Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#676 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ma Bjelorusi će stavit 3 čuvara oko Džeke 
-
lajkujMe
#677 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
E ljudi mora se stadion kod nas oriti: ooooo edin dzekoooooo, jer fakat covjek igra fenomenalno razbiti cemo ruse 6-0
- Sasvim_Obican
#678 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Hmm...Ipak bih ja stao na loptu. Niti su oni toliko naivni da ne vide kakva je opasnost u Džeki, niti smo mi toliko naivni da cijelu igru fokusiramo na njega ( barem se nadamo da to nećemo učiniti. ) Bjelorusija je ozbiljna i teška prepreka za našu reprezentaciju i trebat će fantastična igra da ih dobijemo tamo i ovamo.
-
Baudelaire
#679 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
'ebo vas Bjelorusija, još ste i mene isprepadali bili. Bazirati igru na Džeki, nego na kom drugom. Kad je u ovakvoj formi, natrpat će 10 u dvomeču Bjelorusima. Samo naravno, bazirati igru na njemu ne znači nabijati loptu na njeg.
-
todd_smith
#680 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Nismo mi Man City pa da imamo Nasrija koji ce mu onako na nogu i na glavu svaku nabaciti
Igraci su nam u formi, ali samo zato sto Dzeko zabije 4, ne znaci da cemo i mi Bjelorusiju sad ko vola u kupusu
Igraci su nam u formi, ali samo zato sto Dzeko zabije 4, ne znaci da cemo i mi Bjelorusiju sad ko vola u kupusu
- cyprus
#681 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Upravo, ja se sad bojim euforije... Jeste, tačno je da imamo dosta kvalitetniju ekipu od Bjelorusa, ali imala je i Francuska, pa izvukoše puni jedan bod... Bjelorusija očito ima načina da se suprostavi jačim ekipama, i to moramo ozbiljno uzet u obzir... Fanatična borbenost vrlo često može nadomjestit nedostatak kvalitete...
Ali svejedno mislim da smo dovoljno jaki da izvučemo bar 4 boda iz ovog dvomeča, no treba to na terenu pokazat.
Ali svejedno mislim da smo dovoljno jaki da izvučemo bar 4 boda iz ovog dvomeča, no treba to na terenu pokazat.
- Sasvim_Obican
#682 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Nit' smo mi jaki, nit' su oni slabi koliko mislimo... Ekipa na niovu Turske u prošlom kvalifikacionom ciklusu.. Trebamo puno znanja, pameti i kvaliteta da ih nadigramo.cyprus wrote:Upravo, ja se sad bojim euforije... Jeste, tačno je da imamo dosta kvalitetniju ekipu od Bjelorusa, ali imala je i Francuska, pa izvukoše puni jedan bod... Bjelorusija očito ima načina da se suprostavi jačim ekipama, i to moramo ozbiljno uzet u obzir... Fanatična borbenost vrlo često može nadomjestit nedostatak kvalitete...
-
udrch
#683 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ja mislim da smo u top formi i da nećemo imati problema protiv Bjelorusa..
U korist nam ide i činjenica da se oni skoro uvijek raspadnu u ovom dijelu kvalifikacija..
U korist nam ide i činjenica da se oni skoro uvijek raspadnu u ovom dijelu kvalifikacija..
-
mikogoago
#684 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Bjelorusija je ekipa koja se pali na jake i pruza dobre igre.Oni nas ne dozivljavaju tako da smo jaki,znaci podbacice.Takvi su,znaju za Djeku i njega ce vjerojatno dobro paziti,ali to znamo i mi.Prema tome sigurno ih uzimamo.
Ne kazem da ce to biti lako ni brzo,ali cemo ih garant slomiti.Ako ponovimo igru kao protiv grka rezultat nece izostati
Ne kazem da ce to biti lako ni brzo,ali cemo ih garant slomiti.Ako ponovimo igru kao protiv grka rezultat nece izostati
- cyprus
#685 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ako ponovimo tu igru, nećemo gola zabitmikogoago wrote:Bjelorusija je ekipa koja se pali na jake i pruza dobre igre.Oni nas ne dozivljavaju tako da smo jaki,znaci podbacice.Takvi su,znaju za Djeku i njega ce vjerojatno dobro paziti,ali to znamo i mi.Prema tome sigurno ih uzimamo.
-
SaPnA
#686 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
jebo vas vise 4 boda

-
Mobile_Disco
#687 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ova forma nasih igraca me podsjeca na onu kad smo igrali protiv Belgije dvomec, samo sto smo sad puno jaci, bolji i ozbiljniji
Nema Vede, al ima Dzeko daje i za njega i za sebe, Pjanic odlican, Begovic odlican, nemamo razloga da se ne nadamo povoljnom rezultatu, neka se ponovi Belgija 
-
Baudelaire
#688 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Alaselamet, čuj Bjelorusija na nivou Turske. Mi smo onda na nivou svjetskog dream teama svih vremena.
- shalla
#689 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Nije ni tad bilo VedeMobile_Disco wrote:Ova forma nasih igraca me podsjeca na onu kad smo igrali protiv Belgije dvomec, samo sto smo sad puno jaci, bolji i ozbiljnijiNema Vede, al ima Dzeko daje i za njega i za sebe, Pjanic odlican, Begovic odlican, nemamo razloga da se ne nadamo povoljnom rezultatu, neka se ponovi Belgija
-
Baudelaire
#690 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Danas vam je i City pokazao da se na rezultat bolje može odigrati ofanzivnom igrom nego nekakvim povlačenjem. Ja predlažem da pozove Sušić jedno pet igrača Sitija naknadno da riješimo sva pitanja. Samo bez Aguera, isti ko Tevez 
- Point.
#691 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ljudi kako sam ubjedjen da cemo dobit bijele ruse u petak, nemate pojma.
Sa ovom formom kljucnih igraca M O R A M O ih dobiti u obje tekme.
Sa ovom formom kljucnih igraca M O R A M O ih dobiti u obje tekme.
- Sasvim_Obican
#692 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Euforija opet raste do neslućenih visina ! Još čekam u Avazu naslov da je ovo "historijski dvoboj protiv egzotičnih Bjelorusa" i medijski cirkus može početi. Neću biti partybreaker, ali sjetim se svih onih Rumunija, Portugala, Francuski koje smo "morali dobiti", pa me uhvati neki strah. Samo da ih Pape malo smiri, izvuče iz ove medijske šizofrenije i pripremi za meč sa jednom teškom i ozbiljnom ekipom koju neće biti lako pobjediti. Bolji smo, kvalitetniji, i imamo sve faktore na svojoj strani, samo nas psihologija i potcjenjivanje protivnika nastalo u sjeni fenomenalnih klupskih igara naših reprezentativaca, može zakočiti na putu ka uspjehu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#693 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
ja već vidim reprizu Mađarske...
- Edin H.
#694 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Ne sluti bolanChmoljo wrote:![]()
Uostalom zijanili smo bez-veze u Madjarskoj, svirao nam nepostojeci penal, kod nas je vec bio raspad sistema.
- Chmoljo
#695 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
da smo u Madj... igrali smo na BPEdin H. wrote:
Ne sluti bolan![]()
Uostalom zijanili smo bez-veze u Madjarskoj, svirao nam nepostojeci penal, kod nas je vec bio raspad sistema.
i tada je atmosfera bila - tarabe su svi... bolji smo, pobijedićemo, znamo, tehničari...
istini za volju, tada smo imali poprilično ograničenu ekipu u odnosu na ovu sad... al' svejedno, malo namjerno pehiram, a malo se i pribojavam, uvijek su nas guje ujedale.
btw, Portugal ne bih ubrojao u toliko razočarenje. možda za one koji se sjete navijati za repku kada pobjeđuje. ono što me uvijek boljelo su katastrofalne Moldavije i osrednje Madjarske, Norveške, ekipe protiv kojih se i ne može računati sa bodovima, ALI to su utakmice u kojima smo padali bez ispaljenog metka.
ali dobro, malo se rejting naših popravio - nije baš tako lako svirati nepostojeće penale igračima iz Premiershipa, ili Španske lige... sve to ima svoje...
kad se samo sjetim onih 0:1 u Belgiji, i onda šiljenje onog sudije (čini mi se da je tad Mirso Bešlija igrao, i da je bio na ivici da sudiji odvrne vrat). dok ga Mpenza ne zabi, nije nas popustio...
ne znam, jednostavno, strah me frljoka i našeg mentaliteta, eto.
- Sasvim_Obican
#696 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Chmoljo wrote:da smo u Madj... igrali smo na BPEdin H. wrote:
Ne sluti bolan![]()
Uostalom zijanili smo bez-veze u Madjarskoj, svirao nam nepostojeci penal, kod nas je vec bio raspad sistema.1:3
Misimović iz penala... prije toga dobili Maltu 2:5... to je ona slavna godina Moldavija, i otkaza
![]()
i tada je atmosfera bila - tarabe su svi... bolji smo, pobijedićemo, znamo, tehničari...![]()
istini za volju, tada smo imali poprilično ograničenu ekipu u odnosu na ovu sad... al' svejedno, malo namjerno pehiram, a malo se i pribojavam, uvijek su nas guje ujedale.
btw, Portugal ne bih ubrojao u toliko razočarenje. možda za one koji se sjete navijati za repku kada pobjeđuje. ono što me uvijek boljelo su katastrofalne Moldavije i osrednje Madjarske, Norveške, ekipe protiv kojih se i ne može računati sa bodovima, ALI to su utakmice u kojima smo padali bez ispaljenog metka.
ali dobro, malo se rejting naših popravio - nije baš tako lako svirati nepostojeće penale igračima iz Premiershipa, ili Španske lige... sve to ima svoje...
kad se samo sjetim onih 0:1 u Belgiji, i onda šiljenje onog sudije (čini mi se da je tad Mirso Bešlija igrao, i da je bio na ivici da sudiji odvrne vrat). dok ga Mpenza ne zabi, nije nas popustio...
ne znam, jednostavno, strah me frljoka i našeg mentaliteta, eto.
Momci dolaze iz mirnih sredina gdje je nogomet važan u petak i subotu. Sad uleću u jednu medijsku ofanzivu s novinarima koji ih pitaju pitanja tipa : "Jeste li svjesni šta će se desiti ako pobjedite" i slično. Novinski naslovi s obaveznih - "historijska", "intergalaktička", "prahistorijska" ili "vanserijska" utakmica, pritisak jer smo objektivno bolji i moguće potcjenjivanje "tamo nekih Bjelorusa" i eto ti recepta za potencijalnu katastrofu.
Ne kažem da će do nje doći ( ne dao bog ), ali ako išta mrzim onda je to ovo - "napucat ćemo ih 6-0". Koga bolan ?! Pa ne igramo sa Afganistanom !
- shalla
#697 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
Mislim, ali samo mislim da je tadašnji sastav zeru slabiji od današnjegChmoljo wrote:![]()
Gušo
Berberović-Bajić-Radeljić
Maletić-Rahimić-Misimović-Hrgović
Blatnjak-Ibišević-Muslimović
-
rivaldo
#698 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
U koliko sati je utakmica u Zenici protiv bijelih Rusa 
- Chmoljo
#699 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
ne sporim, to napisah i u prethodnom postu.shalla wrote: Mislim, ali samo mislim da je tadašnji sastav zeru slabiji od današnjeg![]()
Gušo
Berberović-Bajić-Radeljić
Maletić-Rahimić-Misimović-Hrgović
Blatnjak-Ibišević-Muslimović
no, neku noć sam gledao na RTS neku emisiju vezano za katastrofalno izdanje Partizana i Zvezde. onaj lik, umjetnik (ne znam ko je lik
kako se igrači sa Balkana istovremeno savršeno uklapaju u briljantnost svojih jakih ekipa u ligama petice, i sivilo reprezentacija.
kaže, Nemanja Vidić u MU nije Srbin, nego Englez. kada pravi gluposti u reprezentativnom dresu, tad je Srbin od glave do pete
mislim da su oni i gori od nas, ona reprezentativna poniženja od po šest golova, sa imenima koja realno, to nisu zasluživala, dovoljno govori o načinu rezonovanja. kako kaže lik, a tako sam i sam razmišljao, igra se onoliko koliko je dovoljno, nikad za više. jeer, kako je moguće da ih nakanta neka poluprofesionalna ekipa iz Irske.
e, onda spojiš ovo sa onim komentarom Osima starijeg, poslije tekme Australija - Hr... i skontaš da smo najograničeniji u glavi. kad kažem mi, mislim uglavnom na Balkan.
mislim i da imamo uređenu državu i NS koji bi bio, ako ništa pristojan, da bi nas opet proganjalo tih 20 godina stagniranja. jer smo stagnirali k'o društvo, a način igranja fudbala (motivacija konkretnije) je projekcija društevnog sistema vrijednosti.
malo ga previše zaĆerah u filozofiju... ali ukratko rečeno - otkad smo rođeni, uče nas da se samopotcjenjujemo, uglavnom nenamjerno. i onda kada bismo mogli napraviti korak naprijed, kao pojedinac, okolina nas surovo kažnjava ako nismo savršeni u tome. jer se okolina boji da će još više ljudi (stranaca) vidjeti našu bruku... najbolje je biti osrednji. šuti... dobro je... ne može...
uh... nisam normalan... nemojte ni čitati ovo...
- quasar
#700 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija
@chmoljo
bravo. sve je tako.
bravo. sve je tako.