Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Acheron
#676 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
@shalla
Ma ima ih svaki vikend, ne treba ici tako daleko. Ono ne bi stigao Flash Gordon. Jedino da je odmah stao na sredinu gola, pa da mu ga ovaj zacera u njegovu stranu. Ili kako se popularno kaze 'uhvati na pogresnoj nozi'.
Okrenimo se WC-u...
Ma ima ih svaki vikend, ne treba ici tako daleko. Ono ne bi stigao Flash Gordon. Jedino da je odmah stao na sredinu gola, pa da mu ga ovaj zacera u njegovu stranu. Ili kako se popularno kaze 'uhvati na pogresnoj nozi'.
Okrenimo se WC-u...
- shalla
#677 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bio je previše vani zato što smo mi krenuli u napad i onda je meš'čini Zahirović tako glupo prodao loptu a nani je baš brzo odreagovao i jbg, nije se imao kad vratiti. Ma nebitno, neću da ispadne da branim Begu ali nije fer kriviti nikoga pojedinačnoeyesburn wrote:što se velosovog gola tiče, mali, ali samo mali dio "krivice" snose i živi zid i golman.
pogledajte klip tog gola, niko iz živog zida nije skočio kako pravila nalažu, još je neko s lijeve strane čak i sagnuo glavu. druga stvar, golman je previše otišao u drugi ugao. u tim situacijama se stoji negdje malo bliže sredini, upravo zato da makar pokušaš reagirati ako pređe živi zid.
dakle da bude jasno, ne krivim naše za taj gol, ali stoji da su se mogli kvalitetnije postaviti.
a onaj nanijev gol, jasno je da je golman bio previše vani, nije stigao da se vrati. a drugo pitanje zašto je nani imao onoliko vremena i prostora da raspali.
- Janjicar
#678 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
zoom pregledava temu
jel ovo ono sto mislim da ce biti 
- noiserr
#679 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Daj molim te, papetovu taktiku treba papetu poslati da nauci? Pa izgubi Manchester Utd. jednog igraca pa ih City nakanta 6-1.eyesburn wrote: ovo treba papetu poslati, možda neke stvari i nauči...
Kad je Lulic dobio crveni to je bio kraj. Da nije, i samo da je jos Pape istu stvar napravio kao u Zenici (ubacio Vedu onako svjezeg), imali bi sanse, ali kad izgubismo Lulica to je vise bilo nemoguce. Ali netreba zaboraviti. Ovo je ipak bio Portugal u Lisabon-u. Nije to Turksa, Irska, ili Ceska. Ovo je "evropski Brazil".
Jos smo ih mi ujedinili sa onakvim navijackim provociranjem ovdje u Bosni. Ne bi ih ni Njemci rasturili tako lako kako su bili motivirani sinoc.
Navijaci u Lisabonu, dijasporci i oni najvjerniji sto su dosli iz Bosne su bili prva klasa, s'ponosom to mogu reci. Ovo je dobro iskustvo svima, i sami portugalski forumasi tvrde da smo se dobro borili. Treba nauciti lekciju iz ovoga i okrenuti se Svj. Prvenstvu u Brazilu.
-
palermo
#680 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Samoje tačke gledišta, dakle moje, ovo je jedan glup tekst,koji koristi već unaprijed zadatau matricu (toliko puta upotrebljenu) i koji apsolutni ništa ne kaže, a i ono što kaže pogrešno kaže. Nigdje i nikada naši fudbaleri neće imati toliku podršku kao što je vjde imaju, nikada i nigdje neće osjećati da rade toliko važan posao, i nigdje i nikada ljudi neće stajati iza njih kao što stoje ovdje. A pričao tome da zaslužuju bolju zemlju je naprosto bljutava.Sasvim_Obican wrote:Zanimljiv tekst
Narod smo koji pobjede, a naročito poraze doživljava intenzivno. Narod smo kojem za ogromnu sreću treba malo, a za očaj, tugu i jad još puno, puno manje. I unatoč svemu, čini mi se, da ne postoji narod na planeti Zemaljskoj koji lakše, brže i dinamičnije one koje su do samo prije par sati kovali u zvijezde tepajući im raznim slatkastim nadimcima, pri prvom porazu, bace u blato, popljuju, dobro iscipelare. Možda zaboravljamo da za naša često preglomazna očekivanja nisu krivi ni Džeko, ni Papac, ni Sušić, već mi sami.
Stvari izgledaju ovako : Reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je težak poraz u utakmici baraža protiv Portugala. Pa šta ?! Ni prva, ni zadnja reprezentacija koja je u odlučujućem momentu pokleknula pred pritiskom. Ni prva, ni zadnja utakmica naše reprezentacije poslije koje ćemo se osjećati kao da je cijela motorizovana brigada prešla preko nas u nekoliko navrata. No, ono što nas karakteriše, što nas izdvaja između desetaka drugih fudbalskih selekcija koje gube, pobjeđuju, vedre i oblače malim zemljama trećeg svijeta, svakako je naš šugavi mentalitet kojim „Zmajeve“ nakon samo jednog poraza pretvaramo u nacionalne izdajnike, guštere, majmune, idiote, lopove, trgovce bijelim, ako ne i crnim robljem i svašta nešto što niko, a pogotovo ne ti momci, nije zaslužio. Pored te „navike“ skloni smo i pametovanju, mudrovanju, osmišljavanju taktika i izvođenju izmjena. Sve naravno, nakon utakmice. Čitajući komentare na forumima i u razgovoru s ljudima shvatio sam da bi tog Papeta ( ako mu je to uopće pravo ime ), onog nižerazrednog kloca Džeku i ostatak bh. boranije trebalo katapultirati na Saturn i na sve čelne funkcije u reprezentaciji i stručnom štabu instalirati naše internet mudrovane. Jer oni, ipak, znaju bolje. To što iza većine komentara stoje osobe koje od lopte bježe kao od boginja, ne bi trebalo predstavljati veću smetnju.
Shvatio sam jednu stvar : Naši reprezentativci zaslužuju puno bolju zemlju koju će predstavljati. Oni zaslužuju zemlju u kojoj će se, konačno, ispunjavati ona gorljiva- „S Bosnom tugujem, s Bosnom se radujem“. Zaslužuju neku zemlju u kojoj pljuvatori po službenoj dužnosti neće jedva čekati poraz da krenu u svoju veliku misiju. Ovi igrači zaslužuju zemlju u kojoj persone poput Milorada Dodika mogu pregovarati jedino o dinamici zatvorskih posjeta, a ne o formiranju državne vlasti. Zaslužuju zemlju u kojoj glavno pitanja neće biti – „Za koga više navijate : BiH ili neku drugu zemlju ?“. Saša Papac zaslužuje zemlju koja će znati cijeniti njegovu žrtvu ogledanu u činjenici da ga tjeraju iz hotela jer igra za BiH. Zaslužuju i Ibišević,Pjanić i Begović zemlju u kojoj mogućnost da ih bodri njihovo rodno Podrinje i Hercegovina neće biti samo pusta želja i daleki san. Možda je patetično, ali ja vjerujem da je istina, ma kako teška i bolna bila. A bolna je ta istina jer smo prizemljeni po ko zna koji put kad smo, poput male djece, širili ruke da dohvatimo ono što toliko želimo i za čim toliko gorimo. Prizemljila nas je bolja, jača, kompletnija ekipa koja je, po svemu prikazanom, zaslužila čekiranja karte za Poljsku i Ukrajinu. I vukli smo, otimali se, tješili i nadali se, ali je Portugal definitivno pokazao više. Možda premalo za onako visok rezultat, ali shvatimo to kao još jednu sportsku tragediju kojih nam ionako ne manjka.
Nama ostaje čestitati ovim momcima na svim radostima ovih kvalifikacija. Stisnuti ruku Safetu Sušiću i zamoliti ga da ne napusti kormilo ekipe koja konačno izgleda kao ozbiljan fudbalski tim. Ostaje nam žaliti za onih 12 minuta u Parizu, za onim penalom nad kojim je i komentator francuske televizije Bixente Lizarazu zakukao sa onim slavnim – „O-la-la“. Ostaje nam žal zbog činjenice da je Craig Thompson vidio ono što je vidio samo on, a Emir Spahić nije poslao loptu do Andore. Ostaje nam žal i ponos što imamo reprezentaciju nad kojom je, prije izvlačenja parova baraža, strepila svaka ekipa. UEFA sad može odahnuti – svi nositelji su prošli, neki tamo Crnogorci, Bosanci i Estonci ostaju daleko od svjetla evropskog šampionata. Ostaje nam čekati i nadati se da će, unatoč onom kukavnju koji pored vlastite, navija za hrvatsku, tursku ili srbijansku reprezentaciju, proraditi onaj čuveni bosanski inat, a mali i često nezahvalni narod konačno shvatiti kakvu vrijednost ima.
( ne znam smijem li linkati ili potpisati portal)
![]()
- Dupli_skalp
#681 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ovo nije traženje krivaca, nego analiza te dvije situacije. bega je za mene naš najbolji golman i uvijek treba da je n01.shalla wrote:Bio je previše vani zato što smo mi krenuli u napad i onda je meš'čini Zahirović tako glupo prodao loptu a nani je baš brzo odreagovao i jbg, nije se imao kad vratiti. Ma nebitno, neću da ispadne da branim Begu ali nije fer kriviti nikoga pojedinačnoeyesburn wrote:što se velosovog gola tiče, mali, ali samo mali dio "krivice" snose i živi zid i golman.
pogledajte klip tog gola, niko iz živog zida nije skočio kako pravila nalažu, još je neko s lijeve strane čak i sagnuo glavu. druga stvar, golman je previše otišao u drugi ugao. u tim situacijama se stoji negdje malo bliže sredini, upravo zato da makar pokušaš reagirati ako pređe živi zid.
dakle da bude jasno, ne krivim naše za taj gol, ali stoji da su se mogli kvalitetnije postaviti.
a onaj nanijev gol, jasno je da je golman bio previše vani, nije stigao da se vrati. a drugo pitanje zašto je nani imao onoliko vremena i prostora da raspali.I ako ćemo fer i pošteno, da nije bilo Bege trebali smo već u Zenici izgubiti 1-2 razlike tako da...
-
domi
#682 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
vatana wrote:Prvi slobodni se brani i tacka, lopta je po sredini isla, golmanova greska i nema price. Ko god misli drugacije u zabludi je. Al nije onaj prvi gol presudio utakmicu, presudio ga je pristup igri koji je bio kukavicki, bez imalo zalaganja, zestine, muda i volje. Ne znam zasto svi danima seru i pricaju po medijima kako ce dat sve od sebe, kako ce izginut na terenu, a kad su izasli na njega svi smo vidjeli da su se u prvih 5 minuta predali sudbini.
To je sramota, nije sramota izgubit 6:2, ali nacin na koji je to uradjeni jest!!!
Sto je najgore, ovo nije prvi put da se pristupi tako vaznoj tekmi na taj nacin. Isto da su bili na nekoj revijalnoj predstavi. Ali, ne zelim se bezze nervirati jer znam da ovo nece biti ni posljednji put da nam priuste ovakvu blamazu.
-
Hodidid
#683 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sezame dzaba govoris. Na jedno uho im udje a na drugo izadje. Naravno da se na poluvremenu vec trebalo reagirati jer logika je govorila da ce portugalci htjeti osigurati pobjedu s jos kojim pogotkom s cim bi se otvorio prostor u zadnjoj liniji za drugog spica. Rasteretio bi se i Dzeko one trojice sto su mu visila na ledjima al dzabe govorit.
- jeza u ledja
#684 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
6,7cm.ganjeta wrote:Koliko su skočili?
Otkud znam.
Vidim da su skocili. Moguce da su ocekivali da ce Ronaldo pucati, ne znam.
@ shalla, ne vidi se koliko je taj gol Stoichkova daleko od stative.
- ganjeta
#685 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Begović je mogao stajati bar jedan korak prema sredini gola, ali i da je stajao tako pored onakvog šuta i rekacije živog zida opet nebi imao nikakve šanse da ono odbrani. Diskus hernija bi ono branio, kao što je u Albaniji branio šut po sredini gola ono pogledomLSD wrote:Džabe ti je pricati moj ganjeta....mora se naci glavni krivac po defaultu, a Beg je izgleda najpodobniji...kao golman logicno....to što je skinuo 3-4 gola, to se zanemaruje pri ovi "strahovitim greškama" oko postavljanja i sebe i živog zida kod slobodnih udaraca...Begu bi i ja zabio gol, samo da uspijem prebaciti živi zid - to je ta logikaganjeta wrote:Gdje bolan živi zid skočio? Koliko? 2. cm jeste garant, i to je dovoljno, toliko inače skaču uvjekako tebi ono nije strašan šut, nemamo šta pričati.Kriviti Bega jer je bio na streljani je krajnje bezobrazno, jer je momak skinuo 3-4 gola.
![]()
Jedina istina, Begović je budućnost repke i jedan od najboljih golaman Engleske lige,
- ganjeta
#686 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kod prvog gola niko nije skočio ni centa, kod petog skočio Džeko 3. cm ostali nisu se odvojili od zemlje i pored takve reakcije naših u zidu kriviti Bega je smiješno. Ali nastavi dobro ti ide.jeza u ledja wrote:6,7cm.ganjeta wrote:Koliko su skočili?
Otkud znam.
- shalla
#687 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma nisam na tebe ni mislioeyesburn wrote:ovo nije traženje krivaca, nego analiza te dvije situacije. bega je za mene naš najbolji golman i uvijek treba da je n01.shalla wrote:Bio je previše vani zato što smo mi krenuli u napad i onda je meš'čini Zahirović tako glupo prodao loptu a nani je baš brzo odreagovao i jbg, nije se imao kad vratiti. Ma nebitno, neću da ispadne da branim Begu ali nije fer kriviti nikoga pojedinačnoeyesburn wrote:što se velosovog gola tiče, mali, ali samo mali dio "krivice" snose i živi zid i golman.
a onaj nanijev gol, jasno je da je golman bio previše vani, nije stigao da se vrati. a drugo pitanje zašto je nani imao onoliko vremena i prostora da raspali.I ako ćemo fer i pošteno, da nije bilo Bege trebali smo već u Zenici izgubiti 1-2 razlike tako da...
P.S. još jedan pozdrav sa youtubea za ježa:
Jbt ne mogu da vjerujem da seremo po Begi jer je primio gol od Ronalda iz slobodnjaka a ovaj u karijeri dosad ima cca 50-ak golova iz slobodnjaka
- jeza u ledja
#688 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ua Begovic, pu pu pu.ganjeta wrote:Kod prvog gola niko nije skočio ni centa, kod petog skočio Džeko 3. cm ostali nisu se odvojili od zemlje i pored takve reakcije naših u zidu kriviti Bega je smiješno. Ali nastavi dobro ti ide.jeza u ledja wrote:6,7cm.ganjeta wrote:Koliko su skočili?
Otkud znam.
- ganjeta
-
Ledenko
#690 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pogledaj ti LSD isti snimak na 1.03 da vidiš kako nam golman čuva stativu dok lopta po sredini ulazi u gol.
- Janjicar
#691 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
stim zadnjim si 'hebo jeza u ledja...jeza u ledja wrote:Ua Begovic, pu pu pu.ganjeta wrote:Kod prvog gola niko nije skočio ni centa, kod petog skočio Džeko 3. cm ostali nisu se odvojili od zemlje i pored takve reakcije naših u zidu kriviti Bega je smiješno. Ali nastavi dobro ti ide.jeza u ledja wrote:
6,7cm.
Otkud znam.
Begovic trenutno najbolji golman kojeg je BH imala
- alica.k
#692 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ne znam, djabe vam je traziti krivce u pojedincima, sinoc je citav tim odigrao doooobro ispod svog nivoa.
begovic nas je sigurno spasio u par navrata da ne bude i 10:2.
begovic nas je sigurno spasio u par navrata da ne bude i 10:2.
- ganjeta
#693 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Po sredini golaLedenko wrote:Pogledaj ti LSD isti snimak na 1.03 da vidiš kako nam golman čuva stativu dok lopta po sredini ulazi u gol.
- ganjeta
#694 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Po sredini golaLedenko wrote:Pogledaj ti LSD isti snimak na 1.03 da vidiš kako nam golman čuva stativu dok lopta po sredini ulazi u gol.
-
LSD
#695 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A pogledaj ti ovaj pokušaj od živog zida kod tog prvog golaLedenko wrote:Pogledaj ti LSD isti snimak na 1.03 da vidiš kako nam golman čuva stativu dok lopta po sredini ulazi u gol.

- jeza u ledja
#696 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kada kritiku upucenu svom omiljenom igracu shvatas kao licni napad dalje se ni ne isplati pricati.ganjeta wrote:Smiješan si.
- ganjeta
#697 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pu, pu , pu...jeza u ledja wrote:Kada kritiku upucenu svom omiljenom igracu shvatas kao licni napad dalje se ni ne isplati pricati.ganjeta wrote:Smiješan si.
-
Ledenko
#698 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I ako živi zid nije skočio znači da je njemu dozvoljeno primiti gol sa 30-35 metara po sredini gola?ganjeta wrote:Po sredini golaLedenko wrote:Pogledaj ti LSD isti snimak na 1.03 da vidiš kako nam golman čuva stativu dok lopta po sredini ulazi u gol.? Pogledaj i ti živi zid na 12. m...
- jeza u ledja
#699 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jahic je skocio fino, ali ova dvojica u sredini (Rahimic i Medunjanin) slabo, a kroz njih je lopta prosla.LSD wrote:A pogledaj ti ovaj pokušaj od živog zida kod tog prvog golaLedenko wrote:Pogledaj ti LSD isti snimak na 1.03 da vidiš kako nam golman čuva stativu dok lopta po sredini ulazi u gol.pa zar nije komedija, realan budi....vidi ti bruke, kao da ih tenk gađa a ne Ronaldo
- noiserr
#700 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Begovic je u Zenici bio nas najbolji igrac, da neracunamo onaj busen traveJanjicar wrote: Begovic trenutno najbolji golman kojeg je BH imala