UEFA Europa League 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
todd_smith
#676 Re: UEFA Europa League 2011/12
Sad gledam At.Madrid vs Hannovera, kakav pogodak Salvia 
-
groove
#677 Re: UEFA Europa League 2011/12
treba se sjetiti utakmice prije godinu protiv intera kada je salke u milanu dobio 5:2vox-populi wrote:Schalke nema nikakve sanse u revansu
- vox-populi
#678 Re: UEFA Europa League 2011/12
Volio bih ja jako da Schalke ide dalje. Ali jedno je truhli Inter a drugo jako dobar Athletic. Cisto sumnjam...groove wrote:treba se sjetiti utakmice prije godinu protiv intera kada je salke u milanu dobio 5:2vox-populi wrote:Schalke nema nikakve sanse u revansujos su sad kao ekipa mnogo zreliji.
- KPNCTNJAH
#679 Re: UEFA Europa League 2011/12
Jos boli ? Neka, proci ce valjda vremenomvox-populi wrote: Volio bih ja jako da Schalke ide dalje. Ali jedno je truhli Inter a drugo jako dobar Athletic. Cisto sumnjam...
-
groove
#680 Re: UEFA Europa League 2011/12
u intera je bila skoro ista ekipa koja je osvojila cl godinu ranije - i tebi je to truhlovox-populi wrote:Volio bih ja jako da Schalke ide dalje. Ali jedno je truhli Inter a drugo jako dobar Athletic. Cisto sumnjam...groove wrote:treba se sjetiti utakmice prije godinu protiv intera kada je salke u milanu dobio 5:2vox-populi wrote:Schalke nema nikakve sanse u revansujos su sad kao ekipa mnogo zreliji.
ti kazes da nemaju nikakve sanse - to je znaci 0%. moje je misljenje da su sanse 20% - samo treba ubaciti holtbya umjesto högera od pocetka i sve je moguce.
- vox-populi
#681 Re: UEFA Europa League 2011/12
Proci ce vec slijedece sezone u kojoj ce Inter igrati kvalifikacije za Mediteranske igreKPNCTNJAH wrote:Jos boli ? Neka, proci ce valjda vremenomvox-populi wrote: Volio bih ja jako da Schalke ide dalje. Ali jedno je truhli Inter a drugo jako dobar Athletic. Cisto sumnjam...
- KPNCTNJAH
#682 Re: UEFA Europa League 2011/12
Te se tekme ne mogu bas porediti s ovom sad situacijom... jedno je otici i u prvoj utakmici iznenaditi domacina odlicnom igrom, a drugo je kad ides u goste s tolikim minusom i sad domacin zna da ti moras napadati od prve minute, a vidjeli smo svi kakve kontre imaju ovi iz Athletica... mislim da Schalke nema nikakve sanse i da su toga i oni svjesni, pa ce mozda neke igrace i odmarati... poslije te utakmice igraju protiv Hanovera ligasku...groove wrote: u intera je bila skoro ista ekipa koja je osvojila cl godinu ranije - i tebi je to truhloa u salkea je bila mnogo slabija ekipa nego ova aktuelna.
ti kazes da nemaju nikakve sanse - to je znaci 0%. moje je misljenje da su sanse 20% - samo treba ubaciti holtbya umjesto högera od pocetka i sve je moguce.
- hordash
#683 Re: UEFA Europa League 2011/12
Ako Schalke prodje to ce bit senzacija godine. Mislim da imaju 5 % sanse, vise ne sigurno.
- BHF_Manijak
#684 Re: UEFA Europa League 2011/12
Da je neka druga ekipa protiv koje igraju u pitanju a ne ekipa koja je United izbacila, Barcu napatila, ekipa koja igra jako lijep fudbal, efikasan, mozda bi i reko da imaju sanse, ali ovako...Ne, nazalost Schalkea sanse su u domenu naucne fantastike.hordash wrote:Ako Schalke prodje to ce bit senzacija godine. Mislim da imaju 5 % sanse, vise ne sigurno.
- vodoprovodčik
#685 Re: UEFA Europa League 2011/12
Šalkeove šanse za prolaz jednake su mogućnosti da se Baskija odcijepi.
- hordash
#686 Re: UEFA Europa League 2011/12
vodoprovodčik wrote:Šalkeove šanse za prolaz jednake su mogućnosti da se Baskija odcijepi.
- ultima_palabra
#687 Re: UEFA Europa League 2011/12
Ma Schalke je pološa ekipa, nema tu 3-4 igrača da vrijede. Athletic će to rutinski privesti kraju.
- horion_bosona
#688 Re: UEFA Europa League 2011/12
dovodeći ove dvije stvari u ovakvo besmislenu korelaciju, potcjenjuješ Baskiju a Schalkeove šanse precjenjuješ...vodoprovodčik wrote:Šalkeove šanse za prolaz jednake su mogućnosti da se Baskija odcijepi.
na stranu istorijski i kulturološki faktori, ekonomski nikad nisu više išli u korist nezavisne Baskije... s obzirom da Španiju čekaju vremena političke nestabilnosti i turbulentinih smjenivanja vlada, sve je moguće...
ali ne i prolaz Schalkea na San Mamesu...
-
Baudelaire
#689 Re: UEFA Europa League 2011/12
Ne bih da politiku miješam, ali prijatelju, ako ode Baskija, ode komplet Španija u p.m., nastaju automatski problemi u Velikoj Britaniji, Belgiji, Rusiji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, i mnogim drugim zemljama sa separatističkim pokretima koje sam zaboravio. Nema teorije, prije će Schalke proći nego se Baskija odvojiti 
-
5 0 5
#690 Re: UEFA Europa League 2011/12
i sve to za €90Baudelaire wrote:Ne bih da politiku miješam, ali prijatelju, ako ode Baskija, ode komplet Španija u p.m., nastaju automatski problemi u Velikoj Britaniji, Belgiji, Rusiji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, i mnogim drugim zemljama sa separatističkim pokretima koje sam zaboravio. Nema teorije, prije će Schalke proći nego se Baskija odvojiti
- cyprus
#691 Re: UEFA Europa League 2011/12
Jaštahorion_bosona wrote:dovodeći ove dvije stvari u ovakvo besmislenu korelaciju, potcjenjuješ Baskiju a Schalkeove šanse precjenjuješ...vodoprovodčik wrote:Šalkeove šanse za prolaz jednake su mogućnosti da se Baskija odcijepi.
na stranu istorijski i kulturološki faktori, ekonomski nikad nisu više išli u korist nezavisne Baskije... s obzirom da Španiju čekaju vremena političke nestabilnosti i turbulentinih smjenivanja vlada, sve je moguće...
ali ne i prolaz Schalkea na San Mamesu...
- vodoprovodčik
#692 Re: UEFA Europa League 2011/12
Druže moj sunčani, pošto si imao tako veliku potrebu da odgovoriš na moj skromni post, načinio si veliku logičku pogrešku. Naime, iz besmislene korelacije se ne može izvuči smisleno vrednovanje šansi koje si ti napravio. Potrudi se višehorion_bosona wrote:dovodeći ove dvije stvari u ovakvo besmislenu korelaciju, potcjenjuješ Baskiju a Schalkeove šanse precjenjuješ...vodoprovodčik wrote:Šalkeove šanse za prolaz jednake su mogućnosti da se Baskija odcijepi.
- horion_bosona
#693 Re: UEFA Europa League 2011/12
ne moze se to posmatrati tako pojednostavljeno... zasto sama pomisao na nezavisnu Baskiju (i Kataloniju) mora dobiti negativan prizvuk "balkanizacije" Europe, a ne recimo "desovjetizacije" ili rjesenja nalik onom u Cehoslovackoj? da se razumjemo, ideoloski sam na poziciji nuznosti obesmisljavanja postojanja koncepta nacionalnih drzava, te pogotovo nacionalizma, koji nije nista drugo nego sredstvo vladajucih za podjarmljivanje vecine... a same drzave (drustva) gura u stanje latentnog "rata" i konkurencije...Baudelaire wrote:Ne bih da politiku miješam, ali prijatelju, ako ode Baskija, ode komplet Španija u p.m., nastaju automatski problemi u Velikoj Britaniji, Belgiji, Rusiji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, i mnogim drugim zemljama sa separatističkim pokretima koje sam zaboravio. Nema teorije, prije će Schalke proći nego se Baskija odvojiti
medjutim isto tako mislim da (prije toga
danas su Baskija i Katalonija 2 od 3 razvijenije regije, s najmanjom stopom nezaposlenosti, pa vec sam napisao ako ostalo zanemarimo, one mogu tu vidjeti svoj interes za samostalnost...
delegitimisuci njihova nastojanja, ti delegitimises i pravo BiH 1992.godine na nezavisnost... RS stavljati u istu ravan sa Baskijom ili Katalonijom moze samo neko ko ne poznaje elementarne cinjenice...
btw. Skoti idu na referendum 2014.
- horion_bosona
#694 Re: UEFA Europa League 2011/12
eto posluzi se google translate-om i procitaj odredjene clanove katalonskog Statuta, daleko je vise slicnosti sa Ustavom SFRJ iz 1974. nego sa aktima istih ili slicnih organizacionih jedinica u jednoj monarhiji... dakle tendencija je u pravcu decentralizacije, a nikako jacanju centralne vlasti...cyprus wrote:Jaštahorion_bosona wrote:dovodeći ove dvije stvari u ovakvo besmislenu korelaciju, potcjenjuješ Baskiju a Schalkeove šanse precjenjuješ...vodoprovodčik wrote:Šalkeove šanse za prolaz jednake su mogućnosti da se Baskija odcijepi.
ali ne i prolaz Schalkea na San Mamesu...![]()
- horion_bosona
#695 Re: UEFA Europa League 2011/12
vodoprovodčik wrote:Druže moj sunčani, pošto si imao tako veliku potrebu da odgovoriš na moj skromni post, načinio si veliku logičku pogrešku. Naime, iz besmislene korelacije se ne može izvuči smisleno vrednovanje šansi koje si ti napravio. Potrudi se višehorion_bosona wrote:dovodeći ove dvije stvari u ovakvo besmislenu korelaciju, potcjenjuješ Baskiju a Schalkeove šanse precjenjuješ...vodoprovodčik wrote:Šalkeove šanse za prolaz jednake su mogućnosti da se Baskija odcijepi.
- vodoprovodčik
#696 Re: UEFA Europa League 2011/12
horion_bosona wrote:vodoprovodčik wrote:Druže moj sunčani, pošto si imao tako veliku potrebu da odgovoriš na moj skromni post, načinio si veliku logičku pogrešku. Naime, iz besmislene korelacije se ne može izvuči smisleno vrednovanje šansi koje si ti napravio. Potrudi se višehorion_bosona wrote:
dovodeći ove dvije stvari u ovakvo besmislenu korelaciju, potcjenjuješ Baskiju a Schalkeove šanse precjenjuješ...
(opet) (ne)namjerno masis kontekst napisanog... prvi dio recenice je moja kvalifikacija onog sto si napisao, a drugi ono sto proizilazi iz tvog predhodno napisanog posta... ali da sam napisao "gotovo" ispred "besmisleno", ne mjenja bitno sustinu za onog ko hoce da ju shvati...
Kojeg mog prethodno napisanog posta? Dakle, ako je besmislena korelacija, iz nje ne može ništa proizić. Treba li crtat? Čemu ta potreba da odgovaraš na moj šaljivi post, a onda se provališ? Nema potrebe za tim
- cyprus
#697 Re: UEFA Europa League 2011/12
U svijetu postoji mnogo decentralizovanih država, ali ne bih reko da one idu ka raspadu... Bar u nekoj doglednoj budućnosti... No, nije tema, pa nećemo dalje...horion_bosona wrote:eto posluzi se google translate-om i procitaj odredjene clanove katalonskog Statuta, daleko je vise slicnosti sa Ustavom SFRJ iz 1974. nego sa aktima istih ili slicnih organizacionih jedinica u jednoj monarhiji... dakle tendencija je u pravcu decentralizacije, a nikako jacanju centralne vlasti...
- horion_bosona
#698 Re: UEFA Europa League 2011/12
ili pak notorno glup i neduhovit, poput veze izmedju sansi Benfice za prolaz i ishoda reforme penzionog osiguranja u Portugalu...vodoprovodčik wrote:Čemu ta potreba da odgovaraš na moj šaljivi post, a onda se provališ?
- vodoprovodčik
#699 Re: UEFA Europa League 2011/12
da, upravu si. veliki pozdravhorion_bosona wrote:ili pak notorno glup i neduhovit, poput veze izmedju sansi Benfice za prolaz i ishoda reforme penzionog osiguranja u Portugalu...vodoprovodčik wrote:Čemu ta potreba da odgovaraš na moj šaljivi post, a onda se provališ?
- ultima_palabra
#700 Re: UEFA Europa League 2011/12
Nema potrebe za takvu nervozu... inače mislim da je različitost regija bogatstvo Španije, a njihove autonomije su dovoljno široke da se niko ne osjeća potlačenim