Tomahawk11 wrote:Tenis, Zagreb open
16:30 Dodig I.-Janowicz J. 1@ 1.30
Evo dio o Dodigu iz jučeršanje analize: "Dodig koji uživa u rankingu života(45. Mjesto), trebao je igrati ovaj tjedan u Rimu, no poklopile su se neke stvari i 50 igrača ušlo je izravno u turnir, pa je Dodig otišao u Zagreb na posljednju provjeru prije RG-a i naravno da je glavni favorit za osvajanje i drugog zagrebačkog turnira. Motiviran je jako, turnir uopće nije slab i rekao je da je ovo finalna provjera prije RG-a: „– Volim igrati u Zagrebu, ondje sam u veljači osvojio svoj prvi ATP turnir, a Branimir Horvat često mi je izlazio ususret pozivnicama. U dosadašnjim nastupima na Zagreb Openu nisam se naigrao, no sada sam puno bolji tenisač - kaže Ivan uoči turnira koji je dosad samo jednom osvojio Hrvat, Ivan Ljubičić 2005. – Igrao sam dosta challengera i taj je turnir jedan od najjačih tog ranga na kojem sam nastupio. To mi je i glavna proba za Roland Garros, od kojeg puno očekujem – uvjerava Ivan.(izvor sportal.hr)“
Ja ga defintivno mislim igrati svaki dan, jer on sto posto osvaja ovaj turnir. Nakon što je jučer pomeo De Voestta i pokazao zašto je glavni favorit u Zg-u, danas mu je protivnik jedan tipični challenger igrač, Poljak Janowicz. I na challenger touru nije loš. Istina, još je mlad(90. godište). Omjer u karijeri na clayu mu je 68/40, ove godine 4/3...niti jedna pobjeda vrijedna spomena. On je jučer dobio ovdje van der Merwea jedva u tri seta...
Dodig je jednostavno u ovom trenutku prejak za takvog mladog challenger igrača s malo iskustva i ne baš bajnim rezultatima, očekujem laganu pobjedu našeg Ivana u 2 seta. 1.30 za čistu pobjedu meni sasvim dovoljno. Sretno svima!
2 (6 6 7)
1 (7 4 5)
i dodig lagano, tenis dobar danas...