Ljetovanje all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Donnie Smith

#676 Re: Ljetovanje all about

Post by Donnie Smith »

Kljblj wrote:
Donnie Smith wrote:
Kljblj wrote:Da li je bolje ići od Foče prema Pivskom jezeru pa preko Podgorice na Ulcinj ili prema Foči pa prema Trebinju pa uz crnogorsku obalu? Pitam jer sam priličan početnik vozač, položila sam u aprilu prošle godine, ali aktivno vozim tek od sredine marta ove godine. Jednom sam išla putem od Foče prema Pivskom jezeru (kao suvozač) i mislim da je onih 10-15km katastrofalne ceste velik zalogaj za mene. :-?

Ako si početnik, idi jadranskom magistralom, dakle ne preko Šćepan polja, ali, ne znam kad si zadnji put bila, i ovamo su sredili cestu cestu. :-D
Ja idem svaki mjesec dole...
ne skužih samo, je li ti kao početniku smeta loš put ili si nesiguran/u vožnju...?
Ovamo je manja gužva, preko Šćepan-a, možeš voziti 25/h
laganini :-D
Put od Pivskog jezera do mora je odličan, jedino sam nesigurna s tim makadamskim uskim dijelom, ne znam šta bih da kamion dođe iz suprotnog smjera. :D Bila sam prošlog septembra, super je što na putu sve do Podgorice nije bilo gotovo nikoga.
Pa šta hoćeš onda, tjeraš me ovdje da kucam referat :-D
Donnie Smith

#677 Re: Ljetovanje all about

Post by Donnie Smith »

Astrix wrote:Ma normalno, ukusi su razliciti svak hoce nesto, ti si eto svake god godine dole po vise puta, pa ti se zato ni ne svidja.
A ja sam dosad svake god ljetovao u HR i toliko mi je muka od nje da ne bih nikako na more isao.
Tako da sam se sad odlucio za CG, ja sam cuo samo da je Budva i Ulcinj napuhano ovo ostalo ne znam, ma kako god bilo ja sam zeljan promjene, ne treba ni neki nocni zivot da bude, ma nista posebno samo da se malo odmorim...

Budva je za veću klasu, Ulcinj za nižu, haman najnižu. If you know what i mean. Haos - evo me ko vidovita Mileva :-D

Pazi, ako ti je do noćnog života, u Ulcinju ga ima, diskoteka na diskoteci. Budva, još bolje. Ali sve zavisi s kim ideš, koliko misliš potrošiti. U Ulcinju možeš naći poluapartman za 16 eura. U Budvi ćeš toliko platiti kolu i dvije kafe.
Bolje odi na neko maleno mjesto, skoro pa nepoznato...

Eto, Igalo ti je do Herceg Novog, npr... :-D
Astrix

#678 Re: Ljetovanje all about

Post by Astrix »

Pa pozeljno je da se ima gdje navecer izaci, Budvu sam iskljucio bas zbog finansija a Ulcinj mi je i malo daleko i ne svidja mi se nesto.
Sutomore sam planirao nekako mi je tamo najbolje ili mozda Dobre Vode, cuo sam da imaju odlicne plaze...
radostan dan

#679 Re: Ljetovanje all about

Post by radostan dan »

A šta Tivtu fali?
Astrix

#680 Re: Ljetovanje all about

Post by Astrix »

Pa ne znam, nisam nesto ni raspitivao a i ne znam puno o njemu, ako znas kako je dole i ako si bio, da cujem kakva je situacija, nije jos nista definitivno odluceno, inace planiram 20.08 prema CG...
ultima_palabra

#681 Re: Ljetovanje all about

Post by ultima_palabra »

Ako je suditi po ovoj temi, više će raje u CG nego u Hrvatsku :-? 99% da ću i ja probati tu Budvu ove godine :)
Donnie Smith

#682 Re: Ljetovanje all about

Post by Donnie Smith »

radostan dan wrote:A šta Tivtu fali?

Allaha mi - ništa... :-D
radostan dan

#683 Re: Ljetovanje all about

Post by radostan dan »

ultima_palabra wrote:Ako je suditi po ovoj temi, više će raje u CG nego u Hrvatsku :-? 99% da ću i ja probati tu Budvu ove godine :)
ti mi ne ličiš na lika za budvu, nikako.
ultima_palabra

#684 Re: Ljetovanje all about

Post by ultima_palabra »

radostan dan wrote:
ultima_palabra wrote:Ako je suditi po ovoj temi, više će raje u CG nego u Hrvatsku :-? 99% da ću i ja probati tu Budvu ove godine :)
ti mi ne ličiš na lika za budvu, nikako.
Znam ja biti nezgodan kad popijem :-D

Ma ovaj jaran bio dva puta, pa obećava da će nam biti dobro... predlaže Bečiće za smještaj. Vjerovatno smo već u subotu tamo.
Not My Idea

#685 Re: Ljetovanje all about

Post by Not My Idea »

@ultima, ako hoces broj za smjestaj u Budvi, reci :)
ultima_palabra

#686 Re: Ljetovanje all about

Post by ultima_palabra »

Not My Idea wrote:@ultima, ako hoces broj za smjestaj u Budvi, reci :)
A đe ti je pp, da ne smaramo raju :)
radostan dan

#687 Re: Ljetovanje all about

Post by radostan dan »

Astrix wrote:Pa ne znam, nisam nesto ni raspitivao a i ne znam puno o njemu, ako znas kako je dole i ako si bio, da cujem kakva je situacija, nije jos nista definitivno odluceno, inace planiram 20.08 prema CG...
teško je davati savjete virtuelnim jaranima, a nemaš pojma šta traže ili kakvi su im uslovi...
samci, od dvadesetdvije do trideset. taman im je do kupanja i sunčanja :mrgreen:
provod, ludilo, rejv parti, diskoteke, fine mamine ćerkice, puštene sa lanca, baš kao i oni

u grupi sa njima, samci-samkinje( :-) ), od 30 - 35 godina, jetseteri ili likovi kojima su od mora preče slike koje će nakon g. odmora da izbace na fejsbuk.

nema tu puno dileme - budva.

sutomore - pola podgorice dnevno, i jedna trećina srbijanske južne pruge sedmično, sprčeno u jednu ulicu.
neponovljiv doživljaj miksa krema za sunčanje, leskovačkog roštilja i mrisa ženskih parfema.
porodično ni slučajno, zbog uske plaže i vode koja je odmah duboka.
obično izbor brzoletećih turista.

herceg novi - igalo...nešto između prva dva navedena. ne loše. pogotovo u vrijeme filmskog festivala. daleko veća kulturna ponuda. ima i se šta vidjeti i od istorijskih građevina.
šire od sutomora, mirnije od budve. i jeftinije

ulcinj...pješčana plaža, gologuzaći (ako želite, a želite :mrgreen: ), vjerujem najjeftinija varijanta. pruža fantastičan privid da niste makli ni metar, i da je more došlo k vama u bosnu.
znači velika vjerovatnoća da ćete sresti 50 posto ljudi koje znate iz okruženja. cijene - ok ( u sporedbi sa budvom je sve ok :mrgreen: )

boka...puno istorije, dosta građevina, lošija plaža. nije izbor za - plesala je jedno leto -. mđt, ko opali tri odlaska za redom, pušta korijenje, definitivno. cijene - srebrna medalja, iza budve.

tivat...sam grad, okolina, uključujući i plave horizonte...moj pik za porodične odlaske. posebno plavi horizonti.
dugačka i široka plaža, pjeskovita. more plitko, tako da morate ići ili plivati ohoho da bi vam voda došla do ramena.
izuzetno pregledno.
a ako su oči željne budve, blizu je.

eto vam ga pa birajte, uz napomenu da je riječ o subjektivnom doživljaju.
i još nešto -ne očekujte kvalitet uluge kao u hrvatskoj. sa druge strane, očekujte jeftiniji odmor, a često prođe i čuvena - šuplja-, što u cro ne pije vode.

ko voli da putuje, bolje su mu grčka i turska. usluga, kvalitet...kakva cro i cg. kad sve sabereš, i nije puno skuplje.

eto...uz još jednu napomenu, ali vi nećete da slušate - septembar je za more, a avgust za planinu.

sretan izbor.
Last edited by radostan dan on 24/06/2012 17:31, edited 2 times in total.
radostan dan

#688 Re: Ljetovanje all about

Post by radostan dan »

:shock: :shock:
kolKi mi je post... :roll:
radostan dan

#689 Re: Ljetovanje all about

Post by radostan dan »

da, zaboravio sam vam reći...crnogorci su ukinuli onu jebenu ekološku taxu koju ste plaćali deset evra po autu, boravišna taksa, ako se ne prijavite, a slučajno se namjesti da ste toliki pehovi pa vam inspekcija bane kod domaćina vam se oprašta, itd, itd.
ehh krizo pusta, šta ti je borba za gosta... :mrgreen:
ultima_palabra

#690 Re: Ljetovanje all about

Post by ultima_palabra »

Svaka čast za trud ;-)
Donnie Smith

#691 Re: Ljetovanje all about

Post by Donnie Smith »

radostan dan wrote:
Astrix wrote:
eto...uz još jednu napomenu, ali vi nećete da slušate - septembar je za more, a avgust za planinu.

.

:thumbup:

ja godinama idem na more, nekad dan nekad 10, kako već prilike nalažu, i u junu, u i julu i avgustu, ali subjekivno i objektivno - septembar je :thumbup:

razloga je više, dva najbitnija

1. more je još dovoljno toplo
2. djeca su krenula u školu, na plažama nema lopti, arlauka...

na more idem radi mora i sebe, tako da gužve ne volim, a masu raje znam koja isto ne voli gužve, ali za njih je septembar, kažu - jesen, đe će tad na more :-D
a u septembru se isto, najlakše zaljubiti, iako je izbor manji, daleko je kvalitetniji, a cijene su niže :-D
Astrix

#692 Re: Ljetovanje all about

Post by Astrix »

@radostan dan svaka ti cast za post, ali gdje god da se ode, ako se autom ide onda ti je opet sve blizu, tako da se moze posjetiti i budva i tivat i kotor itd...
radostan dan

#693 Re: Ljetovanje all about

Post by radostan dan »

Donnie Smith wrote: ja godinama idem na more, nekad dan nekad 10, kako već prilike nalažu, i u junu, u i julu i avgustu, ali subjekivno i objektivno - septembar je :thumbup:

razloga je više, dva najbitnija

1. more je još dovoljno toplo
2. djeca su krenula u školu, na plažama nema lopti, arlauka...

na more idem radi mora i sebe, tako da gužve ne volim, a masu raje znam koja isto ne voli gužve, ali za njih je septembar, kažu - jesen, đe će tad na more :-D
a u septembru se isto, najlakše zaljubiti, iako je izbor manji, daleko je kvalitetniji, a cijene su niže :-D
sve znaš...na prorijeđenoj plaži, prosto, upućeni ste jedno na drugo. na šetalištu isto.
makijato...opet isto. :wink: :thumbup:
a more toplo, toplo...
radostan dan

#694 Re: Ljetovanje all about

Post by radostan dan »

Astrix wrote:@radostan dan svaka ti cast za post, ali gdje god da se ode, ako se autom ide onda ti je opet sve blizu, tako da se moze posjetiti i budva i tivat i kotor itd...
tako je.
Ambrozija

#695 Re: Ljetovanje all about

Post by Ambrozija »

Znaci, koliko sam ja shvatila, Tivat preporucujes, ima najljepse plaze a i sve ostalo je blizu?
burek_in_space

#696 Re: Ljetovanje all about

Post by burek_in_space »

Kad vec spomenu Tivat @radosni, zar on nije sa onom Porto Montenegro preshao u gradove koji furaju elitni turizam?!
cicos

#697 Re: Ljetovanje all about

Post by cicos »

Zanima me kolika je udaljenost od trajektne luke do grada Hvara, ukoliko se ide iz Drvenika. I da li postoji neki prevoz. Ukoliko neko zna sjestaj za preporuciti na Hvaru, neka mi napise :D
radostan dan

#698 Re: Ljetovanje all about

Post by radostan dan »

Ambrozija wrote:Znaci, koliko sam ja shvatila, Tivat preporucujes, ima najljepse plaze a i sve ostalo je blizu?
samo napomena. plavi horizoti imaju najljepšu plažu. ostalo je sve stvar ukusa. kada sam preporučivao nju, vodio sam se logikom roditelja - pregledno, pjeskovita plaža, pjeskovito dno. idealno za učenje plivanja male djece.
tivat je inače i grad u kom se vrši remont brodova, tako da imaš i djelove koji će ti djelovati da si u mađarskoj na jezeru, a ne na moru. isto važi i za bar, ako razumiješ šta želim reći.

Image

Image

Plavi horizonti se nalaze u dnu uvale Pržno koja se smatra jednom od najljepših na ovom dijelu poluostrva Luštice, kao i na Crnogorskom primorju. Nalazi se na otvorenom moru, uz istoimeni hotel sa sitnim (radioaktivnim-ljekovitim) pijeskom. Posebnu vrijednost plaže čine maslinjaci i borova šuma u čijoj hladovini uživaju brojni kupači. Plitko dno pruža se daleko u more pa je pogodno za djecu i neplivače. Smatra se da Pržno ima najviše sunčanih sati u godini. Plaža je duga 350 m. Kupalište je uređeno sa tuševima, wc, spasilačkom službom i plažnim mobilijarom. U blizini plaže se nalaze ugostiteljski objekti, sportski tereni kao i parking prostor.
Last edited by radostan dan on 24/06/2012 18:26, edited 1 time in total.
Donnie Smith

#699 Re: Ljetovanje all about

Post by Donnie Smith »

:-D[/quote]

sve znaš...na prorijeđenoj plaži, prosto, upućeni ste jedno na drugo. na šetalištu isto.
makijato...opet isto. :wink: :thumbup:
a more toplo, toplo...[/quote]

iii :-D
kad ti to tako slikovito sročiš, sad mi dođe da se pakujem :-D
radostan dan

#700 Re: Ljetovanje all about

Post by radostan dan »

burek_in_space wrote:Kad vec spomenu Tivat @radosni, zar on nije sa onom Porto Montenegro preshao u gradove koji furaju elitni turizam?!
Novi vlasnici namjeravaju da u uvali Pržna izgrade elitni hotelski kompleks koji će, najvjerovatnije, raditi u poslovnom lancu Hiltona, ali će stari hotel Plavi horizont koji je trenutno prepun gostiju mahom iz Srbije, raditi sigurno još najmanje jednu sezonu.

:mrgreen:
daj mi ime jednog gc elitnog brenda, da se samobanujem namah.

ps. prezime đukanović se ne pika... :)

evo jedna elitna sa plavije Orizonata ...

Image
Post Reply