lovecheck wrote:Hakler
Trenutni nivo decentralizacije i nacionalne podjele ste "isposlovali" u po vas historijski najpovoljnijem momentu kakav se vise nikad nece ponoviti. "Vi" nikad necete biti jaci, a "mi" nikad slabiji. Cak stavise razlika u toj "snazi" se svake godine povecava u "nasu" korist. Tacka.
Baš sam znatiželjan kako ćete vi riješiti kad budete još jači a "mi" još slabiji. Ipak vjerujem da ćeš se načekati dok se "mi" probudimo u "vašoj" nacionalnoj državi.
A rezultat toga ce vam biti da ce te se jedno jutro probuditi u Bosnjackoj nacionalnoj drzavi.
pošteno i demokratski.
U tom svom fanaticnom urlanju i dernjavi vi prelazite preko toga da kao malobrojni narod uzivate najveci nivo zastite kakav jos u evopi nije vidjen. Na teritoriji gdje ste "vecina" kontrolisete svoje obrazovanje, sudstvo, policiju, imate svoju elektroprivredu, telekom i milion drugih
Tko je to "nama" dao pravo koje uživamo. Kad uspoređuješ Europu zaletio si se u prostor o kojem ne znaš ništa. Uostalom "mi" smo u Federaciju unijeli HR HB a "vi" ste unijeli Republiku BiH.
Tu prestaje i svaka prica. Na to samo da odgovorim sa "uzmi pusku pa iznesi to sto si unio"
SIEN SPREJ