BiH-Albanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Pobjeda BiH
153
64%
Remi
39
16%
Pobjeda Albanije
46
19%

Total votes: 238

denimb

#676 Re: BiH-Albanija

Post by denimb »

hz__semir wrote:
damirdamic wrote:1.Papac
2.Salihamidzic
3.Supić
4.Nadarević
5.Muratović
6.Vladavić
7.Škoro
8.Kerla
9.Dzakmić
10.Bekrić
11.Zec
12.Jahić
Ja reko sad ce nabrojati neka konkretna imena, kad on od 12 imena, nabrojao tri da valja...

Papac - neće da igra, nije ga se Pape odrekao
Salihamidžić - nije ga se Pape odigrao, nego frajer nema bh. državljanstvo ne može igrati sve i da hoće
Supić - je li taj lik uopste i branio nakon one tekmeu Zenici, makar i za raju u ulici?
Nadarević - Nadar ima i mora imati mjesta u ovoj repci. Njegov je grijeh uz laprdanje po novinama i onaj neodlazak u Atlantu. Šteta.
Muratović - On je vjerovatno otpisan zbog godina. Ionako su ga svi pljuvali dok je igrao, sad svi plačete za njim. Ja sam davno govorio da ga se nije trebalo otpisati, ali realno pitanje je koliko on moze. Nešto slično ko Rahimić, džaba mu znanje, kad nema kuveta.
Vladavić - Jel' se zajebaješ? Pa taj lik je bez kluba već pola godine.
Škoro - Najdraži igrač na ovom spisku, ali hajmo biti realni...
Kerla - Kakav ba Kerla... Ima bar pet boljih stopera od njega koji nisu u reprezentaciji.
Dzakmić - Još jedan drag igrač, ali ne znam u kakvoj je formi nakon odlaska u Koreju, tako da ne bih nista procjenjivao.
Bekrić - Igrača njegovog kalibra imamo na bacanje. Uostalom, ne mislim da je išta kvalitetniji od Štilića i Ibričića. O Pjaniću i Miksetu da i ne govorim.
Zec - Nije otpisan, ako se ne varam njega povrede handre.
Jahić - Drugi igrač na ovom spisku, uz Nadara, koji zaslužuje biti u repci. Ako ništa prije mrtvog Mravca.

Jahic je povrijedjen vec duze vremena.
Obuca9

#677 Re: BiH-Albanija

Post by Obuca9 »

Hodidid wrote:Sta bi sa Berberovicem na desnom boku? Nije savrsen ali je bar imao brzinu znao predriblati igraca i proci po boku. A znao je ubosti i dobar centarsut. Ja nesto ne vidim da mi imamo boljeg desnog beka bar kad su ofanzivni izleti u pitanju.A o defanzivnim zadatcima ne bih da drobim iako objektivno ne vidim ni drugi da su puno bolji.

Moracemo im utrpati bar jedan gol u prvom poluvremenu inace ce nam uci voda u usi i onda poznajuci nas mentaliet bice halali Huso materi ko da gledam. Abatrosi ce igrati na kontru tako da ne smijemo ostavljati previse prostora za dubinske pasove. To je zadatak vezne linije, presing igra na albanskoj polovini terena.
Cana ce jesti travu ako treba da zaustavi nas napadacki red. Iskoristiti sansu i isprovocirati ga da na napravi bar zuti u prvom poluvremenu. Bice oprezniji i otvorice se prostor u boxu za nesto konkretnije.
Realno, mislim da je Mujdža trenutno bolji bek od Džeme. Džemino vrijeme lagano prolazi, a realno i sama činjenica da Mujdža igra u Bundesligi, a Džemo u Bugarskoj, dovoljno govori.
Meho Kodro

#678 Re: BiH-Albanija

Post by Meho Kodro »

Veceras 3:1
buzzer

#679 Re: BiH-Albanija

Post by buzzer »

cyprus wrote:E jebiga, ovo je stvarno vrhunac... Hasagić odlučio utakmicu? :lol:
ma ne, za prva dva gola su krivi dzeko i misimovic, za treci losa karma, mahir i globalno zagrijavanje. kenan hasagic je samo radio svoj posao - prebacivao kompletnu ekipu u bijelim dresovima. ko je kriv pjanicu sto ne moze skociti 3 metra uvis?
nego, pogleda li ti snimak?
nihoniho

#680 Re: BiH-Albanija

Post by nihoniho »

hz__semir wrote:[
Ja reko sad ce nabrojati neka konkretna imena, kad on od 12 imena, nabrojao tri da valja...

Papac - neće da igra, nije ga se Pape odrekao
Salihamidžić - nije ga se Pape odigrao, nego frajer nema bh. državljanstvo ne može igrati sve i da hoće
Supić - je li taj lik uopste i branio nakon one tekmeu Zenici, makar i za raju u ulici?
Nadarević - Nadar ima i mora imati mjesta u ovoj repci. Njegov je grijeh uz laprdanje po novinama i onaj neodlazak u Atlantu. Šteta.
Muratović - On je vjerovatno otpisan zbog godina. Ionako su ga svi pljuvali dok je igrao, sad svi plačete za njim. Ja sam davno govorio da ga se nije trebalo otpisati, ali realno pitanje je koliko on moze. Nešto slično ko Rahimić, džaba mu znanje, kad nema kuveta.
Vladavić - Jel' se zajebaješ? Pa taj lik je bez kluba već pola godine.
Škoro - Najdraži igrač na ovom spisku, ali hajmo biti realni...
Kerla - Kakav ba Kerla... Ima bar pet boljih stopera od njega koji nisu u reprezentaciji.
Dzakmić - Još jedan drag igrač, ali ne znam u kakvoj je formi nakon odlaska u Koreju, tako da ne bih nista procjenjivao.
Bekrić - Igrača njegovog kalibra imamo na bacanje. Uostalom, ne mislim da je išta kvalitetniji od Štilića i Ibričića. O Pjaniću i Miksetu da i ne govorim.
Zec - Nije otpisan, ako se ne varam njega povrede handre.
Jahić - Drugi igrač na ovom spisku, uz Nadara, koji zaslužuje biti u repci. Ako ništa prije mrtvog Mravca.

I daj iduci put se uozbilji prije ovakvih i slicnih "analiza" svega ti.
potpuno si u pravu,s onog spiska papac,jahic,eventualno zec i nadarevic imaju mjesta. sto se papca tice,ne vjerujem bas papetu potpuno,kao ni po pitanju begovica. nikada nije bio potpuno transparentan je li ih stvarno htio ili ne.cini mi se da nije htio narusavati "briljantnu" atmosferu,a malo je mtrenirao strogocu na jahicu,nadarevicu i begovicu, nazalost ,nije na ibricicu.......igrac koji bi trenutno imao mjesta je blatnjak.......mislim da bi zec,iako ne u nekoj formi ,koristio. ljevakovic,vjerovatno,dosta trci i centralni je vezni.
denimb

#681 Re: BiH-Albanija

Post by denimb »

Selektor Safet Sušić uputio je apel navijačima koji će doći na Bilino Polje da pruže podršku reprezentaciji, te da se suzdrže zvižduka i pogrdnih povika ukoliko reprezentacija ne otvori susret na najbolji mogući način. "Treba nam vaša podrška, da zajedno napravimo dobar rezultat koji će nas ostaviti u aktivnoj ulozi u nastavku kvalifikacija!"

:D
mire - ložač

#682 Re: BiH-Albanija

Post by mire - ložač »

Ma neznam nisam pametan više ni za što....

Dajemo podršku, putujemo po bijelom svijetu, ocjenjuju nas kao vjerne navijače koji prate repku, a onda zahvaljujući podcjenjivanju svega i svakoga dođu Albanci da se igraju s nama i još ima i smisla to njihovo očekivanje, mi podcjenjujemo svakog (uvijek isto :'ta će ovaj /onaj, znaš li ti gdje igram ja/ti i sl..)....

Let u nebu nam je osnovna karakteristika, e moj Safete (cijenim ga strašno :thumbup: ), vrati malo film na svog prethodnika (nije cvjećka :x ) koji je koristio šanerske fazone da ih isprepada protiv Armenije k'o da igraju sa Argentinom-Brazilom isll.... :evil:

Valja se ganjati 1,5 sat i to sa momcima koji imaju psihološku prednost, i još sigurno govore ( uvalit' im 1 gol, ostalo će oni sami sebi napraviti - i hoćemo ako primimo prvi)... Albanci neće skinuti šorceve i reći bujrum ... to sigurno znam, a i njih je neko izabrao zato što znaju s loptom a ne zato što znaju heklati i praviti bijele kape... :run:

Ja da nisam poder'o kartu kad su se izbrukali sa Rumunima išao bi u Zenicu al' ovako neću...
U svakom slučaju bi bilo lijepo vidjeti da rade kao TIM a ne k'o grupa rekreativaca u fiskulturnoj sali ( pa boli koga briga ko će platiti piće poslije) ...
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
mikogoago

#683 Re: BiH-Albanija

Post by mikogoago »

buzzer wrote:
cyprus wrote:E jebiga, ovo je stvarno vrhunac... Hasagić odlučio utakmicu? :lol:
ma ne, za prva dva gola su krivi dzeko i misimovic, za treci losa karma, mahir i globalno zagrijavanje. kenan hasagic je samo radio svoj posao - prebacivao kompletnu ekipu u bijelim dresovima. ko je kriv pjanicu sto ne moze skociti 3 metra uvis?
nego, pogleda li ti snimak?
Pa dobro je napisao,a i ti si dao odgovor u svome komentaru.Hasaga je cijelo vrijeme napucavao da se ovi nasi veznjaci ionako mrtvi nisu mogli sastaviti sa loptom.Pa na neki nacin je i odlucio tekmu. :D
ramiral

#684 Re: BiH-Albanija

Post by ramiral »

Ljevakovića bi valjalo probati u vezi, nzm kakav je mali trkač ali trenutno nemamo boljih, na Ibričiću je najviše trebao Pape pokazati autoritet, neodazivanje na tekmu sa Meksama lafo dug put, aklimatizacija qrci palci a naglavačke je potrčao u Split da odigra za Hajduk, to se moralo sankcionisati, Begović ima mjesta na golu, neosporan je njegov kvalitet, koliko god ja volio Kenu mislim da će njegova leđa sve teže podnositi napore (imao sličnu povredu, znam iz prve ruke), Papac ima mjesta u ovoj i ovakvoj repki, Nadarević šta reći- momak nije klasni stoper ali je borac i što je najbitnije igra GLAVOM a ne podlijeće pod lopte kao Mravac, Hasan je dobrano načet povredama i isto tako koliko god ga volio još kad se doda nemogućnost nastupa sve riješeno, Džakmić je borac, za nadati je se da će se vratiti negdje u neku bližu ligu i oporaviti od povrede, Zec - moj zemljak :D brz, dijete Iskre, nezgodna povreda ali oporaviti će se, Bekrić je isti profil igrača kao Štila ili Ibričić, trenutno Štilić ima prednost
mire - ložač

#685 Re: BiH-Albanija

Post by mire - ložač »

Zna li se sastav Albanije za večeras???
Obuca9

#686 Re: BiH-Albanija

Post by Obuca9 »

denimb wrote:
Selektor Safet Sušić uputio je apel navijačima koji će doći na Bilino Polje da pruže podršku reprezentaciji, te da se suzdrže zvižduka i pogrdnih povika ukoliko reprezentacija ne otvori susret na najbolji mogući način. "Treba nam vaša podrška, da zajedno napravimo dobar rezultat koji će nas ostaviti u aktivnoj ulozi u nastavku kvalifikacija!"

Pazi da je ne dobije. Biće ko što je bilo i protiv Rumunije do 80. minute: "Safete, je.bem ti majku saaaarajevsku".
Stari

#687 Re: BiH-Albanija

Post by Stari »

Ovo u vezi navijaca i zelja da se suzdrze u odredjenim stvarima ...nisam siguran da ispravno kontam ... mislim ono ....da rascistimo odmah jednu stvar.

Ja sam bio jedan od rijetkih koji je jasno kritikovao navijace kad prave pizdarije ...i sad zadnji put u bukurestu takodjer ... Dakle jedno je praviti pizdarije (lomiti stolice , bacati flashe, baklje i ostale gluposti u teren, praviti prekid utakmice na ostale nacine) ...ali je ovo o cemu se ovdje sad pocelo voditi razgovor = nesto sasvim drugo .

Svako ima pravo izraziti svoje nezadovoljstvo ...na dozvoljen nacin ...a tu pod izrazom "dozvoljen nacin" imamo sirok dijapazon mogucnosti ... znaci...skandiranjem, buanjem, fuchkanjem ...pa i psovanjem (ako je masovno to je jos uvijek legitiman nacin izrazavanja svog stava). Dakle ne kontam ovo ... u stilu...nemojte nam zvizdati ako nam ga albanezi veceras zavuku ...evo recimo ja necu zvizdati ...ali branim pravo svakoga koji to zeli da uradi.

Sta je sad ovo momci dragi ?... zamislite situaciju ... neki tamo Krasnichi se spusti preko krila ...zavrne je u 5-terac (pogledati prvi i drugi gol rumuna od neku noc) ... Keljemendi uklizi- smjesti je u gajbu ...a nasa dva stopera dizu ruke prema linijskom sucu ....a mi svi kraj malih ekrana spontano uskliknemo : Bravo Adnane ...Emire majstore...Kenane maestro ..popraceno aplauzom koji se razlijeze uzduz i poprijeko Bilina Polja.
njahr

#688 Re: BiH-Albanija

Post by njahr »

1/1 :D

ak njih ne dobijemo GAME OWER ;D
denimb

#689 Re: BiH-Albanija

Post by denimb »

hz__semir wrote:
denimb wrote:

Pazi da je ne dobije. Biće ko što je bilo i protiv Rumunije do 80. minute: "Safete, je.bem ti majku saaaarajevsku".

Ma nesto kontam, ne ide mi se na utakmicu, ali imam kartu i prijevoz dogovoren pa mi zao da to propustim.
A ne dao Bog dragi opet da se ponovi kao protiv Madjarske ili Grcke na Bilinom polju ko bi prezivio jos jednu takvu depresiju :D

Nema sta ako ovo lose zavrsi, opet nam ide raspad sistema od godinu, do godinu i pol.
funaki

#690 Karte BiH-Albanija

Post by funaki »

Prodajem dvije karte za zapad, obje za 50,00 KM!
Sarajevo
Olovni_Vojnik

#691 Re: BiH-Albanija

Post by Olovni_Vojnik »

Nasa je pobjeda nocas
madFlava

#692 Re: BiH-Albanija

Post by madFlava »

njahr wrote:1/1 :D

ak njih ne dobijemo GAME OWER ;D

1/X ;)
juventus

#693 Re: BiH-Albanija

Post by juventus »

mire - ložač wrote:Zna li se sastav Albanije za večeras???
Kada Albanci budu napadali igrat će u formaciji 4-4-2. U tom slučaju odbranu će činiti Dallku, Cana, Curri, Vangjeli; dok će u vezi igrati Skela, Bulku, Lala, Agolli; a u napadu će biti Bogdani i Salihi.
ganjeta

#694 Re: BiH-Albanija

Post by ganjeta »

juventus wrote:
Trebalo bi ovako izgleda:

Hasagić
Mujdža-Spahić-Mravac-Lulić
Pjanić, Rahimić, Štilić ili Maletić, Misimović
Ibišević, Džeko
:lol: :mrgreen:
denimb

#695 Re: BiH-Albanija

Post by denimb »

Ovo jebo Batistutu cuvaj Mravca :lol: :lol:
quasar

#696 Re: BiH-Albanija

Post by quasar »

Albanci nisu bezveze, ali to nije opravdanje da na domacem terenu nasi ne oru teren i jedu travu, da je utjeraju vise puta nego sto je prime. Nemaju pravo na los dan, slabu taktiku, gresku pojedinca. Ovo ako ne odigraju kao da im zivot ovisi, onda jebat ih. Sa takvim stavom, ako i ne pobjede, nema frke. Nemamo kvalitet u ovom casu za plasman i to je to. Rumuni su sa takvim stavom izasli na teren u Bukurestu i razmontirali nas.

Znaci, Albanci su opasan protivnik i pobjeda nad njima nije rutinska.
Ako se to desi, tek onda slijede izazovi. Bjeloruse necemo dobiti ni jednom samo na misice, a kamoli dva puta. Dobro je sto je prva u Minsku. Nas tim ce trebati renoviranje do tada. Ova postava nema sanse da izvuce pozitivu, osim ako njihovi treneri u toku ljeta ne naprave cuda sa njima.
Pitarrr82

#697 Re: BiH-Albanija

Post by Pitarrr82 »

Pitanje je da li je ovo utakmica generacije :D?
Sky7

#698 Re: BiH-Albanija

Post by Sky7 »

Dvije karte zapad 40,00 KM bujrum ;)
Obuca9

#699 Re: BiH-Albanija

Post by Obuca9 »

juventus wrote:
Kada Albanci budu napadali igrat će u formaciji 4-4-2. U tom slučaju odbranu će činiti Dallku, Cana, Curri, Vangjeli; dok će u vezi igrati Skela, Bulku, Lala, Agolli; a u napadu će biti Bogdani i Salihi.
Daj ono što ćemo gledati više od 80 minuta, kakva će biti formacija kad se slastičari budu branili, pusti te neke napade, koji će trajati 5-6 minuta sve skupa :p
Sky7

#700 Re: BiH-Albanija

Post by Sky7 »

trcicu trceci wrote:
Sky7 wrote:Dvije karte zapad 40,00 KM bujrum ;)
:lol: :lol: :lol: pa nije guetta :run:
Hoces neces ne moras, dvije su 40,00 ako ti je to puno....imas tv ;)
Locked