Cerić islamski poglavar ili političar

Locked
Rise Up

#676 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Rise Up »

Iako mi se ne svidja nacin na koji Ceric iznosi svoje stavove, ipak ima neke istine u onome sto on govori.

Tacno je da su bosnjake/muslimane mnogi zedne preko vode prevodili. U bivsoj drzavi, dok su ostali narodi uzivali sva prava, muslimani su bili na nivou cigana. Isto tako je tacno da su mnogi navikli da bosnjaci/muslimani budu mirni, da sute, i trpe. I onda kada podignu svoj glas to mnogima bude cudno.

Kada politicari diraju u prava vjernika sasvim je normalno da ce se vjernici poceti baviti politikom u cilju odbrane svojih prava.
i-s-l-a-m-i-c

#677 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by i-s-l-a-m-i-c »

Sutra se objavljuje dopis skolama da se vjeronauk ocjenjuje po starom - tako nesto nacuh, sad da li je sala ili nije... O tome je ipak bilo najvise price na ovoj temi pa eto, sad mozemo ocijeniti koliko je Ceric uspjesan kao (ne)politicar... Bio-ne bio - dobit ce cini se ono sto je trazio :)
Chisum

#678 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Chisum »

Rise Up wrote:Iako mi se ne svidja nacin na koji Ceric iznosi svoje stavove, ipak ima neke istine u onome sto on govori.

Tacno je da su bosnjake/muslimane mnogi zedne preko vode prevodili. U bivsoj drzavi, dok su ostali narodi uzivali sva prava, muslimani su bili na nivou cigana. Isto tako je tacno da su mnogi navikli da bosnjaci/muslimani budu mirni, da sute, i trpe. I onda kada podignu svoj glas to mnogima bude cudno.

Kada politicari diraju u prava vjernika sasvim je normalno da ce se vjernici poceti baviti politikom u cilju odbrane svojih prava.
Ako si ti bio "na nivou cigana", to je tvoja stvar.

(Opet se kloniraju.... :lol: )
Last edited by Chisum on 18/05/2011 17:50, edited 1 time in total.
popajic

#679 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by popajic »

Bayraktar wrote:
Ovdje kao i obično nije problem Reis lično...(iako nije po volji i mnogih članova IZ i ima dosta toga da mu se prigovori oko organizacije i ostalih problema)...Ovdje je problem institucija Reisa i kompletna Islamska Zajednica. Treba muslimane opet stjerat na marginu društva. E neće tako ići, nismo se za to borili i krv prolili.
.....
Kako je malo potrebno da neke stvari isplivaju na povrsinu :roll:
De mi reci za sta STE se to borili !
Muke nije IZ.Nije ni narod , mada su mu aspiracije da bude sve to i jos puno vise.On ne savjetuje, ne komentarise, ne obavijestava( na sta kao reis ima pravo ).On nahuskava, prejudicira,PRIJETI uzurpiranjem zakonodavstva.
TO ni reisov reis NEMA pravo da radi.
I sva ta halabuka zbog najobicnije ocjene iz vjeronauke :-) Mali vjernici su certificiraniji vjernici ako im se upise ocjena :? Bez ocjene vjera ode u helac :roll:
Vec vidim krkana Mileta i mnogobrojne bjelosvjetske patrone kako trljaju ruke - Muke im navodi vodu na mlin, a "obicni" vjernici u glavnom slijepi pored ociju. Nista novo ! Samo naprijed...za to ste se ( ko sto kazes) borili :roll:
kukuruz_kokicar

#680 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by kukuruz_kokicar »

Cerić ima pravo da govori javno o bilo kojoj temi, pa i onim opštim poput obrazovanja ili položaja Bošnjaka ili Dodiku. Pri tome može očekivati oprečne stavove i kritike onih koje pogađa takvim riječima. Tada mu više ni ahmedija ni izjave o tobožnjoj islamofobiji ne smiju biti argument jer je svjesno istupio iz okvira religije i ušao na teren civilnog društva. No ima Cerić još jednu mogućnost - da svoje populističke i radikalne stavove bogato i selektivno začini i argumentira ajetima ili hadisima, no on to u svojim govorima tipa 'blagajska buna', 'bukovica' ili 'kome ba da se mi prilagodjavamo' očigledno svjesno nikada ne čini.
Nagradno pitanje za vas je zašto?
Slijede odgovori koji meni padaju na pamet:
1. Strah ga je Boga.
2. Strah ga je osude njegovih kolega koji bi vjerovatno osudili njegovo dnevnopolitičko poigravanje vjerskim postulatima.
3. Strah ga je kritike ostalih gradjana koji bi imali puno pravo i slobodu da komentarišu takve argumente-vjerske postulate kao degutantne, netačne ili neprimjerene savremenom društvu.
4. Smatra da ciljana marketinska grupa neće takve argumente razumjeti pa onda niti prihvatiti istim žarom poput onih jeftinih pozivanja na navodno pravo žrtve da vedri i oblači bez ikakve odgovornosti za svoje postupke.
5. Nešto peto...
udrch

#681 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by udrch »

-LIBERO- wrote:
i-s-l-a-m-i-c wrote:Sutra se objavljuje dopis skolama da se vjeronauk ocjenjuje po starom - tako nesto nacuh, sad da li je sala ili nije... O tome je ipak bilo najvise price na ovoj temi pa eto, sad mozemo ocijeniti koliko je Ceric uspjesan kao (ne)politicar... Bio-ne bio - dobit ce cini se ono sto je trazio :)

Moguce,i to je ok,za tekucu skolsku godinu. A ako ministar poklekne ultimatumima i prijetnjama lagano neka kovertira ostavku i to je to.

Proglasiti BiH KALIFATOM i gotovo :D
Na današnjoj skupštini kantona je donesena takva odluka..za ovu godinu se povlači, o sljedećoj nije bilo govora osim da će se raspravljati i korigovati zakon ako bude volje..odluka je donesena na višem nivou, zarad opstanka koalicije..
Izvor je Dino Konaković, šef poslaničkog kluba SDA..
Kao što sam i pretpostavio SDA će izvući najveću korist..
Najveće ublehe u ovoj priči su ispali ministar i Cerić..nijednog mi nije žao..normalni ljudi sjedu i razgovaraju sa onim koji se pitaju, ne donese odluke nasumično, niti o tome pričaju po mevludima..
Ovakve kao što su njih dvojica treba liferovati iz odlučivanja..
Svaka čast SDA koja se nije oglašavala dok nije stvar riješila dogovorom..
Svaka čast i SDP-u koji je spreman korigovati rad svojih ministara iako im ovo sigurno ne ide u prilog i kosi se sa njihovim principima..
Treba sjesti i dogovoriti se..šta god se dogovori većina ja ću prihvatiti..
Nismo mi ovce da donose odluke kako dolaze na vlast, niti da nas pozivaju na konfrotaciju protiv naših komšija, radnih klolega i prijatelja..mi drugačije mislimo, ali ne mrzimo jedni druge..valjda :D ..
Mi se trebamo pitati, oni rade za nas..
klif

#682 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by klif »

kukuruz_kokicar wrote:Cerić ima pravo da govori javno o bilo kojoj temi, pa i onim opštim poput obrazovanja ili položaja Bošnjaka ili Dodiku. Pri tome može očekivati oprečne stavove i kritike onih koje pogađa takvim riječima. Tada mu više ni ahmedija ni izjave o tobožnjoj islamofobiji ne smiju biti argument jer je svjesno istupio iz okvira religije i ušao na teren civilnog društva. No ima Cerić još jednu mogućnost - da svoje populističke i radikalne stavove bogato i selektivno začini i argumentira ajetima ili hadisima, no on to u svojim govorima tipa 'blagajska buna', 'bukovica' ili 'kome ba da se mi prilagodjavamo' očigledno svjesno nikada ne čini.
1. Strah ga je Boga.
2. Strah ga je osude njegovih kolega koji bi vjerovatno osudili njegovo dnevnopolitičko poigravanje vjerskim postulatima.
3. Strah ga je kritike ostalih gradjana koji bi imali puno pravo i slobodu da komentarišu takve argumente-vjerske postulate kao degutantne, netačne ili neprimjerene savremenom društvu.
4. Smatra da ciljana marketinska grupa neće takve argumente razumjeti pa onda niti prihvatiti istim žarom poput onih jeftinih pozivanja na navodno pravo žrtve da vedri i oblači bez ikakve odgovornosti za svoje postupke.
5. Nešto peto...
Smatram da si na jako dobrom tragu. Religijski autoriteti bi trebalo da predstavljaju moralne vertikale i etičke stubove društva i da svojim aktivnostima rade na iznalaženju i podsticanju onog najboljeg i najljudskijeg u ljudima. Sigurno da treba da ukazuju i na eventualne anomalije i neprihvatljivosti u svjetovnom životu, ali sve to posmatrano iz aspekta i u interesu čovjeka, bez obzira da li je on vjernik ili ne. Ljudskost je Božija vrlina.

Religijski autoriteti bi ispravnim i dobronamjernim pozivanjem na svete knjige, te iznošenjem adekvatnih mudrosti koje su sadržane u njima, sigurno mogli doprinijeti umanjenju tenzija koje nastaju u svakodnevnom ovozemaljskom životu. Odmjerenost u takvim aktivnostima je razumljiva sama po sebi.

Zbog čega se naši religijski autoriteti ne ponašaju po ovim jednostavnim pravilima mi je zbilja neshvatljivo.
stranac2

#683 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by stranac2 »

1.Zamijeniti Cerica i dati mu mjesto BH ambasadora a Iranu (njemu dobro zivit ce u PRAVOJ muslimanskoj zemlji sto je valjda san svakog istinskog vjernika ,nama jos bolje svi zadovoljni)

uz to jos

2.Ukidanje - BH Airlines
3.Ukidanje - Sarajevo Taxi
4.Rasformiranje - GRASA
5.Formiranje specijalne policijske jedinice koja bi djelovala 24/7 na rejonu Carsija - Ilidza
6.Ukidanje vjeronauke u skolama a preseljenje istih u vjerske ustanove koju bi pohadjali na dobrovoljnoj osnovi.
7.Svim nezaposlenima osigurati 100 Km mjesecno uz obavezu javnih radova (ako treba dici i kredit za te namjene)

70% problema ovog naroda bili bi rijeseno. Stavka broj 1 veoma bitna kao znak zahvalnosti Cericu za njegove zasluge zadnjih 20-ak godina.
Ahmmed

#684 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Ahmmed »

kukuruz_kokicar wrote:Cerić ima pravo da govori javno o bilo kojoj temi, pa i onim opštim poput obrazovanja ili položaja Bošnjaka ili Dodiku. Pri tome može očekivati oprečne stavove i kritike onih koje pogađa takvim riječima. Tada mu više ni ahmedija ni izjave o tobožnjoj islamofobiji ne smiju biti argument jer je svjesno istupio iz okvira religije i ušao na teren civilnog društva. No ima Cerić još jednu mogućnost - da svoje populističke i radikalne stavove bogato i selektivno začini i argumentira ajetima ili hadisima, no on to u svojim govorima tipa 'blagajska buna', 'bukovica' ili 'kome ba da se mi prilagodjavamo' očigledno svjesno nikada ne čini.
1. Strah ga je Boga.
5. Nešto peto...

I dobro je što to ne radi,iz ma kojih razloga, za razliku od nekih drugih.
Da ne bih sada tražio sve postove i citirao dijelove postova koji se odnose na neke moje , ovdje iznesene stavove,
pokušat ću odgovoriti, u paketu.

Glede odnosa Islamske zajednice spram povratka i povratnika:
Određene aktivnosti, vođene na poboljšanju statusa povratnika, ne mogu se osporiti.
Posebno ovdje ističem imama trebinjskog, efendiju Huseina Hodžića, koji je, doduše, odlučio da ide u politiku, podnio prije petanestak dana ostavku na poziciju u IZ, te izrazio namjeru da se angažira u lokalnoj politici, najvjerovatnije kao neovisni kandidat na budućim općinskim izborima.
Njegova podrška povratnicima, stalni boravak na terenu, ma koliko broj muslimana u istočnoj Hercegovini bio zanemariv u odnosu na period do 1992, učinili su mnogo da se ti ljudi osjećaju bolje.
Banjolučki muftija, Edhem ef. Čamdžić, čije je muftijstvo u velikoj mjeri upravo na teritoriju RS,također je na terenu, među povratnicima i zaista radi dobre stvari.
Srebrenički glavni imam Damir efendija Peštalić, inače iz Gradačca, u Srebrenici je sa suprugom i dvije kćerkice i radi odličan posao. Do prije dvije godine, plata mu je bila 400 maraka....Što me užasno ljutilo....Jer, IZ nije smjela dopustiti da njeni imami u RS, imaju skoro duplo manju platu od njihovih kolega u FBiH.
Sjetim se često i bilećkog imama. Kad ga čovjek vidi, ko malo odrasliji dječak. Sa suprugom i djevojčicom, živi u gradu Bileći. Komšije ga često pozdravljaju,sa dignuta tri prsta, uz upit: " Đe si, odža". On se osmjehne.
Kozarčani imaju sjajnog imama. Itd, itd....Ovakvih primjera službenika IZ BiH, ima mnogo.
Dakle,svi ovi ljudi pripadaju islamskoj zajednici BiH.
Zbog toga i kritike upućene na račun reisa Cerića, treba shvatiti kao kritike upućene njemu lično. Ne na račun cijele zajednice. Ne na račun svih imama.
Ahmmed

#685 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Ahmmed »

klif wrote:
1. Strah ga je Boga.
5. Nešto peto...
Smatram da si na jako dobrom tragu. Religijski autoriteti bi trebalo da predstavljaju moralne vertikale i etičke stubove društva i da svojim aktivnostima rade na iznalaženju i podsticanju onog najboljeg i najljudskijeg u ljudima. Sigurno da treba da ukazuju i na eventualne anomalije i neprihvatljivosti u svjetovnom životu, ali sve to posmatrano iz aspekta i u interesu čovjeka, bez obzira da li je on vjernik ili ne. Ljudskost je Božija vrlina.

Religijski autoriteti bi ispravnim i dobronamjernim pozivanjem na svete knjige, te iznošenjem adekvatnih mudrosti koje su sadržane u njima, sigurno mogli doprinijeti umanjenju tenzija koje nastaju u svakodnevnom ovozemaljskom životu. Odmjerenost u takvim aktivnostima je razumljiva sama po sebi.

Zbog čega se naši religijski autoriteti ne ponašaju po ovim jednostavnim pravilima mi je zbilja neshvatljivo.

Mnogo je bolje da se prilikom govora, kakav je bio na Buni, ne koristi ajetima i hadisima. Mnogo, mnogo bolje.
Ahmmed

#686 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Ahmmed »

tvsabina wrote:Činjenica je da živimo u strahu ! Mnogo ali mnogo toga bih napisala o cijenjenom Reisu ali ne smijem. Strah me da će to neko pročitati i stvoriti mi probleme iako sam ANONIMNA. Da ne govorim o javnoj diskusiji. Teško nama s njim.
Mnogi su i u javnoj diskusiji izrekli vrlo oštre stavove o reisu. Pa ne mislim i ne vidim da su imali problema zbog toga.

Uz sve opravdane kritike, mora se priznati da niti jedan od profesora sa fakulteta Islamskih nauka, koji su se oštro konfrontirali sa reisu-l-ulemom, nije za to snosio nikakve bitnije posljedice.
Jeste ih se etiketiralo, ali sami biramo hoćemo li živjeti u strahu ili ne. Mislim da pretjeruješ.
JBT

#687 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by JBT »

Kad ce reis prestati biti reis tj. kad mu istice i ovaj treci (vanustavni) mandat? Da se unaprijed pripremim za slavlje. Taj covjek je kostao puno Bosnjake i BiH. Puno smo stete pretrpjeli od doticnog.
Only1

#688 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Only1 »

JBT wrote:Kad ce reis prestati biti reis tj. kad mu istice i ovaj treci (vanustavni) mandat? Da se unaprijed pripremim za slavlje. Taj covjek je kostao puno Bosnjake i BiH. Puno smo stete pretrpjeli od doticnog.
De nabroji nam gdje je taj covjek kostao Bosnjake i BiH? Koju stetu si ti pretrjepio?
kukuruz_kokicar

#689 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by kukuruz_kokicar »

Ahmmed wrote: Mnogo je bolje da se prilikom govora, kakav je bio na Buni, ne koristi ajetima i hadisima. Mnogo, mnogo bolje.
Slažem se ali evo ponovo čudim da vjerski lider u izricanju svojih stavova ne koristi argumente kojima suvereno vlada. Filozof kada govori o mogućnosti postojanja Boga ili vazi o Utopiji polazi od filozofije i koristi alate filozofije. Ceric u svojoj argumentaciji ne polazi od islama. Fakat čudno.
Nekako se nadam se da se duboko u sebi stidi svojih javnih istupa. U konačnici bi bilo najbolje za sve nas ako bi taj svoj stid nekada u svom životu javno ispovjedio, no bojim se da se filmovi tog žanra neće još par stotina godina prikazivati u BiH.
JBT

#690 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by JBT »

1. Svojim stavovima kojima je jedini cilj da ostane u toj funkciji (nije mu bilo dosta dva mandata pa je prekrsio ustav IZ i sebi omogucio i treci mandat) i time mjesenanjem u dnevnu politiku je usporio, a ponegdje i sprijecio jacanje bosnjackog politickog segmenta u BiH u pravom demokratskom smjeru i time i olaksao da dodjemo u ovu situaciju u kojoj smo danas.

2. Nikad nije stao ispred ljudi koji su se trebali vratiti na svoje u RS-u i poveo ih njihovim kucama.

3. Postao je stotinama puta bogatiji u toku svoje sluzbe kao reisa ( izmedju ostalog je na nekorektan nacin je dosao do vile u centru sarajeva koju je platio 30 puta manje od njene stvarne vrijednosti), dok su mu dzematlije u prosjeku svakim danom sve siromasnije i nikada nisu bile siromasnije.

4. Gradi (sebi) rezidenciju od najmanje 10 miliona maraka dok mu dzematlije bukvalno nekoliko stotina metara od rezidencije nemaju sta jesti.

5. Ulazi u talove i prima novac od kriminalnog miljea koji mu pomaze u gradnji rezidencije.

6. Pokusava na sve nacine zastiti "svoje igrace" kojima se okruzio u kojima ima i osudjenih pedofila.

7. Postavio je svoje ljude u vrh IZ i tako kontrolise i koristi IZ na totalitaristicki nacin.

8. Podrzava antidemokratske snage u njihovim nastojanjima da udalje EU od BiH.

Ima toga jos. Ovo je iz glave. :)
JBT

#691 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by JBT »

Zaboravih napisati.....

9. Sve je to doprinijelo (reis kao "moralna vertikala") da nikada do sada nismo imali vise reisa u nasim zivotima i nikad vise kriminala u nasim zivotima.
Sta ocekivati od "obicnog covjeka" kada ima za moralni uzor covjeka koji se tako bogati, grabi vlast i tako bahato ponasa prema onima cije mu politicke odluke ne idu na ruku?
bandini

#693 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by bandini »

Only1 wrote:
JBT wrote:Kad ce reis prestati biti reis tj. kad mu istice i ovaj treci (vanustavni) mandat? Da se unaprijed pripremim za slavlje. Taj covjek je kostao puno Bosnjake i BiH. Puno smo stete pretrpjeli od doticnog.
De nabroji nam gdje je taj covjek kostao Bosnjake i BiH? Koju stetu si ti pretrjepio?
stetu da nas gledaju ko jebene teroriste
da daje podrsku novim muslimanima takozvanim
da pravi jos dublji razdor u drzavi tako sto govori da mu je musliman iz malezije blizi od hrvata ili srbina iz bosne
a sa tim ljudima zivi i srece se svaki dan
ovo je i vise nego dovoljno
a ima toga koliko hoces
Better Man

#694 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Better Man »

Covjek koji podrzava najradikalnije islamiste na balkanu i ratne huskase tipa Zukorlic, a da ne govorimo o podrsci kriminalcima i lopovima od koji prima lovu je za mene obicno smece od covjeka ova zemlja i njeni gradjani treba da ga se odreknu i javno osude njegov govor mrznje i poziv na linc.
hecimnadri

#695 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by hecimnadri »

JBT wrote:1. Svojim stavovima kojima je jedini cilj da ostane u toj funkciji (nije mu bilo dosta dva mandata pa je prekrsio ustav IZ i sebi omogucio i treci mandat) i time mjesenanjem u dnevnu politiku je usporio, a ponegdje i sprijecio jacanje bosnjackog politickog segmenta u BiH u pravom demokratskom smjeru i time i olaksao da dodjemo u ovu situaciju u kojoj smo danas.

2. Nikad nije stao ispred ljudi koji su se trebali vratiti na svoje u RS-u i poveo ih njihovim kucama.

3. Postao je stotinama puta bogatiji u toku svoje sluzbe kao reisa ( izmedju ostalog je na nekorektan nacin je dosao do vile u centru sarajeva koju je platio 30 puta manje od njene stvarne vrijednosti), dok su mu dzematlije u prosjeku svakim danom sve siromasnije i nikada nisu bile siromasnije.

4. Gradi (sebi) rezidenciju od najmanje 10 miliona maraka dok mu dzematlije bukvalno nekoliko stotina metara od rezidencije nemaju sta jesti.

5. Ulazi u talove i prima novac od kriminalnog miljea koji mu pomaze u gradnji rezidencije.

6. Pokusava na sve nacine zastiti "svoje igrace" kojima se okruzio u kojima ima i osudjenih pedofila.

7. Postavio je svoje ljude u vrh IZ i tako kontrolise i koristi IZ na totalitaristicki nacin.

8. Podrzava antidemokratske snage u njihovim nastojanjima da udalje EU od BiH.

Ima toga jos. Ovo je iz glave. :)

Odavno je Cerić pomješao religiju i politiku.
U svom jednom govoru veli otprilike ovako ;"današnji predstavnici Bošnjaka neznaju a neće da pitaju"
Znači dok su ga slušali ovi iz SDA bili su dobri.Kad su prestali da slušaju poče podržavat ove iz stranke za BiH.Kad i oni prestadoše da slušaju,poče podržavati Radončića.
Sa ovim zadnjim je ispipavao javno mjenje .Nažalost došao je do vrlo bitnog odgovora a to je da džematlije nisu naivne,i pored signalizacije koje su dobijali u predizborno vrijeme u pojedinim džamijama.
Molio bi da se titula reisa ne pominje dovoljno je samo napisati Cerić.
sarajlija_ba

#696 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by sarajlija_ba »

Kad ovo insan pročita samo može reći vela havle.
Ne trebaju nama neprijatelji...mi smo sami sebi ba dovoljni.
Sve što nadraste radijator treba mačem smanjiti na razumnu mjeru.
Vela havle !
veiz

#697 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by veiz »

Evo dio saopštenja iz avaza,

Dodaju da je, nažalost, tačno da Helsinški komitet "podržava diskriminaciju vjernika, diskriminaciju više od 40.000 učenika i njihovih roditelja i ignorira temeljno ljudsko pravo garantirano svim međunarodnim instrumentima da roditelji svoju djecu odgajaju u skladu sa svojim uvjerenjem".

Valjda su ovdje ubrojani i oni roditelji što su "podržavali "Arziju Mahmutović
JBT

#698 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by JBT »

Ma nama je i reis dovoljan. Skup za odrzavanje, ne zeli sjahati sa grbace, obozava prototip podredjenih "Gluha bukovica" gdje je jedan, jedini i najvazniji predmet...... pogodite, tako da se stanovnici prihvataju siromastvo kao ulaznicu za dzenet, podrzava ljude koji krse zakone BiH i time stete i drzavi i narodu itd......
Dobro smo i do sada izdrzali.
Zato i pitam ima li ko da zna do kada ce ovako tj. kada su izbori za novog reisa? Pri kraju smo snaga. A mozda nas sa novim reisom napokon sunce ogrije.
JBT

#699 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by JBT »

veiz wrote:Evo dio saopštenja iz avaza,

Dodaju da je, nažalost, tačno da Helsinški komitet "podržava diskriminaciju vjernika, diskriminaciju više od 40.000 učenika i njihovih roditelja i ignorira temeljno ljudsko pravo garantirano svim međunarodnim instrumentima da roditelji svoju djecu odgajaju u skladu sa svojim uvjerenjem".

Valjda su ovdje ubrojani i oni roditelji što su "podržavali "Arziju Mahmutović

Pa sta fali mejtafima i vjerskim skolama pri crkvama?
bandini

#700 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by bandini »

JBT wrote:
Ma nama je i reis dovoljan. Skup za odrzavanje, ne zeli sjahati sa grbace, obozava prototip podredjenih "Gluha bukovica" gdje je jedan, jedini i najvazniji predmet...... pogodite, tako da se stanovnici prihvataju siromastvo kao ulaznicu za dzenet, podrzava ljude koji krse zakone BiH i time stete i drzavi i narodu itd......
Dobro smo i do sada izdrzali.
Zato i pitam ima li ko da zna do kada ce ovako tj. kada su izbori za novog reisa? Pri kraju smo snaga. A mozda nas sa novim reisom napokon sunce ogrije.
Sta god da se desi gore ne moze biti
nisam bas siguran da ce nas sunce ogrijati, al da je vidjeti barem zraku sunca
francuzi su imali kralja Sunce a mi imamo reisa
Islam to sam ja, rece Reis
Locked