Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#676 Re: Komitet za normalizaciju

Post by cyprus »

Fali još Murate Šabane :oops:
Topla voda

#677 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Topla voda »

jeza u ledja wrote:Za jedne je rat stao prije 16 godina, a za druge isti jos uvijek traje. :oops:
tacno,al ti drugi su oni koji obaraju statut i savez i ne daju mi da zivim ko sav normalan svijet :D
donidzek

#678 Re: Komitet za normalizaciju

Post by donidzek »

Topla voda wrote:
jeza u ledja wrote:Za jedne je rat stao prije 16 godina, a za druge isti jos uvijek traje. :oops:
tacno,al ti drugi su oni koji obaraju statut i savez i ne daju mi da zivim ko sav normalan svijet :D
I ti sad izmislio toplu vodu :D
Dammme

#679 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Dammme »

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110504099
:thumbup:
Da ga je vidjeti samo godinu u zatvoru!
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#680 Gud baj Munibe Ušanoviću-suspenzija trolova

Post by dr.gog »

I pored svoje nesklonosti fudbalu, odlučih da sa vama podijelim friško pristiglu vijest agencije FENA..
Jedan od najopskurnijih likova bh-fudbalske scene svih vremena je pometlan sa scene u zasluženi ćošak.
Iako nisam osobiti fan fudbala, ipak sam sa velikim ogorčenjem pratio banditsku nakupinu u FSBIH koja je od fudbala, tog plemenitog sporta, u ovoj zemlji napravila smijuriju. Izgleda da je "došao vakat" i za skidanje glava do jučer nedodirljivih likova, i neka je..
4.5.2011. 17:29
........
SP: Sport
NSBiH: SUSPENDIRANI UŠANOVIĆ I KUREŠ

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - Komitet za normalizaciju Nogometnog saveza BiH danas je suspendirao bivšeg generalnog sekretara Saveza Muniba Ušanovića i bivšeg sekretara za finansije Miodraga Kureša.

Ušanović i Kureš suspendirani su do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka koji se protiv njih vodi pred Sudom BiH, saopćeno je iz NSBiH.
Dammme

#681 Re: Gud baj Munibe Ušanoviću-suspenzija trolova

Post by Dammme »

dr.gog wrote:I pored svoje nesklonosti fudbalu, odlučih da sa vama podijelim friško pristiglu vijest agencije FENA..
Jedan od najopskurnijih likova bh-fudbalske scene svih vremena je pometlan sa scene u zasluženi ćošak.
Iako nisam osobiti fan fudbala, ipak sam sa velikim ogorčenjem pratio banditsku nakupinu u FSBIH koja je od fudbala, tog plemenitog sporta, u ovoj zemlji napravila smijuriju. Izgleda da je "došao vakat" i za skidanje glava do jučer nedodirljivih likova, i neka je..
4.5.2011. 17:29
........
SP: Sport
NSBiH: SUSPENDIRANI UŠANOVIĆ I KUREŠ

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - Komitet za normalizaciju Nogometnog saveza BiH danas je suspendirao bivšeg generalnog sekretara Saveza Muniba Ušanovića i bivšeg sekretara za finansije Miodraga Kureša.

Ušanović i Kureš suspendirani su do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka koji se protiv njih vodi pred Sudom BiH, saopćeno je iz NSBiH.
Buraz imaš aktivnu temu o "Komitetu".
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#682 Re: Gud baj Munibe Ušanoviću-suspenzija trolova

Post by dr.gog »

Dammme wrote: Buraz imaš aktivnu temu o "Komitetu".
Izvinjavam se, postavili smo ovo u pola minute razlike :-) ...nisam mogao vjerovati očima kad vidjeh u inboxu vijest :thumbup: ..neka neko ovo zakatanči ili spoji, ostavi ovako-kako god..
Edin H.

#683 Re: Gud baj Munibe Ušanoviću-suspenzija trolova

Post by Edin H. »

Lose napisana vijest, jer ne pise da li su suspendovani pod punom platom, sto se najcesce radi u ovakvim slucajevima.
amrica

#684 Re: Komitet za normalizaciju

Post by amrica »

Dammme wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110504099
:thumbup:
Da ga je vidjeti samo godinu u zatvoru!

ma da mu je uzeti ono sto je pokrao... :x

Stoka osudjena, a radi u istoj "firmi" koju je peljesio 15 godina.
Dammme

#685 Re: Gud baj Munibe Ušanoviću-suspenzija trolova

Post by Dammme »

Edin H. wrote:Lose napisana vijest, jer ne pise da li su suspendovani pod punom platom, sto se najcesce radi u ovakvim slucajevima.
U kojoj to firmi, dobijaš punu platu kad si suspendovan? U mojoj, ne dobijaš.
Edin H.

#686 Re: Gud baj Munibe Ušanoviću-suspenzija trolova

Post by Edin H. »

Dammme wrote:
Edin H. wrote:Lose napisana vijest, jer ne pise da li su suspendovani pod punom platom, sto se najcesce radi u ovakvim slucajevima.
U kojoj to firmi, dobijaš punu platu kad si suspendovan? U mojoj, ne dobijaš.
Valjda ovisi za sta su te suspendovali, ali u biti dok se vodi disciplinski postupak trebao bi da imas platu.
Munja je nepravomocno osudjen, tako da bi bilo nelogicno da ga suspenduju bez plate, dok presuda ne postane pravovomocna.

U suprotnom ako dobije oslobadjajucu presudu mogao bi tuziti NSBiH za dusevnu bol, narusavanje ugleda i slicno.
El_comadante

#687 Re: Komitet za normalizaciju

Post by El_comadante »

evo više od mjesec da na smo suspendovani i niej se mnogo toga promjenilo još uvijek se ništa nezna. dakle teško če se nama suspenzija ukinute jer ako se mnogo nije uradilo za mjesec dana nevidim kako če za 20 to odraditi.
amrica

#688 Re: Komitet za normalizaciju

Post by amrica »

Komitet za normalizaciju jučer odlučio: Ušanović i Kureš suspendirani do okončanja postupka pred Sudom BiH
Autor M. TANOVIĆ 2011-05-05 06:01:00
Decrease font Enlarge font
Ušanović: Nije izgubio posao

Nije uredu da se odluke o mojim saradnicima donose bez mog znanja, kaže selektor Safet Sušić

Komitet za normalizaciju Nogometnog saveza BiH suspendirao je jučer bivšeg generalnog sekretara Muniba Ušanovića i bivšeg sekretara za finansije Miodraga Kureša do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka koji se vodi protiv njih pred Sudom BiH.

Štura vijest objavljena je na internet-stranici Saveza. Prema nekim informacijama, na suspenziji su insistirali FIFA i UEFA, odnosno njihovi emisari Marsel Benc (Marsel Benz) i Eva Paskije (Pasquier), koji su u prethodna dva dana bili u Sarajevu i sastali se s članovima Komiteta.

Prvu reakciju na ovu vijest dao je selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić, koji je vrlo brzo saznao za zaključke jučerašnjeg sastanka, naročito onaj koji se tiče suspenzije njegovog saradnika Muniba Ušanovića, koji je do sada obavljao dužnost sekretara za reprezentativne selekcije.

- Nije uredu da se odluke o mojim saradnicima donose bez mog znanja. Očito su neki ljudi iz Komiteta pogrešno shvatili uloge koje su im dodijeljene. Ušanović je dio moje ekipe, isto kao Borče Sredojević, Elvir Baljić i Tomislav Piplica i nisu ga smjeli suspendirati iza mojih leđa - rekao nam je Sušić te je nastavio:

- S Ušanovićem nemam nikakav odnos van posla niti s njim imam bilo kakve kombinacije, ali mi je po dolasku na mjesto selektora dao dosta korisnih informacija o fudbalerima. S njim nisam imao nikakvih problema. Ne interesira me to šta je bilo ranije i kakve su direktive iz FIFA-e i UEFA-e. On je dio mog tima. Na ovome ne može ostati - dodao je Sušić.

Kako nam je rekao generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković, Ušanović od jučer ne može obavljati svoj posao, ali nije izgubio radni odnos.

- Ušanović će i dalje imati prava utvrđena propisima. Posao mu, za sada, nije upitan, ali ga neće moći obavljati - izjavio je Baković.

Pape: Baković me ne zove već mjesec

Nije selektor bio nezadovoljan samo zbog suspenzije Ušanovića nego i zato što ga niko iz Saveza već sedmicama ne zove da ga informira o tome šta se dešava. Sušić sljedeće sedmice dolazi u Sarajevo da priprema spisak za kvalifikacionu utakmicu s Rumunijom a da ne zna ima li ikakvih pomaka s aktivnostima u vezi s ukidanjem suspenzije.

- Generalni sekretar Jasmin Baković nije me u stanju nazvati već mjesec. Ja, kao selektor, nemam pojma šta se dešava. Nisam ja taj koji njega treba zvati i pitati šta je bilo u Beču. Valjda bi on sam mogao nazvati i informirati me o tome. U Sarajevo dolazim sljedeće sedmice i vjerovatno ću imati mnogo toga da kažem - ljutito je završio selektor.

Baković: Pokušavao sam nazvati selektora

Generalni sekretar Jasmin Baković bio je iznenađen izjavama Safeta Sušića.

- Nema potrebe da sa selektorom polemiziram preko medija. Sve ćemo nesuglasice riješiti u neposrednom kontaktu. Ipak, moram reći da sam u nekoliko navrata pokušavao nazvati Sušića, ali se on nije javljao na telefon. Prema selektoru sam uvijek imao poštovanja i imat ću ga i dalje, a drugo je pitanje ima li ga on prema meni.

A kada je riječ o Ušanoviću, volio bih kada bi se Sušić obratio predsjedniku Komiteta Ivici Osimu i rekao mu šta mu smeta, jer je to odluka Komiteta, a ne moja.

U toku žalbeni postupak

Ušanovića i Kureša u novembru 2009. Sud BiH proglasio je krivim za poreznu utaju i zloupotrebu položaja te ih osudio na po pet godina zatvora. U toku je postupak pred Apelacionim vijećem po žalbama na presudu, koja još nije pravosnažna.

:roll: :run:
ultima_palabra

#689 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

Ništa iznenađujuće, Pape i Uške se često mogu vidjeti zajedno :-)
Druga stvar, Pape lupa gluposti... ne može operativac u savezu biti dio "njegovog tima"... njegov tim je stručni štab i eventualno još par ljudi uz reprezentaciju.
smoki_choko

#690 Re: Komitet za normalizaciju

Post by smoki_choko »

Sušić o Ušanovićevoj suspenziji
NISU GA TREBALI SUSPENDOVATI BEZ MOG ZNANJA

Komitet za normalizaciju jučer je suspendovao Muniba Ušanovića i Miodraga Kureša, a ova odluka nije baš dobro sjela selektoru našeg nacionalnog tima Safetu Sušiću
Naime, Pape je nezadovoljan zbog toga što je Ušanović suspendovan bez njegovog znanja jer kako sam kaže, on je dio njegovog tima....................

http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/nisu ... anja/56354
kakve su ovo nebuloze susica, cuj ovo govno dio tima :-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#691 Re: Komitet za normalizaciju

Post by -LIBERO- »

Ja ne mogu da vjerujem sta je Susic izjavio..nevjerovatno nesto... :-) :run:
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#692 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Pera Trta »

ultima_palabra wrote:Ništa iznenađujuće, Pape i Uške se često mogu vidjeti zajedno :-)
Druga stvar, Pape lupa gluposti... ne može operativac u savezu biti dio "njegovog tima"... njegov tim je stručni štab i eventualno još par ljudi uz reprezentaciju.
Previše vi Safeta volite, pa zaboravljate da se on proslavio samo zahvaljujući nogama, a ne pameti. Uostalom, dovoljno je vidjeti ga i čuti ga kako priča, pa da bude jasno da je on u pameti i mentalitetu prosječan Bošnjo. Za razliku recimo od Hadžibegića, koji ima taj "ćaršijski" gard i namazanost.
amrica

#693 Re: Komitet za normalizaciju

Post by amrica »

Pera Trta wrote:
ultima_palabra wrote:Ništa iznenađujuće, Pape i Uške se često mogu vidjeti zajedno :-)
Previše vi Safeta volite, pa zaboravljate da se on proslavio samo zahvaljujući nogama, a ne pameti. Uostalom, dovoljno je vidjeti ga i čuti ga kako priča, pa da bude jasno da je on u pameti i mentalitetu prosječan Bošnjo. Za razliku recimo od Hadžibegića, koji ima taj "ćaršijski" gard i namazanost.

I Paja je klasa iznad
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#694 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Pera Trta »

amrica wrote:
Pera Trta wrote:

I Paja je klasa iznad
Da. Hadžiju sam naveo samo kao primjer da nisu svi fudbaleri neinteligentni.
ultima_palabra

#695 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

Pera Trta wrote:
U principu tačno, što ne mora značiti da ne može biti dobar trener u određenim okolnostima... između ostalog da smanji ovakve javne istupe :roll:

Ovo mu nije trebalo, taman je počeo pridobivati raju...
Stari

#696 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Stari »

Haj sve to u vezi Susica , Hadzibegica, Usanovica i svih tamo njih ...ali zasto se bas rijec BOSNJO mora koristiti da bi se nekog okarakterisalo u omalovazavajucem kontextu... imamo mi (fala bogu) dovoljno rijeci u nasem jeziku da se adekvatno izrazi misao u ovakvom slucaju ... blimez, tukmez, mamlaz, firaun, dziber ...i niz je dug .... Sto bas mora uvijek biti bosnjo ... ?
Pera Trta

#697 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Pera Trta »

Stari wrote:Haj sve to u vezi Susica , Hadzibegica, Usanovica i svih tamo njih ...ali zasto se bas rijec BOSNJO mora koristiti da bi se nekog okarakterisalo u omalovazavajucem kontextu... imamo mi (fala bogu) dovoljno rijeci u nasem jeziku da se adekvatno izrazi misao u ovakvom slucaju ... blimex, tukmez, mamlaz, firaun, dziber ...i niz je dug .... Sto bas mora uvijek biti bosnjo ... ?
Pa prosječan Bošnjak...kako drukčije da kažem, ne mogu reći ni prosječan Francuz, ni Turčin, džaba što je živio u tim zemljama, kad on to nije. Ne mogu reći ni firaun, jer nije Ciganin. A to ostalo što si naveo su pogrdni nazivi, koje ja ne želim da koristim uz njegovo ime.
Stari

#698 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Stari »

Ne znam sta si htio @Pera.... ali si ovime sto si ranije napisao ..u stvari natuknuo da prosjecni bosnjo nema nivo (inteligencije) niti mentalitet ...dovoljan da bi se bavio poslom kojim se Susic bavi.

Uzgred si (mozda malo indirektno ali ipak ) uspostavio tezu da je Hadzibegic natprosjecno inteligentan ... a o mentalitetu . iskreno da ti kazem ne znam kako se to veli - valjda da mu je menatlitet na iznadprosjecnom nivou ...

Ukratko ...nije me previse briga ni za jednog ni za drugog... meni malcice zasmetalo to sto po ovome prosjecni bosnjo ispade ...ispodprosjecno inteligentan i / ili mentaliteta nedovoljnog za ...itd idr isl.
Last edited by Stari on 05/05/2011 11:16, edited 1 time in total.
Pera Trta

#699 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Pera Trta »

Svako ko je prosječan je baš to-prosječan. Sve drugo što ti o tome elaboriraš su samo tvoje opservacije, a ja sam napisao baš onako kako sam i mislio.
Ima itekako razlike između prosječnosti i pridavanje nekome izvanrednih svojstava, kao što mnogi u ovom slučaju čine.
Stari

#700 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Stari »

Pera Trta wrote:Svako ko je prosječan je baš to-prosječan. Sve drugo što ti o tome elaboriraš su samo tvoje opservacije, a ja sam napisao baš onako kako sam i mislio.
Ima itekako razlike između prosječnosti i pridavanje nekome izvanrednih svojstava, kao što mnogi u ovom slučaju čine.
To da si ti napisao upravo ono kako si i mislio - nije ni jedne sekundice bilo osporavano. Ja apsolutno vjerujem da si ti bas tako uradio. Nije bilo - s moje strane - (evo upravo kontrolisem) ni pomena o bilo cemu drugom osim o pojmu prosjecnosti i iznadprosjecnosti...pojam izvanrednosti si ti sad po prvi put uveo u igru. Prosjecan bosnjo ima vjerovatno nivo inteligencije (ako se takvo nesto da kvalitetno izmjeriti danas postojecim metodama ) ni manji ni veci no prosjecan pripadnik nekog drugog plemena... i taj nivo je taman dovoljan da bi mogao raditi posao trenera jedne nogometne ekipe ...
Locked