Dogadaji u Crnoj Gori

Post Reply
radostan dan

#676 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

imam to.
na atlasu ovaj što je za lekića bjesni i kaže lekić dobio, a ovaj što je za fiću sjeban i izgubljen kaže- mi smo dobili.

:roll:

iz df-a sad javili da je lekić dobio, na osnovu 97 posto.

veselo veče u cg izgleda.
baxul

#677 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by baxul »

eto oba se proglasise pobjednicima :D
plus/minus drzavni udar
radostan dan

#678 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

ne vjerujem.
vjerujem da je milo ukrao, kroz zaokruživanje onih baba sa sjevera, ali nema ništa od udara.
opozicija nema iza sebe policiju.
milo pak ima njih, a i osce i ostale.
baxul

#679 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by baxul »

a lekić spomenu državni udar...
radostan dan

#680 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

nema potencijala, ništa od toga, sve i da u narednm danima isplivaju konkretni dokazi.
kockice su tako složene, nema pomjeranja.
ko da se glasači, pa i oba kandidata nešto pitaju...
baxul

#681 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by baxul »

radostan dan wrote:nema potencijala, ništa od toga, sve i da u narednm danima isplivaju konkretni dokazi.
kockice su tako složene, nema pomjeranja.
ko da se glasači, pa i oba kandidata nešto pitaju...
shvatam ja to :-D al' on spomenu u smislu da se nad njim vrši državni udar

elem trajat ce ovo danima i ko god da pobjedi tvrdit ce kradju i bezobrazluk
ElRe

#682 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ElRe »

Tako se kulturno odrade izbori i cao...Milo drzi sve u svojim rukama :-D
radostan dan

#683 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

upravo sam stigao iz pg. tamo dobio lekić sa 5000 glasova razlike. atmosfera - :roll: .
radostan dan

#684 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

Podgorica: Otac pretukao ćerku na smrt

Crnogorska policija uhapsila je danas Podgoričanina Mirsada Adžovića (39) zbog sumnje da je na smrt pretukao maloletnu ćerku A. A. (17).

Uprava policije Crne Gore je navela da se ubistvo desilo u porodičnoj kući u podgoričkom naselju Konik.

Image

Dosadašnja kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Adžović zadao više udaraca držalom od lopate i pesnicama u glavu i telo maloletne kćerke, od kojih je ona preminula , saopšteno je iz policije.

Telo preminule prebačeno je na obdukciju na Odeljenje sudske patologije Kliničkog centra Crne Gore.

Iz policije su saopštili da će Mirsad Adžović, uz krivičnu prijavu, biti predat nadležnom tužilaštvu.

....................................

konik, konik... :-? :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#685 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by PipiDugaDevetka »

radostan dan wrote:Podgorica: Otac pretukao ćerku na smrt

Crnogorska policija uhapsila je danas Podgoričanina Mirsada Adžovića (39) zbog sumnje da je na smrt pretukao maloletnu ćerku A. A. (17).

Uprava policije Crne Gore je navela da se ubistvo desilo u porodičnoj kući u podgoričkom naselju Konik.

Image

Dosadašnja kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je Adžović zadao više udaraca držalom od lopate i pesnicama u glavu i telo maloletne kćerke, od kojih je ona preminula , saopšteno je iz policije.

Telo preminule prebačeno je na obdukciju na Odeljenje sudske patologije Kliničkog centra Crne Gore.

Iz policije su saopštili da će Mirsad Adžović, uz krivičnu prijavu, biti predat nadležnom tužilaštvu.

Užas! Jadna curica. Jadni patrijarhalni mentalitet gdje curica nije mogla protiv prirode (ovo pretpostavljam).
theTruePath

#686 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by theTruePath »

radostan dan wrote:Podgorica: Otac pretukao ćerku na smrt

Image

Znaju li se razlozi?
radostan dan

#687 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

da znaš konik, znao bi i razloge... otprilike to što je pipi napisao.
BatoS

#688 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by BatoS »

Azra Jasavic, Skupstina Crne Gore 09.05.2013. o statusu Petnjice

Maverick78

#689 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Maverick78 »

Bas htjedoh da postavim :). Mada nije bas samo o Petnjijci, vec i o Milovom DPS-u koji je devedesetih bio itekako na strani velikosrpske politike.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#690 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Bravo za Azru J.
BatoS

#691 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by BatoS »

Vec je postavljeno Pipi... aaa Pipi jesi mi se prehladio

:lol:

;-)
PipiDugaDevetka

#692 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

BatoS wrote:Vec je postavljeno Pipi... aaa Pipi jesi mi se prehladio

:lol:

:D ;-)
Ne podsexavaj, šta fali ako sam i ja postavio video?
PipiDugaDevetka

#693 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Maverick78 wrote:Bas htjedoh da postavim :). Mada nije bas samo o Petnjijci, vec i o Milovom DPS-u koji je devedesetih bio itekako na strani velikosrpske politike.
Ja ne znam ništa o dešavanjima u Petnjici 1999.g. kada su se vrli Petnjičani bili spakovali za bježanje, pa postavi link neki da saznam nešto više o tome.
PipiDugaDevetka

#694 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

http://sandzakpress.net/petnjica-od-dan ... no-opstina
Petnjica od danas i zvanično opština
vivace

#695 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by vivace »

skinula sam odavde pa i ti pipi mozes .ako mozes.
Last edited by vivace on 30/05/2013 10:37, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka

#696 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

..................
Last edited by PipiDugaDevetka on 01/06/2013 23:48, edited 1 time in total.
vivace

#697 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by vivace »

stavila sam link na talibane.jao,kako se slaze sa talibanima. pa nigde drugde je ne treba staviti...
smrt fasizmu a sloboda narodu ! :D

dragi moj pipi koliko si bio u pravu... :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
HK90

#698 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by HK90 »

Murino: Pretukli svatove, jer su im smetale zastave

Svadbena kolona automobila sa bošnjačkim i crnogorskim obilježjima doživjela brutalan napad u Murinu.

Kolona svatova, koja se u nedjelju iz Gusinja uputila ka Rožajama, doživjela je brutalan napad u centru Murina kada su mještani Rade Paunović i Ljubiša Popović prvo vrijeđali na nacionalnoj osnovi, a potom letvama i pesnicama pretukli dva svata.

Napad se dogodio u centru Murina kada su Paunović i Popović zaustavili svatove, čiji su automobili bili zakićeni crnogorskim i bošnjačkim zastavama, a potom sa tri prsta upirali u stakla, vrijeđali, nakon čega su radile i letve...

Deblji kraj u obračunu izvukao je svat Sead Radončić, koji će nedjeljno veselje pamtiti i po ožiljcima, koji su mu ostali nakon napada u Murinu.

U sukobu je povrijeđen i svat Elvis Feratović, koji je policajac, ali je on prošao sa lakšim povredama.

Dežurni ljekar u Službi hitne pomoći u Plavu dr Said Čekić rekao je “Vijestima“ da je Radončić u bolnicu primljen sa povredama glave.

„Radi se o posjekotini od četiri centimetra na tjemenu glave, ali i posjekotini ispod lijevog oka. Pacijent je poslije opservacije prebačen u Urgentni centar u Beranama, zbog daljeg pregleda“, kazao je Čekić.

Nasilnici pušteni iz pritvora

Paunoviću, koji je raseljeno lice sa Kosova, ali i Popoviću iz Murina juče je isteklo 48-časovno zadržavanje, koje im je nakon saslušanja odredio tužilac iz Plava, nakon čega su i pušteni na slobodu.

Njima dvojici se na teret stavlja krivično djelo “nasilničko ponašanje”.

Njih dvojica su u nedjelju, kako se vjeruje, prvo izazvali tuču u jednom murinskom kafiću, a potom su odlučili da napadnu svatove iz Gusinja i Rožaja, jer su im zasmetale bošnjačke i crnogorske zastave.

Nekoliko svatova, koji su tog dana doživjeli horor ispričali su “Vijestima” da su Paunović i Popović kod kružnog toka prvo zaustavili kolonu, a potom dižući tri prsta upirali ruke na stakla gotovo svih automobila.

“Vozači su pokušavali da ih izbjegnu, ali je onda došlo do zakrčenja na kružnom toku. Tada je naišao plavi karavan u kojem su bila dva momka, takođe, svatovi iz iste kolone. Probali su da prođu kružni tok, ali su ih zaustavili Murinjani”, ispričao je sagovornik “Vijesti”.

Tukli šipkama, letvom...

Očevidac napada tvrdi da se jedan od napadača naslonio na haubu karavana, a potom uperio tri prsta obje ruke u šoferšajbnu, dok je drugi huligan prešao na stranu suvozača.

“Mladići su zaustavili vozilo, a i ostali dio kolone za njima je stao. Suvozač iz karavana je izašao, nakon čega su huligani počeli da ih mlate. Jedan od njih je izvukao metalnu šipku iz svog auta bijele boje, koje je bilo parkirano na kružnom toku, kojom je počeo da udara po glavi i tijelu suvozača. Zatim je prešao na vozača, a drugi momak koji je bio sa njim nastavio je da bije krvavog svata, sve dok on nije izgubio svijest”, ispričao je sagovornik “Vijesti”.

Kada su svatovi krenuli da pomognu mladićima, Popović i Paunović su pobjegli.

Beranska policija saopštila je sinoć “Vijestima” da su odmah po dobijanju informacije da je u Murinu došlo do incidenta, otkrili da su svatove napali Paunović i Popović.

Tri prsta i uvrede

Dvojica osumnjičenih Murinjana, kako tvrde očevici, sve vrijeme su vrijeđali na nacionalnoj osnovi, ali i provocirali svatove dižući tri prsta... Sagovornik koji je “Vijestima” ispričao nemile scene smatra da svi treba da znaju da i dalje postoje ljudi “koji mrze i koji su spremni čak i da ubiju zbog svoje mržnje”.

“Mi jesmo Muslimani - Bošnjaci koji žive u Crnoj Gori koja nas je zaboravila i koja nas prepušta na milost i nemilost ljudima koji gaje mržnju protiv nas, a ništa im skrivili nijesmo. U Gusinje dolaze ljudi iz dijaspore, koji su preživjeli isto što i ja i koji su bili u koloni svatova i koji možda nikad više neće doći jer im je dosta takvih trauma. A što je najgore svi pokušavaju to da zataškaju”, napisao je sagovornik “Vijesti”.

On sumnja da neko napad u Murinu želi da drži u tajnosti, jer niko od očevidaca do sada nije pozivan da saopšti izjavu.

“Automobili sa svatovima bili su puni žena, nevjesta je bila u tradicionalnoj nošnji. Običaj je da se svatovi nikad i nigdje ne zaustavljaju. Da smo htjeli, mogli smo svi da izađemo i da se napravi pokolj. Srećan sam što to nije tako, jer ko zna šta bi se desilo”, kaže ovaj Gusinjanin.

http://www.vijesti.me/vijesti/murino-pr ... nak-138195
PipiDugaDevetka

#699 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Podgorica dobila 'Bulevar Srđana Aleksića'

Srđan Aleksić izgubio je život 1993. godine u Trebinju, braneći komšiju, Bošnjaka, koji se spasio i otišao u inostranstvo.

Image

Podgorica, Srđan Aleksić, Bulevar, Crna Gora, Trebinje Srđanov otac Rade: Srđan mi je danas vratio Podgoricu, koja mi je bliža i milija nego ikada do sada [Anadolija]

Srđan Aleksić iz Trebinja, koji je za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini dao svoj život kako bi spasio komšiju Bošnjaka, u četvrtak je u Podgorici dobio bulevar.

Na otvaranju bulevara u čast Srđana Aleksića prisustvovao je i njegov otac Rade Aleksić, javlja Anadolija.

"Pitali su me nakon rata kako se osjećam, a ja sam rekao da sam imao jednu divnu zemlju, koju sam jako volio, pa onda došao rat, pa mi sve to neko uzeo - i Podgoricu i Nikšić, Zagreb, Split, Beograd, Novi Sad... Ali kako vrijeme prolazi Srđan, zahvaljujući vama, vraća mi sve ono što je nekad bilo izgubljeno", rekao je Srđanov otac.

Rade Aleksić je rekao da mu je sin Srđan u četvrtak vratio i Podgoricu, koja mu je bliža i milija nego ikada do sada.

Položeno cvijeće

Forum Bošnjaka-Muslimana Crne Gore u saradnji s glavnim gradom Podgoricom odlučio je da imenovanje ulice po heroju iz Trebinja bude upravo 11. jula, kada se obilježava 18 godina od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Uoči svečanog otvaranja Bulevara Srđana Aleksića Forum Bošnjaka-Muslimana Crne Gore, članovi Bošnjačke partije (BP), Pozitivne Crne Gore (PCG), Liberalne partije (LP), članovi Vlade Crne Gore, kao i članovi Ambasade Turske u Crnoj Gori i ostali položili su cvijeće ispred spomen-obilježja svim žrtvama rata na prostoru bivše Jugoslavije.

Godine 1993, braneći komšiju Alena Glavovića, Bošnjaka, od četverice vojnika Vojske Republike Srpske (VRS), Srđan Aleksić je zadobio teške povrede od batina koje su mu nanijeli ti vojnici, a podlegao je nekoliko dana kasnije.

Izvor: Agencije

#700 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Je li danas crnogorski praznik? Sve čestitke Crnogorcima za Dan državnosti!
13.07.2013
Crna Gora obilježava danas Dan državnosti kao znak sjećanja na 13. juli 1878. godine kada je na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna država i na isti datum 1941. godine, kada je počeo narodni ustanak protiv fašizma.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović sinoć je povodom Dana državnosti priredio svečani prijem u Plavom dvorcu na Cetinju.

Vujanović je naredio da se povodom Dana državnosti Crne Gore izvrši počasna artiljerijska paljba sa platoa brda Gorica sa deset plotuna iz šest artiljerijskih oruđa.

Neradni dani, povodom Dana državnosti Crne Gore, su subota, nedjelja i ponedjeljak, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja.
Post Reply