Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Saka

#676 Re: Raiffeisen banka

Post by Saka »

desperate housewife wrote:Ako mislite da ćete naić na neku pravednu banku, varate se. Lihvari jednostavno, vazda bili i vazda će gledat kako da te očerupaju. Da nisu to što jesu, ne bi zarađivali kolko zarađuju i ne bi dobro živjeli po osnovu onoga na što nemaju pravo. Da mogu ikako, ne bih imala račun ni u jednoj banci..
Tačno, ali se od dva zla može izabrati manje.
kurage20

#677 Re: Raiffeisen banka

Post by kurage20 »

Ne mogu vjerovat da skidaju 1% sa kartice od iznosa svake transakcije, znači čista pljačka. Jest da se ne primjeti, ali nakupi se toga ko kupuje često na internetu. Da sam ovo znao prije, ne bih nikad uzeo karticu od njih.
Saka

#678 Re: Raiffeisen banka

Post by Saka »

kurage20 wrote:Ne mogu vjerovat da skidaju 1% sa kartice od iznosa svake transakcije, znači čista pljačka. Jest da se ne primjeti, ali nakupi se toga ko kupuje često na internetu. Da sam ovo znao prije, ne bih nikad uzeo karticu od njih.
Ne skidaju za svaku transakciju, već za one koje nisu u KM, pa uzimaju navodno za "konverziju valute". Znači na internetu praktično sve, osim domaćih stranica koje koriste naplatu u KM (a takvih nema ni dvadesetak).
I donedavno je bilo čak 2% pa su smanjili, a da si prelistao ovaj forum znao bi to na vrijeme. :)
iceman ze

#679 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

da li ste radili uplate preko RFB prema inostranstvu?

Navodno mjesecni limit je 5000 EUR i traze fakturu od primaoca. Interesuje me da li je neophodno da bude na moje ime fakturisana, i zasto im treba uopste faktura, radi se o uplati pravnom licu itd.
drndalo

#680 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Vjerovatno je to nalog nase bankarske agencije za pracenje/sprjecavanje "pranja" para... Nema pare slat' vani "nako"... ;-)
ismar92

#681 Re: Raiffeisen banka

Post by ismar92 »

Imao bi jedno pitanje. Da li mogu sa svojom debitnom/kreditnom karticom plaćati račune ? ( struja, voda, smeće itd. )

I kako to ide ? Imam pristup internet bankarstvu ali baš ne znam kako to ide i da li je moguće ?
Oxygenn

#682 Re: Raiffeisen banka

Post by Oxygenn »

iceman ze wrote:
4m3l wrote:Jedno cudno pitanje :D

Imam stednu knjizicu i kreditnu karticu, eh sad ako se meni sta desi nedao Bog, hoce li moj brat, otac ili majka moci podici moju lovu :D

Nemoj samo dugove ostavljati....... :D Imas i punomoc da im das, kopija licne i cips prijava na salteru par minuta i gotovo.
Punomoc automatski prestaje u slucaju smrti, prvo se dobro raspitati u banci da kasnije ne bi bilo problema
drndalo

#683 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

ismar92 wrote:Imao bi jedno pitanje. Da li mogu sa svojom debitnom/kreditnom karticom plaćati račune ? ( struja, voda, smeće itd. )

I kako to ide ? Imam pristup internet bankarstvu ali baš ne znam kako to ide i da li je moguće ?
Ako imas tu uslugu u paketu, moze... Za upute, ako ih nisi dobio sa hardware-om od njih, zovi da ti objasne.
4m3l

#684 Re: Raiffeisen banka

Post by 4m3l »

Oxygenn wrote:
iceman ze wrote:
4m3l wrote:Jedno cudno pitanje :D

Imam stednu knjizicu i kreditnu karticu, eh sad ako se meni sta desi nedao Bog, hoce li moj brat, otac ili majka moci podici moju lovu :D

Nemoj samo dugove ostavljati....... :D Imas i punomoc da im das, kopija licne i cips prijava na salteru par minuta i gotovo.
Punomoc automatski prestaje u slucaju smrti, prvo se dobro raspitati u banci da kasnije ne bi bilo problema
Pa nidje veze, moje pare ce ostat banci je li ? Hoce li iko od mojih biti u stanju da ih podigne?
Dady

#685 Re: Raiffeisen banka

Post by Dady »

4m3l wrote:
Oxygenn wrote:
iceman ze wrote:
Pa nidje veze, moje pare ce ostat banci je li ? Hoce li iko od mojih biti u stanju da ih podigne?
Naravno. Poslije ostavinske rasprave

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
vjesticanametli

#686 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

koja dugo traje a pare se kisele.........osim ako imas stelu u sudu da pogura predmet pa malo brze kod sudije i tako je milka kafa pare :-)
forzamilan

#687 Re: Raiffeisen banka

Post by forzamilan »

U Travniku su dosta ljubazni i susretljivi tako da ih moram pohvaliti :-D
Mehemed
Vozim: automobil

#688 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

I u Visokom su fini radnici, bar nesto valja u ovoj banci...
Herr Flick

#689 Re: Raiffeisen banka

Post by Herr Flick »

Trebao bi uplatit neke novce u banci,tacnije NLB banci(posto mi je ona najbliza),a racun na koji uplacujem je od Raiffeisen banke,pa me interesuje koliko treba da prodje vremena da na taj racun legnu pare???
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#690 Re: Raiffeisen banka

Post by Entropio »

Herr Flick wrote:Trebao bi uplatit neke novce u banci,tacnije NLB banci(posto mi je ona najbliza),a racun na koji uplacujem je od Raiffeisen banke,pa me interesuje koliko treba da prodje vremena da na taj racun legnu pare???
24 sata.
Herr Flick

#691 Re: Raiffeisen banka

Post by Herr Flick »

Entropio wrote:
Herr Flick wrote:Trebao bi uplatit neke novce u banci,tacnije NLB banci(posto mi je ona najbliza),a racun na koji uplacujem je od Raiffeisen banke,pa me interesuje koliko treba da prodje vremena da na taj racun legnu pare???
24 sata.
OK,hvala :)
holowey

#692 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

Herr Flick wrote:
Entropio wrote:
24 sata.
OK,hvala :)
banka ima diskreciono pravo da zadrzi pare max 48 sati nakon cega moraju biti uplacene na racun... pare na racune u rzb lijezu mislim svaka dva sata, tako da se teoretski moze desiti da pare uplacene ujutro budu na racunu do podne... opet to sve zavisi i od banke posiljaoca i od banke primaoca
kica

#693 Re: Raiffeisen banka

Post by kica »

Imal ko da je zadovoljan sa radom ove banke ? :D
Fauja Singh

#694 Re: Raiffeisen banka

Post by Fauja Singh »

Kolika je provizija kada podižem novac na bankomatu u Hrvatskoj? Ako bi našao tamo Raiffeisen bankomat da li bi i u tom slučaju imao proviziju?

Sent from my Nexus 4
Saka

#695 Re: Raiffeisen banka

Post by Saka »

stroga normala wrote:Kolika je provizija kada podižem novac na bankomatu u Hrvatskoj? Ako bi našao tamo Raiffeisen bankomat da li bi i u tom slučaju imao proviziju?

Sent from my Nexus 4
Imaćeš proviziju u svakom slučaju.
newphoenix

#696 Re: Raiffeisen banka

Post by newphoenix »

kica wrote:Imal ko da je zadovoljan sa radom ove banke ? :D
Nisam zadovoljan NIKAKO.
perfect_guy

#697 Re: Raiffeisen banka

Post by perfect_guy »

stroga normala wrote:Kolika je provizija kada podižem novac na bankomatu u Hrvatskoj? Ako bi našao tamo Raiffeisen bankomat da li bi i u tom slučaju imao proviziju?

Sent from my Nexus 4
šalterima drugih banaka u zemlji/ drugih banaka u
inostranstvu – Maestro 2,50 %, min KM 5,00 ; Visa
Electron – 2,5%, min KM 10,00

tako stoji i za bankomate i POS terminale
Fauja Singh

#698 Re: Raiffeisen banka

Post by Fauja Singh »

Zahvaljujem ;-)

Sent from my Nexus 4
vjesticanametli

#699 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

hahahah sad maltretiraju na tel. da uzmem šoping karticu hahahhahah doviĐŽenja glodari :D
zovu svaki dan pa vi ste izabrani hahah po kratkom postupku i nema procedure :lol: reko aha uzmite vi sebi to a mene vise ne zovite
Great Cornholio

#700 Re: Raiffeisen banka

Post by Great Cornholio »

Ja sam jednom, onoj što nagovara da se može aktivirati svašta nešto, i da će to ovjeku značajno olakšati život, rekao da bih ja najviše volio da platu dobijem u koverti, i nisu me nikad više maltretirali :lol:
Post Reply