FK Željezničar - Evropske utakmice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- LunaLati
#676 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ne kontam jel onaj članak istinit ili ne jer me buni onaj dio izjave kako će klub dobiti standardnih 15 karata kad u uefinim pravilima stoji da je domaćin čiji je stadion I kategorije dužan obezbjediti 10 VIP mjesta za goste ( znači za upravu, sponzore bla bla ), kad se radio o stadionu II kategorije 20 mjesta, III kategorije 50 mjesta i IV kategorije 100 mjesta. Ili ja dobro ne čitam pravila, ili naši ne znaju dobro pravila ili nas tu neko farba 
-
blue033
#677 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Po ovome ispade da ce pola "naše" tribine biti prazno. pa koji debili rade kod nas u klubu???? Kad im dodju Slovenci vodace ih po Bascarsiji i ljubiti u guzicu.
- Šibicar
#678 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
100% tačno,a to je naš podanički mentalitet i nesposobnost Muharemovića da napravi dogovor s janezima sa kojim bi obje strane bile zadovoljne.Jebem ti ja naš klub kad samo Amar radi svoj posao kako treba,a ostatak su nesposobnjakovići priključeni na sisu kluba i samo se šepure po TV-u .Jebote mog'o sam i ja otići u Sloveniju k'o Dželo i napraviti isti ovakav debilan dogovor od 5% tj. 600 ulaznica koji je po UEFA pravilima i koji odgovara samo janezima,pa majka mu stara ima li u njemu imalo pregovaračke sposobnosti i fakinluka koji bi bio dostojan kluba koji predstavlja.blue033 wrote:Po ovome ispade da ce pola "naše" tribine biti prazno. pa koji debili rade kod nas u klubu???? Kad im dodju Slovenci vodace ih po Bascarsiji i ljubiti u guzicu.
-
zipoo
#679 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
I ? Kako sad do Maribora ? Ako je bilo kakvo objasnjenje/upute na .orgu nebi bilo lose da mi to neko proslijedi(porukom
). Hvala unaprijed 
-
blue033
#680 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Prvo nabavi jednu od 300 karti , ako ne misliš ići preko agencije.zipoo wrote:I ? Kako sad do Maribora ? Ako je bilo kakvo objasnjenje/upute na .orgu nebi bilo lose da mi to neko proslijedi(porukom). Hvala unaprijed
A to sto je na orgu pročitaj tamo:)
-
frontline
#681 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
vise mi je pun kurac ove propagande oko gostovanja u mariboru jebo vas karte ko hoce da ide skontace i kartu i naci ce nacina da ode tamo eto kome treba karta ja cu mu zavrsit znaci ko hoce da ide ima kartu u sloveniji po cijeni kolika i jeste i pustite se vise bezveze price nego vidite kako se organizovat da nas bude sto vise tamo
-
zipoo
#682 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Pa mislim ici kao i svi ostali, sa agencijom ili udruzenjem isto mi ga dodje. Pa da sam registrovan na .orgu valjda bi tamo postavio ovo pitanje, a i procitao odgovor.blue033 wrote:Prvo nabavi jednu od 300 karti , ako ne misliš ići preko agencije.zipoo wrote:I ? Kako sad do Maribora ? Ako je bilo kakvo objasnjenje/upute na .orgu nebi bilo lose da mi to neko proslijedi(porukom). Hvala unaprijed
A to sto je na orgu pročitaj tamo:)
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#683 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Pusti to, ovi sto imaju account na orgu misle da imaju kljuceve najblaze receno od Atlantide.. Bgte taji se ko da je izraelski raketni program... Nesto kad pitas, svi sute, lafo to se ne daje i ne prenosi.. Smijesno...
- ODVRATAN_i_GADAN
#684 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Tacnije kod Jabucara (kao da je on jedini koji "gore" zna nesto iskuckati), zamolit cu!blue033 wrote:Po ovome ispade da ce pola "naše" tribine biti prazno. pa koji debili rade kod nas u klubu???? Kad im dodju Slovenci vodace ih po Bascarsiji i ljubiti u guzicu.
- BlueBlood
#685 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
dobro je Dzelo ovo dogovorio, od prvobitnih 650 karti koliko je planirano, nakon razgovora njega i celnika maribora mi cemo dobiti 600 karti
ako vec nije uspio dogovoriti vise,kako je dobio manje ?!
kakvu mi debilnu upravu imamo to je za ne povjerovati!
nemojte nasjedati na price raznih agencija jer preko agencija necete moci dobiti ni jednu kartu! sacekajte zvanicno obavjestenje TM87 dan-dva i sve ce vam biti jasno
nemojte nasjedati na price raznih agencija jer preko agencija necete moci dobiti ni jednu kartu! sacekajte zvanicno obavjestenje TM87 dan-dva i sve ce vam biti jasno
- ganjeta
#686 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Mogao je dobiti više ali da je poveo Chuck NorrisaBlueBlood wrote:dobro je Dzelo ovo dogovorio, od prvobitnih 650 karti koliko je planirano, nakon razgovora njega i celnika maribora mi cemo dobiti 600 kartiako vec nije uspio dogovoriti vise,kako je dobio manje ?!
![]()
Ne simpatišem Dželu ali mojne pljuvati i kad treba i kad ne treba.
Pošto vidim da si upućen, hajde nam pojasni ovo vezano za agencije? Znači, oni samo vode ljude u turistički obilazak Maribora jer karti nema, niti će ih biti?!
-
brazzo20
#687 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Bolje ti je da ne ulazis u rasprave sa njim, stalno nesta govori a ni sam nezna sta zeli samo se pravi pametanganjeta wrote:Mogao je dobiti više ali da je poveo Chuck NorrisaBlueBlood wrote:dobro je Dzelo ovo dogovorio, od prvobitnih 650 karti koliko je planirano, nakon razgovora njega i celnika maribora mi cemo dobiti 600 kartiako vec nije uspio dogovoriti vise,kako je dobio manje ?!
![]()
nemojte nasjedati na price raznih agencija jer preko agencija necete moci dobiti ni jednu kartu! sacekajte zvanicno obavjestenje TM87 dan-dva i sve ce vam biti jasno. Kako će bolan dobiti više kad lijepo kaže pravilo 5% od kapaciteta stadiona? Još kad se tome doda da UEFA ne dozvoljava radi sigurnosti pun kapacitet stadiona, vjerovatno je od te brojke 600 komada za nas po propisima. Jedino je mogao da pokuša isposlovati ovo što su Janezi uradili sa kupovinom karti uz pasoš. Mada, ako su oni tako odlučili i prije sastanka i žele sve učiniti da naših bude što manje, mogao je i Amar otići ali sigurno nebi dobio više nego što je propisano po pravilima.
Ne simpatišem Dželu ali mojne pljuvati i kad treba i kad ne treba.
Pošto vidim da si upućen, hajde nam pojasni ovo vezano za agencije? Znači, oni samo vode ljude u turistički obilazak Maribora jer karti nema, niti će ih biti?!
-
AmarManijak
#688 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
300 Karti ide preko udruzenja,300 je dodjeljeno agencijama
100 % tacna informacija
100 % tacna informacija
- Charuga
- Globalni moderator
#689 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Izgleda da je nekima cilj nabiti sto vise postova ili napisati bilo sta, sam nek se pise. Manite se toga, nema jos nista zvanicno a kad bude sve ce se znati.
-
Visočanstvo
#690 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Registrovao sam se uglavnom da kažem sljedeće: Mislim da je nacionalna diskriminacija od strane Slovenaca apsolutni presedan (ne i personalizacija), te da nije u skladu sa zakonima EU, kao ni osnovnim načelima FIFA-e i UEFA-e. Stoga, smatram da su NIKAKVE šanse da će istu uprazniti, koja se trenutno svodi samo na par rečenica na web stranici kluba, za što sankcije vjerovatno i nisu moguće ili su beznačajne. Dakle, cilj Slovenaca je da ubiju euforiju među navijačima Želje i da ih (nas) što više odustane zbog par rečenica na web stranici kluba. Nadam se da ćete biti pametni i da to nećete dozvoliti!
Vidim da mnogi brkaju pojmove po forumima i otprilike, svaki dvadeseti post je korak naprijed u konstruktivnoj diskusiji i shvatanju problematike, pa tako još uvijek se nađe pokoji Slovenac da ustvrdi kako je sve to stalna praksa. Ne, NIJE! Ovo je samo zaplašivanje, koje im, iskreno se nadam, neće upaliti. Šteta što ne postoje BH novinari koji bi uopšte skontali o čemu se radi, a kamoli izvjestili o nacionalnoj diskriminaciji bez presedana.
Da rezimiram, upregnite se koliko god treba, neko manje, neko više, i skontajte da je ovo obična foluška, te da nikome nemaju pravo odbiti prodati kartu jer je Bosanac, Italijan, Francuz, Englez...
Što se karata tiče, glavni i odgovorni iz udruženja kaže da im je Đelo obećao 500 karata, a da će 100 dijeliti klub sponzorima, prijateljima, veoma važnim osobama... Udruženje će i organizovati prevoz, a Đelo će pokušati da dobije još karata. Od ovih 500, agencije mogu dobiti samo ono što ostane, što bi trebalo biti 0 (Nula). Brojka od 600 je, navodno, preporuka (odluka?) policije Maribora. A očekuje se bar i 1000 Slovenaca koji će bodriti Želju.
Znači, INVAZIJA!!!
Vidim da mnogi brkaju pojmove po forumima i otprilike, svaki dvadeseti post je korak naprijed u konstruktivnoj diskusiji i shvatanju problematike, pa tako još uvijek se nađe pokoji Slovenac da ustvrdi kako je sve to stalna praksa. Ne, NIJE! Ovo je samo zaplašivanje, koje im, iskreno se nadam, neće upaliti. Šteta što ne postoje BH novinari koji bi uopšte skontali o čemu se radi, a kamoli izvjestili o nacionalnoj diskriminaciji bez presedana.
Da rezimiram, upregnite se koliko god treba, neko manje, neko više, i skontajte da je ovo obična foluška, te da nikome nemaju pravo odbiti prodati kartu jer je Bosanac, Italijan, Francuz, Englez...
Što se karata tiče, glavni i odgovorni iz udruženja kaže da im je Đelo obećao 500 karata, a da će 100 dijeliti klub sponzorima, prijateljima, veoma važnim osobama... Udruženje će i organizovati prevoz, a Đelo će pokušati da dobije još karata. Od ovih 500, agencije mogu dobiti samo ono što ostane, što bi trebalo biti 0 (Nula). Brojka od 600 je, navodno, preporuka (odluka?) policije Maribora. A očekuje se bar i 1000 Slovenaca koji će bodriti Želju.
Znači, INVAZIJA!!!
- BlueBlood
#691 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
https://www.youtube.com/watch?v=terrX1d5ofg
Code: Select all
U saradnji sa FK Željezničar i Centrotours-om Udruženje Navijača FK Željezničara The Maniacs 1987 organizuje putovanje na utakmicu
NK Maribor - FK Željezničar 18.07.2012
Cijena aranžmana iznosi 80 KM i aranžman uključuje:
- Bus prijevoz Centrotransovim autobusom na relaciji Sarajevo - Maribor –Sarajevo
- Kompletna organizacija putovanja
- Ulaznica na utakmicu
- Obavezno PZ osiguranje
PROGRAM PUTOVANJA (1)
1. DAN, UTORAK (17.07.2012.) SARAJEVO – MARIBOR
Okupljanje putnika ispred stadiona „Grbavica“ u 20.00h. Polazak autobusa u vecernjim satima. ( vise informacija tokom uplate) Pauze po potrebi grupe. Dolazak u Maribor u jutarnjim satima. Slobodno vrijeme za razgledanje ovog drugog po veličini slovenskog grada koji ima cca 110.000 stanovnika.Nakon utakmice slijedi povratak prema BiH. Dolazak u Sarajevo u četvrtak u ranim jutarnjim satima.
Uplate će se vršiti od pon-petak (09.07.-13.07) od 14.00h do 18.00h u Plavom Salonu na stadionu Grbavica.
U slučaju da se ne prodaju svi aranžmani (u što sumnjamo prema do sada pokazanoj potražnji) uplate će se primati i 16.07. od 14h do 18h. Taj dan će aranžman iznositi 85 KM.
Broj aranžmana je limitiran, odlukom NK Maribor o broju ulaznica za navijače FK Željezničar.
Navijači, grupe, raja i podgrupe imaju mogućnost da izraze želju s kim da sjede zajedno u busu. Najbolje je da se odmah grupišete i napravite spisak ko sa kim želim i da to pri uplati naznačite.
Pri uplati je obavezan pokaz validnog biometrijskog pasoša, ili pasoša za koji ne treba ulazna viza u Sloveniju.
Potrebno radi evidentiranja ulaznica, tj personalizacije karata.
- Pri uplaćivanju ćete potpisati ugovor gdje ćete preuzeti odgovornost za vaše ponašanje.
- Prema uobičajenim pravilama preko granice možete prenijeti do jednog litra žestokog alkoholnog pića i šteku cigara. Sve preko toga će biti oduzeto i biće napisana kazna prekršiocu.
- u slučaju otkaza, povrata novca nema, jer se svako sjediste mora naplatiti, a ulaz u stadion važi uz važeču persoliziranu kartu i pasoš.
- Kazne su drakonske, pazite šta radite! Neće pojedinac ugrožavati odlazak čitave grupe!
Za sva pitanja možete se obratiti na mail: [email protected] ili momcima koji budu primali uplate.-
vryzas
#692 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Visočanstvo wrote:Registrovao sam se uglavnom da kažem sljedeće: Mislim da je nacionalna diskriminacija od strane Slovenaca apsolutni presedan (ne i personalizacija), te da nije u skladu sa zakonima EU, kao ni osnovnim načelima FIFA-e i UEFA-e. Stoga, smatram da su NIKAKVE šanse da će istu uprazniti, koja se trenutno svodi samo na par rečenica na web stranici kluba, za što sankcije vjerovatno i nisu moguće ili su beznačajne. Dakle, cilj Slovenaca je da ubiju euforiju među navijačima Želje i da ih (nas) što više odustane zbog par rečenica na web stranici kluba. Nadam se da ćete biti pametni i da to nećete dozvoliti!
Znači, INVAZIJA!!!
Koliko sam skontao na osnovu onoga sto pise na zvanicnoj stranici NK Maribor jedino ogranicenje ce biti to sto se nece moci uci na ostale tribine sa navijackim obiljezjem FK Zeljeznicar , i da kartu mogu kupiti samo drzavljani Slovenije...nadjes Bojana Krizaja
- smurf
#693 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Haj' da vidimo sta je slijedece?
-
brazzo20
#694 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Potreban je dokument osobe za koju kupujes kartu, jeli to toliko teško shvatiti???vryzas wrote:Visočanstvo wrote:Registrovao sam se uglavnom da kažem sljedeće: Mislim da je nacionalna diskriminacija od strane Slovenaca apsolutni presedan (ne i personalizacija), te da nije u skladu sa zakonima EU, kao ni osnovnim načelima FIFA-e i UEFA-e. Stoga, smatram da su NIKAKVE šanse da će istu uprazniti, koja se trenutno svodi samo na par rečenica na web stranici kluba, za što sankcije vjerovatno i nisu moguće ili su beznačajne. Dakle, cilj Slovenaca je da ubiju euforiju među navijačima Želje i da ih (nas) što više odustane zbog par rečenica na web stranici kluba. Nadam se da ćete biti pametni i da to nećete dozvoliti!
Potreban je dokument osobe za koju kupujes kartu, jeli to toliko teško shvatiti???![]()
Znači, INVAZIJA!!!
Koliko sam skontao na osnovu onoga sto pise na zvanicnoj stranici NK Maribor jedino ogranicenje ce biti to sto se nece moci uci na ostale tribine sa navijackim obiljezjem FK Zeljeznicar , i da kartu mogu kupiti samo drzavljani Slovenije...nadjes Bojana Krizajada ti kupi kartu i laganini na neku drugu tribinu.
- Charuga
- Globalni moderator
#695 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
A to ime ce onda pisati na karti i na ulazu ce traziti dokument da dokazes da si ti taj? Jeli tako nekako ide procedura?brazzo20 wrote:Potreban je dokument osobe za koju kupujes kartu, jeli to toliko teško shvatiti???
-
vryzas
#696 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ja i ???brazzo20 wrote:Potreban je dokument osobe za koju kupujes kartu, jeli to toliko teško shvatiti???vryzas wrote:Visočanstvo wrote:Registrovao sam se uglavnom da kažem sljedeće: Mislim da je nacionalna diskriminacija od strane Slovenaca apsolutni presedan (ne i personalizacija), te da nije u skladu sa zakonima EU, kao ni osnovnim načelima FIFA-e i UEFA-e. Stoga, smatram da su NIKAKVE šanse da će istu uprazniti, koja se trenutno svodi samo na par rečenica na web stranici kluba, za što sankcije vjerovatno i nisu moguće ili su beznačajne. Dakle, cilj Slovenaca je da ubiju euforiju među navijačima Želje i da ih (nas) što više odustane zbog par rečenica na web stranici kluba. Nadam se da ćete biti pametni i da to nećete dozvoliti!
Potreban je dokument osobe za koju kupujes kartu, jeli to toliko teško shvatiti???![]()
Znači, INVAZIJA!!!
Koliko sam skontao na osnovu onoga sto pise na zvanicnoj stranici NK Maribor jedino ogranicenje ce biti to sto se nece moci uci na ostale tribine sa navijackim obiljezjem FK Zeljeznicar , i da kartu mogu kupiti samo drzavljani Slovenije...nadjes Bojana Krizajada ti kupi kartu i laganini na neku drugu tribinu.
Na ulazu na npr. istocnu tribinu ces morati pokazati kartu/ulaznicu i sta? licnu? pasos? grasov kupon? karticu iz merkatora?
Elem...ukoliko nkm zabrani ulaz na ostale tribine drzavljanima drugih zemalja treba se organizovati i sloziti tuzbu na licu mjesta...jarane idem iz p.m. i slucajno prolazim kroz sloveniju, slucajno volim fudbal, slucajno odlucim da pogledam pomenutu utakmicu, slucajno sam pakistanac ili grk i sta?
Pa nije jemen ili bjelorusija da se tako zajebavaju sa ljudskim pravima
- BlueBlood
#697 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Kako su samo glupi ovi slovenci! Fol se ogradjuju da im murija ne dozvoljava da daju vise od 5% kapaciteta stadiona radi sigurnosti a samo ce veci problem sa ovim napraviti! Umjesto da nam puste cijelu tribinu iza gola i da svi budemo tu smjesteni zajedno oni ce dati samo dio a dio ce biti prazan. Bruku nasih navijaca ce biti na njihovim tribinama i eto ti belaja, plus ovi sto ne stignu kartu uzeti i ostanu van stadiona napravice belaj!
Sami sebi u stomak skacu, dajte nam cijelu tribinu i zaradit cete vise i nece biti problema!
Sami sebi u stomak skacu, dajte nam cijelu tribinu i zaradit cete vise i nece biti problema!
- agnostic_front
#698 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Ja koliko sam shvatio, da, trazice neki identifikacijski dokument, jer ce na kartama biti ime vlasnika karte.vryzas wrote:Ja i ???
Na ulazu na npr. istocnu tribinu ces morati pokazati kartu/ulaznicu i sta? licnu? pasos? grasov kupon? karticu iz merkatora?
-
tarpi80
#699 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Sa ovim sastavom i mlađim osimom na klupi, mislim da imate dobre šanse sa mariborom: Marijan Antolović, na bekovima Benjamin Čolić i Josip Kvesić. Kao stoperski par počeli su Semir Kerla i Jadranko Bogičević. Zadnji vezni bili su Nermin Zolotić i Muamer Svraka, ispred njih Zajko Zeba, Vernes Selimović i Samir Bekrić, u špicu napada Eldin Adilović
-
Vodja uvale
#700 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice
Znaci ipak ce te biti od ranih jutranjih sati po mariboru..
Dakle ocekujte napad viola.
Pozdrav, i da dodjete s' 2 gola u mrezi maribora.
Dakle ocekujte napad viola.
Pozdrav, i da dodjete s' 2 gola u mrezi maribora.