Dobro je i jedan Bosanac i Hercegovac preživio!astala_vistala wrote:Mah,mozete vi pricati sta god hocete i kolko god hocete,da nije SDA nebi nas ni bilo kolki god da su lopovi,a jos znam sigurno da sam najbolje zivio i najvise imao para posle rata dok je SDA bio na vlasti.
Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#676 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
-
ROGOPEK
#677 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Pipi,tebi se izvinjavam,ako si u mojim komentarima prepoznao šovinjizam,ali je činjenica da vam kandidati za koje glasate nestaju u vidu magle.(Da bi izbjegao postizborne traume učlani se u Bosanskohercegovačku podrinjsku narodnu stranku)
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#678 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Hvala ti na pozivu za učlanjenje, jedva sam se iščlanio iz SKBiH, penzionerskog udruženja i još nekih tehničkih organizacija.ROGOPEK wrote:Pipi,tebi se izvinjavam,ako si u mojim komentarima prepoznao šovinjizam,ali je činjenica da vam kandidati za koje glasate nestaju u vidu magle.(Da bi izbjegao postizborne traume učlani se u Bosanskohercegovačku podrinjsku narodnu stranku)
Mogu li ja biti počasni član BPNS? Počasni članovi ne plaćaju članarinu.
Poznajem neke članove te partije kao što su Sejo Hasibović, Muharemović Zahid,...To je sve jedno krilo SDA, pa kada glasaš za njih, kao da si glasao za SDA.
Sve isto kao Stranka penzionera.
- dadoka84
-
ROGOPEK
#680 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Opet pogrešno,i oni su rušitelji prugePipiDugaDevetka wrote:Hvala ti na pozivu za učlanjenje, jedva sam se iščlanio iz SKBiH, penzionerskog udruženja i još nekih tehničkih organizacija.ROGOPEK wrote:Pipi,tebi se izvinjavam,ako si u mojim komentarima prepoznao šovinjizam,ali je činjenica da vam kandidati za koje glasate nestaju u vidu magle.(Da bi izbjegao postizborne traume učlani se u Bosanskohercegovačku podrinjsku narodnu stranku)
Mogu li ja biti počasni član BPNS? Počasni članovi ne plaćaju članarinu.
Poznajem neke članove te partije kao što su Sejo Hasibović, Muharemović Zahid,...To je sve jedno krilo SDA, pa kada glasaš za njih, kao da si glasao za SDA.
Sve isto kao Stranka penzionera.
p.s.U BPNS-u nema članarine,dobrodošo dragi Pipi
- astala_vistala
#681 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Jes vala,SDP je 1992 organizirao otpor agresoru,isti taj SDP je dijelio oruzije narodu po mjesnim zajednicama,dosta vas je pogubilo ili namjerno se odrice nacionalnog identiteta,vjerovali ste u bratstvo jedinstvo pa je palo 200 000 nevinih glava,dokle god SDA postoji bice i Bosne,zaboravili ste da zivite sa komsijama koji su juce rusili ovaj grad i ovu zemlju a danas nazor zive sa nama i zive za taj dan kada ce njen opstanak opet doci u pitanje,zivite u iluzijama da ce ovo biti neka građanska drzava u pravom smislu multieticna ? dokle god moj komsija Milutin glasa za SNSD i komsija Ivo za HDZ ovaj ili onaj ja glasam za SDA pa koliki god da su lopovi,gdje im uspjesno pariraju koaliciske kolege iz SDP,ljudi moji ovo je baklan ovo je regija divljaka ovde je samo jedan covijek uspio da suzbije sovinizam i nacionalizam al njega vise nema i moramo ici dalje.semmy wrote:cuj neki glasaju, pa citava nam drzava glasala za njih...nikad ovaj narod tobe nece dociflyawayll wrote:SDA sve lopov do lopova, al opet neki glasaju za njih. Ne kontam !
-
ROGOPEK
#682 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
SDA-ORGANIZOVALA OTPOR I ODBRANU PODRINJA,REZULTAT ZNAMOastala_vistala wrote:Jes vala,SDP je 1992 organizirao otpor agresoru,isti taj SDP je dijelio oruzije narodu po mjesnim zajednicama,dosta vas je pogubilo ili namjerno se odrice nacionalnog identiteta,vjerovali ste u bratstvo jedinstvo pa je palo 200 000 nevinih glava,dokle god SDA postoji bice i Bosne,zaboravili ste da zivite sa komsijama koji su juce rusili ovaj grad i ovu zemlju a danas nazor zive sa nama i zive za taj dan kada ce njen opstanak opet doci u pitanje,zivite u iluzijama da ce ovo biti neka građanska drzava u pravom smislu multieticna ? dokle god moj komsija Milutin glasa za SNSD i komsija Ivo za HDZ ovaj ili onaj ja glasam za SDA pa koliki god da su lopovi,gdje im uspjesno pariraju koaliciske kolege iz SDP,ljudi moji ovo je baklan ovo je regija divljaka ovde je samo jedan covijek uspio da suzbije sovinizam i nacionalizam al njega vise nema i moramo ici dalje.semmy wrote:cuj neki glasaju, pa citava nam drzava glasala za njih...nikad ovaj narod tobe nece dociflyawayll wrote:SDA sve lopov do lopova, al opet neki glasaju za njih. Ne kontam !
SDA-ORGANIZOVALA POVRATAK U PODRINJE,REZULTAT ZNAMO
SDA-ORGANIZOVALA PRIVATIZACIJU-REZULTAT 300.000 RADNIH MJESTA MANJE
SDA-POTPISALA REPUBLIKU SRPSKU U MOMENTU KAD JE ARMIJA BIH BROJALA 300.000 VOJNIKA
SDA-IMA DOKTORA VOĆARSTVA ZA NAČELNIKA NA ILIDŽI I NI JEDAN VOĆNJAK
AKO TREBA MOGU SE USPJESI SDA NABRAJATI BAR JEDAN SAT,ZATO
GLASAJ NESRETNIČE.
Last edited by ROGOPEK on 02/07/2011 14:39, edited 1 time in total.
- metar_drva
#683 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
misliš, prodavala oružje po mjesnim zajednicama?astala_vistala wrote:Jes vala,SDP je 1992 organizirao otpor agresoru,isti taj SDP je dijelio oruzije narodu po mjesnim zajednicama,dosta vas je pogubilo ili namjerno se odrice nacionalnog identiteta,vjerovali ste u bratstvo jedinstvo pa je palo 200 000 nevinih glava,dokle god SDA postoji bice i Bosne,zaboravili ste da zivite sa komsijama koji su juce rusili ovaj grad i ovu zemlju a danas nazor zive sa nama i zive za taj dan kada ce njen opstanak opet doci u pitanje,zivite u iluzijama da ce ovo biti neka građanska drzava u pravom smislu multieticna ? dokle god moj komsija Milutin glasa za SNSD i komsija Ivo za HDZ ovaj ili onaj ja glasam za SDA pa koliki god da su lopovi,gdje im uspjesno pariraju koaliciske kolege iz SDP,ljudi moji ovo je baklan ovo je regija divljaka ovde je samo jedan covijek uspio da suzbije sovinizam i nacionalizam al njega vise nema i moramo ici dalje.semmy wrote:cuj neki glasaju, pa citava nam drzava glasala za njih...nikad ovaj narod tobe nece dociflyawayll wrote:SDA sve lopov do lopova, al opet neki glasaju za njih. Ne kontam !
- Corto Maltese
#684 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Platformaši, Drugovi i Efendije! Ko Vas bre, ba, zavadi?ROGOPEK wrote:SDA-ORGANIZOVALA OTPOR I ODBRANU PODRINJA,REZULTAT ZNAMOastala_vistala wrote:flyawayll wrote:SDA sve lopov do lopova, al opet neki glasaju za njih. Ne kontam !
Jes vala,SDP je 1992 organizirao otpor agresoru,isti taj SDP je dijelio oruzije narodu po mjesnim zajednicama,dosta vas je pogubilo ili namjerno se odrice nacionalnog identiteta,vjerovali ste u bratstvo jedinstvo pa je palo 200 000 nevinih glava,dokle god SDA postoji bice i Bosne,zaboravili ste da zivite sa komsijama koji su juce rusili ovaj grad i ovu zemlju a danas nazor zive sa nama i zive za taj dan kada ce njen opstanak opet doci u pitanje,zivite u iluzijama da ce ovo biti neka građanska drzava u pravom smislu multieticna ? dokle god moj komsija Milutin glasa za SNSD i komsija Ivo za HDZ ovaj ili onaj ja glasam za SDA pa koliki god da su lopovi,gdje im uspjesno pariraju koaliciske kolege iz SDP,ljudi moji ovo je baklan ovo je regija divljaka ovde je samo jedan covijek uspio da suzbije sovinizam i nacionalizam al njega vise nema i moramo ici dalje.
SDA-ORGANIZOVALA POPVRATAK U PODRINJE,REZULTAT ZNAMO
SDA-ORGANIZOVALA PRIVATIZACIJU-REZULTAT 300.000 RADNIH MJESTA MANJE
SDA-POTPISALA REPUBLIKU SRPSKU U MOMENTU KAD JE ARMIJA BIH BROJALA 300.000 VOJNIKA
SDA-IMA DOKTORA VOĆARSTVA ZA NAČELNIKA NA ILIDŽI I NI JEDAN VOĆNJAK
AKO TREBA MOGU SE USPJESI SDA NABRAJATI BAR JEDAN SAT,ZATO
GLASAJ NESRETNIČE.
- PipiDugaDevetka
#685 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Samo za društvo do šanka i @ROGOPEK-a pjeva Zehra Deović svoju najpoznatiju pjesmu:
DVIJE SU SE VODE ZAgADILE:
- PipiDugaDevetka
#686 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Vodu Bosne su zagadili divljom apartmanizacijom (Jedna ponosna vlasnica apartmana je i Meliha Alić - SBiH), pa nam direktno u tanjire i čaše sasipaju svoje fekalije i urin.ROGOPEK wrote:Dobro si me Pipi napomenuo da pitam:PipiDugaDevetka wrote:Samo za društvo do šanka i @ROGOPEK-a pjeva Zehra Deović svoju najpoznatiju pjesmu:
Čiji je uspjeh zagađenje izvora Bosne ,branilaca ili rušitelja uskotračne pruge?
Oni koji porušiše uskotračnu prugu su ljudi bez vizije ili drugačije rečeno, glupaci. Isti oni što su smjestili aerodrom SJJ izmeđ pet malih rijeka, pa sada aerdrom SJJ privlači maglu.
Šuti i trpi, dobro je da ne puca i da ne puštaju plin ZIKLON B!
-
ROGOPEK
#687 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Bože sačuvaj kako ste ne informisani.ushtap wrote:Procitah neki dan ovaj post. Jel' pod prosli podrazumijevas rahmetli Anera Cenanovica ?ROGOPEK wrote:Molim vas, kad ovaj kandidat krene u nepoznatom pravcu,obezbjedite mu da povede ženu i djecu,onaj prošli je zaboravio suprugu.
Gospodin LJajić ,SDP-ov kandidat sa prošlih izbora, je nestao,a supruga ostala .U Prvoj osnovnoj predaje muzičko.
Gos.Žilić će, nadam se, biti malo pametniji:Doći će kod nas u Bosanskohercegovačku podrinjsku narodnu strtanku.I mi smo izbjeglice.(ne d'o Bog nikom da ga SDA brani)
Last edited by ROGOPEK on 03/07/2011 13:13, edited 1 time in total.
-
ushtap
#688 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Sada pogotovo ne kontam. Hajd .baji ga, svakako, po postovima koje ti procitah, navijas za svoju partiju. Baska sto Hlupetas.ROGOPEK wrote:Bože sačuvaj kako ste ne informisani.ushtap wrote:Procitah neki dan ovaj post. Jel' pod prosli podrazumijevas rahmetli Anera Cenanovica ?ROGOPEK wrote:Molim vas, kad ovaj kandidat krene u nepoznatom pravcu,obezbjedite mu da povede ženu i djecu,onaj prošli je zaboravio suprugu.
Gospodin LJajić SDP-ov kandidat sa prošlih izbora je nestao,a supruga ostala .U prvoj osnovnoj predaje muzičko.
Gos.Žilić će nadam se biti malo pametniji:Doći će kod nas u Bosanskohercegovačku podrinjsku narodnu strtanku.i mi smo izbjeglice(ne do Bog nikom da ga SDA brani)
- PipiDugaDevetka
#689 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Rekao sam ja da su @ROGOPEK-ove informacije izuzetno korisne. Sjećam se LJajića, SDP protivkandidata sada rahmetli Ameru Ć., ali nisam znao da je ''nestao'' i još ostavio suprugu?ROGOPEK wrote:Bože sačuvaj kako ste ne informisani.ushtap wrote:Procitah neki dan ovaj post. Jel' pod prosli podrazumijevas rahmetli Anera Cenanovica ?ROGOPEK wrote:Molim vas, kad ovaj kandidat krene u nepoznatom pravcu,obezbjedite mu da povede ženu i djecu,onaj prošli je zaboravio suprugu.
Gospodin LJajić SDP-ov kandidat sa prošlih izbora je nestao,a supruga ostala .U prvoj osnovnoj predaje muzičko.
Gos.Žilić će nadam se biti malo pametniji:Doći će kod nas u Bosanskohercegovačku podrinjsku narodnu strtanku.i mi smo izbjeglice(ne do Bog nikom da ga SDA brani)
-
ROGOPEK
#690 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Predlažem,poštovana gospodo,da izbore ostavimo iza sebe i u konstruktivnoj raspravi pokušamo Ilidžu učiniti normalnijom za življenje.
Moj prvi prijedlog je da pokušamo kroz opštinsko vijeće progurati izgradnju bazena pri nekoj od 9 osnovnih škola,kako bi nam djeca naučila plivati. (vjerujem da 50% ilidžanaca ne zna da pliva).
Nije to zbog nas podrinjaca,mi imamo Drinu i Ćehotinu,jest' da su za"v"ađene,al' Bože moj, nisu jedine.
Moj prvi prijedlog je da pokušamo kroz opštinsko vijeće progurati izgradnju bazena pri nekoj od 9 osnovnih škola,kako bi nam djeca naučila plivati. (vjerujem da 50% ilidžanaca ne zna da pliva).
Nije to zbog nas podrinjaca,mi imamo Drinu i Ćehotinu,jest' da su za"v"ađene,al' Bože moj, nisu jedine.
- PipiDugaDevetka
#691 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Meni se sve čini, sumnjam,....da su se i u tvom kraju DVIJE VODE ZAgADILE. Ne baš kao ilidžanska/hadžićka riječica Zujevina u Blažuju, ali ipak,...ROGOPEK wrote:Predlažem,poštovana gospodo,da izbore ostavimo iza sebe i u konstruktivnoj raspravi pokušamo Ilidžu učiniti normalnijom za življenje.
Nije to zbog nas podrinjaca,mi imamo Drinu i Ćehotinu,jest' da su za"v"ađene, al' Bože moj, nisu jedine.

-
BACAČ1
#692 Novogrdnja na Ilidži
Jaran mi jučer veli da odemo do Ilidže,ubijemo dan i da vidim kako je sa novim načelnikom?
Šetam i vidim u Pejtonu neko započeo malu zgradicu u Hasan -pašinoj,pa razmišljam ko li daje dozvole za zgradu,gdje nema lijep prilaz i slobodan prostor.Smjestit će je u shu....
U centru opet neki Avdo (kažu radnici)podigao četiri sprata,sve zaklonio,opet u shu....
Fasada u centru O.
Baš me zainteresovalo ko su ljudi koji ovo prave i ko im daje odobrenje?
Ko zna kakve su to relacije?
Hajmo malo tračati.
Šetam i vidim u Pejtonu neko započeo malu zgradicu u Hasan -pašinoj,pa razmišljam ko li daje dozvole za zgradu,gdje nema lijep prilaz i slobodan prostor.Smjestit će je u shu....
U centru opet neki Avdo (kažu radnici)podigao četiri sprata,sve zaklonio,opet u shu....
Fasada u centru O.
Baš me zainteresovalo ko su ljudi koji ovo prave i ko im daje odobrenje?
Ko zna kakve su to relacije?
Hajmo malo tračati.
-
palamuda
#693 Re: Novogrdnja na Ilidži
Za ovu zgradu u Pejtonu znam sigurno da ima dozvole i prilaz. Prilaz još nije gotov ali sigurno postoji. Ovo provjereno znam jer sam sa jednim prijateljem se raspitivao o kupovini stana kod njih i ljudi su bili maksimalno fer.
Za ovo drugo mislim da pričaš o onoj novoj zgradi tamo kod mesnice Dejton koja mi ne izgleda kao divlja gradnja, nego zgrada sa šest stanova, šta je tu čudno.
Al ipak mislim da si ti nezadovoljni glasač sa prethodnih izbora za načelnika, nešto se ne mogu otet dojmu.
Za ovo drugo mislim da pričaš o onoj novoj zgradi tamo kod mesnice Dejton koja mi ne izgleda kao divlja gradnja, nego zgrada sa šest stanova, šta je tu čudno.
Al ipak mislim da si ti nezadovoljni glasač sa prethodnih izbora za načelnika, nešto se ne mogu otet dojmu.
- iVar
#694 Re: Novogrdnja na Ilidži
Za objekte do 5000 kvadrata korisnog prostora dozvolu izdaje opcina, dok za objekte preko 5000 kvadrata dozvolu izdaje kanton. Kada podneses zahtjev za gradjevinsku dozvolu, urbanisticku taj sav materijal ide na vijece koje daje konacnu odluku tj. krov nad glavom ti zavisi od vijecnika, a nacelnik nema nista s tim (osim ako ne ganjas stelu pa se oni dogovore po stankama kako da se glasa).
-
palamuda
#695 Re: Novogrdnja na Ilidži
100% tačnoiVar wrote:Za objekte do 5000 kvadrata korisnog prostora dozvolu izdaje opcina, dok za objekte preko 5000 kvadrata dozvolu izdaje kanton. Kada podneses zahtjev za gradjevinsku dozvolu, urbanisticku taj sav materijal ide na vijece koje daje konacnu odluku tj. krov nad glavom ti zavisi od vijecnika, a nacelnik nema nista s tim (osim ako ne ganjas stelu pa se oni dogovore po stankama kako da se glasa).
- Država
#696 Re: Novogrdnja na Ilidži
Nek" vala nije Huso pobijedio, pa taman...
-
palamuda
#697 Re: Novogrdnja na Ilidži
Slažem se sa tobom pa taman nas Memić odveo u provaliju. Možeš mislit Huso + Sandžački lobiji rastavili bi nas na faktore.Država wrote:Nek" vala nije Huso pobijedio, pa taman...
- iVar
#698 Re: Novogrdnja na Ilidži
Huso je taj famozni poslijeratni nacelnik sto je od Ilidze napravio NP? A bio u SDA?
-
palamuda
#699 Re: Novogrdnja na Ilidži
Bio u KPJ, pa u SDA, pau u SBiH, kad je Amer preselio kratko bio nezavisni, pa SBB, sljedeći je garant SDP, pa kumunistička partija radnog naroda kineske pokrajine Sečuan. To je čovjek kakvog ne bi poželio ni najvećem dušmaninu da mu bude načelnik.iVar wrote:Huso je taj famozni poslijeratni nacelnik sto je od Ilidze napravio NP? A bio u SDA?
- iVar
#700 Re: Novogrdnja na Ilidži
Hahahahahahahahaha
Hebo transfere igraca koliko je taj dresova promjenio