Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
KPNCTNJAH

#676 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by KPNCTNJAH »

Mislim nije to tema i ono realno nemam se tebi sta pravdati, ali ja sam rodjen u Beogradu i bar ne glumim da sam nesto sto nisam, poznajem Beograd dobro, a rajvosa je moj grad u kojem sam bio i kad je bilo najteze tako da u svakom slusaju ne glumim da sam iz grada koji ocima nisam vidio... ;-)

ko to u Sarajevu govori za koncert cert i otkad se to tako prica ? ili pokidao, smeker odjednom i ovdje postade neki lafac, a zna se ko su i sta su smekeri itd...
Kinaski

#677 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

KPNCTNJAH wrote:Mislim nije to tema i ono realno nemam se tebi sta pravdati, ali ja sam rodjen u Beogradu i bar ne glumim da sam nesto sto nisam, poznajem Beograd dobro, a rajvosa je moj grad u kojem sam bio i kad je bilo najteze tako da u svakom slusaju ne glumim da sam iz grada koji ocima nisam vidio... ;-)

ko to u Sarajevu govori za koncert cert i otkad se to tako prica ? ili pokidao, smeker odjednom i ovdje postade neki lafac, a zna se ko su i sta su smekeri itd...
Cekiraj nase domace rap forume pasha moj :) U pravu si nije prica o tome editova sam gornji post , naveo sam prti bee gee kao primjer koji je ostao odan tom pravcu , toj ideji rapa. A ovdje se neki upale cim se spomene neki drugi grad osim sarajeva , nismo centar svijeta da se razumijemo :) Nisam zaista mislio na to sto vi mislite , eto gore sam vam pokusao objasniti o cemu se radi . Sada cu ispasti i rasista vjerovatno .

A te furke na bg datiraju od filma "rane" , sam film je pogresno shvacen .

a to za smekera , ne znam jel mislimo na isto , jel 1986 u pitanju ?
Last edited by Kinaski on 24/12/2011 15:36, edited 1 time in total.
Kinaski

#678 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

A jedan wrote:
187 wrote:Nema vise te ulicne price . To nije rap vise i tacka .
halo bolaan ma daj smjesan si. smijem ruku stavit da nemas vise od 22.
kakve bolan moda ima veze sa repom, ona dodje i ode, to tebi nesto kao bitno :-D i meni su hipsteri smjesni, al znam da je trend ko sve drugo i da ce proc.
al eo primjer, andre3000. taj lik stajla sve likove koje si vjerovatno ikad cuo u zivotu, a hoda u modnim kreacijama, tolama na peglu, peruskama na glavi :D kontas?? hip hop je djete funka, nastao kako je nastao da bi se malo odmaklo od besmislenog blejanja i bespotrebnog nasilja, peace, love, unity % havin fun.
al kako se razvijala rap prica, svasta je uletilo u igru, od nasilja, politike, opet bandi i trilionske industrije koja diktira sve redom. pa sad imas izbor: slusat nesto dobro( a nije da nema dobrih stvari jos uvijek) ili sabane ove. mislim, kontradiktorno mi je, ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji slusaju nekog ko ti otprilike govori da budes debil, i propadnes u zivotu, jer to su ovi likovi, propalice nista drugo.sabani.
ALI OPET, to nije poenta, slusaj sta god hoces, jebe mi se. ALI ne prosipaj beegee fazone po sarajevu, ne ofiraj se dzaba, neki su i samare primili radi toga :-) i treba, ne samare, nego batine dobre, jer se furaju na beegee godine dizelastva kad je srbe bolio kurac sto im vrsnjake regrutiraju da sa brda gadjaju NAS grad. fujj
Ja sam vise za tu varijantu elctro hip hop , tvrdih rima preko brejk bita. Pasha moj citaj sta pisem , objasnio sam zasto sam naveo prti bee gee , kakve to veze ima sa furanjem , kakve su to predrasude ??? Zbog cega se ja furam na bee gee . Necu svakom posebno objasnjavat . Dizel je bio i u americi , zasto se dizel pripisuje srbima ?? Necu da ulazim u te ratne price jer nije tema o tome , radi se o rapu . Kako da objasnim da hocu da pricamo o pravom rapu , a da ne obracamo praznju odakle dolazi taj rap .
Kinaski

#679 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

A jedan wrote: kakve bolan moda ima veze sa repom, ona dodje i ode, to tebi nesto kao bitno :-D
Kako nema , opet cu poceti tu pricu oko ulice , pocetaka rapa , muzike siromasnih . Da ne peglam nikog sa tom pricom , sam sam sebi dosadio sa tim .Pokusao sam da objasnim neke stvari , ali eto ocigledno da sam pogresno shvacen .
Kinaski

#680 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

Kako za koga :))))) Sto je tebi andre3000 meni je ODB . Rap nije samo muzika rep je nacin zivota , u tome i jeste caka.I sa svim ima veze . Zasto bas mislis da je za mene pravi rap samo gangsta rap , i socijalne teme su sasvim okej .Naravno da postoje donovo na rap sceni koji prave selekciju ko ce da zaradi milione a ko ne , neko ko odredjuje sve te trendove o kojima ovdje pricamo . Taj don se zove mtv . Ima takvih likova naravno cripsi bloodsi , siguran sam da se ne maze medjusobno .
Kinaski

#681 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

A jedan wrote:eh da, i taj prtibeegee. ma daaaj. lik bio na heroinu i budale se loze jer je bio reper na heroinu. i on legenda,a zvucao katostrofalno, blago receno, flow ko moj deda da repa. pa imas takvih primjera u sarajevu bar 10 tik poslije rata, sto ja znam. zasto bih slusao nekog ko je dovoljno glup da umre ko ljudsko smece, raspadne se od droge?( EDIT slusam hendrixa i jos neke umrle drogerase, al to su jebeni muzicari, a ne neki prelosi moskri :-D ) a ova dvojica, ne znam, nisam dovoljno preslusao, jer mi likovi koji su htjeli da me navuku na taj rep i tu pricu rekose da nije to to bez moskrija :-) kao losiji su sad. :lol:
Poslusaj ovo
Napominjem da je rijec o fristajlu , sa CERTA :)
A hendrix strasan :) slusam i to takodje , da se razumijemo da nisam ogranicen samo na jedan zanr , obozavam floyde takodje .

Ako cemo vec raspravljati o tim narkomanima , jebiga najveca djela su nastajala pod uticajem opijuma , od pikasovih slika do edgar allanovih prica
Kinaski

#682 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

A jedan wrote:
187 wrote:Kako za koga :))))) Sto je tebi andre3000 meni je ODB . Rap nije samo muzika rep je nacin zivota , u tome i jeste caka.I sa svim ima veze . Zasto bas mislis da je za mene pravi rap samo gangsta rap , i socijalne teme su sasvim okej .Naravno da postoje donovo na rap sceni koji prave selekciju ko ce da zaradi milione a ko ne , neko ko odredjuje sve te trendove o kojima ovdje pricamo . Taj don se zove mtv . Ima takvih likova naravno cripsi bloodsi , siguran sam da se ne maze medjusobno .
de ba nemoj me na ODBija fatat :D i meni je on drazi nego andre3000, iskreno.
rep je samo muzika, nista vise. kako moze biti nacin zivota??
evo kako to ti vidis
pusis travu, repas, stalno si na ulici, guzis hoes :D dilas gudru i imas repa.
i onda uzmes beastie boyse, koji su recimo izbacili gomilu electro repa kako kazes, i siguran sam da ne zive ni priblizno tako, to su gospoda ljudi :D a izdali su prvi album 86 i vece su face od vecine genxta repera :oops:
pa kako mozes tvrdit da je to nacin zivota, neko zivi ovako, neko onako, sve je to individualno.
rep je samo muzika, nacin zivota je nacin zivota, pa slusao ti cajke il rokerol.
Ne , ne mora to biti taj zivot , nego tvoj normalan danasnji zivot , kako radis cijeli dan i opet na kraju mjeseca nemas pare za provoda ili nesto slicno , tvoj pogled na zivot sve je to rap. Jebiga mozda ja preozbiljno shvatam sve to. Bilo koja socijalna tema , nije meni u fazonu slusat 50 centa npr. 21 questions . Gdje on ispituje ribu da li bi ga volila da je on ovo ono , ne pronalazim se u tome , jer ja sam sve to sto on nije . I prodavac u mc donaldsu i perac prozora . Ima on stvari gdje se i pronalazim naravno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#683 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Velkoski »

KPNCTNJAH wrote:smeker odjednom i ovdje postade neki lafac, a zna se ko su i sta su smekeri itd...

Ovo mene najvise nervira. :roll: Sad je kao smeker neki kompliment :shock:
Kinaski

#684 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

leet wrote:
KPNCTNJAH wrote:smeker odjednom i ovdje postade neki lafac, a zna se ko su i sta su smekeri itd...

Ovo mene najvise nervira. :roll: Sad je kao smeker neki kompliment :shock:
Za to su krive zene , ali necemo o tome .
Thug...

#685 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Thug... »

@A and all the rest ali ne mozes zbog djece i novokomponovanih pojedinaca osuditi citavu grad i ljude na sceni koje rade dugi niz godina cisto za sebe a ne da se prodaju...Repa u Sarajevu i to dobrog je bilo i pod granatama davno prije Ede majke i raznoraznih BG gengsta furanja o cemu vi pricate ba...Ovo meni zvuci kao da ste vi ovdje zapeli u nekom vremenu i prostoru i nemate pojma sta se u Sarajevu na ulici desava...Edo respect ali se i on na kraju prodao pa na harmonici zavrsio, ali scena u SA pa cak i u BiH je postojala mnogo prije njega i to sto se kroz generacije djecurlija fura na gengsta sranja koja dodju i prodju ne znaci da scene nema i smijesno mi je da ovako pljujete po ljudima koji zasluzuju respect...to i izjave da se mi furamo na susjede i nemamo prica iz mahala pokazuje koliko ste vi neinformisani i ne slusate sve vec samo ono sto vama na prvo slusanje vokabularno i intelektualno odgovara...ako tko ima vise i sjebanijih prica to smo mi iz Sarajeva i iz BiH i mislim da smo prosli i prolazimo i dalje kroz puno vise sranja i to puno vise nego susjedi tako da se na njih furaju samo fejkeri...Scena u SA je takva kakva je ali prava raja slusa prave price sa ulica Sarajeva kao npr.ovo...

Keep it real
Kinaski

#686 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

Upravo to , rep je zivot , vidis kako je kad pocnes da koristis zivot . Svi mi zivimo rap .
Kinaski

#687 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

Ta prica o bgu je samo nus pojava ove diskusije , prica je trebala ici u drugom smjeru , ali skontali smo se na kraju .
Kinaski

#688 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

i da jos nesto razjasnimo , dizel nije dosao iz srbije, dizel je dosao upravo od amerikanaca
Traktor`

#689 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Traktor` »

halo ba Sabani, sta se prepucavate bezveze...ima adzo Johnny nesto da vam kaze... :D stara skola sarajevskog rap-a... :D svi oni koji su iole ukljuceni u sarajevsku rap pricu, znaju ko je adzo Johnny... :D

Kinaski

#690 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

A jedan wrote:sta hoces sad rec, da se djeca po sarajevu furaju na te price zbog masta acea i born to roll?? hahha kako da ne. kod nas se dizel ovih dana uvozi preko drine, nazalost.
i za ovog gore iznad thuga, niko ne prica da je cijeli grad takav, al ove nove generacije furaju u tom pravcu masovno.
a i taj neymar vala nikad mi nije zvuco ko da je iz sarajeva, da ne znam da jeste, tesko bi to zakljucio. ne kazem da ne valja, samo nekakve sumnjive akcente nabace pa cudno zvuce, opet po uzoru izvana, sumnjam na to, malo i na zenicane baca, mucenike konkretno. eno recimo ima tema o mr. johnnyu, za njega nema sumnje, bas je sarajevo :D
Ne pricamo o djeci vec o dizelima iz 90tih. A djeca danas furaju drugu furku , biberi i to. To je vec druga prica , to je moc medija , ne bih da ulazim sad u pricu o tome . Moram ispit ici spremat . Drago mi je da smo konacno malo popricali o rapu kao ljudi , mada smo poceli ko zivotinje :) A ne samo neke linkove da stavljamo
Kinaski

#691 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

A sto se tice beegeeea , ja sam taj koji promovise sa tamo kroz rap naravno
mrtva kokoš

#692 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by mrtva kokoš »

a sjecate se perioda u kojem je pola gada nosilo ecko tole, siroku odjecu i tako to iako se smijem zakleti da 20% tih koji su se tako oblacili nisu slusali rap. je li i to bilo furanje na beograd ?! pa ja sam slusao blackout, nered, tram 11 , bolesnu bracu od samih pocetaka a nisam znao koliko vremena ni kako izgledaju a kamo li kako se oblace a oblacio sam se i sam tako. nesto kontam koliko je u to vrijeme bilo etiketiranja na klosarstvo na osnovu tadasnjeg oblacenja, vjerovatno i dizeli prolaze danas slicno kao onomad mi samo se njima pridodaju neki drugi epiteti. spustite loptu ljudi, nekome se svidja ovo nekome ono. cinjenica jeste da je dizel dosao iz amerike ali isto tako cinjenica je da ovi airmax furaci po sarajevu su indoktrizirani od strane nasih istocnih susjeda. licno se zazirem od takvih stvari ali sta da se radi. sve je to mtv, od oblacenja, pa do nacina govora.
Kinaski

#693 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

.
soony07

#694 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by soony07 »

8-)

soony07

#695 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by soony07 »

:x
drugodtvogdruga

#696 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by drugodtvogdruga »

drugodtvogdruga wrote:BHOP - The Best Of Mixtape

Image

Lobossi, Rima D, Frenkie, Mayer, Priki, Mučenička Grupa, Rupa Crew, SterMa, Fatalista, Sheik Ba i ostala najpoznatija imena sa BH Hip Hop scene na jednom mjestu! Predstavljamo Vam BHOP – The Best Of Mixtape na kojem se nalaze najbolje pjesme sa pet BHOP projekata koje smo do sada izbacili u protekle dvije godine (BHOP Mixtape Vol. 1, Vol. 2, Vol. 3, Vol. 4 & Vol. 5). Ovaj projekat na najbolji način zaokružuje dosadašnje djelovanje BHOP Portala na BiH Hip Hop sceni. BHOP – The Best Of Mixtape je double CD izdanje sa po 17. pjesama na CD-u. Svi posjetitelji Portala će uskoro moći osvojiti Mixtape i u orginalnom izdanju u nagradnoj igri.

Uživajte u kvalitetnom hip hopu i širite riječ dalje!

DOWNLOAD:
http://bhoportal.com/download-zona/?did=1172

BHOPAGE:

http://www.facebook.com/BHOPage

Tracklist:

CD 1:

01. Fatalista – Koga Briga (Prod. by King Mire)
02. Mucenicka Grupa – Maraton
03. Genocide – The Report
04. Kelly & KC – Moja Ljubav (Prod. by el Kazel)
05. SterMa, Mayer, Emby & DJ Raisor – Bang Bangam (Beat by KolAK47)
06. Rupa Crew – Sljedeci 6 Izlaza (Prod. by S.One & Cma)
07. Srele & Mayer – Predoziran (Prod. by Killa Rahbeatz)
08. Fudo MC & Lena – Sve Je Puklo
09. BDZ – Krioterapija
10. Priki – Jos Uvijek Sam Tu
11. Sheik Ba – Jos Jedan Dan
12. Akin – Lutkarska Predstava
13. Encho & Gastra Rajms – Onako Mostarski (Prod. by Zux)
14. Lobossi – Genetika
15. Fedjah – Ne Pokusavaj Mjenjat Me (Prod. by Fedjah)
16. Komedii & Heron – Halo (Prod. by Komedii)
17. Ase – Nemoj Srat (Prod. by Dogg Sound)

CD 2:

01. sterMa – Mejk Maj Dej (Prod. by Big Sale & Dirty Hairy)
02. Kwonel & Dark – Danas
03. Rima D – Pokazi Malo Njeznosti
04. Frenkie & Sirrme – Salt City Rules
05. Nexter – BH Top (Prod. by GBA)
06. Srele & Mayer – Zalužine (Prod. by Killa Rahbeatz)
07. Sedmica – Tri Picke Materine (Prod. by Kolateral)
08. Kowa & DJ Reister – 1, 2, 3 (Beat by Acrob)
09. Fedjah & Admiral – Nemas Rapetita (Prod. by Fedjah)
10. Brckobeatz – Znas Li (Prod. by Brckobeatz)
11. Lanac – Stare Slike
12. Niss – Dobro Dosli U Hood (Beat by Niss)
13. Kid Pex – Nije
14. OTG – Kvragu
15. Tacka Crew & Mayer – Znat Sranje (Prod. by Killa Rahbeatz)
16. Enigmatrikz – Znanje, Mudrost i Disciplina (Prod. by Rio)
17. Debt Collectors – Deep Cover

Cover by Urban Dynasty Art!
Sve pjesme iznad možete naći i na YouTube-u: http://www.youtube.com/user/BHOPortal
Kinaski

#697 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by Kinaski »

Novi edo
drugodtvogdruga

#698 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by drugodtvogdruga »

taj billy radi jake beatove
zvrcak

#700 Re: Balkan Rap/Hip Hop sta god vol.2

Post by zvrcak »

drugodtvogdruga wrote:taj billy radi jake beatove
Taj billy je najjaci producent po meni na balkanu :) i to ne samo za Hip Hop... Fascinira lik, sa Neuronom :)
Post Reply