BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
splend

#676 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by splend »

kako god oni igrali s albancima nama je svejedno.
kad mujdza, pandza, zahirovic, medunjanin, rahimic i co. izlete na stade de france, francuzi ce odmah kapitulaciju potpisati :mrgreen:
Korisničkoime

#677 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Korisničkoime »

Evo da se desi ono najrealnije da mi dobijemo Lux a Francuzi Albaniju i tada mislim Francuzi neće kalkulisati i odmah će krenuti na 3 boda. Rizik je to veliki igrati na neriješeno, neće ići u taj rizik da pri rezultatu 0-0 Džekson im zabije gol. Sve ukazuje na to prvo favoriti su jbt. govorimo o Francuskoj, drugo igraju kod kuće, treće ponovni baraž dva puta za redom mislim da niko kod Francuza ne želi sebi priuštiti. Neće se oni protiv Bosne sakrivati i puno taktizirati u posljednjoj utakmici kad ih dijeli bod od iste jer znaju da im se to može odbiti od glavu ako nas puste da dobijemo muda i zato će odmah navaliti da stvar što prije riješe.
Frankyee

#678 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Frankyee »

Koliko bi bila velika ona dva boda iz Tirane,.....

Ali sta je tu je , najvise me brine da li ce Susic da pokaze nesto od svog zanata, do sada je imao mnogo promasaja i tek po neki uspjesan potez,....

Ovaj put ako vidimo da ne ide Susic mora raditi promjene i nesto pokusati sa taktikom. Valjda je nesto smislio da iznenadi trikolore.

Nama treba dosta stvari da se poklopi ali je to moguce. Ako Dzeko , Pjana, Papac i Miske budu imali dobar dan onda se mozemo nadati necemu.

Ja se brinem kako ce izdrzati Rahimic sa 48 godina i Zahirovic koji je igrao proslog vikenda u Ceceniji a sad na megdan Nasriju pred 80,000 navijaca.
ganjeta

#679 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ganjeta »

Utakmicu protiv Luxemburga sudi Simon Evans (WAL).

Francuzima protiv Albanije sudi Michael Koukoulakis (GRE)
BHF_Manijak

#680 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by BHF_Manijak »

Greska, konto sam da nama sudi protiv Francuza! :mrgreen: :run:
Last edited by BHF_Manijak on 05/10/2011 02:10, edited 1 time in total.
slusaj vamo

#681 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

Blanc bi mogao ostati bez jos kojeg igraca, na konto kartona: :D

http://www.soccerway.com/referees/micha ... kis/44648/
Corola

#682 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Corola »

Frankyee wrote:Koliko bi bila velika ona dva boda iz Tirane,.....

Ali sta je tu je , najvise me brine da li ce Susic da pokaze nesto od svog zanata, do sada je imao mnogo promasaja i tek po neki uspjesan potez,....

Ovaj put ako vidimo da ne ide Susic mora raditi promjene i nesto pokusati sa taktikom. Valjda je nesto smislio da iznenadi trikolore.

Nama treba dosta stvari da se poklopi ali je to moguce. Ako Dzeko , Pjana, Papac i Miske budu imali dobar dan onda se mozemo nadati necemu.

Ja se brinem kako ce izdrzati Rahimic sa 48 godina i Zahirovic koji je igrao proslog vikenda u Ceceniji a sad na megdan Nasriju pred 80,000 navijaca.
Rahimic sa 48 lakse izdrzi od rafalasa sa 18,U Ceceniji imaju bolji stadion nego na pola Balkana a Nasrija preuzima Elvir ili neko iz mase.
@BHManjak nije nama Grk vec Albancima :D :-)
P.S yebo taktiku ako ovi nasi ne mogu meda,to jest niti mogu niti hoce da potrce.kao sto je bio slucaj u par navrata..
slusaj vamo

#683 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

Ovaj Velsanin izgleda nekakav puter pocetnik, obavezno Dzeku poslati da mu da autogram. :D
ganjeta

#684 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ganjeta »

slusaj vamo wrote:Blanc bi mogao ostati bez jos kojeg igraca, na konto kartona: :D

Odlična mu je statistika.
slusaj vamo

#685 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by slusaj vamo »

Ja ovakav pomor igraca odavno ne vidjeh. :D
BHanibal

#686 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by BHanibal »

ganjeta wrote:
slusaj vamo wrote:Blanc bi mogao ostati bez jos kojeg igraca, na konto kartona: :D

Odlična mu je statistika.
ovaj dijeli kartone i za pogresno aut izveden
mikogoago

#687 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mikogoago »

Nesto sam razmisljao koja je najbolja taktika za francuze.Mislim da je najbolje coporativno svi u napad i svi nazad kada ovi krenu.Cim francuzi dobiju loptu o`ma na mah po nogama,pardon mislio sam lopti.Kako se to danas kaze da igramo totalni fudbal.To od nas francuzi sigurno ne ocekuju,a zbunilo bi ih ,a mozda i prepalo.Jos kad bi nasi kad krenu u napad ucinili hrkljus mislim da bi se ovi totalno izgubili :mrgreen:
Cointreau

#688 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Cointreau »

Ljudi ima li još negdje ulaznica da se kupe ili da se rezervišu ? Po mogućnosti Tuzla :) Treba mi nekih 7-8 :)

Edit : Mislim na utakmicu sa Luksemburgom :D
Balkanski_sindrom

#689 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Balkanski_sindrom »

mikogoago wrote:Nesto sam razmisljao koja je najbolja taktika za francuze.Mislim da je najbolje coporativno svi u napad i svi nazad kada ovi krenu.Cim francuzi dobiju loptu o`ma na mah po nogama,pardon mislio sam lopti.Kako se to danas kaze da igramo totalni fudbal.To od nas francuzi sigurno ne ocekuju,a zbunilo bi ih ,a mozda i prepalo.Jos kad bi nasi kad krenu u napad ucinili hrkljus mislim da bi se ovi totalno izgubili :mrgreen:
hahahahaha coporativno...sve je to dobro jaro samo sto u nakoj ekipi imas 2-3 igraca koji bi tako mogli izdrzati nekih 60-70 minuta, o ostalim da i ne pricam....Coporativno nam zadnja linija moze izdrzati nekih 15 minuta hahahahah
moa

#690 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by moa »

Balkanski_sindrom wrote:
mikogoago wrote:Nesto sam razmisljao koja je najbolja taktika za francuze.Mislim da je najbolje coporativno svi u napad i svi nazad kada ovi krenu.Cim francuzi dobiju loptu o`ma na mah po nogama,pardon mislio sam lopti.Kako se to danas kaze da igramo totalni fudbal.To od nas francuzi sigurno ne ocekuju,a zbunilo bi ih ,a mozda i prepalo.Jos kad bi nasi kad krenu u napad ucinili hrkljus mislim da bi se ovi totalno izgubili :mrgreen:
hahahahaha coporativno...sve je to dobro jaro samo sto u nakoj ekipi imas 2-3 igraca koji bi tako mogli izdrzati nekih 60-70 minuta, o ostalim da i ne pricam....Coporativno nam zadnja linija moze izdrzati nekih 15 minuta hahahahah
Ja bolan nasi se umore na zagrijavanju prije treninga.. Ustvari ako se nebi zagrijavali mozda bi izdrzali prvih 25 minuta tako choporativano:)
izbjeglica_iz_besmisla

#691 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

malo sam proguglao:

Francuski igrači sa jednim žutim kartonom: 5
Valbuena
Mexes
A. Diarra
Sagna
M'Vila

Nasi igrači sa jednim žutim kartonom: 9 :o
Ibričić
Mravac
Lulić
Rahimić
Ibišević
Štiilić
Pandža
Zahirović
Salihović
mikogoago

#692 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mikogoago »

moa wrote:
Balkanski_sindrom wrote:
Ja bolan nasi se umore na zagrijavanju prije treninga.. Ustvari ako se nebi zagrijavali mozda bi izdrzali prvih 25 minuta tako choporativano:)
Ma znam ja to zato sam ubacio faktor hrkljusa i straha.Dok se oni snadju mi zabili go,a onda ostatak tekme drzi se gdje jesi i nemrdaj.Sve sto pridje opleti(paziti samo na sudiju da i njega ko ne oplete) :mrgreen:
mikogoago

#693 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mikogoago »

Ovi rumuni pravo zabavni:
"Luksemburg s tri napadača u Zenici
Prema pisanju rumunskih medija, koji sa velikom pažnjom prate kvalifikacioni duel u Zenici između BiH i Luksemburga koji se igra u petak, trener Holtz priprema iznenađenje za Sušića.
Reprezentacija Luksemburga
Reprezentacija Luksemburga
Selektor Luksemburga, 42-godišnji Lue Holtz koji je za reprezentaciju odigrao 55 utakmica a od 2010. stupio na dužnost selektora, gradi novi, mladi tim.

Za susret protiv "Zmajeva" na Bilinom polju sprema izuzetno ofanzivnu taktiku sa tri napadača. Sa novom formacijom, 3-4-3, gosti, ako je vjerovati medijima u Rumuniji, žele sva tri boda.

Rumunija u grupi D zauzima treću poziciju (12 bodova), te šansu za plasman na Euro vidi u pobjedi ili barem remiju Luksemburga u Zenici"
Sto bi rekao nas narod sto se babi smilo to joj se i snilo. :lol:
shalla

#694 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by shalla »

trcicu trceci wrote:
izbjeglica_iz_besmisla wrote:

malo sam proguglao:

Francuski igrači sa jednim žutim kartonom: 5
Valbuena
Mexes
A. Diarra
Sagna
M'Vila

Nasi igrači sa jednim žutim kartonom: 9 :o
Ibričić
Mravac
Lulić
Rahimić
Ibišević
Štiilić
Pandža
Zahirović
Salihović
jedino se ne moze bez zahirovica i lulica...ostalo i da dobiju zute, ima adekvatna zamjena
E jbg sad, hajmo malo odvaditi, ispade Zahirović sad nezamjenjiv, pa nije Roy Keane jbt :mrgreen:
Zavatoni

#695 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Zavatoni »

Biće na stade de france teška utakmica sa malo golova. Za kladioničare 'under'...
A nama niko ne može zabraniti da se nadamo da ćemo mi biti ti koji će taj gol dati. :bih:

Statistika Francuske na svom terenu:

Image
Hodidid

#696 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Hodidid »

palermo wrote:
Baltazar_khan wrote:ja se nadam da albanija može nekim čudom da uzme bod kao što je to uradila u portugalu kad su odigrali 0-0 za vrijeme prošlih kvalifikacija.
Albanija je tvoja reprezentacija ?

šalim se :D , ali šta mi imamo od od toga da Albanija igra neriješeno
Edit : jebi ga moja greška, slab sam u matemaici, :D dakle ako Albanija igra neriješeno, a mi dobijemo, nama je dosta neriješeno.....jok, ostajem pri onome da je za nas bolje da dobije Francuska
Francuzi uvijek igraju tesko pod imperativom pobjede. Za nas je puno bolje da im albatrosi uzmu bod ako ikako mogu a da mi uzmemo Lux i idemo na +1. Mi u Parizu ne gubimo apsolutno nista dok trikolori mogu izgubiti sve.

Horozici ne znaju igrati pod presijom sto su dokazali nebrojeno puta u proslosti sa Jugoslavijom 1989, Bugarskom 1993, SP u J.Koreji 2002, i Irskom u barazu 2009 da navedem samo cetiri primjera.

Ako udju u mec s nama sa +1 njima dosta i nerijeseno a mi se moramo satrati da ih dobijemo usred Pariza i riskirati da ne uspijemo a da u tom procesu uslijed parnih zutih ili povreda izgubimo par kljucnih igraca za baraz.
Zato prijatelju kani se neargumentiranih analiza bilo iz zelje da kontriras ostalima ili zelje da samo napises nesto.

Pozdrav!
Balkanski_sindrom

#697 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Znate li da Albanija ima najmanje 2 suspendovana igraca i xx upitnih zbog povreda?

Nema od tih vazih teorija nista....Mi idemo u Francusku i samo nam pobjeda osigurava prvo mjesta i svaka imalo defanzivna fomracija je pisi propalo za nas...
ultima_palabra

#698 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ultima_palabra »

Hodidid wrote:Francuzi uvijek igraju tesko pod imperativom pobjede. Za nas je puno bolje da im albatrosi uzmu bod ako ikako mogu a da mi uzmemo Lux i idemo na +1. Mi u Parizu ne gubimo apsolutno nista dok trikolori mogu izgubiti sve.

Horozici ne znaju igrati pod presijom sto su dokazali nebrojeno puta u proslosti sa Jugoslavijom 1989, Bugarskom 1993, SP u J.Koreji 2002, i Irskom u barazu 2009 da navedem samo cetiri primjera.

Ako udju u mec s nama sa +1 njima dosta i nerijeseno a mi se moramo satrati da ih dobijemo usred Pariza i riskirati da ne uspijemo a da u tom procesu uslijed parnih zutih ili povreda izgubimo par kljucnih igraca za baraz.
Zato prijatelju kani se neargumentiranih analiza bilo iz zelje da kontriras ostalima ili zelje da samo napises nesto.

Pozdrav!
Image
Francuski vojni nož :-D
Balkanski_sindrom

#699 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Treba ocistiti kartone za BARAZ za svaki slucaj, da ne bude kao prosli put protiv Portugala !!!!
Romanista 101%

#700 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Romanista 101% »

Locked