Blue Mama

#686 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by South Blue Mama »

i ja koliko znam da se prati da li je taj radnik prijavljen i da li je primio platu - makar je tako pisalo u programu

seno - ako je tako kao sto kazes, zasto ovo sto si nama napisao ne poslati za pocetak e-mailom Federalnoj i Kantonalnoj sluzbi za zaposljavanje (fino zakacis i ministarstvo nadlezno pa ti oni namah odgovore) pa kada budes pri parama mozes im to i licno uruciti, a ako se ogluse mozes i medijima poslati ;-)
seno_bh

#687 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by seno_bh »

Kod nas je sve moguce. Ne znam kako, ali iskusni su oni u tome. Ja znam da su oni dobili poticaj i to pomocu nas. Fina suma je bila u pitanju, 2,5 hiljade po osobi. Nebi dzaba trazili diplomu i potvrdu sa biroa uz obecanje da ce nas zaposlit cim dobiju poticaj. Na kraju nista od posla, vec opet preko oglasa traze nove radnike i naravno opet sa biroa, potrosili one pare, pa hoce jos. Slao sam i mailove federalnom birou, evo sta su mi rekli: ,,Trebate se obratit firmi kako bi dobili informacije iz prve ruke. Ni Federalni zavod za zaposljavanje ni kantonalna sluzba za zaposljavanje ne mogu uticati na to koga ce poslodavac koji je dobio poticaj zaposliti" Al ako je firma poticaj dobila na osnovu nas od kojih su trazili da im dostavimo potvrde sa biroa, valda bi onda trebao poslodavac nas zaposlit,a ne onoga koga on hoce.
žuti

#688 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by žuti »

Traži se komercijalista /distributer energetskog pića, švicarski brend, svi detalji na pp.
SandraB.

#689 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by SandraB. »

. ! .
Last edited by SandraB. on 09/04/2013 22:25, edited 2 times in total.
dita von teese

#690 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by dita von teese »

Ako ima neki graficki dizajner, molim da mi se javi na pp. Hvala:)
stidljiv

#691 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by stidljiv »

Ericha100

#692 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Ericha100 »

Vrijeme da se i ja prijavim i okušam sreću i ovdje. :D
Tražim posao konobarice (bar, restoran, kafić). Nemam iskustva konkretno u toj oblasti, ali imam priličnog radnog iskustva na raznim drugim honorarnim poslovima. Studiram vanredno i nastojim na pošten način zaraditi za školarinu i neki džeparac.
Snalažljiva sam, komunikativna, pozitivnog duha i nije mi mrsko raditi. 8-) Ako predstavlja neki plus znam odlično engleski jezik, francuski i španski sam učila četiri godine i znam dovoljno za pristojnu konverzaciju, koja ne uključuje znakovni jezik. :lol:
Ako ima nekih ponuda, javite mi na pp. Hvala. :)
ambition

#693 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by ambition »

Evo da se i prijavim ovdje kao graficki dizajner.Logo design, biznis kartice, dizajn za majice, icone (za neku aplikaciju), flyer (plakati), brošure, signage, banner itd. Ukoliko nesto treba da je u okviru navedenog neka mi se javi na PM.
davorb

#694 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by davorb »

Pozz svima :)
Potreban mi je klovn ili ti ga pajac za jedan mali rodjendan.
Ima li ko u Sarajevu da je raspolozen da ga angazujem na par sati za neku prisnoju lovu?

Ako ima neko zainteresovan, molim javljanje na pp
PRO165

#695 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by PRO165 »

U firmi gdje radim otvorene su dvije pozicije:

1. Certifikovani računovođa
2. Web programer

Ko je zainteresovan neka šalje CV na info(a)polog.biz

Ja samo znam da nema štela :)

PS. Posao je u Sarajevu.
Kad budem imao vremena dopuniću post sa više informacija.
Last edited by PRO165 on 22/03/2013 16:51, edited 1 time in total.
clarion_

#696 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by clarion_ »

Mašinski inžinjer, za početak, bilo šta...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#697 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by KatarinaKosaca »

clarion_ wrote:Mašinski inžinjer, za početak, bilo šta...
Ti ne bi trebao imati problema za posao... pregledaj dobro sve sajtove, stalno ima za inžinjere.
princeza i zvijer

#698 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by princeza i zvijer »

Pozdrav svima, da i ja isprobam srecu :-D
Diplomirani ekonomista, godina radnog iskustva u struci, solidno poznavanje engleskog i rada na računaru. Bilo koji posten posao je dobro dosao.
Corak

#699 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Corak »

Evo da se osrecim :).
Zavrsio Gradjevinsku tehnicku-arh.tehnicar.
Polozen vozacki ispit, kat. B.
Radio na benziskoj pumpi 8 mjeseci i u porodicnoj trgovini od malih nogu.
Posjedujem vlastiti automobil.
Zivim na Ilidzi.
21.god. gazim.

Trazim bilo kakav posao..
Sta god da nudite saljite na p.m.
Pozdrav
Zatamnjena stakla

#700 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Zatamnjena stakla »

Student germanistike. Zgodan, 20 godina. Ambiciozan, traži posao konobara ili bilo šta :D
Post Reply